De geur van verse koffie en warme appeltaart. Wat verse bloemen en een opgeruimd huis. Iedereen kent ze wel, de trucs voor een gezellige sfeer in huis waardoor een potentiële koper zich thuis voelt en sneller tot de koop overgaat. Helaas zijn deze foefjes allang niet meer genoeg. De huizenmarkt is enorm gegroeid, waardoor de concurrentie groter is dan ooit tevoren. In de praktijk blijkt zelfs dat een woning vaak twee keer langer te koop staat dan verwacht. Mensen worden bovendien steeds kritischer. En daarom is juist die eerste indruk op de koper zo belangrijk. Een tweede kans is er niet.

De blinde vlek

Wist je dat de potentiële koper binnen 15 seconden een eerste indruk heeft gemaakt? In die paar tellen weegt hij af of hij zichzelf hier zit wonen of niet. Wanneer geïnteresseerden naar je woning komen kijken, zul je deze ongetwijfeld zo netjes mogelijk hebben achtergelaten. Houd er echter rekening mee dat je als bewoner een blinde vlek hebt ontwikkeld voor je eigen huis en inrichting. In de loop der jaren hebben we allerlei spulletjes verzameld die waardevol voor óns zijn, maar chaotisch kunnen overkomen op een buitenstaander. We vinden het vaak moeilijk om deze schoonheidsfoutjes te herkennen en veranderingen door te voeren, maar het zijn juist die kleine dingen - waar we zelf zo aan gewend zijn - waarover potentiële kopers kunnen vallen. Zo'n 80% van de kopers laat het daarop afweten!

Investeer slim!

Grote concurrentie. Blinde vlek voor eigen omgeving. 15 seconden…. Hoe kunnen we tegenwoordig onze woning snel verkopen? Het antwoord hierop is eenvoudig: schakel een verkoopstylist in. Wanneer je de hulp van zo'n deskundige inroept, is de kans op succes erg groot. Het mooie is dat gestileerde woningen meestal de helft korter te koop staan en tot 15 procent meer opleveren dan niet-gestileerde woningen. Een kleine investering in verkoopstyling blijkt bovendien meer effect te hebben dan het verlagen van de vraagprijs. Een verkoopstylist verdient zichzelf dus razendsnel terug! 

Door de bril van de koper

De verkoopstylist kijkt niet alleen met een objectieve blik naar jouw inrichting, maar ziet bovendien in één oogopslag wat de karakteristieke en positieve aspecten van je woning zijn. Door kleuren, accessoires en meubels aan te passen, weg te halen of toe te voegen worden al die karakteristieke eigenschappen versterkt. Doordat de stylist door de bril van de koper kijkt, leiden kleine ingrepen tot een woning die frisheid en ruimte uitademt. Je woning wordt een neutrale, fijne omgeving waar verschillende kopers toch gemakkelijk een plaatje kunnen maken van hun nieuwe leven.

Wanneer je een verkoopstylist wilt inschakelen, doe je dit het liefst zo vroeg mogelijk. Een gestileerd huis dat aansluit op zoveel mogelijk verschillende kopers, is voor een makelaar namelijk erg interessant. Niet alleen zal hij je woning meer op waarde schatten, maar ook komen er mooiere plaatjes van je woning in brochures en op websites te staan. Maar natuurlijk zou  je ook een verkoopstyling kunnen overwegen als je huis al wat langer te koop staat!

Steek die 15 seconden maar in je binnenzak!

Staat jouw woning te koop?
Op Verkoopstyling-online.nl vind je snel een getalenteerde verkoopstylist die jou graag helpt bij het verkoop klaar maken van jouw woning!

lijn brochure 1

Gratis woonboeken

Nog meer inspiratie opdoen? Vraag de onderstaande brochures gratis aan!

Goossens 2018
Morres 2018
Superkeukens
Mijn Bad
Dik Geurts
Dru gashaarden
Henders & Hazel
Prominent
Design keukens
Design leuning
Xooon

 

Geslacht

 


Geboortedatum

 

Wonenonline nieuwsbrief
 Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief

 

 

Ook leuk om te lezen