Van 10 t/m 18 juni 2017 organiseren wij weer de Nationale Tuinweek met als hoofdthema: Kruiden! Een spetterende week vol groene activiteiten in het land; van fietstocht tot tuinconcert!
 
De Nationale Tuinweek sluit aan bij een groeiende belangstelling voor tuinieren en alles wat met groen te maken heeft. Denk bijvoorbeeld aan meer groen om woningen en bedrijven. Vaak kan dat worden gerealiseerd zonder veel (extra) ruimtebeslag, bijvoorbeeld op braakliggende terreinen, in binnentuinen en verticaal tegen gevels of op balkons.
 
Thema’s voor de Tuinweek van 2017:
 
Leef je uit met kruiden!
Het thema van de eerdere Tuinweken,
'Tegel eruit, plant erin'
, krijgt een vervolg. De Nationale Tuinweek is een initiatief van vereniging Groei & Bloei met als doel een groenere omgeving te creëren. Het credo is daarbij ‘Tegel eruit, plant erin!’. Het vergroenen van steden en dorpen levert niet alleen een bijdrage aan een grotere biodiversiteit. Meer groen en minder bestrating zorgt ook voor een betere waterberging en voorkomt overbelasting van rioleringen.
 
Wat is de vereniging Groei & Bloei
Groei & Bloei is een vereniging van liefhebbers van tuinen en tuinieren. De vereniging bestaat uit 130 afdelingen door heel Nederland en België, elk met een eigen bestuur. Zij organiseren door het jaar heen activiteiten, variërend van lezingen en workshops tot excursies en korte reizen naar mooie tuinen.
De vereniging geeft een tijdschrift uit voor tuinliefhebbers. Het is het grootste tuintijdschrift in Nederland. Leden krijgen het blad bij het lidmaatschap. Informatie over tuinen en tuinieren van Groei & Bloei is ook te lezen op www.groei.nl en Pinterest, Facebook en Twitter.
 
Hoe werkt Groei & Bloei samen met anderen?
Tuinieren is hot. In de stedelijke omgeving is de belangstelling voor tuinieren groeiend. Op braakliggende terreinen ontstaan buurtmoestuinen. Guerillagardening en samen tuinieren zijn vormen die dertigers en veertigers aanspreekt. Stadstuinbouworganisaties stimuleren bewoners meer te doen met groen. Buiten de stad is de aandacht voor tuinieren van oudsher al groot. De afdelingen van Groei & Bloei werken al veel samen met lokale organisaties om tuinieren en groen onder de aandacht te brengen, denk hierbij aan tuincentra, lokale groenvoorzieners, volkstuincomplexen, moestuinen etc.

Deze sfeervolle Fair staat vier dagen lang in het teken van “Huis en Hof”. 
Een gezellig en fascinerend weekenduitje.
 
Bij het betreden van deze sfeervolle fair wordt u verrast met een grote diversiteit aan exposanten. In de feestelijk aangeklede stands en pagodetenten presenteren zij een ruim aanbod in diverse producten. Verschillende exposanten laten het vakmanschap zien door middel van demonstraties en op gezette tijden klinkt er een muzikale noot. 
 
Summer Fair is het event om nieuwe ideeën en suggesties op te doen en te genieten van alle facetten van het goede leven!
 
Summer Fair viert dit jaar haar 25-jarig bestaan. Net als andere jaren wordt ook deze speciale jubileumeditie gehouden in het Pinksterweekend: 2, 3, 4 en 5 juni. Het sfeervolle buitenevenement vindt bovendien al 25 edities op rij plaats in de prachtige tuinen van Landgoed ’t Laer in Ommen.
 
“Dit jubileum gaan we uiteraard vieren, daarom wordt Summer Fair 2017 extra feestelijk aangekleed”, zegt organisator Annie Kolthof. Summer Fair is in 1993 ontstaan door de Lions Club. Zij organiseerden dit unieke buitenevent al op Landgoed ’t Laer. Het aanbod bestond voornamelijk uit kunst, antiek en overige kostbare artikelen. In 1996 nam Evenementenhal de organisatie voor Summer Fair over. Het aanbod is anno 2017 uitgebreid met onder andere modern & klassiek interieur, uiterlijke verzorging, woonaccessoires, bloem- en groeiproducten, wijnen en delicatessen.
 
Vorig jaar kwamen meer dan 12.000 bezoekers op het 4-daagse evenement af. Summer Fair is niet alleen in trek bij bezoekers uit de directe omgeving, maar heeft een landelijk bereik. Daarnaast is Ommen tijdens het Pinksterweekend rijk gevuld met vakantiegangers. “Zij brengen ook graag een bezoek aan Summer Fair. Daarnaast ontvangen wij ook bezoekers uit het grensgebied van Duitsland”, zegt Kolthof.

Design District is hét trefpunt voor de interieurbranche in Nederland. De 15e editie van het vakevenement is op 7, 8 en 9 juni 2017 in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief of volg ons via Facebook, Twitter of Instagram. #DesignD17

Nieuwe locatie voor Design District 2017!
Na 5 mooie jaren bij Taets op het Hembrugterrrein in Zaandam, keert Design District terug naar de Van Nelle Fabriek in Rotterdam, waar het evenement van 2004 tot 2011 al plaats had onder de naam 100% Design. De indrukwekkende Van Nelle Fabriek heeft nog steeds een enorme aantrekkingskracht en staat inmiddels zelfs op de UNESCO werelderfgoedlijst

In het weekend van 16, 17 en 18 juni 2017* viert Nederland de Dag van de Architectuur. Dan staat het belang van architectuur in de schijnwerpers. Veel dorpen en steden bieden een programma van lezingen, debatten, rondleidingen, tentoonstellingen en excursies of stellen gebouwen open. * in Den Haag op 20 mei, in Groningen op 23 en 24 juni, in Heerlen op zondag 25 juni en in Veenendaal op 8 en 9 september.

Wat is de Dag van de Architectuur?
De Dag van de Architectuur is er voor iedereen die is geïnteresseerd in architectuur en stedelijke ontwikkeling. Sinds 1986 is de Dag van de Architectuur een landelijk fenomeen dat een groot aantal bezoekers trekt. Plaatselijk geeft iedere stad of regio het programma een eigen invulling met een speciaal thema.

De Dag van de Architectuur toont iconische gebouwen en wat architectuur kan doen voor de kwaliteit van onze leefomgeving in de steden, dorpen en regio's. Architectuur en stedenbouw spelen een belangrijke rol in de oplossing van grote sociaaleconomische en ruimtelijke vraagstukken. Denk hierbij aan democratisering en participatie, de verduurzaming van stad en samenleving en een gezonde verstedelijking.

Meer informatie over het programma

Wilt u weten wat er te doen is in uw stad of regio? Klik op de iconen op de kaart om doorverwezen te worden naar het lokale programma.

De Dag van de Architectuur is ook te volgen via social media: Facebook /DagvandearchitectuurNL en op twitter via #dvda2017

De KunstRAI is de langstlopende kunstbeurs voor hedendaagse autonome en toegepast kunst van Nederland: een publieksbeurs met ruim zeventig hoogstaande galerieën die de diversiteit, kwaliteit en pluriformiteit van het rijke Nederlandse aanbod van hedendaagse beeldende kunst, vormgeving en design weerspiegelt. De bezoeker vindt er autonome schilder- en beeldhouwkunst, fotografie en grafische kunst en ook hedendaags glas, keramiek en sieraden.

Raw-Edge stands zorgen voor verrassing op de beurs en Solostands voor de nodige verdieping.

Een advies- en selectiecommissie bestaande uit Jan van Hoof, Rob Koudijs, Esther Munsters, Rob Malasch, Eduard Planting en Fleur Shekel beoordeelt de deelnemers op kwaliteit en professionaliteit.

Openingstijden 2017
Woensdag 31 mei 18.00 – 22.00 uur
Donderdag 1 juni 12.00 – 21.00 uur
Vrijdag 2 juni 12.00 – 21.00 uur
Zaterdag 3 juni 11.00 – 18.00 uur
Zondag 4 juni 11.00 – 18.00 uur
Maandag 5 juni 11.00 – 18.00 uur (2e Pinksterdag)

De Farm & Country Fair is echt belevenisfestival. De landelijke locatie, gevarieerde winkeltjes, honderden serieuze en ludieke activiteiten, bijzondere shows, creatieve aankleding en gastvrije sfeer zorgen ervoor dat iedereen die graag buiten wil zijn, een heerlijke dag beleeft.

Natuurlijk Genieten!
Het terrein is opgedeeld in meerdere themadorpen en is maar liefst 20 voetbalvelden groot. Zo'n 400 stands bieden een breed scala aan mooie kleding, decoratieve accessoires en handige gebruiksartikelen. Er zijn verrassend veel kunstenaars, die vaak demonstreren in hun stand. Het culinaire plein meteen aan het begin van het terrein staat propvol heerlijkheden. Meer dan 2000 erfdieren, kleindieren en boerderijdieren zijn te bewonderen. Er is doorlopend een verrassend showprogramma in maar liefst 5 ringen en echte akoestische muziek van zeer hoge kwaliteit. Ook kids genieten van de Fair, ze leren spelenderwijs heel veel op het terrein, dat bol staat van spannende kinderavonturen. Ze voelen zich een dag lang een echte boer!

Het gekke follybos met bizarre creaties, bekend van tv programma's zoals 'Man Bijt Hond' en 'Gelderse Koppen' met Harm Edens, ligt naast het Fair-terrein en is tijdens de Fair eenmalig gratis te bezoeken.

Bezoekersinformatie:
Farm & Country Fair, Dinxperlosestraatweg, 7122 JS, Aalten, www.countryfair.nl

Openingstijden 2017:
Vrijdag 23 juni 10.00 - 21.00 uur
Zaterdag 24 juni 10.00 - 21.00 uur
Zondag 25 juni 10.00 - 18.00 uur

Op zaterdag 17 en zondag 18 juni 2017 vindt het jaarlijkse, landelijke Groei & Bloei Open Tuinen Weekend plaats. In de meeste regio’s is er zelfs een speciaal routeboekje van open tuinen beschikbaar. Het Open Tuinen Weekend wordt voor het negende jaar op rij georganiseerd door tuinvereniging Groei & Bloei en vormt tevens de afsluiting van de Nationale Tuinweek, met als thema ‘Nederland in bloei’. 
Volop inspiratie
Meer dan 1.000 tuinen van Groei & Bloei-leden doen mee aan dit landelijke initiatief. Met een gratis bezoekje aan de tuinen doe je volop inspiratie op. Je ontdekt mooie en bijzondere bloemen- en plantencombinaties, ziet originele tuinontwerpen en toepassingen van bijzondere materialen. Sommige tuineigenaren geven workshops of organiseren exposities. Het Groei & Bloei Open Tuinen Weekend is tevens een mooie en inspirerende gelegenheid om andere tuinbezitters te ontmoeten en van elkaars ‘tips & tricks’ te leren. Op www.groei.nl staan per regio’s de deelnemende tuinen vermeld. Voor de meeste tuinen geldt dat ze zijn opgenomen in een open tuinenroute. Groei & Bloei
Groei & Bloei is de grootste tuinvereniging van Nederland voor liefhebbers van bloemen, planten en tuinieren. De vereniging heeft 132 afdelingen en zo’n 35.000 leden. Iedere afdeling organiseert jaarlijks een scala aan activiteiten zoals lezingen, workshops, ruilbeurzen, open tuinen, excursies, cursussen en reizen. Iedere maand brengt de vereniging het tuinmagazine Groei & Bloei uit.