Heb je er wel eens aan gedacht om zelf een overkapping of een veranda te bouwen in de tuin? Een terrasoverkapping is het verlengstuk van de woning. Je kunt er het hele jaar gebruik van maken. Indien je zelf een veranda of overkapping gaat bouwen is een goede voorbereiding het halve werk. Met enige ervaring en klustips op Internet bouw je zelf de overkapping van je dromen. Naast het bepalen van de plek van de overkapping en het bepalen van de maten, is het aan te raden om informatie in te winnen over welke houtsoorten geschikt zijn. Natuurlijk wil je jarenlang plezier hebben van de terrasoverkapping, maar ook een mooie uitstraling is een voorwaarde waar de overkapping aan moet voldoen. Wil je een overkapping met een lange levensduur en een sfeervolle uitstraling? Kies dan voor douglas hout of lariks Douglas hout. Dan weet je zeker dat je jarenlang kan genieten van de tuin onder een prachtig prieel. Waar wacht je nog op? Douglas hout en andere houtsoorten, bestel je tegenwoordig heel eenvoudig online bij bijvoorbeeld www.houthandelonline.nl. Houthandelonline is dé groothandel voor particuliere en zakelijke klanten. Hier vindt u al het benodigde hout voor het bouwen van een overkapping of een ander bouwproject.

Douglas hout: een populaire verrijking voor de tuin
De afgelopen jaren is douglashout enorm in populariteit toegenomen. Grotendeels komt dit door de warme uitstraling van het hout. Hout van de Douglasspar heeft meestal een lichte geelrode tot geelbruine tint. Door de blootstelling aan lucht en licht, verkleurt deze tint naar een oranje tot geel bruine gloed. Deze warme uitstraling is juist zo geliefd. Doordat douglas zo sterk is, is het ook voor vele doeleinden te gebruiken. Niet alleen voor een overkapping, maar ook voor een terrasscherm, pergola, tuinmeubels of een kapschuur. Houthandelonline beschikt over een ruim assortiment douglashout. Allerlei soorten die nodig zijn om houten tuinprojecten te kunnen bouwen, zoals bijvoorbeeld Zweeds Rabat of geschaafd Douglas hout. Ook als je op zoek bent naar hardhout, eikenhout en plaatmateriaal, als multiplex voor buiten is dit de ideale groothandel. Welke houtsoort je ook zoekt, je vindt het bij Houthandelonline! Vanuit het hoofdkantoor in Wognum leveren wij aan klanten in heel Nederland.

Duurzaam hout
Hoe duurzamer douglas is, hoe langer het onbehandelde hout ook goed blijft in de buitenlucht. Door droging wordt het hout nog sterker en harder. Er zijn drie soorten Douglas hout die onbehandeld kunnen blijven, zonder dat het hout snel haar prachtige, natuurlijke, warme uitstraling verliest. Wil je Douglas laten vergrijzen? Dan raden wij aan om voor één van deze drie soorten te kiezen. Douglas hout van de Lariksspar is Europees naaldhout en van nature al hard. Onbehandeld lariks Douglas hout gaat zo’n 10 tot 15 jaar mee. Voor het bekleden van de gevel zijn de bekende rabatdelen heel geschikt. Als deze potdekselplanken van de Western Red Cedar spar afkomstig zijn, heb je daar wel 15 tot 25 jaar plezier van. Tot slot bestaat er nog een Douglas soort met duurzaamheidsklasse 1. Dit hout, genaamd Azobe, blijft 25 jaar of langer goed en wordt vooral toegepast voor beschoeiingen of funderingen.

Zelf een overkapping bouwen
Een overkapping of een veranda in de tuin is nog altijd steeds heel populair. Met het klimaat in Nederland hebben we immers geen garantie op een heerlijke zomer. Een overkapping of een veranda in de tuin is dan ook de oplossing voor als je meer en langer van de tuin wilt genieten. Onder een overkapping zit je in ieder geval droog en ben je beschermd tegen zonnestraling. Zo kun je op ieder gewenst moment genieten van de tuin.
Nederlanders klussen graag en steeds vaker bouwt men zelf tuinprojecten zoals overkappingen. Ten eerste omdat we daarmee toch kosten kunnen besparen. Ten tweede geeft zelf klussen een gevoel van trots en voldoening.

Zelf een overkapping bouwen hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Een goede voorbereiding is het halve werk. Op Internet kun je inspiratie opdoen, offertes aanvragen en prijzen vergelijken. Ook een compleet stappenplan of een montagevideo zijn slechts een paar muisklikken verwijderd. Heb je toch liever persoonlijk advies? Dat is bij Houthandelonline geen probleem. Alle vragen over de producten worden vakkundig beantwoord door een specialisten. Natuurlijk biedt onze webshop ook alle goede service en dienstverlening, die je van een groothandel mag verwachten. Is bijvoorbeeld een product niet naar wens of zie je af van de bestelling? Dan mag je de order zonder opgaaf van reden binnen veertien dagen retourneren of annuleren.

Douglas hout beschermen of toch niet?
Sterk of niet, wij adviseren om het hout wel te beschermen met een beits of een impregneer op olie- of waterbasis, zeker wanneer je kiest voor het lariks Douglas hout. Of wanneer het hout veel te maken krijgt met weersinvloeden, zoals het geval is bij een overkapping. Beits is verkrijgbaar in vele kleurvarianten, ook grijs of whitewash. Wil je de natuurlijke houtkleur behouden? Kies dan voor een transparante bescherming. Het onderste gedeelte van douglas palen, die de grond in gaan, hebben een goede bescherming van bijvoorbeeld bitumen nodig. Door aanraking met vochtige grond gaat onbehandeld Douglas hout snel achteruit. Kies je ervoor om het hout onbehandeld te laten? Dan krijgt het Douglas een blauw grijze uitstraling door water en zonlicht. Veel mensen houden van deze natuurlijke verandering en laten het Douglas hout daarom ook vergrijzen. Het kan in ieder geval geen kwaad, alleen gaat het hout minder lang mee.

Houthandelonline: de online groothandel voor particuliere en zakelijke klanten
Naast particuliere klanten, kunnen ook zakelijke klanten bij ons terecht. Houthandelonline verkoopt hout van hoge kwaliteit tegen scherpe prijzen. Iedere order met tuinhout leveren wij binnen twee tot zeven werkdagen op het door jou opgegeven adres in Nederland. Ook leveren wij tegen een meerprijs in België. Zelfs op de Waddeneilanden komen wij in overleg met jou. Dit wordt allemaal geregeld vanuit ons hoofdkantoor in Wognum.
Op onze duidelijke en overzichtelijke website staat uitgebreid beschreven wat wij voor beide klantgroepen kunnen betekenen. Daarnaast staan wij op vaste tijden ter beschikking om deskundig advies te geven. Dat is wel zo prettig. Ook blijven wij ons ontwikkelen en breiden wij de webshop regelmatig uit, door ons uitgebreide assortiment actueel te houden.

lijn brochure 1

Gratis woonboeken

Nog meer inspiratie opdoen? Vraag de onderstaande brochures gratis aan!

Goossens 2018
Superkeukens
Mijn Bad
Dik Geurts
Dru gashaarden
Henders & Hazel
Prominent
Design keukens
Design leuning
Xooon

 

Geslacht

 


Geboortedatum

 

Wonenonline nieuwsbrief
 Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief

 

 

Ook leuk om te lezen