Liefhebbers van strakke, architectonische vloeren met geometrisch tintje kunnen vanaf nu volop kiezen binnen de Express with Impress collectie PVC vloeren van Moduleo. Naast een compleet aanbod met natuurgetrouwe vloeren met authentieke hout of natuursteen dessins speelt men met de introductie van Jumble Stone speelt in op de 3D-trend. Het 2D-ontwerp maskeert hier een 3D-structuur die de tegels een extra grafische dimensie bezorgt. De combinatie van het terugkerende ton-sur-ton met zachte pastelkleuren straalt gratie uit, met een moderne en minimalistische toets. 

Met een natuurgetrouwe look & feel tekent Moduleo Impress al langer voor verrassende vloerbekleding. Nu de trend van unieke en individuele interieurs doorzet, lanceert Moduleo ‘Express with Impress’. Een premium designcollectie die een nieuwe dimensie geeft aan pvc vloeren. Van naturelle, karaktervolle eik tot expressieve combinaties van hout verweven met textiel. Aan de basis ligt een innovatieve technologie voor een ongeëvenaarde reliëfdruk.

In de huidige interieurtrends zien we een voorliefde voor planten, cactussen en alles wat eigenlijk maar een tropische look heeft. Het interieur mag exotisch zijn. Niets is mooier dan een vloer met een exotische uitstraling. De duurzame pvc vloeren van Moduleo zijn verkrijgbaar in allerlei look-a-likes van tropische houtsoorten. Natuurlijk met de voordelen en gebruiksgemak van een pvc vloer. Deze vloeren kunnen op elke plek in huis worden gelegd.In de huidige interieurtrends zien we een voorliefde voor planten, cactussen en alles wat eigenlijk maar een tropische look heeft. Het interieur mag exotisch zijn. Niets is mooier dan een vloer met een exotische uitstraling. De duurzame pvc vloeren van Moduleo zijn verkrijgbaar in allerlei look-a-likes van tropische houtsoorten. Natuurlijk met de voordelen en gebruiksgemak van een pvc vloer. Deze vloeren kunnen op elke plek in huis worden gelegd.

Een groter comfort dan de conventionele variant - Het lijkt op conventioneel laminaat, maar het is tóch net iets anders. Vinyl laminaat is een van de hedendaagse ontwikkelingen waar u meer voordelen uit haalt dan bij de conventionele varianten. Deze vloeroplossingen bieden u een hoger comfort, zijn duurzamer en veiliger, flexibeler én eenvoudig schoon te maken. Deze voordelen zijn echter maar de meest bekende, aangezien de vloeren aan een talrijke hoeveelheid van technsiche aspecten is voorzien.

IVC Group uit Avelgem komt met een nieuwe innovatie op de vloermarkt. ‘Tempo’, het eerste luxevinyl op rol, combineert de voordelen van een vinyl rollenproduct met die van LVT: de vlotte en snelle installatie van de rol met de hoogwaardige en realistische looks van LVT.

Tarkett, de internationale marktleider in innovatieve en duurzame oplossingen voor vloeren en sportveldbekleding, heeft bekendgemaakt dat de iD Mixonomi-collectie de felbegeerde 'Red Dot Award: Productdesign 2017' heeft gewonnen. De Red Dot Award – een van de grootste designwedstrijden ter wereld – is al meer dan zestig jaar de internationale bevestiging van uitzonderlijke designkwaliteit. Voor deze bijzondere onderscheiding is Tarkett verkozen uit deelnemers uit 54 landen en ongeveer 5.500 producten en innovaties. 
 
Eindeloze combinaties
“De Red Dot-winnaars volgen de juiste designstrategie. Deze door de kritische Red Dot-jury toegekende prijs is een bevestiging van hoge designkwaliteit en wijst op een succesvol designbeleid,” zegt Professor Dr. Peter Zec, grondlegger en CEO van de Red Dot Award. iD Mixonomi, een ambitieuze Luxe Vinyltegel collectie (LVT), is onderdeel van het succesvolle ‘Floor is the new Playground’-concept. De gewaagde collectie geeft architecten en ontwerpers ongekende kansen om creatief te spelen met LVT. Niet alleen kunnen zij met iD Mixonomi plezier ondervinden in het creëren van expressieve vloerontwerpen, ze kunnen bovendien op gemakkelijke wijze gepersonaliseerde en unieke bevloering realiseren. Met drieëndertig kleuren, zorgvuldig samengesteld door internationaal kleurexpert Peclers, en tien vinylvormen die naadloos op elkaar aansluiten, wordt de verbeelding gestimuleerd en de creativiteit uitgedaagd.
 
Marktleider in design
“Erkenning door een gerespecteerde organisatie als Red Dot is voor ons de bevestiging dat Tarkett internationaal wordt gezien als marktleider als het gaat om design,” zegt Florian Bougault, Art Director, Tarkett Stores & Shops, Hospitality & Leisure (SSHL). “Met elke nieuwe collectie die we introduceren, proberen we de grenzen van design te doorbreken. iD Mixonomi is een ambitieuze collectie met een designesthetiek die erin slaagt creatief en speels te zijn. De Red Dot Award voor Productontwerp is een van de meest gerenommeerde evaluatieprocessen voor dergelijke innovatie. We zijn erg trots dat we erkend worden voor deze gedurfde collectie.” iD Mixonomi is vanaf het najaar 2017 beschikbaar in Nederland.
 
Design District
iD Mixonomi wordt samen met het nieuwe Desso-product Stitch voor het eerst getoond tijdens Design District in Rotterdam. Met Stitch biedt tapijtspecialist Desso architecten en interieurontwerpers de kans om het tapijt middels kleine nuances te personaliseren. Het tapijt bestaat uit een gedetailleerde structuur met een subtiel geweven streeppatroon, geïnspireerd door het uiterlijk van handgeweven textiel. Stitch is uitermate geschikt voor het aanbrengen van verschillende zones, doordat er met accentkleuren gespeeld kan worden. Stitch is verkrijgbaar in vier basiskleuren grijs en drie standaard accentkleuren.

Is het hout of is het PVC? De vloeren uit de Impress collectie van Moduleo zijn niet van echt te onderscheiden. Niet qua looks maar ook niet qua feeling. Deze houtlook is zo realistisch dat hij dezelfde karaktervolle uitstraling heeft als echt hout. En dat met alle praktische voordelen van onverwoestbaar pvc. De realistische look wordt gerealiseerd door het productieproces ‘embossed in register’. Het dessin stemt tot in detail met de oppervlaktestructuur overeen en daarom zijn de nerven, knopen en groeven van het dessin precies op de plaats waar ze horen te zijn. Zo ontstaat een uiterst natuurgetrouwe weergave van houtdessins. Keuze uit allerlei houtdessins, voor de juiste sfeer in elk interieur. Zo is er bijvoorbeeld het verweerde, rustieke ‘Castle Oak’, voor dat typische dramatische effect in moderne en minimalistische interieurs. Of het nostalgische ‘Scarlett Oak’, waarbij de ambachtelijke loodwitbehandeling wordt nagebootst. Een eerbetoon aan de natuur vind je dan weer in het lijnenspel vol imperfecties van ‘Country Oak’, terwijl de warme tonen en levendige lijnen van de Amerikaanse houtsoort ‘Eastern Hickory’ zorgen voor extra temperament. Ten slotte brengt ‘Mountain Oak’ de onvervalste charme van verweerd, oud en rustiek hout in de woning.

Moduleo Moods is een compleet nieuwe manier om in huis, kantoor, winkel, hotel of restaurant de juiste sfeer te creëren. Architecten en ontwerpers krijgen een echte ‘creatieve studio’ ter beschikking om de gewenste look te creëren, dankzij de complementariteit van traditionele met abstracte, verrassende en niet-alledaagse formaten. Variërend van een visgraat plank tot Hongaarse punt, van zeshoek tot driehoek en ruit. Omdat alles met elkaar gecombineerd kan worden, zijn er oneindig veel mogelijkheden. Interior landscaping
Moduleo Moods maakt gebruik van tal van innovatieve geometrische dessins uit bestaande collecties (Transform en Impress) die onderling compatibel zijn, maar ook met de standaard Moduleo® formaten. Daardoor zijn eindeloze verlegpatronen mogelijk en bepaal je meer dan ooit zelf de uitstraling van de ruimte, van uiterst speels tot strak-modern of traditioneel. Bijkomend voordeel is dat je op een speelse manier verschillende zones in de ruimte kan afbakenen, met elk dessin afgestemd op het specifieke doel. In deze ‘zoning’ of ‘interior landscaping’ is Moods een onbetwiste trendsetter: verschillende dessins die de verschillende functies verenigen in één harmonieuze look.

