1362
Vloerkledentrends 2014
Gepubliceerd: 15-05-2013 Laatste update: 27-04-2017

Structuren en vormen zullen de trends worden in vloerkleden in 2014. Geen primaire kleuren meer, geen massa’s hoogpool meer en ook patchwork (verschillende lappen stoffen) vraagt om vernieuwing.

Structuren
De structuren worden aangebracht door dikke en dunne draden. Dit is mogelijk als ‘stand alone’, maar ook als gemengd met andere materialen en kleuren. Het vloerkleed wordt vaak aangevuld met details in zachte kleuren als roze, paars, blauw en rood. Een tijdloze oplossing is wol dat eerst geverfd en daarna pas gesponnen wordt. Deze techniek kan in iedere vorm en maat vloerkleed worden geweven. Het effect hiervan is een mooi egaal vloerkleed. Verder gaan we structuur terug zien in vloerkleden met reliëf. Vaak met geweven (bloem)ornamenten en met zand en aarde tinten. De karpetten zijn duurzaam vanwege de gerecyclede materialen. Een bekend merk op dit gebied is Nanimarquina.

Vormen
Een andere nieuwe trend is vloerkleden die met elkaar verbonden kunnen worden. Dit zijn kleden in diverse vormen en vaak in uni-kleuren. Dit zorgt voor ongebruikelijke, eigenzinnige vormen en combinaties. Ook hier kan weer met hoogteverschillen worden gespeeld, voor de driedimensionale vormgeving. Qua vormen zien we veel bloemen en abstracte vormen terug. Vaak erg eenvoudige vloerkleden, maar toch uniek. Ook op dit gebied is Nanimarquina weer een vooruitstrevend merk.

Trend in vloerkleden
De trend in vloerkleden gaat duidelijk naar platte, kelimachtige weefsels in Scandinavische dessins. Qua patchwork gaan we steeds meer richting de zachte pastelkleuren. Hoogpolige vloerkleden blijven, alleen niet langer in glinsterende acryl materialen maar juist in Tensil/Eucalyptis.

Verder worden merk vloerkleden steeds gewilliger. Men wil hoge kwaliteit en zich associëren met een merk. Bekende merken zijn Calvin Klein, Zoffany, Esprit en Arte Espina. Tot slot worden custom made vloerkleden steeds populairder. Een vloerkleed moet uniek zijn, helemaal op maat gemaakt. Men wil zelf de afmeting, de kleur en het materiaal zelf bepalen.

Wilt u nou ook een uniek vloerkleed laten maken of een vloerkleed online bestellen? Ga dan naar Vloerkledenwinkel.nl of neem contact op met Kroon Wonen in Hilversum (035 - 30 30 009).



Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide