Vijf fabrikanten, Dekker, Franke, Gaggenau, Leicht en Schuller presenteren op de vakbeurs House4kitchen in Duitsland, actuele trends en de nieuwste techniek rondom de keuken. Verrassend nieuws, komende highlights en veel interessante gesprekken wachten op u.


De data van 2018 zijn nog niet bekend. Zodra deze bekend zijn publiceren wij deze op onze website

 

In het weekend van 13 en 14 mei was de LenteFair opnieuw een heerlijk lentefeest voor jong en oud. Van groene vingers tot de tomatencrèche en heel veel artiesten die buiten spelen, de LenteFair is er één voor alle leeftijden. Gelukkig hoeven we niet een jaar te wachten en zetten we de gezelligheid gewoon voort in het weekend van 16 en 17 september, tijdens de Leeuwarder Courant Nazomerfair. 

Landgoed Stania State in Oentsjerk is 365 dagen per jaar indrukwekkend, maar is op haar mooist in de periode dat de bladeren geel, rood en oranje kleuren. Het is meteen de reden dat de Leeuwarder Courant traditiegetrouw haar herfstfeestje viert op het landgoed naar ontwerp van Lucas Roodbaard. Kom genieten in het weekend van 16 en 17 september van het buitenleven, de laatste interieur- en tuintrends, mode, food en fijne hebbedingen. Nieuwe gezichten en oude bekenden kleuren de contouren, zo reizen bijvoorbeeld ook de schapen van Schaapskudde ‘De Drifters’ mee naar de Leeuwarder Courant NaZomerFair.

De data van 2018 zijn nog niet bekend. Zodra deze bekend zijn publiceren wij deze op onze website

De beurs vond plaats op 23 en 24 september 2017 in het Ebben Inspyrium te Cuijk. Meer informatie over deze beurs zal zo spoedig mogelijk beschikbaar zijn. Houdt deze pagina dus goed in de gaten!

De data van 2018 zijn nog niet bekend. Zodra deze bekend zijn publiceren wij deze op onze website

Tijdens het Brussels Interior Event kunnen deco-professionals op de Trade Mart in Brussel terecht om inspiratie op te doen. Talloze exposanten staan er paraat om hen naadloos te demonstreren welke merken het aankomend seizoen zullen imponeren.

De nieuwste collecties op het gebied van Kitchen & Dinner, D-Street (design & gifts) en In & Outdoor Decoration worden 3 dagen in augustus en 3 dagen in september tentoongesteld

Ontdek zowat 500 merken vertegenwoordigd door 95 exposanten. Voor meer informatie bezoek de website van Trademart Brussel

De data van 2018 zijn nog niet bekend. Zodra deze bekend zijn publiceren wij deze op onze website

Interieur Collectie Dagen vindt plaats op zondag 16, maandag 17 en dinsdag 18 september 2018 in Evenementenhal Gorinchem. Interieur Collectie Dagen is het vakmoment in Nederland voor onder andere de project- en woninginrichter waar nieuwe collecties op het gebied van vloeren, stoffering, wandbekleding en raamdecoratie centraal staan. De focus van het evenement ligt op netwerken, inspiratie en kennisdeling. Het openstellen van de vakbeurs op zondag afgelopen editie goed ontvangen. Met de zondag openstelling komt Evenementenhal-Easyfairs onder andere kleinschalige familiebedrijven tegemoet die alleen op zondag de mogelijkheid hebben een beurs te bezoeken. Hiermee is antwoord gegeven op een lang spelende vraag vanuit de branche.

Voor meer informatie bezoek de website van de Interieur Collectie Dagen

Met een rijk erfgoed van 40 jaar is Decorex internationaal de bestemming waar interieurontwerpers de beste en meest gewilde luxe producten ontdekken van nieuw, opkomend en gevestigd talent. Meer dan 400 Britse en internationale merken presenteren zich met de mooiste produkten en designs in Syon Park van 16 tot en met 19 september 2018.

Voor meer informatie neem een kijkje op de website van Docorex International.

In september zien we veel internationale meubelbeurzen. Ook in Londen viert het design in het London Design Festival. Alweer voor het 15 jaar is de gehele stad ondergedompeld in design met meer dan 400 events en tentoonstellingen.

De data voor 2018 zijn nog niet bekend. Voor meer informatie bezoek je de website van het London Design Festival

Wie geen genoeg krijgt van de nationale woon en designbeurzen en graag de wereld wil over reizen kan een bezoekje brengen aan de designbeurs in Azie. Met wel 2300 exposanten op 300.000 vierkantemeter in 19 binnen en 15 buitenpaviljoens is de meubelbeurs China een van de grootste meubelbeurzen ter wereld.

