De komende editie van Designday gaan we nog meer over de grens, letterlijk en figuurlijk. Aan de 12e editie neemt een groot aantal Duitse designers deel. Daarmee ligt het aandeel buitenlandse ontwerpers dit jaar hoger dan ooit. Daarnaast is er wederom een groot deelnemersveld van Nederlandse designers. Nieuw zijn de workshops die aangeboden worden op de beursvloer. Meerdere designers zullen op de beursvloer aan het werk zijn. Bezoekers staan dus letterlijk met hun neus op het maakproces. Na het openingsdiner zal wethouder Mieke Damsma de 2e Made for Maastricht Design Award uitreiken. Figuurlijk verkennen we de grenzen van productontwikkeling en ontwerp met het thema ‘Upcycling Matters’. De 12e editie van Designday vindt plaats van 19 t/m 21 mei 2017 in de Decorfabriek in Maastricht.
 
Grote deelname Duitse designers
Het aandeel van Duitse ontwerpers is deze editie hoog, meestal in collectief. Het eerste initiatief is COLOGNEMADE van PASSAGEN Interior Design Week Köln & Dutch Design Exchange. Aan de basis hiervan staan Nicole en Marc Maurer. Curator voor Designday is Sabine Voggenreiter. Het initiatief heeft als doel de uitwisseling tussen Duitse en Nederlandse ontwerpers te bevorderen om van elkaar te leren, te vernieuwen èn om de Duitse markt meer toegankelijk te maken voor Nederlandse ontwerpers en andersom. De 9 ontwerpers die zich hierin  presenteren zijn:
 
Agnes Morguet – Inneneinrichtung & Design
BAUDEKOLON
dua + projEKT
Ehrenfeld Apparel
Fenja Ludwig Modemanufaktur 
Made by NIRUK
NEUNOY
Pimp Your Life With Patterns
Schillo Keramik: www.schillo-keramik.de
 
Ook de Hochschule Trier neemt deel aan onze 12e editie. Andere Duitse designer collectieven die belangstelling hebben zijn de Handwerkskammer Düsseldorf (9 designers) en de Arbeitsgemeinschaft des Kunsthandwerks NRW.
 
Workshops
Nieuw dit jaar zijn de workshops die zowel op zaterdag als zondag plaatsvinden. Deze worden gegeven door Leonie Vlaar & Lois Stolwijk (www.leonieenlois.nl), Nathalie de Koning www.pulpfabrics.org en Humade (Lotte Dekker en Gieke van Lon; www.humade.nl), 
Wisse Trooster van Qoowl en Ronald Meijs, bekend van zijn Motorman. 
 
Lezingen en pitches
Er vinden diverse lezingen plaats, onder andere door ontwerper Jörn Berhage. Hij houdt zich al 30 jaar bezig met duurzame productontwikkeling. Het volledige lezingenprogramma is nog niet bekend. Dit wordt nog ontwikkeld, samen met Cube Designmuseum. 
Tijdens Designday zullen Dirk Ploos van Amstel, Maurice Mentjens, René Holten vertellen wat het winnen van zo’n prestigieuze prijs betekent voor een ontwerper. Enkele Duitse ontwerpers houden in het kader van de Dutch Design Exchange korte pitches.
 
Oude bekenden
Op vrijdag beginnen we weer met ons openingsdiner en reikt wethouder Mieke Damsma de 2e Made for Maastricht Design Award uit. Er is weer een sectie Jonge Honden aanwezig op de beursvloer,  de bekende ‘Designer voor design veiling’ is op zondagmiddag en ook de Trendtours ontbreken niet op de 12e editie.
 
De 12e editie van Designday vindt plaats van 19 t/m 21 mei 2017 in de Decorfabriek, Meerssenerweg 215 in Maastricht. Het thema van de 12 editie is ‘Upcycling matters’. Het volledige programma en overige informatie vindt u op www.designday.nl.

lijn brochure 1

Tip: Gratis woonbrochures

Nog meer inspiratie opdoen? Vraag de onderstaande brochures gratis aan!

Mijn Bad
Morres wonen
Superkeukens
Mandemakers
Voortman
Henders & Hazel
Prominent
Design keukens
Keukenkampioen
Design trapleuning

 

Geslacht

 


Geboortedatum

 

Wonenonline nieuwsbrief
 Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief

 

 

Ook leuk om te lezen