Interesse in een nieuwe woning? De eerstvolgende NVM Open Huizen Dag is op Zaterdag 30 september 2017 Op deze dag kunt u tussen 11.00 en 15.00 uur veel huizen bezoeken
 
Direct een woning zoeken?
Kijk op Funda welke huizen meedoen met de NVM Open Huizen Dag (Open Huizen route) en stippel uw route uit.
 
Leuk huis gezien?
Schakel dan een NVM-aankoopmakelaar in. Hij of zij brengt u op de hoogte van de kansen die de huizenmarkt op dit moment biedt. Zoals een goede onderhandelingspositie en de verhoogde NHG.

In het weekend van 9 en 10 september 2017 zijn meer dan vierduizend prachtige monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk voor iedereen. Het is dé kans om een plek te bezoeken waar je normaal niet zo snel komt, of om mee te doen aan een eenmalige activiteit. Tot die tijd ben jij van harte welkom op de Open Monumentendag Specials die gedurende het hele jaar door heel Nederland worden georganiseerd.
 
In 1987 werd in navolging van Frankrijk de Open Monumentendag in Nederland geïntroduceerd. Monumenten werden gratis voor het publiek opengesteld, om zo de publieke belangstelling voor monumenten en het draagvlak voor monumentenzorg te vergroten. Met inmiddels bijna een miljoen bezoekers is deze opzet zeker geslaagd te noemen. BankGiro Loterij Open Monumentendag is uitgegroeid tot een van de grootste culturele evenementen in Nederland en is hét instrument geworden om de bevolking op grote schaal in contact te brengen met ons monumentale erfgoed.
 
Niet alleen openen de duizenden monumenten, duidelijk herkenbaar aan de BankGiro Loterij Open Monumenten vlag, gratis hun deuren voor het Nederlandse publiek. Er worden bovendien tal van interessante activiteiten georganiseerd, zoals tentoonstellingen, rondleidingen, fietsroutes, wandelingen, muziekvoorstellingen maar ook speurtochten en andere programma’s voor jongeren. Alles in het teken van het Nederlandse monument en het thema waar dat jaar voor gekozen is.
 
De kracht van de organisatie zit in de decentrale opzet. In iedere deelnemende gemeente werkt een groep vrijwilligers actief mee aan het samenstellen en de praktische uitvoering van het Open Monumentendag programma. Het landelijke projectbureau Open Monumentendag ondersteunt de verschillende groepen zo goed mogelijk, coördineert het project, stelt materialen ter beschikking te stellen en wisselt kennis- en informatie uit.
 
Maar ook internationaal is er aandacht voor het cultureel erfgoed. De BankGiro Loterij Open Monumentendag maakt deel uit van een groter geheel, de European Heritage Days. Inmiddels worden er in vijftig landen vergelijkbare evenementen georganiseerd.
 
Open Monumentendag verbindt mensen met monumenten en laat zien dat de verhalen en schoonheid van monumenten een verrijking voor onze leefomgeving en voor onszelf zijn.

Dit is dé meubelbeurs van Duitsland die dit jaar gehouden wordt van 17-21 september 2017. U kunt er terecht voor alle grote meubelmakers en designers van Duitsland. Maar ook internationale ontwerpers. Deze beurs trekt bezoekers uit Europa, waaronder ook veel Nederlanders. Op deze beurs ontdekt u de laatste trends, innovaties en ontwikkelingen.

100% Design is de grootste designbeurs in Engeland en trekt jaarlijks meer dan 25000 bezoekers. Het zijn vooral de presentaties van jonge, creatieve ontwerpers die deze beurs elk jaar opnieuw het bezoeken waard maakt. Op het gebied van hedendaags wonen en design zijn hier nieuwe trends te spotten. De 100% Design beurs maak onderdeel uit van het London Design Festival. In 2017 wordt 100% design gehouden van 20-23 Sept 2017

Beleef Landleven, hét evenement voor iedereen die van buitenleven houdt. Beleef Landleven van vrijdag 8 t/m zondag 10 september van 10.00 - 17.00 uur in het idyllische Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. 
 
