Gardenclub.homedepot.com

De veranda is een geliefd bouwwerk in de Nederlandse tuin. Niet zo gek, want een veranda biedt behoorlijk wat voordelen het hele jaar door. Maar de meeste mensen vinden een veranda ook meer sfeer en luxe geven aan hun tuin. Zeker tijdens de zomer is het er heerlijk onder vertoeven. Lekker koel in de schaduw! Heb jij een veranda of terrasoverkapping, maar kan deze nog wel wat sfeer gebruiken? Bekijk dan onze zomerse veranda decoratie ideeën. Eenvoudig, maar heel inspirerend.

 

Schilder het dak of de wanden van de veranda
Heb je een houten veranda met een houten dak of wanden? Overweeg dan om het dak of de wanden van binnen een kleurtje te geven. Dat hoeft geen overweldigende felle kleur te zijn. Juist een subtiel kleurtje zoals lichtblauw, licht grijs of mintgroen geven jouw veranda nog meer sfeer. Leuk als je voor een echt vakantiesfeer wilt gaan, met terracotta tinten of azuurblauw.

Hang gordijnen op langs de veranda
Tijdens de zomer schijnt op lange warme dagen toch de zon soms flink naar binnen. Wil je extra schaduw creëren? Hang dan mooie gordijnen op langs de veranda. Het geeft direct een elegante touch aan je veranda en je zit met de gordijnen dicht heerlijk koel. Let er op dat je een stevige stof gebruikt die je het gehele buitenseizoen buiten kan laten hangen en die niet zo snel zal verkleuren door de invloeden van de zon.

Meer ruimte en glamour met een spiegel
Is jouw veranda niet zo heel ruim, maar wil je wel het gevoel van meer ruimte? Hang dan een mooie spiegel onder de veranda. Dat kan tegen de muur van je woning, maar ook aan weerszijden, mits daar dichte wanden staan. Naast het gevoel van extra ruimte zorgt een mooie buitenspiegel ook voor extra glamour onder de veranda. En dat maakt het relaxen eronder tijdens de zomer nog aangenamer.

Groen onder en langs de veranda
Een veranda in de tuin is al harstikke mooi. Maar het is vaak nog mooier als je ook gebruik maakt van groen. Plaats grote potten met planten onder de veranda. Maar denk bijvoorbeeld ook aan het planten van een mooie klimop, rozenstruik of druif tegen de veranda aan. Ben je groot fan van plantjes en bloemen? Hang dan mooie hangplanten op aan de zijkanten van de veranda. Je waant je al snel in een groene oase.

Zomers relaxen onder de veranda
De veranda kan je op diverse manieren inrichten. Misschien staat normaal de eettafel met stoelen onder de veranda. Maar wil je tijdens de zomer liever relaxen in de schaduw. Plaats de tuinset dan in de tuin en maak van je veranda een ware relaxruimte. Hang bijvoorbeeld een hangmat op of plaats een ligbed of loungebank. Leg een buitenkleed neer op de vloer zodat je ook op blote voeten comfortabel rond beweegt.

lijn brochure 1

Gratis woonboeken

Nog meer inspiratie opdoen? Vraag de onderstaande brochures gratis aan!

Goossens 2018
Superkeukens
Mijn Bad
Dik Geurts
Dru gashaarden
Henders & Hazel
Prominent
Design keukens
Design leuning
Xooon

 

Geslacht

 


Geboortedatum

 

Wonenonline nieuwsbrief
 Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief

 

 

Ook leuk om te lezen