Anders dan natuurlijke materialen zoals steen en hout, waarvan je met Moods wél de look in huis kunt halen, geniet je daarbij ook unieke onderhoudsvoordelen. De vloer voelt aangenaam en warm aan, is geluiddempend, bestand tegen krassen of vlekken en ook bijzonder geschikt voor horeca, want hij is waterbestendig. Ook de combinatie met vloerverwarming is geen probleem. De Moods installatie gebeurt door te verlijmen, zonder breekwerk dus.

De nieuwe pvc vloerencollectie van Moduleo bestaat uit verschillende hout, beton en steenoptieken die niet van echt te onderscheiden zijn maar wel de voordelen hebben van pvc; ijzersterk, slijtvast en makkelijk in onderhoud.

Deze Fern Wood vloer kun je zelf samenstellen en sportieve streepdessins toevoegen voor een sporty-chic interieur!

Bron: Perscentrum Wonen


Forbo Flooring introduceert deze maand Novilon Bella. De nieuwe collectie bestaat uit 16 vloeren uitgevoerd in speelse houtdessins met neutrale en sprekende kleuren - van een moderne visgraat tot een smaakvolle brede plank met lichte voeg - en twee meer abstracte dessins waaronder het zeer fraaie Origami. Met Bella creëert u in een handomdraai een speelse houten vloer of een meer geraffineerd dan wel trendy interieur. Dat alles met de voordelen van Novilon zoals heel weinig onderhoud en een lange levensduur (12 jaar garantie). Bovendien is Bella ideaal in combinatie met vloerverwarming.

De Novilon Bella collectie kent onder andere drie Hongaarse Punt vloeren. Dit legpatroon is een variant op de populaire visgraatvloer. De Hongaarse Punt ligt onder een hoek van 45 in plaats van 90 graden en de planken hebben een puntvorm. Hierdoor ontstaat een rustiger en verfijnder beeld dan bij het visgraatpatroon. Daarnaast is de Hongaarse punt plank leverbaar in heel veel tinten die makkelijk gecombineerd kunnen worden. Hierdoor ontstaat een levendige en zeer natuurgetrouwe look. Van modern tot klassiek, er is voor ieder wat wils.

Ook weer een reguliere plank binnen de nieuwe collectie, maar dan wel met een verrassende twist. De vloeren Whitewash, Greywash en Naturalwash zijn namelijk afgewerkt met een contrasterende lichte voeg. Daardoor oogt de vloer fris en speels en heeft zij een hedendaagse uitstraling. Bella kent daarnaast twee houten vloeren in een haast abstracte variant van vurenhout. De grafische houttekening spreekt tot de verbeelding en zorgt voor een vrolijke en luchtige vloer. Perfect voor bijvoorbeeld een kinderkamer of een moderne en speels ingerichte woonkamer, maar deze vloeren kunnen ook een speelse touch geven aan een strak interieur.

De nieuwe Origami vloer vond zijn inspiratie in de Japanse papiervouwkunst. Bij papier zijn de vouwen scherp en soms toch maar amper zichtbaar. Zo ontstaat een fascinerend lijnenspel dat door de designers prachtig is vertaald naar een unieke Novilon vloer. Op het eerste gezicht lijkt het een neutrale vloer, maar valt het licht erop dan ontstaat een betoverend beeld met reliëf, schaduw en kleurnuances. Deze vloer moet u eigenlijk in het echt zien. De vloer is beschikbaar in drie tinten, te weten antraciet, lichtgrijs en vergrijsd groen.

Quadro en Labyrint, tenslotte, zijn twee dessins die perfect gecombineerd kunnen worden. Quadro is een aansprekende, neutrale vloer bestaande uit bescheiden tegeltjes met een licht kleurverloop en een leisteenachtige kleur, het andere dessin is een modern, grafisch labyrint, uitgevoerd in dezelfde kleine tegeltjes. Voege beide dessins samen en er ontstaat een spannende vloer met verschillende effecten; de perfecte basis voor een trendy interieur.

