Het hebben van een zonnescherm is in de zomer geen overbodige luxe. Je kunt lekker in de schaduw zitten op je terras en binnen blijft het lekker koel omdat de warmte van de zon door het zonnescherm geweerd wordt. Ook behouden je meubels en kussens langer hun originele kleur omdat ze niet constant aan de schadelijke UV straling worden blootgesteld. Maar niet alleen in de zomer kan een zonnescherm goed van pas komen. In het najaar en de winter biedt een zonnescherm ook voordelen. Denk maar eens aan de laagstaande zon die verschrikkelijk in de weg kan zitten en bijvoorbeeld het zicht op je tv of computerscherm belemmert.

Een zonnescherm is duurder dan het plaatsen van een parasol maar van een zonnescherm heb je zowel binnen als buiten veel plezier. Toch zal op een gegeven moment het zonnescherm vervangen moeten worden. Niet zozeer omdat het mechanisme van de zonwering niet meer naar behoren werkt maar omdat het zonneschermdoek versleten of verkleurd is.

Je mag er over het algemeen vanuit gaan dat een zonneschermdoek zo'n 10 tot 15 jaar meegaat. Het hangt uiteraard van de kwaliteit en de intensiteit waarmee het zonneschermdoek gebruikt wordt hoe snel deze versleten is. Daarnaast kan het doek beschadigd raken door extreme weersinvloeden zoals een flinke hagelbui of wanneer er een kat overheen gelopen heeft.

Gelukkig hoef je niet je gehele zonnescherm te vervangen als je zonneschermdoek aan vervanging toe is. Door alleen het zonneschermdoek te vervangen gaat je zonnescherm weer jaren mee. Neem maar eens een kijkje op de website van Zonneschermdoek.nl. Zij bieden een ruim assortiment aan zonneschermdoeken van het merk Tibelly. Of je nou op zoek bent naar een effen of gestreept zonneschermdoek en met of zonder volant. Op zonneschermdoek.nl vind je zonneschermdoeken in diverse kleuren en maten. Wil je een zonneschermdoek bestellen dan doorloop je hiervoor heel eenvoudig vier stappen.

Allereerst kies je de gewenste kleur en het eventuele streep dessin. In de volgende stap neem je de maten op en vul je de afmetingen in op de website. Wil je een beetje hulp bij het opnemen van de maat dan hebben ze een praktische video ontwikkeld waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je de afmetingen van je zonneschermdoek bepaald. In de derde stap wordt de scherpste prijs voor je berekend waarna je in stap vier de definitieve bestelling kunt doen.

Zelf installeren of laten doen?
Het zelf vervangen van je zonweringdoek lijkt een lastigere klus dan dat het in werkelijkheid is. Je kunt eigenlijk vrij gemakkelijk zelf je zonweringdoek vervangen. Op de website van zonneschermdoek.nl vind je diverse video's die zij hebben gemaakt om je te helpen bij het vervangen van je bestaande zonneschermdoek. Zie je het zelf vervangen toch niet zo zitten dan verwijzen ze je graag door naar een ervaren monteur die jouw zonneschermdoek komt vervangen.

Wanneer u denkt aan inbraakpreventie van uw woning, dan denk u naast goede sloten misschien ook aan rolluiken. Logisch want rolluiken zorgen voor een uitstekende bescherming op de kwetsbare plekken van uw woning. Toch hebben rolluiken nog meer voordelen dan alleen het buiten houden van ongewenst bezoek.

Als u rolluiken voor uw ramen heeft, dan zult u merken dat deze zorgen voor een koele en aangename kamer in de zomer. Rolluiken werken namelijk uitstekend als zonwering. De warmte wordt gereflecteerd en binnen blijft het een aangename temperatuur in de hele kamer.

Andersom geldt dit principe ook: in de winter zorgen rolluiken er voor dat de warmte binnengehouden wordt. Veel warmte “ontsnapt” aan uw kamer via de ramen. Door het plaatsen van rolluiken zorgen deze voor een extra isolatielaag, waardoor u minder hoeft te verwarmen en uw energierekening dus omlaag kan.

Wanneer u aan een drukke straat woont, bij een vliegveld, naast een spoorweg of op een andere manier geluidsoverlast heeft, dan kunnen rolluiken ook uitkomst bieden. Door de rolluiken te sluiten heeft u aanzienlijk minder last van lawaai en kunt u genieten van een goede nachtrust.