De 23e meubelbeurs van China vind plaats van 11-14 september 2018 in het Shanghai New Int'l Expo Center. Wil je meer informatie neem dan een kijkje op de website

Tijdens de najaars editie van de Maison EN Objetbeurs vind ook de Paris Designweek plaats. In september 2018 staat Parijs in het teken van design. De nieuwste collecties komen in de winkels en de nieuwe concepten voor de herfst worden gelanceerd.

Voor meer informatie bekijk de website van de Paris Design Week

De Helsinki designweek is het allergrootste designfestival in Scandinavie. Naast design, wonen en architectuur vind je er ook mode en veel van de Scandinavische cultuur. Door de gehele stad vinden er meer dan 250 evenementen plaats.

De Helsinki designweek vind plaats van 6 tot en met 16 september.
Wil je meer informatie kijk dan op de website.

Interesse in een nieuwe woning? De eerstvolgende NVM Open Huizen Dag is op Zaterdag 7 april 2018 Op deze dag kunt u tussen 11.00 en 15.00 uur veel huizen bezoeken
 
Direct een woning zoeken?
Kijk op Funda welke huizen meedoen met de NVM Open Huizen Dag (Open Huizen route) en stippel uw route uit.
 
Leuk huis gezien?
Schakel dan een NVM-aankoopmakelaar in. Hij of zij brengt u op de hoogte van de kansen die de huizenmarkt op dit moment biedt. Zoals een goede onderhandelingspositie en de verhoogde NHG.

In september 2018 zijn meer dan vierduizend prachtige monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk voor iedereen. Het is dé kans om een plek te bezoeken waar je normaal niet zo snel komt, of om mee te doen aan een eenmalige activiteit. Tot die tijd ben jij van harte welkom op de Open Monumentendag Specials die gedurende het hele jaar door heel Nederland worden georganiseerd.
 
In 1987 werd in navolging van Frankrijk de Open Monumentendag in Nederland geïntroduceerd. Monumenten werden gratis voor het publiek opengesteld, om zo de publieke belangstelling voor monumenten en het draagvlak voor monumentenzorg te vergroten. Met inmiddels bijna een miljoen bezoekers is deze opzet zeker geslaagd te noemen. BankGiro Loterij Open Monumentendag is uitgegroeid tot een van de grootste culturele evenementen in Nederland en is hét instrument geworden om de bevolking op grote schaal in contact te brengen met ons monumentale erfgoed.
 
Niet alleen openen de duizenden monumenten, duidelijk herkenbaar aan de BankGiro Loterij Open Monumenten vlag, gratis hun deuren voor het Nederlandse publiek. Er worden bovendien tal van interessante activiteiten georganiseerd, zoals tentoonstellingen, rondleidingen, fietsroutes, wandelingen, muziekvoorstellingen maar ook speurtochten en andere programma’s voor jongeren. Alles in het teken van het Nederlandse monument en het thema waar dat jaar voor gekozen is.
 
De kracht van de organisatie zit in de decentrale opzet. In iedere deelnemende gemeente werkt een groep vrijwilligers actief mee aan het samenstellen en de praktische uitvoering van het Open Monumentendag programma. Het landelijke projectbureau Open Monumentendag ondersteunt de verschillende groepen zo goed mogelijk, coördineert het project, stelt materialen ter beschikking te stellen en wisselt kennis- en informatie uit.
 
Maar ook internationaal is er aandacht voor het cultureel erfgoed. De BankGiro Loterij Open Monumentendag maakt deel uit van een groter geheel, de European Heritage Days. Inmiddels worden er in vijftig landen vergelijkbare evenementen georganiseerd.
 
Open Monumentendag verbindt mensen met monumenten en laat zien dat de verhalen en schoonheid van monumenten een verrijking voor onze leefomgeving en voor onszelf zijn.
 
Voor meer informatie of exacte data bezoek de website van de Open Monumentedag

Dit is dé meubelbeurs van Duitsland die dit jaar gehouden wordt van 16-20 september 2018. U kunt er terecht voor alle grote meubelmakers en designers van Duitsland. Maar ook internationale ontwerpers. Deze beurs trekt bezoekers uit Europa, waaronder ook veel Nederlanders. Op deze beurs ontdekt u de laatste trends, innovaties en ontwikkelingen.