Moods van Moduleo biedt een mix & match van verschillende formaten, patronen en dessins. Een vloer was nog nooit zo persoonlijk. De nieuwe geometrische vormen zijn onderling compatibel. Zo ontstaan eindeloze legpatronen die in ieder interieur voor een originele vloer zorgen. Een strak visgraatpatroon of liever contrastrijke vijfhoeken met meerdere houtsoorten of speelse driehoeken? Er is keuze uit diverse formaten zoals: medium plank, slim plank, short plank, small plank, hexagon, diamond, triangle en chevron. Ook kan er gekozen worden uit diverse patronen, zoals hout en steen dessins en combinaties daarvan. Deze collectie inspireert om een unieke en individuele vloer te creëren

Met Moods introduceert Moduleo een “creatieve studio” waarmee men een persoonlijke stempel op de vloer kan drukken. Moduleo maakt dit mogelijk door de vinyvloeren uit de collecties Transform en Impress uit te breiden met 8 innovatieve formaten. De nieuwe geometrische vormen zijn onderling compatibel, ook met de standaard Moduleo formaten. Zo ontstaan eindeloze legpatronen die in ieder interieur voor een mooie vloeroplossing zorgen.

Een strak visgraatpatroon of liever contrastrijke vijfhoeken met meerdere houtsoorten of speelse driehoeken? Met de nieuwe geometrische formaten van Moods wil Moduleo consumenten inspireren om een unieke en individuele vloer te creëren.

Formaat
Er is keuze uit: medium plank, slim plank, short plank, small plank, hexagon, diamond, triangle en chevron. Het resultaat is een individueel ontworpen vloer die precies past bij de architectuur van de ruimte.

Patroon
De veelzijdigheid van Moods LVT stelt je in staat om hout- en steendessins met geometrische vormen te combineren tot een innovatief legpatroon. Omdat alles samen past, zijn de mogelijkheden ontelbaar. Dessin
Uit het ruime aanbod van Moduleo werden een groot aantal dessins zorgvuldig geselecteerd. Door ze op een totaal nieuwe manier worden te tonen, ontstaat er een verrassend effect. Kortom, Moods - een echte ode aan creativiteit - biedt een antwoord op de vraag van consumenten naar een meer persoonlijke invulling van de leefruimte.

Beschikbaar vanaf: voorjaar 2016.

Forbo Flooring heeft een nieuwe collectie op de markt gebracht genaamd Flotex Inspired by Van Gogh. De vloerproducent zocht daartoe de samenwerking met het Van Gogh Museum en het Krü¶ller Muller. In totaal ontwierp Forbos designstudio zes Van Gogh vloeren waarbij ze details gebruikte van schilderijen als de Amandelbloesem, de Postbode en het Café bij nacht. De printtechniek die Forbo heeft uitgevonden, is zo fijn dat zelfs de kwaststreken van de schilder goed te zien zijn. Met de nieuwe collectie ondersteunt Forbo tevens de twee musea die een deel van de verkoopopbrengst krijgen. Overigens kunt u als klant ook een ander kunstwerk of een ontwerp naar keuze aanleveren voor uw Flotex vloer.


Flotex Vision is een ijzersterke, high-tech vloerbedekking die oogt als tapijt en warm en comfortabel aanvoelt, maar zonder de (onhygiënische) nadelen van een zachte vloer. Zoals een honingbij pollen verzamelt met haar harige pootjes, vangt Flotex met haar 80 miljoen vezels per vierkante meter fijnstof, huisstofmijt en allergenen die vervolgens eenvoudig opgezogen kunnen worden. Schadelijke bacteriën als MRSA, E.coli en voetschimmels worden aangepakt met het antimicrobiële middel Sanitized. Deze tweeklapper leverde Flotex het Seal of Approval op van de British Allergy Foundation. Bovendien kent de veerkrachtige, duurzame vloer (67 procent gerecycled materiaal) superieure antislip eigenschappen en akoestische kwaliteiten.

Lex Pott (ontwerptalent van het jaar 2015 volgens de Volkskrant), het verfijnd hippe, Eindhovense ontwerpduo Raw Color en de subtiele alleskunner Thomas Eurlings hebben in de afgelopen maanden een Marmoleum Modular vloer ontworpen voor Forbo Flooring. Hiermee wil Forbo een eigentijds en oprecht gezicht geven aan Marmoleum; een vloer die door en door gezond is (bacteriën hebben geen kans op deze ondergrond; de vloer stoot bovendien geen ongezonde stoffen uit zoals vinyl wel kan doen) en bovendien superduurzaam (samen met de hout de duurzaamste vloer ter wereld, aldus een LCA van de Universiteit van Leiden). De fraaie nieuwe ontwerpen passen naadloos in de collectie zoals die eerder door het eigen designteam van Forbo werd ontworpen.


