wonenonlineInterieuradvies van onze interieurstylisteninterieur en inrichtenAlles over de badkamerAlles over de slaapkamerAlles over de keukenGratis woonbrochuresAlles over vloerenGratis roomplanner

D(esign)-day 2016

 
Gratis keukenboek
Woning te koop aanbieden
gratis woonbrochures
designday, maastricht, designers, ontwerp
Een interessant side-program met onder andere lezingen van Christiaan Kastrop, bedenker Temporary Lane en Jeroen Junte namens het Cube Design Museum, een masterclass van designthinker Guido Stompff en de uitreiking van de eerste Design Award door burgemeester Annemarie Penn-te Strake maken de 11e editie van Designday zeker een bezoek waard. En natuurlijk kunnen bezoekers naar hartenlust design bewonderen en kopen. De 11e editie vindt plaats van 27 t/m 29 mei in de Decorfabriek in Maastricht.

Nog meer dan andere jaren heeft Designday de samenwerking gezocht met partners en de stad. Lezingen van Christiaan Kastrop, Jeroen Junte namens het Cube Design Museum en een masterclass van designthinker Guido Stompff laten dit zien. Op diverse plekken in de stad kan het publiek, voorafgaand aan Designday, zien wat de 11e editie in petto heeft voor de bezoekers.

Lezing Christiaan Kastrop tijdens bezoek Europese stadmakers
Christiaan Kastrop is de bedenker van Temporary Lane, de verzameling van pop-upstores die in juni neerstrijken in het oude V&D-gebouw in Maastricht, tussen Designday en Fashionclash in. Kastrop wil design toegankelijker maken voor een grotere groep mensen. Kastrop spreekt op zaterdag 28 mei tijdens Designday over het concept Temporary Lane en zijn passie voor design tijdens het bezoek van een delegatie van Europese stadmakers aan Designday.

Lezing Jeroen Junte
Journalist Jeroen Junte verzorgt namens het Cube Design Museum op zaterdag 28 mei de lezing ‘De impact van 3D op design’. Hij is de laatste jaren vooral bekend als designcriticus. Hij schrijft regelmatig voor De Volkskrant en organiseert het live-magazine Design Matters. Ook denkt hij samen met de Cube Design Museum na over een side-program.

Masterclass Guido Stompff
Guido Stompff noemt zichzelf designthinker. Zijn missie is dat de manier van denken van designers meer invloed krijgt binnen bedrijven en organisaties ‘omdat deze een wezenlijke bijdrage levert bij het oplossen van problemen.’ Hij geeft op zondag 29 mei voor designers en belangstellenden de masterclass ‘Design thinking: inspiratie voor innovatie. Wat is designthinking en wat heb je eraan?’

Designday in de stad
Ook in de stad kan het publiek proeven van alle moois dat Designday dit jaar te bieden heeft. In de etalage van De Bijenkorf aan de Kersenmarkt exposeren enkele designers die dit jaar deelnemen aan Designday. In de pop up box op het Onze Lieve Vrouweplein staan de genomineerden van de Design Award en tonen ook enkele andere designers hun werk.

Uitreiking 1e Design Award
Burgemeester Annemarie Penn-te Strake maakt op vrijdag 27 mei om 20.30 uur bekend wie de eerste Design Award krijgt. Met deze jaarlijkse prijs wil de gemeente Maastricht de maakindustrie een extra impuls geven en de waardering voor creatief vakmanschap uiten.

Jonge honden
De 11e editie van Designday heeft een nieuw element: een speciale ruimte is gereserveerd voor de designers van de toekomst: studenten die momenteel een design-opleiding volgen of minder dan een jaar geleden afgestudeerd zijn.

Groot deelnemersveld
We hebben, net als andere jaren, een groot deelnemersveld van 60 designers, zoals Arnout Visser, Geir Nustad, IT’S LATTA, Françoise Oostwegel, Snijder&Co, en vele anderen.

De 11e editie van Designday vindt plaats van 27 t/m 29 mei 2016 in de Decorfabriek, Meerssenerweg 215 in Maastricht. Dit jaar is het thema ‘Maak’. Het volledige programma en overige informatie vindt u op www.designday.nl.

gratis woonbrochures

gratis roomplanner


Gratis woonbrochures