Omdat rolluiken in tal van varianten te krijgen zijn, zorgen ze ook voor een aantrekkelijke buitenkant van uw woning. De keuzemogelijkheid in kleuren is enorm, waardoor het rolluik prima af te stemmen is op uw wensen en de aanblik van uw woning.

Rolluiken beschermen niet alleen tegen indringers, maar ook tegen de verschillende weersinvloeden. Vooral wanneer uw woning houten kozijnen heeft, weet u dat u deze regelmatig moet onderhouden en schilderen. Met rolluiken beschermt u uw kozijnen tegen hagel, regen, kou, wind en warmte.

Zoals u heeft gelezen bieden rolluiken veel meer voordelen naast het beschermen tegen inbraak en vandalisme. Ben u geïnteresseerd en wilt u graag meer weten over de mogelijkheden in uw woning? Kijk dan eens op Rolluikenfabriek.nl. Doordat Rolluikenfabriek werkt met een landelijk netwerk is er altijd een specialist bij u in de buurt. Zij komen gratis en vrijblijvend bij u langs om de mogelijkheden bij u thuis te bespreken.

Je wilt je graag veilig voelen in je woning en doet er alles aan om ongenode gasten buiten te houden. Een oplossing waar je dan aan kunt denken zijn rolluiken. Inbraken komen helaas steeds vaker voor en een goed slot op de deur voldoet niet altijd meer. Als je je huis dus beter wilt beveiligen, dan biedt Creon Rolluiken je de oplossing.

Zoals gezegd kan een rolluik voor je ramen het gevoel van veiligheid vergroten. Het is gebleken dat bij huizen met een gesloten rolluik er minder geslaagde inbraken zijn dan bij huizen zonder rolluiken. Er worden echter wel meer pogingen gedaan tot inbraak, maar omdat het te lang duurt om binnen te komen, geven dieven het gauw op. Omdat de achterkant van de woning vaak een geliefde plek is om in te breken zou je kunnen overwegen om ook daar rolluiken te plaatsen.

Via de website van Creon heb je ruime keus in rolluiken en roldeuren voor bijvoorbeeld je garage. Rolluiken verhogen niet alleen de veiligheid van je woning, ze zijn ook geschikt als zonwering in plaats van bijvoorbeeld een zonnescherm. Daarnaast werkt een rolluik ook nog eens isolerend, waardoor de kou in de winter minder makkelijk je huis binnendringt.

Omdat alle rolluiken op maat gemaakt worden, kun je alle maten die hiervoor benodigd zijn eenvoudig via de website opgeven. Er staat duidelijk aangegeven wat er precies nodig is, en je kan ook altijd gebruik maken van een van de handige video’s met montage instructies of opmeet instructies. Daarnaast kun je uit een scala aan kleuren kiezen, zodat het rolluik dat je aanschaft perfect bij jouw stijl en huis past. Alle rolluiken kunnen geleverd worden met handbediening of met een elektrische bediening, eventueel met afstandsbediening. Zoals je ziet is er genoeg te kiezen om alles precies volgens jouw wens uit te voeren. Als je alles invoert zie je overigens ook meteen wat de totaalkosten zijn. Zo sta je dus nooit voor verrassingen.

Omdat je zelf alles regelt en online besteld, kunnen de prijzen extra laag blijven , terwijl er niet wordt bespaard op kwaliteit. Bestel dus vandaag nog die extra veiligheid voor jouw woning via www.creon-rolluiken.nl

 

De zomer is onderweg. We krijgen te maken met warmere temperaturen en het belooft een mooi voorjaar te worden. Dit betekent ook dat de tuinen weer zomerklaar kunnen worden gemaakt. Dit kan bijvoorbeeld met een mooi terrasscherm.

Goed begin van de zomer
Op de hete zomerdagen kan je soms toe zijn aan verkoeling. Op deze dagen is een terrasscherm een echte uitkomst. Hiermee kan je genieten van een schaduwrijk en koel terras. Dit zorgt ervoor dat je op alle tijden van de dag met veel plezier en comfort in je tuin kan zitten. Ook breng je met een terrasscherm meer sfeer in je tuin. Zo hebben terrasschermen een luxe en zomerse uitstraling. Met terrasschermen creëer je een ultiem vakantiegevoel in je eigen tuin. Er zijn verschillende zonneschermen die geschikt zijn voor een terras. Zo heb je bijvoorbeeld knikarmschermen, vrijstaande en verplaatsbare terrasschermen en terrasoverkappingen.

Knikarmschermen
Knikarmschermen zijn zonneschermen die perfect zijn voor een terras. Knikarmschermen danken hun naam aan de twee armen die vooruit knikken als het scherm wordt uitgerold. Knikarmschermen kunnen tot wel 10 meter breed zijn met een uitval van 4 meter. De uitval is de afstand die het scherm van de gevel uitsteekt. Het knikarmscherm is dus groot genoeg om een heel terras van schaduw en verkoeling te voorzien. De hoek van het knikarmscherm is verstelbaar. Hierdoor kan het scherm schuiner worden gezet wanneer de zon lager komt te staan. Zo kan je de hele dag lang genieten van schaduw. Het knikarmscherm zorgt er ook voor dat er geen felle zonnestralen meer door de ramen naar binnen schijnen, waardoor de temperatuur in huis ook aangenaam blijft. Het scherm wordt bevestigd aan de gevel en hangt hoog genoeg zodat mensen er eenvoudig onderdoor kunnen lopen. Hierdoor verlies je geen belangrijke ruimte op je terras.

Vrijstaande en verplaatsbare terrasschermen
Vrijstaande en verplaatsbare terrasschermen hebben als voordeel dat ze overal neer kunnen worden gezet. Dit is ideaal voor een terras dat niet aan je woning grenst of als je gevel niet sterk genoeg is voor een knikarmscherm. Verplaatsbare terrasschermen kunnen, zoals de naam al zegt, op elk willekeurig moment verplaatst worden. Hierdoor kan je op elke plek in de tuin een terras creëren. Terrasschermen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en dessins, waardoor je het terrasscherm kan laten passen bij de uitstraling van je tuin.

Terrasoverkapping
Een terrasoverkapping heeft als voordeel dat het bescherming biedt in alle seizoenen. De terrasoverkapping is namelijk bestand tegen regen. Hierdoor kan je in de zomer genieten van schaduw en verkoeling en kan je bij regen lekker droog zitten op je terras. Ook kan je eventuele tuinmeubels in alle seizoenen gewoon laten staan onder de overkapping. Je kan kiezen voor een terrasoverkapping die wordt gemonteerd aan je gevel of voor een vrijstaande terrasoverkapping. Het voordeel van een terrasoverkapping aan je gevel is dat je de zijkanten dicht kan laten maken. Hierdoor zit je uit de wind en creëer je als het ware een extra tuinkamer. De vrijstaande terrasoverkapping kan op elke willekeurige plek in je tuin worden geplaatst. Dit is handig voor terrassen die niet aan de woning grenzen.

Laat de zomer maar komen
Met een terrasscherm ben je goed voorbereid op de zomer. Bekijk de mogelijkheden en laat je inspireren. Daarna staat je nog maar één taak te wachten: zomer vieren in eigen tuin.

 

Na een zachte winter kan de lente wat veel Nederlanders betreft nu echt gaan losbarsten. En dat betekent dat het gezinsleven zich de komende maanden steeds meer in de tuin gaat afspelen. Goede buitenzonwering is hierbij belangrijk. Maar wat zijn de belangrijkste trends van dit seizoen? Styliste Maartje Knipscheer van Luxaflex® biedt uitkomst.

Luxe genieten
Veel Nederlandse tuinen zijn tijdens de warme lente- en zomermaanden meer en meer een tweede huiskamer. Terrasoverkappingen, veranda’s en luxueuze tuinmeubels kunnen dan ook niet meer ontbreken bij de zonnige dagen en lange zomeravonden in de tuin. Maartje Knipscheer: “Populaire producten van Luxaflex® zijn de terraszonweringen SpectraTM Nova en de Fiora Grande, uitgevoerd in kleuren die perfect matchen bij jouw persoonlijke stijl. Terrasverwarming of een ouderwetse vuurkorf zorgen ook tijdens de wat koudere avonden dat het buiten nog goed toeven is. Zo worden de dagen op een aangename manier verlengd en kan de lente steeds vroeger beginnen.”

Kleur bekennen
“Gekeken naar de meest populaire kleuren voor zonwering, valt het op dat het alle kanten op gaat. Oranje, lange tijd dé kleur voor zonneschermen, is weliswaar minder in trek dan enige jaren geleden maar staat nog altijd in de top drie van populairste kleuren. Ook de welbekende blokstreep blijft het goed doen. Grijs lijkt de trendkleur te zijn voor dit seizoen: in de top tien vinden we diverse grijstinten terug, eventueel gecombineerd met een subtiele krijtstreep en ton sur ton toegepast,” aldus Knipscheer.