Voor de vloer van Lex Pott, genaamd Weave, was de kleur het uitgangspunt. De Marmoleum Modular vloer bestaat uit een combinatie van kleuren die gezamenlijk een nieuwe kleur vormen. Dit gegeven deed Lex - bekend vanwege zijn rauw intuïtieve manier van werken; in zijn werk gaat hij terug naar de oorsprong van de materialen die hij gebruikt - denken aan het weven van kleuren waarbij verschillende banen een nieuw patroon vormen. Aangezien de vloerdelen bijna als een modulair weefsel in elkaar vallen, was het een interessant gegeven om de kleuren zodanig op te bouwen dat er een weefsel van kleur ontstaat. De gelaagdheid van tinten zorgt voor diepte in de vloer die normaal gesproken eendimensionaal overkomt. Door de optische illusie van een gekleurd weefsel komen diepte, vorm en het patroon op een harmonieuze wijze samen. De vloer is ontworpen in vijf kleurvarianten om zo de diversiteit van het concept te benadrukken.


Het vloerpatroon Diagonal Fade van Thomas Eurlings op zijn beurt bestaat uit een diagonaal grid met daarin banen van verschillende kleuren. De kleuren lopen van donker naar licht waardoor de vloer een extra dimensie aan de ruimte geeft. De diagonale lijnen benadrukken dit effect nogmaals. Kleur en kleurverlopen spelen een grote rol in het werk van Thomas. Deze elementen zijn duidelijk zichtbaar in dit ontwerp. Ook het onderzoek naar de traditionele grenzen tussen vorm en functie is terug te vinden in zijn vloer. Heldere ontwerpen en duidelijke icoonstukken maken Thomas werk eenvoudig toegankelijk. Om de essentie te ontdekken moet de kijker meer nauwgezet kijken en zijn verbeeldingskracht gebruiken.


Een continue zoektocht naar zachte systemen kenmerkt het werk van Raw Color (bestaande uit Daniera ter Haar en Christoph Brach). Hun ontwerp voor Marmoleum Modular is zon systeem. Gebruikers kunnen kiezen tussen dichte en meer open composities en deze zowel horizontaal als verticaal in een ruimte toepassen. Een visuele sequentie - het ontwerp is Sequence gedoopt - passend bij het interieur dat het karakter van de ruimte versterkt. Ook dit werk van Raw Color weerspiegelt een verfijnde behandeling van materiaal en kleur door grafische vormgeving en fotografie te combineren.


Marmoleum Modular werd vorig jaar op de markt gebracht. De collectie nodigt uit tot spelen en het maken van eigen vloerontwerpen. Met zes tegelformaten van XL tot klein, 61 kleuren en vier basisdessins is werkelijk alles mogelijk wat u als klant maar wilt; van heel subtiel tot heel uitbundig en van modern tot klassiek. Marmoleum Modular past ook uitstekend in de trend van multifunctionele gebouwen met meerdere identiteiten en toepassingen. Kijk bijvoorbeeld naar kantooromgevingen waar werk en vrije tijd zich steeds meer vermengen, wat zich weer uit in behoefte aan grotere diversiteit in sfeer, maar ook naar ziekenhuizen waarin bijna elk segment zoals education, retail, leisure en office vertegenwoordigd lijkt. Daar hoort een flexibele manier van inrichten bij, waar de nieuwe collectie zich juist op laat voorstaan.Marmoleum Modular is zoals gezegd milieuvriendelijk en gemaakt van natuurlijke, biobased grondstoffen en gerecyclede materialen. Een belangrijk bestanddeel is het verantwoord geteelde lijnzaad. Dit kleine superfood-zaadje wordt vaak in gezonde levensmiddelen gebruikt zoals muesli. Ook de rest van de ingrediënten van Marmoleum zoals houtmeel, hars en jute zijn hernieuwbaar en biologisch verkregen. Daarnaast kunnen een groot deel van het afval en oud Marmoleum hergebruikt worden.


Marmoleum is puur Dutch Design en wordt in Nederland, Assendelft, geproduceerd. Hier staat de Marmoleum Modelwoning en is te zien en ervaren hoe veelzijdig en sfeervol Marmoleum kan zijn. Van alle kleuren kunnen gratis stalen worden meegenomen. Voor de openingstijden en veel meer info over Marmoleum Modular zie www.forbo-flooring.nl.

