Een verhuizing is vaak een hele onderneming. Of je nou een paar huizen verderop gaat wonen of naar de andere kant van het land. Alles zal moeten worden ingepakt en verhuisd moeten worden naar het nieuwe adres. Bij een verhuizing komt dan ook heel wat kijken. Met alleen het inpakken van de dozen en het verhuizen naar je nieuwe stek ben je er nog niet. Wij zetten een paar handige tips voor je op een rijtje.Een verhuizing is vaak een hele onderneming. Of je nou een paar huizen verderop gaat wonen of naar de andere kant van het land. Alles zal moeten worden ingepakt en verhuisd moeten worden naar het nieuwe adres. Bij een verhuizing komt dan ook heel wat kijken. Met alleen het inpakken van de dozen en het verhuizen naar je nieuwe stek ben je er nog niet. Wij zetten een paar handige tips voor je op een rijtje.

1. Bereid je goed en op tijd voor
Alles staat of valt met een goede voorbereiding. Ook een verhuizing of misschien moeten we zeggen, juist een verhuizing. Want er moet nogal wat geregeld worden voordat de verhuisdag is aangebroken. Denk bijvoorbeeld aan het tijdig opzeggen van allerlei contracten zoals energie of internet en televisie. En natuurlijk ook om deze weer operationeel te hebben op het nieuwe adres zodra je de nieuwe woning betrekt. Denk ook aan het tijdig doorgeven van alle adreswijzigingen en het laten doorsturen van je post.

2. Plannen, plannen en nog eens plannen
Naast een goede voorbereiding is een strakke planning ook niet geheel onbelangrijk. Zodra de verhuisdatum bekend is kan je met een planning aan de slag. Probeer zoveel mogelijk in periode's in te plannen. Sommige dingen kan je al maanden voor de verhuisdatum regelen zoals de verzekeringen of het zoeken naar een nieuwe school voor de kids. Maar er zijn nou eenmaal zaken die je pas vlak voor de verhuizing kunt regelen bijvoorbeeld het inlichten van je huis of tandarts of slechts een paar dagen voor de grote dag. Ben je geen geboren planner dan kan je op internet genoeg lijstjes vinden die je helpen om je verhuizing zo goed mogelijk te plannen.

3. Inpakken .. en wegwezen
De meeste tijd van de verhuizing gaat zitten in het inpakken van dozen. Maar lang niet alles hoeft je in een doos te doen,  soms kan je je het een stuk gemakkelijker maken als je iets verder kijkt dan naar de doos. Wat dacht je er bijvoorbeeld van om de kleding die je op hangertjes hebt gewoon op de hangertjes te laten hangen? Je bind ze met een grote vuilniszak bij elkaar en je hangt ze zo weer op in je nieuwe kast. Of dan die zware boeken, niet te doen om die dozen steeds te tillen. Hier zou je kunnen denken aan een rolkoffertje. Je sjouwt de boeken lekker achter je aan en rijd ze zo de verhuiswagen in. Een andere  handige tip is het maken van een foto van de snoeren in je elektrische apparaten, bijvoorbeeld de tv of versterker. Weet jij na het verhuizen nog welk kabeltje waarin moest? Met een foto heb je dit probleem zo opgelost.

4. De verhuisdag en het vervoer
Wil je je het wat gemakkelijker maken en zelf niet de hele dag lopen te sjouwen met alle meubels en dozen dan doe je jezelf een groot plezier door een verhuisbedrijf in te schakelen. Of je nou een grote of een kleine verhuizing hebt, een verhuisbedrijf neemt al het zware en tijdrovende werk voor je uit handen. Wanneer jij ervoor zorgt dat de dozen goed gelabeld zijn en duidelijk vermeld in welke ruimte ze moeten komen te staan in jouw nieuwe huis hoeft je de dozen straks alleen nog maar uit te pakken. Daarnaast beschikt een verhuisbedrijf over al het nodige materiaal om de verhuizing zo soepel als mogelijk te laten verlopen. Denk alleen al maar eens aan een verhuislift die jouw spullen in no time naar de gewenste verdieping verplaatst. En jij? Jij drinkt gezellig een kopje koffie of thee met een heerlijk stukje appeltaart en wacht rustig totdat de verhuizers klaar zijn.

5. Pak het kamer voor kamer aan
Ben je eenmaal samen met al je meubels en spulletjes op je nieuwe adres dan wil je zo snel mogelijk gaan genieten en lekker wonen. Helaas moet je nog even geduld hebben want eerst moeten alle spullen weer worden uitgepakt en alle meubels die vooraf gedemonteerd zijn moeten weer opnieuw in elkaar gezet worden. Probeer het kamer voor kamer aan te pakken. Zorg eerst dat je een plekje in huis creeert waar je lekker kunt leven en ga vervolgens stapsgewijs per kamer aan de slag. Zo houd je voor jezelf het overzicht en heb je altijd een plekje om bij te komen.

lijn brochure 1

Gratis woonboeken

Nog meer inspiratie opdoen? Vraag de onderstaande brochures gratis aan!

Goossens 2018
Morres 2018
Superkeukens
Mijn Bad
Dik Geurts
Dru gashaarden
Henders & Hazel
Prominent
Design keukens
Design leuning
Xooon

 

Geslacht

 


Geboortedatum

 

Wonenonline nieuwsbrief
 Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief

 

 

Ook leuk om te lezen