Binnen ook belangrijk
Niet alleen het comfort in de tuin is belangrijk, ook een aangename binnentemperatuur is tijdens de zomermaanden een absolute pré voor veel Nederlanders. Knipscheer: “Beaufort® Screens zijn mede daardoor het populairste product uit het portfolio van Luxaflex®. Hiermee houd je in de zomermaanden de hitte buiten en blijft het lekker koel in huis. Bovendien kun je door de brede keuze uit kleuren en dessins de screens helemaal naar eigen smaak laten maken. Bijzondere dessins, geïnspireerd op natuur mogen hierbij niet ontbreken. Bij Luxaflex® is het bovendien mogelijk om een eigen print toe te laten passen op Expressions. Zo wordt raambekleding helemaal persoonlijk.”

In harmonie
Iedere tuin is anders. Het lijkt misschien een cliché, maar is daardoor niet minder waar. “Iedere tuin heeft dan ook behoefte aan een ander soort buitenzonwering,” zegt Knipscheer. “Tuin op het zuiden? Dan is een goede zonwering onmisbaar, terwijl je bij een tuin op het noorden juist zoveel mogelijk zonlicht wilt vangen. Ook de kleurkeuze is voor iedereen persoonlijk. Natuurlijke kleuren zoals groen en blauw werken altijd goed in de tuin, evenals zonnige kleuren zoals geel en oranje. Belangrijk is dat de 'buitenzonwering' niet alleen functioneel is, maar een harmonieus geheel vormt met huis en tuin. De brede Luxaflex® Outdoor collectie biedt daarvoor genoeg oplossingen.”

Om de start van het Outdoor-seizoen extra luister bij te zetten, ontvangt iedereen die een terraszonwering van Luxaflex® aanschaft gratis een Powerrail verlichting. Hiermee kan nog langer worden genoten van warme lente- en zomerdagen. De actie van Luxaflex® loopt de hele maand april 2014.

Zomers zijn zalig. Maar af en toe kan de zon wat te opdringerig worden. Met de zonneschermen van Harol creëer je koelte en schaduw wanneer je wilt. De vele zonneschermen bieden verkoeling op maat, zodat je terras én huis heerlijk fris blijft. Met Harol maak je gewoon zelf het mooie weer.

Op terrassen die bij een muur liggen, maar waar geen plaats is voor het frame van een terrasoverkapping, vormt een zonnescherm een ideale oplossing. Een zonnescherm wordt tegen de gevel bevestigd. Komt de zon net iets te krachtig voor de dag, dan rollen twee armen een doek uit over het terras. Als specialist in zonwering biedt Harol heel wat oplossingen voor de nodige koelte en schaduw op het terras of onder het balkon.

Vijf types zonneschermen op een rij

BX260, voor elke gevel
Het zonnescherm BX260 laat zich met zijn geringe afmeting (minimale diepte van 15 cm) perfect integreren in elke gevel. Door de bijzondere constructie met brede muurconsoles kan het scherm op praktisch iedere achtergrond gemonteerd worden. Het gesloten cassettesysteem zorgt ervoor dat het doek volledig beschermd is tegen vuil en barre weersomstandigheden. De voorlijst heeft ook een geïntegreerde waterafvoer. Tot een breedte van 6 meter voorziet Harol 2 knikarmen, vanaf 6-7 meter is het scherm uitgevoerd met 3 armen en bij gekoppelde schermen (tot een breedte van 12 meter) worden 4 armen gemonteerd. Voor wie graag koelte van formaat wilt creëren!

TC130, compacte vormgeving
Het Harol-zonnescherm TC130 valt op door zijn compact ontwerp, grote verstelmogelijkheid en universele toepassing. De hoekinstelling kan je gemakkelijk aanpassen, waardoor je zelf bepaalt hoeveel schaduw je wilt. Het scherm is ontworpen uit roestvrij staal en aluminium.

PR230, aluminium afdekkappen
De PR-zonneschermen van Harol zijn te herkennen aan hun aluminium afdekkappen. De PR230 biedt een perfecte bescherming tegen te veel zon, met een breedte van 7 meter (1 deel) tot 12 meter (in 2 delen). Het zonnescherm is standaard uitgerust met een lage, ronde voorlijst met volant. Een superhandige optie is de variovolant (tot 1,5 m) die extra bescherming biedt tegen een laagstaande zon. Een speciale geleiding zorgt voor extra lange levensduur van het zonweringdoek.

LX530, luxueuze uitvoering
Zonnescherm LX530, één van de meest luxueuze uitvoeringen in het Harol-assortiment, heeft een uitval van maar liefst 4 meter. Ideaal voor een groot terrasoppervlak. Het scherm is volledig uitgerust met elektrische bediening: een simpele druk op de knop volstaat voor het openen van het zonnescherm.

CA430, efficiënte waterafvoer
De CA430 zorgt voor de nodige koelte op het terras en houdt tegelijk de zon weg van de ramen. Bij slecht weer zitten doek en scherm veilig opgeborgen in een aluminium cassette. Een vernuftig waterafvoersysteem voorkomt dat er water in de kast kan sijpelen bij een gesloten scherm. Zo blijft het doek veel langer mooi. Ook de sterke armen met ingebouwde trekveren zijn voorbereid op veelvuldig gebruik. Terwijl de sierstrips, aangepast aan de doekkleur, voor een mooi extraatje zorgen.

Trends troef: 1.001 keuzemogelijkheden
Het comfort van een zonnescherm is onlosmakelijk verbonden met de kleur van het doek. Zo bepaalt de kleurkeuze niet alleen de sfeer onder het zonnescherm maar ook de filtering van het licht, de mate van bescherming tegen ultraviolette straling en de hoeveelheid warmte die doorgelaten wordt. Lichte kleuren laten meer licht en uv-stralen door dan donkerdere schermen, maar zijn nog altijd uiterst doeltreffend: ze filteren meer dan 90% van de uv-stralen, te vergelijken met zonnebrandolie factor 50.

De acryl weefsels zijn er in effen tinten, blok- of fantasiestrepen; de polyestervariante houdt het bij een ruim aanbod unis. Op vraag kan je ook logos of andere tekens aanbrengen. Keuze genoeg dus voor een persoonlijke toets. De zonneschermen zijn verkrijgbaar in alle RAL-kleuren, waarbij je kan kiezen tussen traditionele lak (glans of mat) of structuurlak (grotere krasvastheid en esthetisch).

Wat de kwaliteit van een Harol-zonnescherm betreft, daar hoef je vanuit je ligstoel niet over te piekeren. De doeken zijn duurzaam en sterk. Dat komt omdat ze behandeld zijn met een speciale waterdichte coating die vuil en vet afstoot, schimmel weert en rotvrij is. Ook alle onderdelen van het zonnescherm zijn uitvoerig getest en voldoen aan de strengste normen. Je kan er dus van op aan dat alles uiterst stevig is, roestvrij en voorzien op lang en veelvuldig gebruik.

Veel huizen hebben schuine venstervormen en beglazingen. Een standaard rolluik plaatsen is dan niet mogelijk. Schuine rolluiken zijn hiervoor de oplossing. Schuine ramen zijn een trend tegenwoordig. Architecten maken moderne ontwerpen met daarin schuine venstervormen en beglazingen. Een probleem wat daarbij kwam kijken, is dat een standaard rolluik niet geplaatst kan worden. Roma kwam als eerste merk met een fraaie oplossing, Trendo rolluiken. Een rolluik dat geplaatst kan worden bij ramen met een hoek van 10º tot 45º. Het rijk uitgeruste rolluik heeft standaard al veel gemak en voordelen.

Makkelijk te bedienen
Het rolluik wordt standaard geleverd met een elektrische motor. Hierdoor geniet u van gemak, en kunt u zonder inspanning de zware rolluiken omhoog tillen. Dit rolluik is ook verkrijgbaar met Solar aandrijving. De zonnecel produceert zoveel energie dat het rolluik hierdoor kan openen en te sluiten, super duurzaam dus.

Voel je veilig
De schuine rolluiken zijn van goede kwaliteit. De kast, het pantser en de geleiders zijn gemaakt van sterk aluminium. Door de sterke materialen heeft u natuurlijk langer plezier van uw aankoop. Het materiaal zorgt voor zoveel bescherming dat u zich veiliger in huis voelt. Ons kikkerlandje kent vaak koude winters, waardoor de lamellen van rolluiken vast vriezen. De aanvriesbeveiliging beschermt het rolluik tegen sneeuw en ijzel. Wanneer het rolluik vastgevroren is stopt de motor automatisch met draaien, waardoor er niets stuk gaat.

Een oplossing voor iedereen
De schuine rolluiken zijn er in verschillende vormen. Er zijn drie standaard vormen die gecombineerd kunnen worden met standaard rechte rolluiken. Roma biedt een oplossing voor iedereen, want de Trendo is ook leverbaar voor woningen met speciale hoeken. Door de keuze uit 350 verschillende kleuren en structuurverf is er aan iedereen gedacht. Zo kan het rolluik helemaal worden aangepast aan de stijl van uw woning.