Forbo lanceert deze maand een nieuwe Marmoleum collectie met 3D-embossing (reliëf/textuur, red.) genaamd Marmoleum Textura. Door de nieuwe techniek die Forbo bedacht en als enige wereldwijd levert, komt de vloer tot leven en ontstaat een huiselijke, intieme uitstraling die architecten en ontwerpers hele nieuwe Marmoleum-mogelijkheden biedt. De collectie, die valt binnen de Marmoleum Striato (lijnen-)collectie, speelt met het idee van hout. Forbo gaat de 3D-embossing volgend jaar ook toepassen in andere Marmoleum-collecties zoals Marmoleum Modular en komt daarnaast met een reeks aan andere innovaties die het designperspectief van Marmoleum aanzienlijk vergroten.

De nieuwe collectie valt uiteen in twee lijnen genaamd Flow en Driftwood. De Flow embossing speelt met het unieke lineaire patroon van Striato en de Driftwood embossing is wat subtieler van opzet. Beide geven min of meer het idee van hout.

Naast de nieuwe designmogelijkheden, biedt de vloer de bekende Marmoleum-voordelen als het feit dat de vloer superduurzaam is en eenvoudig te onderhouden. De embossing heeft de slipvastheid van de vloer wel verbeterd en helpt bovendien om eventuele glansverschillen te verbergen. Marmoleum Textura is voorzien van Topshield2 dat de vloer beschermt en het schoonmaken vergemakkelijkt. Omdat de embossing is ‘afgerond’ en er dus geen scherpe hoeken in de vloer zitten kan het simpele, standaard onderhoudssysteem worden toegepast.

De Moduleo® designvloeren zijn bijna niet te onderscheiden van echte stenen vloeren. Ze zijn zo ontworpen dat ze de unieke patronen en texturen weergeven die zo kenmerkend zijn voor een natuurlijke stenen vloeren. Moduleo heeft meerdere vloeren met mooie steeneffecten in haar programma.

Vloeren uit de Moduleo® Transform collectie zijn voorzien van een dikkere slijtlaag. De Protectonite PU-beschermlaag zorgt ervoor dat ze een uitstekende vlekbestendigheid bieden. Uitgevoerd in Steelrock ontstaat een stoere basis voor het interieur. Geïnspireerd op gebruikte staalplaten, creëert dit design een moderne en industriële look & feel met het warme gevoel dat zo eigen is aan vinyl. Verkoopprijs Steelrock tegels vanaf € 29,95 m2

Vloeren uit de Select collectie hebben ook deze vlekbestendige Protectonite-laag. En doordat ze ook vochtwerend zijn vormen ze een goede keuze voor toepassing in de badkamer. De mooie grijze betonlook van Jetstone vormt een mooie neutrale basis voor vele interieurs. Verkoopprijs Jetstone vanaf € 36,95 m2. De vinylvloeren bieden een hele reeks voordelen en scoren op veel vlakken beter dan hun natuurlijke tegenhangers. Zo zijn ze waterafstotend, krasbestendig onderhoudsvriendelijk, geluids- en warmte-isolerend. Bovendien zijn de vloeren tot 50% uit gerecyclede materialen vervaardigd.

Neutrale vloeren vormen een perfecte basis voor verschillende interieurstijlen. Moduleo’s vinylvloer in de afwerking Verdon Oak uit de Transform-collectie is een voorbeeld van tint met een natuurlijke look en feel. De realistische dessins van Moduleo zijn vrijwel niet van echt hout te onderscheiden. Vinylvloeren zijn daarnaast ook onderhoudsvriendelijk, de beschermlaag stoot naast vuil ook huisstofmijt en andere allergenen af. De toplaag zorgt ervoor dat de vloer tegen een stootje kan: vlekken en strepen zijn makkelijk te verwijderen. Deze vloer is zelfs dames-proof: slijtvast zodat hoge hakken geen deukjes achterlaten.

De Country Oak vloer uit de Select collectie van Moduleo is bijna niet van echt hout te onderscheiden. Deze praktische vinyvloer heeft dezelfde karaktervolle uitstraling als een houten vloer en is verkrijgbaar in zes verschillende dessins. ountry Oak combineert de natuurlijke look met de duurzaamheid van vinyltechnologie.