Voor meer informatie: https://www.mow.de/

100% Design is de grootste designbeurs in Engeland en trekt jaarlijks meer dan 25000 bezoekers. Het zijn vooral de presentaties van jonge, creatieve ontwerpers die deze beurs elk jaar opnieuw het bezoeken waard maakt. Op het gebied van hedendaags wonen en design zijn hier nieuwe trends te spotten. De 100% Design beurs maak onderdeel uit van het London Design Festival. In 2017 wordt 100% design gehouden van 19-22 Sept 2018.

Bekijk de website voor meer informatie.

 

Beleef Landleven is hét evenement voor iedereen die van het buitenleven houdt. Naast de Landlevenmarkt en de vele belevenissen van het Nederlands Openluchtmuseum bieden wij een vol programma met workshops en activiteiten die aansluiten op een bepaald thema. Beleef Landleven wordt gehouden van vrijdag 7 t/m zondag 9 september 2018 van 10.00 - 17.00 uur in het idyllische Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem.
 
Voor meer informatie bezoek de website van Beleef Landleven

Na de succesvolle EXCELLENT beurs van 2017 zijn we alweer hard bezig met de voorbereidingen van 2018. De dagen vlogen voorbij vol gezelligheid en vooral veel inspiratie. Van mooie muziek tot meeslepende modeshows. Aan entertainment geen gebrek! Daarnaast kon je ook terecht voor oa. het uitkiezen van een nieuwe keuken, interieurinrichting, mooi buitenzwembad  en werden de nieuwste auto's gepresenteerd, het was allemaal te vinden op de EXCELLENT wonen en leven beurs.

2018 Lustrum
Volgend jaar zal het een speciaal event worden aangezien het een lustrumjaar is. De 5e editie zal plaatsvinden en dit moet gevierd worden! Voor meer informatie en tickets, zie: www.excellentwoonbeurs.nl

Tijdens Maison & Objet, het twee jaarlijkse woon- en designevenement in Parijs, presenteert de volledige interieurbranche zijn nieuwste collecties, met veel textiel, meubilair en accessoires. Decoratie en ”de kunst van leven” staan centraal met een breed, internationaal en high-end aanbod waarbij de laatste woontrends de revue passeren. Explore the world of home-fashion!

De beurs vind plaats van 19 tot en met 23 januari 2018 en van 7 tot en met 11 september 2018 
Voor meer informatie bezoek de website van Maison & Objet

showUP heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot de ultieme inkoopbeurs voor woonaccessoires en kado-artikelen. De vakbeurs richt op inkopers van woon- en kadowinkels, concept stores, webshops, warenhuizen en museumwinkels. Ook stylisten, pers en bloggers komen langs om inspiratie op te doen.

Per editie doen bijna 350 deelnemers mee uit binnen- en buitenland, van kleine startende labels en jonge ontwerpers tot bekende merken als Vitra, Ferm Living, &Klevering en Serax. Dat is meteen de charme van showUP: toonaangevende internationale merken en nieuwkomers vind je hier onder één dak.

De eerstvolgende editie vindt plaats op  en 5 feburari 2018 op onze vaste locatie: de Expo Haarlemmermeer.

 

Van zondag 4 februari 2018 tot en met woensdag 7 februari 2018 vindt opnieuw onze VAKbeurs plaats. Ruim 125 interieurfabrikanten tonen dan hun laatste collecties en noviteiten. U bent van harte uitgenodigd om De Woonindustrie tijdens de beurs te bezoeken.De VAKbeurs is uitsluitend bedoeld voor vakbezoekers. 

De Woonindustrie is al meer dan vijftien jaar hét interieurcentrum van Nederland. Aanbieders van interieurproducten en andere branche gerelateerde organisaties inspireren, presenteren en ontmoeten elkaar hier. In een professionele en inspirerende omgeving van circa 40.000 m² vinden vakbezoekers meubels, slapen, textiel, verlichting, advies en accessoires. Meer dan 150 interieuraanbieders tonen hier hun collecties, trends en noviteiten. 

Als exposant ontmoet u hier in een professionele omgeving retailers, retailorganisaties en beroepsverenigingen, projectinrichters, interieurstylisten, interieurfabrikanten/agenten en de vakpers.

Ook als consument bent u hier van harte welkom om, op bepaalde tijden, een kijkje in de keuken te nemen bij fabrikanten en distributeurs van interieurproducten. Het is niet mogelijk als consument om aankopen te doen, maar u bent  welkom voor interieurinspiratie en advies.

Het hele jaar door vinden er interieurevenementen plaats in De Woonindustrie.