Beleef Landleven 2016 was een feestje, waar we het 20-jarig bestaan van Landleven hebben gevierd met trouwe lezers en vele andere fans. Daarnaast was het ook nog eens prachtig weer, wat bijdroeg aan de feestelijke sfeer. Kortom: het was een belevenis! Kom ook zeker weer in 2017 genieten 

EXCELLENT woonbeurs voor de vierde keer wordt Rotterdam Ahoy omgetoverd tot een Excellente locatie. Op de  EXCELLENT woonbeurs staan tal van hoogwaardige bedrijven uit de woonbranche, absolute topmerken en vooraanstaande designers en architecten die de bezoekers luxe mogelijkheden op het gebied van wonen en interieur tonen, Naast schitterende designerwoningen en prachtige inspiratiestands zijn er ook compleet aangelegde tuinen, fraaie auto’s, jachten en sieraden te bewonderen. Ook aan Second Homes wordt veel aandacht besteed op de EXCELLENT woonbeurs.
 
De EXCELLENT woonbeurs zal plaats vinden gedurende vier dagen, 14 t/m 17 september 2017, met veel Top entertainment en live muziek, piano, meerdere fashionshows en nog veel meer.
 
Donderdag 14 september is openingavond met Special Guest. Wie er komt optreden houden we nog even geheim, maar een ding is zeker, het wordt weer een feestje!
 
Vrijdag 15 september is businessdag. Op businessdag zendt BusinessNieuwsRadio live uit vanaf de beursvloer. Informatief entertainment met spraakmakende gasten en een dag om te netwerken.
 
Openingstijden:
Donderdag 14 september  20.00-00.00 uur
Vrijdag 15 september  14.00-22.00 uur
Zaterdag 16 september  12.00-19.00 uur
Zondag 17 september  12.00-18.00 uur
 
Toegangsprijzen:
Exclusieve Openingsavond met Special Guest € 50,-
Reguliere dagen € 20,- 
 
Voor meer informatie en tickets, zie: www.excellentwoonbeurs.nl

Tijdens Maison & Objet, het twee jaarlijkse woon- en designevenement in Parijs, presenteert de volledige interieurbranche zijn nieuwste collecties, met veel textiel, meubilair en accessoires. Decoratie en ”de kunst van leven” staan centraal met een breed, internationaal en high-end aanbod waarbij de laatste woontrends de revue passeren. Explore the world of home-fashion!

showUP is dé vakbeurs voor Home & Gift. De eerstvolgende editie zal plaatsvinden op 3 + 4 september 2017, wederom in de Expo Haarlemmermeer.

showUP heeft zich de afgelopen 3 jaar ontwikkeld tot de ultieme inkoopbeurs voor woonaccessoires en kado-artikelen. Inkopers van woon- en kadowinkels, kindershops, warenhuizen en museumwinkels weten de weg naar showUP te vinden.

Inmiddels telt het deelnemersveld bijna 300 deelnemers uit binnen- en buitenland. Van kleine startende labels en jonge ontwerpers tot bekende merken als House Doctor, Ferm Living, &Klevering en Serax.

Van zondag 10 september 2017 tot en met woensdag 13 september 2017 vindt opnieuw onze VAKbeurs plaats. Ruim 125 interieurfabrikanten tonen dan hun laatste collecties en noviteiten. U bent van harte uitgenodigd om De Woonindustrie tijdens de beurs te bezoeken.De VAKbeurs is uitsluitend bedoeld voor vakbezoekers. Op zondag 10 september zijn consumenten ook welkom om inspiratie op te doen.

Openingstijden:
Zondag 10 september van 10.00 tot 18.00 uur
Maandag 11 september van 10.00 tot 19.00 uur
Dinsdag 12 september van 10.00 tot 18.00 uur
Woensdag 13 september van 10.00 tot 18.00 uur