De vloeren uit de Select-collectie zijn slijtvast dankzij de beschermlaag van Protectonite PU. Zo combineer je een ongeëvenaarde houtlook met de gebruikersvoordelen van vinyl. Deze vloeren zijn dus makkelijk in onderhoud en is bestand tegen vlekken en schoenstrepen. De vloer is hygiënisch, geluiddempend en voor een groot deel recyclebaar.

Forbo Flooring en vtwonen introduceren deze maand ‘Marmoleum Modular by vtwonen’, een gloednieuwe designcollectie van 35 unieke, milieuvriendelijke en levendige vloeren met fraaie namen zoals Sand, Breeze en Earth. Een bijzondere collectie ook, omdat het woonicoon Marmoleum voor het eerst in stroken en tegels verkrijgbaar is. Marmoleum Modular kent meer voordelen: het is praktisch onverslijtbaar, comfortabel, voelt warm aan en is zelfs geschikt voor vloerverwarming.

De vloer van de slaapkamer? Dat vraagt om iets warms, comfortabel onderhoudsvriendelijk en… stil. De innovatieve Moduleo vloeren voldoen aan deze wensen. Door het eigentijdse concept in planken of tegels, de vele dessins én het gebruiksgemak zou dit ‘luxe vinyl’ wel eens dé nieuwe trend kunnen worden in de slaapkamer van zowel kinderen, tieners als volwassenen.

Voor de slaapkamervloer zijn er veel mogelijkheden. Moduleo laat zien dat een hedendaagse luxe vinyl een aanvulling is op veel interieurstijlen.

Zo is een Moduleo vloer warm. Letterlijk en figuurlijk. Je kunt kiezen voor de natuurlijke ‘look’ van hout of steen, maar dan zonder de koude ‘feel’ (of de hogere kostprijs). De Protectonite® beschermingslaag is vuilafstotend en onderhoudsvriendelijk, maar ook water- en slipbestendig: een extra troef voor elke (kinder)kamer. Een Moduleo vloer geeft daardoor ook beduidend minder geluidsweerkaatsing of storende loopgeluiden dan andere oplossingen voor vloerbekleding. Tot slot is Moduleo door zijn dunne, soepele en modulaire structuur in planken of tegels ideaal voor renovatie. Mits een egale en drukvaste ondergrond, kun je een Moduleo vloer bovenop de bestaande vloer leggen.

Net zoals de eerste zonnestralen wonderen doen voor je humeur, zo geven de lentefrisse designvloeren van Moduleo® je energie. Met heldere kleuren en lichte hout- en steendessins tekenen ze voor een tijdloze look en een subtiele, elegante sfeer in huis. Duik enthousiast in de ‘soft touch’-lente van Moduleo® en kies je favoriete luxevinylvloer.

Forbo Flooring introduceert deze maand met Marmoleum Modular een gloednieuwe collectie die uitnodigt tot spelen en het maken van eigen vloerontwerpen. Met zes tegelformaten van XL tot klein, 61 kleuren en vier basisdessins is werkelijk alles mogelijk wat u als klant, ontwerper of architect maar wilt; van heel subtiel tot heel uitbundig en van modern tot klassiek. Forbo biedt hiermee een Marmoleum vloer die het enigszins institutionele imago van linoleum voorgoed naar de geschiedenisboeken verwijst. Marmoleum Modular laat zich verder voorstaan op hele gunstige levensduurkosten en duurzaamheid.

De nieuwe collectie kent met Shade, Colour, Marble en Lines vier basisdessins. Shade is een verzameling van warme en koele betonkleuren, en zwarten en witten. Voor Shade hebben de Forbo-designers gekeken naar natuursteen om het tone-in-tone effect, waarbij je kleurgradaties hebt binnen een vloer, te kopiëren. Daarvoor zijn vier tegels ontworpen - van licht naar donker - van koele grijzen die qua kleur dicht bij elkaar liggen. Dat geeft hele levendige vloeren. Het Color dessin - het hart van de collectie - bestaat uit pastels geïnspireerd op de jaren vijftig, een moderne mix van kleurrijke betonnen en een spectrum van heldere, warme kleuren die elke ruimte verlevendigen. Color is uitermate geschikt om bepaalde aspecten in het interieur uit te lichten, het zogenaamde zoning.

De Marble-lijn bestaat uit klassieke en eigentijdse gemarmerde kleuren. Sommige van de ontwerpen lijken met hun subtiele oranje en roze adertjes net op echt marmer.

Binnen het Lines thema zie je de structuur van sommige hout- en steensoorten licht terugkomen. Dit dessin wordt geleverd in drie plankformaten: 100x25cm, 100x15 cm en 50x50cm. Met Lines kunnen mooie tone-in-tone houtachtige vloeren worden gecreëerd of bijvoorbeeld een visgraatvloer. Het effect is fris en verrassend.

Marmoleum Modular is een natuurlijk product gemaakt van natuurlijke, biobased grondstoffen, waarvan 72% snel hernieuwbaar is en 43% bestaat uit gerecycled materiaal. Hierdoor is Marmoleum samen met hout de duurzaamste vloerbedekking ter wereld. Vanwege het gemakkelijke onderhoud en de lange levensduur heeft de vloer bovendien extreem lage exploitatiekosten.

Moduleo® introduceert de vernieuwde collecties Select en Transform. Beide collecties staan voor een nieuwe generatie modulaire vinylplanken en –tegels. Van een fascinerende houtnerf met gedetailleerde textuur tot een koele betonlook met een vleugje glitter.

Moduleo Select, natuurlijke elegantie
Voor wie niet kan kiezen tussen vorm en functie, ontwierp Moduleo® de collectie Select, geschikt voor elke ruimte in huis. Deze duurzame planken en tegels combineren het beste van twee werelden: de natuurlijke elegantie van hout en steen, gecombineerd met alle praktische voordelen van slijtvast vinyl. Dankzij de speciale beschermlaag Protectonite® – die de vloer beschermt tegen vocht en vlekken – krijgt de keuken of badkamer een tijdloze look, geïnspireerd door de rijkdom van de natuur. Moduleo® Select trekt met haar vele dessins en kleuren een register van stijlen open, van Scandinavisch fris tot dynamisch en gedurfd. Drie verschillende vloeren in beeld:

Moduleo® Select Midland Oak
Deze stijlvolle eik met licht gewassen effect voelt zich in elke ruimte thuis en geeft het interieur een elegante, tijdloze look.

Moduleo® Select Maritime Pine
Het rustieke dessin vol details maakt een statement qua stijl en heeft een robuust karakter.

Moduleo® Select Jetstone
Deze nieuwkomer leent zich perfect voor minimalistische interieurs met industriële charme. De koele tinten versterken de betonlook en creëren een modern accent.

Moduleo Transform, van sober tot spectaculair
Deze nieuwe kwaliteits vinylvloeren vallen op door hun dessins met steeneffect of warme houtlook. De slijtvaste toplaag, 0,55 mm dik, en de speciale coating Protectonite®, beschermt tegen vocht en vlekken. Moduleo® Transform leent zich zowel voor commerciële toepassingen alsook voor woningen. De collectie bevat 60 dessins, waaronder 42 nieuwe.

Moduleo® Transform Persian Walnut
Deze natuurlijke walnotenlook combineert een opvallende lineaire nerf met variabele chocoladebruine en middenbruine schakeringen.

Moduleo® Transform Blackjack Oak
Met dit nieuwe dessin zet Moduleo® een aparte en aantrekkelijke afwerking in de markt: met kalk behandelde gewassen eik gecombineerd met een rijkdom van kleuren.

Moduleo® Transform Steelrock
Deze luxueuze tegels met de look van een verweerde staalplaat geven elk eigentijds interieur een unieke, industriële look met metaaleffect.

Moduleo, nieuwe generatie modulaire vinylvloeren
De vernieuwde collecties Select en Transform bewijzen opnieuw de constante investering van Moduleo® in productdesign en ontwikkeling. Het resultaat is een nóg luxueuzere vinylvloer, extra slijtvast met een opbouw in 8 lagen en met de beste dimensionale stabiliteit op de markt. Ook de vlotte plaatsing typeert de nieuwe generatie modulaire vinylvloeren van Moduleo®. Het geëvolueerde kliksysteem LockXpress [LXP] laat een snelle zwevende installatie toe, met een tweemaal sterkere verticale vergrendeling. Ideaal voor renovatieprojecten en doe-het-zelvers. Daarnaast zijn de vloeren ook verkrijgbaar in een te verlijmen versie (dryback).

Meer artikelen...