Een verhuizing kan veel stress opleveren. Zeker wanneer deze niet goed voorbereid en gepland is. Het goede nieuws is dat verhuizen helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn. Met een goede voorbereiding, het juiste verhuisbedrijf en goede mensen en materialen komt het helemaal goed.

Tip 1: Begin op tijd
Een goede voorbereiding is het halve werk. Wanneer je op tijd begint met het plannen van je verhuizing dan maak je het jezelf veel makkelijker. Zorg ervoor dat je voldoende mensen en middelen tot je beschikking hebt, dat het transport is geregeld, alle benodigde materialen aanwezig zijn en dat ook alle randzaken goed geregeld zijn. Een goed verhuisbedrijf kan je helpen met een goede en realistische planning.

Tip 2: Zorg voor de juiste middelen
Maak van tevoren een goede inschatting hoeveel materialen je nodig hebt. Hoeveel verhuisdozen? Hoeveel verhuisdekens? Heb je een verhuislift nodig? Past alles in de vrachtwagen of moet je twee keer rijden? Heb je nog andere materialen nodig om spullen te verplaatsen of in of uit elkaar te halen? Zorg daarnaast ook voor voldoende handjes voor het werk. Dit moeten er ook niet teveel zijn zodat mensen elkaar in de weg gaan lopen of niks te doen hebben. Uiteraard is dit afhankelijk van de hoeveelheid werk en de locatie waar dit moet gebeuren.

Tip 3: Zorg voor een ervaren verhuisbedrijf
Een verhuisbedrijf met kennis van zaken is erg belangrijk. Zij weten wat je nodig hebt, waar je mogelijk tegenaan gaat lopen, hoe lang een verhuizing duurt en wat een realistische inschatting is van de kosten. Daarnaast kunnen ze je adviseren over een efficiënte verhuisstrategie en de mensen en middelen leveren die je nodig hebt. Kijk bijvoorbeeld eens bij De Goedkope Verhuizer voor een ervaren verhuisbedrijf bij jou in de buurt.

Tip 4: Denk aan de randzaken
Vergeet vooral de kleine details niet. Denk er bijvoorbeeld aan om een parkeerplaats te reserveren voor de verhuiswagen, lunch te regelen voor je verhuishulpen, alle adreswijzigingen op tijd door te voeren bij de verschillende instanties, goed te noteren welke verhuisdozen welke inhoud bevatten en naar welke plek in het nieuwe huis ze moeten, etc. Juist het onvoldoende nadenken over deze details kunnen je verhuizing onnodig ingewikkeld maken.

Tip 5: Zorg dat je nieuwe huis grotendeels klaar is
Wanneer je eenmaal in je nieuwe huis woont, is het ook wel lekker om daar je dagelijkse bezigheden te kunnen doen. Zorg dus dat je een plek hebt om te slapen, eten, koken en een werkende badkamer is ook altijd wel prettig. Uiteraard hoeft je huis nog niet helemaal af te zijn als je er gaat wonen maar het scheelt een hoop stress wanneer je er in ieder geval een beetje kunt leven.


lijn brochure 1

Gratis woonboeken

Nog meer inspiratie opdoen? Vraag de onderstaande brochures gratis aan!

Goossens 2018
Superkeukens
Mijn Bad
Dik Geurts
Dru gashaarden
Henders & Hazel
Prominent
Design keukens
Design leuning
Xooon

 

Geslacht

 


Geboortedatum

 

Wonenonline nieuwsbrief
 Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief

 

 

Ook leuk om te lezen