wonenonlineInterieuradvies van onze interieurstylisteninterieur en inrichtenAlles over de badkamerAlles over de slaapkamerAlles over de keukenGratis woonbrochuresAlles over vloerenGratis roomplanner

Eigentijdse vloeren

 
Gratis vloerenbrochures
gratis roomplanner
vloeren, vloertegels, vloer, parket, laminaat
Eigentijdse vloeren

Of het nu een nieuwbouw of een renovatie betreft: bevloering is steevast een bepalende factor voor het karakter van je ruimte. Ook met het oog op de meerwaarde van je huis is het type vloer van groot belang. Omdat eigentijdse vloeren enorm kunnen verschillen, helpt Laminaat en Parket je hieronder graag op weg naar de juiste keuzes voor jouw project.

Wat werkt voor jou?
Moderne bevloering kent een enorme diversiteit. Jij hebt dus tal van mogelijkheden. Het helpt om vooraf te weten dat en wat deze mogelijkheden zijn. Een centrale vraag tijdens het screenen van dit aanbod moet zijn "Welk materiaal werkt voor jou en voor je gezin?" Deze vraag is op verschillende manieren te beantwoorden. Een eerste afweging is uiteraard de aankoopprijs, maar het is ook belangrijk om die in verhouding te zien tot de kwaliteit van je aankoop. Parket is uiteraard hoogwaardiger dan laminaat. Afhankelijk van het doel dat je nastreeft met je aankoop, zal je keuze voor een bepaald materiaal zich opdringen. Ook onderhoud speelt hier een belangrijke rol. Als je bijvoorbeeld de speelkamer van je jonge kinderen gaat bevloeren, dan is tapijt toch eerder omslachtig en relatief moeilijk schoon te maken. Ook parket kan in zo'n context zijn doel voorbijschieten. Misschien is dus laminaat of vinyl hier een oplossing.

Welke vloer past in welke ruimte?
Het voornoemde voorbeeld toont meteen ook aan hoe belangrijk de context is (naast je eigen smaak, natuurlijk). In slaap- en woonkamer verkiezen velen bijvoorbeeld zachte en comfortabele materialen. In keukens en hallen worden dan weer eerder harde materialen gekozen, zoals tegels. Hier wordt met andere woorden vaak het gebruiksgemak verkozen boven het comfort, aangezien deze ruimten meer vuiligheid aantrekken. Soortgelijk blijven de meeste badkamers betegeld omwille van de waterweerstand die dit materiaal biedt.

Dubbeloplossingen van de Vloerenman
Een trend die recent de kop opsteekt, biedt overigens een oplossing om ook in 'vaak gebruikte' ruimten een zachte uitstraling te koppelen aan een 'harde' gebruiksvriendelijkheid. Een 'bekender' voorbeeld is hier de 'houtlook' tegel, maar ook de nieuwe vloertegels doen prima werk wat dit betreft. Ideetjes zijn alvast rijkelijk op te doen bij specialisten, zoals bij Vloerenman. Deze 'dubbeloplossingen' bieden ook een aantal extra mogelijkheden, zoals de integratie van vloerverwarming.

gratis woonbrochures

gratis roomplanner
Handyfloor


Gratis woonbrochures
Newstairs traprenovatie