1795
Tuintrends 2017
Gepubliceerd: 10-01-2017

Tuinbranche Nederland, branchevereniging VHG en Mooiwatplantendoen.nl presenteren dé tuintrends van 2017. Ze komen tot leven in de geëmancipeerde, de energieke en de harmonieuze tuin. Elke trendtuin levert een positieve bijdrage aan de biodiversiteit, vogels, bijen, vlinders én houdt rekening met een goede waterhuishouding. De tuinen bieden volop groene inspiratie om zelf aan de slag te gaan. 

Wat waren de tuintrends in 2017?

Emancipatie
In de geëmancipeerde tuin keren thema’s als integratie en emancipatie terug door alles wat erin staat een gelijke waarde toe te kennen. Er zijn geen blikvangers of specifieke zichtlijnen en de kleuren zijn gemengd en vriendelijk. Het resulteert in een rustige sfeer waar mannelijke en vrouwelijke elementen met elkaar in evenwicht zijn en iedereen zich prettig voelt.

Energie
De energieke tuin speelt naadloos in op de groeiende belangstelling voor gezondheid en wellness. De vormen zijn krachtig en energiek met een sportieve knipoog. Zo ontstaat een optimistische, atletische sfeer die voor zowel inspanning als ontspanning zorgt.

Harmonie
Beslotenheid, intimiteit en rituelen zijn de kernwaarden van de harmonieuze tuin. De natuurlijke materialen met reliëf en organische ronde vormen versterken dit. Ook alle zintuigen worden geprikkeld: van geurende, aaibare en mooi ogende planten.

inspiratiebrochures1.png


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide