Massief houten vloeren hadden altijd het voorrecht een grote variatie te hebben zonder terugkerende patronen. Deze variatie te bekomen is de laatste jaren een uitdaging geweest voor Quick-Step en heeft zijn hoogtepunt bereikt bij de lancering van het Elegance gamma.

Deze smalle plankjes met drie verschillende afmetingen en 18 verschillende kleurtinten per afmeting, hebben maar liefst 54 verschillende plankjes binnen één houtdecor. Terugkerende patronen zijn dus zo goed als uitgesloten. Het subtiel V-groefje tussen de plankjes maakt dit natuurlijk plankeneffect af.

Ambachtelijke selectie
Het succes van de Wengé, de Vintage eik natuur- en donkervernist en Merbau-decoren in het bredere Perspective gamma bracht Quick-Step ertoe deze in de smallere Elegance versie op de markt te brengen.

Deze zijn niet louter een smallere versie van hun bredere Perspective versies. Quick-Step bewijst hier opnieuw zijn streven naar precisie en oog voor detail door plank per plank op maat van smallere Elegance opnieuw te ontwikkelen, elk afzonderlijk met een boeiend karakter. Deze niet vanzelfsprekende procedure valt te vergelijken met de selectie van een gerenommeerde parketteur om smallere planken te maken.

De laminaattegels uit het Quick-Step gamma worden vanaf dit jaar gepresenteerd onder de naam Quick-Step Quadra. Quick-Step laminaattegels vormen in een keuken, inkomhal, bureau of eetkamer- een sfeervol en praktisch alternatief. De tegels klikken makkelijk in elkaar via het lijmloze Uniclic-systeem waardoor je ze bij een renovatie bovenop een bestaande vloer kunt plaatsen. Je keuken, hal of andere kamer krijgt zo in een handomdraai een opgefriste look! Naast de bestaande keramische- en natuursteendecoren lanceert Quick-Step dit jaar drie leisteendecoren.

Natural Authentic oppervlaktestructuur en micro perspective
Leisteen is een steensoort opgebouwd uit verschillende lagen. Om deze fijne structuur te bewaren, ontwikkelde Quick-Step een bijzondere toepassing van de oppervlakte-afwerking Natural Authentic® Natural Authentic volgt de tekening en het reliëf van de leisteentegel tot in het kleinste detail. Zo krijgen de leisteenlaminaattegels van Quick-Step het uitzicht en de feeling van een leisteentegel. Het voordeel van deze leisteentegel in laminaat is dat ze niet afbrokkelt en dus onderhoudsvriendelijker is voor toepassingen binnenshuis. De tegels zijn rondom afgewerkt met een subtiel v-groefje: Micro-Perspective®

Combinatie met Elegance planken
Net zoals de andere natuursteentegels uit het Quick-Step gamma zijn de leisteenlaminaattegels combineerbaar met QuickoStep® Elegance® planken (max 3 zijden). Zo is het mogelijk in een open ruimte een optisch afbakening te maken van bijvoorbeeld kook- en leefruimte zonder gebruik van overgangsprofielen.

 

Ontdek de pracht van Quick-Step laminaatplanken. Ben je op zoek naar een stijlvolle, praktische laminaatvloer die alle voordelen van Quick-Step combineert met het uitzicht van een echte plankenvloer? Ontdek dan het originele karakter van de Quick-Step laminaatplanken. De langse zijden zijn lichtjes afgeschuind waardoor je bij het in elkaar klikken van de panelen een subtiele v-groef creëert. Deze fase is bovendien bekleed met een dessin dat overeenstemt met het oppervlaktedesign, hetgeen het natuurlijke, uitgestrekte plankeneffect nog vergroot. Dankzij Living Surface krijgt jouw vloer een verrassende oppervlaktestructuur die niet alleen zichtbaar is met het blote oog, maar ook duidelijk voelbaar.

Een tastbaar bewijs van vakmanschap waarvan je ondersteboven bent. De afgekante langszijden creëren een natuurlijke v-groef tussen de gemonteerde panelen.

Als er één vloer is die de laatste jaren snel aan populariteit heeft gewonnen, dan is het wel de laminaatvloer. De redenen zijn duidelijk, want geen enkel ander type vloer past in iedere ruimte, is praktisch onverslijtbaar, is makkelijk te onderhouden, heeft zon grote keuze uit verschillende dessins en is nog goed betaalbaar ook.

Of u nu een oud grachtenpand heeft, een modern nieuwbouw huis of een zéér zakelijk kantoor, met laminaat kunt u overal goed uit de voeten. Dat komt onder meer omdat laminaat een zeer hoge kras- en slijtweerstand heeft en bestand is tegen licht, chemicaliën, hoge hakken en sigaretten. Daarnaast is laminaat verkrijgbaar in talloze dessins en kleuren. Van eiken, vuren en beuken, tot marmer, graniet en kleuren als lavendel, koraal en ijsblauw. Tevens is het niet moeilijk om te combineren met panelen van verschillende kleuren en verschillende groottes, zodat iedere laminaatvloer een persoonlijk tintje krijgt. Door de degelijkheid en veelzijdigheid past laminaat in elke ruimte: van woon-, werk-, en slaapkamer, tot druk kantoor of dokterspraktijk. Alleen een erg vochtige ruimte, zoals de badkamer, is niet geschikt.

Een voordeel van laminaat is verder dat het in vergelijking met bijvoorbeeld parket, natuursteen of tapijt redelijk goedkoop is. Bovendien is het leggen van de vloer aan iedere beetje handige doe-het-zelver al toevertrouwd. Veel gereedschap is niet nodig. Met hamer, zaag, houten klosje, meetlat en potlood heeft u al het benodigde gereedschap om een laminaatvloer te leggen. Tegenwoordig heeft alle laminaat een click- of locksysteem zodat er geen lijm meer aan te pas hoeft te komen.

Laminaat gaat er steeds natuurlijker uitzien met v-groeven en reliëf. Verder draagt het zogenoemde ingebouwde soundblock bij aan het comfort omdat men niet langer hinder heeft van het typische laminaatgeklik als men er overheen loopt.

Solidfloor kwam met 18 noviteiten tijdens Domotex 2012 Zo zijn er vier nieuwe items in de new Classics collectie, allen met een uniek klassiek patroon. De Vintage collectie wordt uitgebreid met negen nieuwe decoren, waaronder vijf handgekliefde vloeren die de kracht van hout tonen. In de collectie Lifestyle zijn vijf pure FSC vloeren opgenomen. Al deze vernieuwingen presenteert Solidfloor in een herkenbare stand met een indeling in woonstijlen.

Vier nieuwe stijlvolle items in de new Classics collectie
De new Classics collectie van Solidfloor is uitbreid met vier stijlvolle vloeren met een uniek ontworpen klassiek patroon. Dankzij de lichte borsteling hebben deze vier nieuwe items een volle diepe kleur. Een waardevolle aanwinst voor eindgebruikers die de stijl van weleer thuis terug willen zien in een nieuwe vloer. De vloeren hebben de passende namen Inverness, St. Andrews, Berkeley en Yale.

Handgekliefde vloeren met een ruwe bolster in de Vintage collectie
Met zekerheid de meest vernieuwende vloeren die Solidfloor introduceert zijn de zogenaamde Ax-woods. Deze vijf handgekliefde vloeren tonen de kracht van hout in zijn meest pure vorm. Authentieker kan het bijna niet. Een schitterende vloer wanneer men van hout in zijn meest pure en authentieke vorm hou(d)t.

Maine, Oregon, Vermont en Nebraska zijn ook nieuw in de Vintage collectie. De items zijn alle handgeschraapt en fijnbezaagd, waardoor de Vintage eiken vloeren een karakteristiek en sfeervol uiterlijk hebben verkregen.

Het kleurenpalet speelt in op de huidige kleurtrends van aardse kleuren. Zonder twijfel zullen deze vloeren zeer aanspreken bij mensen die houden van een authentiek vintage interieur.

Fetim introduceert los vast leggen vloeren Loose Lay legmethode maakt vloeren leggen makkelijker
Fetim Professional, producent van het Flexxfloors vloersystemen, introduceert het los vast leggen van vloeren. Met deze zogenoemde Loose Lay legmethode wordt het leggen van vloeren eenvoudiger, omdat er rechtstreeks op elke ondergrond een vloer kan worden gelegd, zonder gebruik te maken van zware gereedschappen.

Flexxfloors is een revolutionair, flexibel vloersysteem van kwalitatief hoogwaardige kunststof. Aan de bestaande collecties van zelfklevende vloeren - De Basic, Premium Edition en Deluxe - zijn nu twee nieuwe collecties toegevoegd: de Exclusive Edition klikvloer en de Diamond Edition met het innovatieve Loose Lay legsysteem.

Bij het innovatieve Loose Lay System zitten er kleine druppeltjes aan de onderkant van elke strook Flexxfloors. Die houden de vloer perfect op zijn plaats en zorgen voor een uitstekende hechting aan de ondervloer. Met een dikte van 5 mm zijn deze vloeren geschikt voor zeer intensieve belopen ruimtes.

Met het reeds bestaande Flexxfloors Stick System worden vloeren op elke ondergrond geplakt. Deze vloeren zijn dan geschikt voor ruimtes die niet al te intensief gebruikt worden, zoals de zolder of kinderkamer. Het Click Sys ­tem bestaat in tegenstelling tot andere kliksystemen, uit flexibele stroken. Dat zorgt ervoor dat de vloerstroken naadloos op elkaar aansluiten, met als resultaat een strakke vloer. Deze vloer is uitermate geschikt voor intensief belopen ruimtes en zelfs in winkels.

Combineren in de lengte of de breedte
Met Flexxfloors kan moeiteloos worden gecombineerd. De stroken worden gelegd in in de lengte, over dwars of in een visgraatmotief. Er kan gekozen worden uit hout- en tegeldecors en uit verschillende afmetingen en vormen.

Oersterke garantie
Flexxfloors zijn gemaakt van hoogwaar ­dig kunststof, geschikt voor elke ruimte in huis. Flexxfloors voelt zacht aan, is vocht ­bestendig en eenvoudig schoon te houden en daardoor ook ideaal voor badkamer en keuken. Flexxfloors is slijtvast. De Exclusive en Diamond Editions zijn geschikt voor woonkamer of hal en voor op kantoor. Deze vloeren

Zijn krasbestendig en ook geschikt om te leggen op vloeren met vloerverwarming.