wonenonlineInterieuradvies van onze interieurstylisteninterieur en inrichtenAlles over de badkamerAlles over de slaapkamerAlles over de keukenGratis woonbrochuresAlles over vloerenGratis roomplanner

Woontrends - Pagina: 5

 
Eijffinger behangEijffinger collecties
Onlangs is Wonenonline columniste Wilma Korrel met anderen persredacteuren rondgeleid tijdens het vakevenement "Woonmodecity" door Monique van der Reijden, trendwatcher en directeur van het Perscentrum Wonen. Woonmodecity is hèt vakevenement voor de wonen- en slapenbranche. In een verrassende omgeving,
lees meer
Dutch DesignweekDutch Design Week

Tijdens de Dutch Design Week is Eindhoven een week lang het bruisende middelpunt van design-minded Nederland. Grote publiekstrekker is de Graduation Show van de Design Academy, waar in de praktijk de ontwerpers van morgen vandaag komen

lees meer
MeubeltrendsNederlands meubelnieuws

Facetvormen zijn een duidelijke nieuwe trend. Designklassiekers worden opnieuw uitgebracht of krijgen een facelift. Veel nieuws vooral ook op tafelgebied, in de zin van vernieuwende bladvormen en aparte poten.

lees meer
Woontrend kweekvijverWoontrend kweekvijver

Belangrijk trendnieuws voor de woonmode winter 2008-2009 is de opkomst van de stadsnomade. In samenwerking met Perscentrum Wonen zijn de stylistes van 101 Woonideeën op zoek gegaan naar het laatste nieuws voor de woonmode voor deze winter.

lees meer
Woontrend KunstwerkWoontrend Kunstwerk

Het modern klassieke interieur is behoorlijk in beweging. Met als uitgangspunt over goede smaak valt niet te twisten zien we in de nieuwe woonmode steeds meer gedurfde interieurs met één duidelijke functie en een uitgesproken sfeer.

lees meer
Woontrend catwalkWoontrend catwalk

De slaapkamer groeit uit tot een privé vertrek waarin ontspanning, rust en romantiek centraal staan. Er is bij de inrichting aan alles gedacht en we zien een verrassende mix van moderne en klassieke elementen.

lees meer
Woontrend avontuurWoontrend avontuur

Gespot op de interieurbeurs in Milaan: ecologisch verantwoord design. Geen strakke, perfecte vormen, maar unieke meubels en accessoires van natuurlijke materialen waarin de mensenhand zichtbaar is. Versterk dit authentieke effect met indigo- en grijstinten, beton, etnische elementen en verweert hout.

lees meer
Woonmodetrend najaar/winter  2012-2013 Go GreenWoontrend Go Green!

Woonmodetrend Go Green! windt er geen doekjes om: ga voor groen in het interieur! Het moderne, industriële interieur met glas, staal en steen bloeit op met planten. Haal het buitenleven naar binnen en bedenk: het hoeft niet per se levend groen te zijn.

lees meer
RubelliTrends uit Parijs

De beurs Maison et Objet in Parijs was een ware tijd- én wereldreis! Objecten, ontwerpen, kleuren, patronen en sferen namen ons mee naar verre landen en oude culturen. Bekijk de mooiste souvenirs van deze bijzondere reis.

lees meer
MeubelbeursTien signalementen uit Milaan!

Hout stond volop in de belangstelling in Milaan, en dan vooral in zijn meest pure vorm: bleek en blond. De ontwerpen gingen terug naar de essentie waarbij slechts de functionaliteit centraal staat.

lees meer
WoontrendsTrendrapport, mei 2010

Sinds dit najaar zijn er op Liever drie kleuren sterk in opkomst: zilver, wit en geel. Beige kwam in de winter sterk terug, maar is nu weer verruild voor wat dynamischer accentkleuren als geel en groen.

lees meer
WoontrendsWoontrends 2010: Stil

Als tegenreactie op de overdaad van de laatste jaren, grijpen sommige ontwerpers terug op de eenvoudige vormentaal van vroeger. Excessen worden weer teruggedraaid. In deze nieuwste woonmodetrend is het uitgangspunt: soms is het goed om weer op de resetknop te drukken.

lees meer
WoontrendsWoonmodetrend Art Critic

Steeds meer wordt men zich bewust van de noodzaak van een gezonde wereld. Dit komt onder andere tot uiting in het ontwerp- en productieproces op interieurgebied, dat vandaag de dag gekenmerkt wordt door een nieuwe, kritische blik.

lees meer
BeursFrom London with Love

Het London Design Festival behelst meer dan 240 evenementen, presentaties en tentoonstellingen in beursgebouwen, musea, design- en modewinkels, pop-up stores, galeries, pakhuizen en leegstaande panden in de meest dure én de meest ongure buurten van London.

lees meer
BedtextielKleurrijk wonen

Dit jaar was het gebruik van verantwoorde materialen en productietechnieken opvallend. Daarnaast was, zoals op de beurzen in Keulen en Parijs, de toepassing van tropische kleuren, verschillende dessins en Afrikaanse en Oriëntaalse invloeden ook in Gent zichtbaar.

lees meer
WoontrendsInterieurtrends 2010

Pantone - autoriteit op het gebied van kleur - roept de Kleur van het Jaar uit. En voor 2010 is dat Turquoise. Waarom Turquoise?

lees meer
China ClubInterieurstoffen 2010

Opvallend in de nieuwste collecties is de herwaardering van traditionele patronen en dessins. De ruit en de streep krijgen hernieuwde aandacht maar wel op eigentijdse wijze.

lees meer
Opvallend zitten!Opvallend zitten!

We zien dit jaar opvallende stoelen, bankjes en fauteuils in de nieuwe collecties: felle kleuren, nieuwe materialen, opvallende patronen en eigenzinnige vormen en constructies zorgen ervoor dat we in 2011 opvallend zitten.

lees meer
InterieurtrendsMos, mosterd en mandarijnen!

De kleuren groen, geel en oranje overheersen binnen de nieuwe collecties. We hebben het dan niet over een enkel kleuraccent of kleine details; de kleuren worden groots ingezet!

lees meer
Spectaculaire stand van Kartell in MilaanKleurrijk & speels in Milaan

Het grootste en belangrijkste design event ter wereld, Salone Internationale del Mobile, vond dit jaar voor de vijftigste keer plaats in designhoofdstad Milaan. Een jubileumfeest dus, en dat was te merken!

lees meer
BULKY tea set voor MuutoGeel als oker, mosterd en de zon!

De kleur geel laat de zon schijnen in de nieuwe voorjaarscollecties. Mosterd en oker zorgen voor warmte, verzachting en romantiek. Het felle geel van smileys en accenten in neon zorgen voor een vrolijke en speelse noot.

lees meer
RAW lounge chair van Jens Fager voor MuutoGroen als gras, mos en olijven!

Het groen in de nieuwe collecties is fris en vrolijk in grasgroen, of warm en zacht in mos-, leger- of olijfgroen. Ook een combinatie van mosgroen en mosterd geel is populair dit voorjaar.

lees meer
WoontrendsBeleef de Woonmode

In een huis op ware grootte wordt woonmodetrend Stad & Land gepresenteerd, met nieuw meubilair en accessoires. Tijdens styling workshops tonen VT Wonen stilisten de kunst van het stylen en handige doe-het-zelf tips dienen als uitgangspunt voor het restylen van de huiskamer.

lees meer
Woontrend Stad en LandStad en Land Shopping

Natuurlijke materialen en boerse must haves worden gecombineerd met modern design, maar hoe? Het Perscentrum Wonen beschrijft hoe je Stad & Land in vijf stappen doorvoert in het interieur en welke producten je daarbij shopt!

lees meer
Gratis woonbrochures


Interieuradvies