Een andere fijne interieurtrend die een plekje in de tuin heeft veroverd is de botanische trend. Nu was de tuin altijd al een geschikte plek voor planten, maar voor deze trend geldt: hoe meer groen, hoe beter! Bamboe, rotan en hout brengen jouw buitenruimte in junglesferen en ook een aantal aapjes of flamingo's dragen hun steentje bij. Laat ook vooral de natuur haar gang gaan.

Neutrale kleuren en strakke meubels zijn goede ingrediënten voor rust, maar de relaxte bohemiensfeer werkt wat ons betreft ook uitstekend. De zorgeloze gypsy-trend lijkt rechtstreeks uit je vakantiekoffer te komen en is te herkennen aan warme tinten in combinatie met felle uitspattingen. Dankzij comfortabele kussens, zachte plaids en een mooie hangmat of schommelstoel is die heerlijke vakantiesfeer in jouw tuin altijd voelbaar.

Trends en stijlen die het in huis goed doen, zien we ook regelmatig terug in de tuin. De Scandinavische woonstijl is hiervan een mooi voorbeeld. De strakke lijnen, minimalistische designs en het ingetogen kleurenpalet brengen rust en eenheid. Laat dat nou net meer dan welkom zijn tijdens je vrije uurtjes in de buitenlucht!

Beslotenheid, intimiteit en rituelen zijn de kernwaarden van de harmonieuze tuin. De natuurlijke materialen met reliëf en organische ronde vormen versterken dit. Ook alle zintuigen worden geprikkeld: van geurende, aaibare en mooi ogende planten. De tuin biedt tevens ruimte om jezelf te midden van al het groen even terug te trekken. In het kleurenpalet staan verschillende tinten groen centraal aangevuld met blauw. Planten als salie (Salvia), monnikskap (Aconitum), blauweregen (Wisteria) en het gestreepte siergras (Miscanthus) passen perfect in de harmonieuze tuin. Andere planten die voor extra blauwe accenten kunnen zorgen zijn Ridderspoor (Delphinium), gentiaan (Gentiana) en violen.

De energieke tuin speelt naadloos in op de groeiende belangstelling voor gezondheid en wellness. De vormen zijn krachtig en energiek met een sportieve knipoog. Zo ontstaat een optimistische, atletische sfeer die voor zowel inspanning als ontspanning zorgt.

In de energieke tuin wordt dit gevoel ook versterkt door krachtige vormen van bloemen en planten als duizendknoop (Persicaria), vuurpijl (Kniphofia) en wintergroene laurierkers (Prunus). Ook passend in de energieke tuin zijn buxus en laurier (Laurus) in bol- of kegelvorm.

In de geemancipeerde tuin keren thema's als integratie en emancipatie terug door alles wat erin staat een gelijke waarde toe te kennen. Er zijn geen blikvangers of specifieke zichtlijnen en de kleuren zijn gemengd en vriendelijk. Het resulteert in een rustige sfeer waar mannelijke en vrouwelijke elementen met elkaar in evenwicht zijn en iedereen zich prettig voelt.

Wat betreft groen worden sierlijke tuinbloeiers als flox (Phlox), Japanse anemoon en daglelie (Hemerocallis) gecombineerd met een robuuste beuk (Fagus) en klimop (Hedera). Andere plantcombinaties zijn de stoere winterheide met elegante Anemone blanda's.

Tuinbranche Nederland, branchevereniging VHG en Mooiwatplantendoen.nl presenteren dé tuintrends van 2017. Ze komen tot leven in de geëmancipeerde, de energieke en de harmonieuze tuin. Elke trendtuin levert een positieve bijdrage aan de biodiversiteit, vogels, bijen, vlinders én houdt rekening met een goede waterhuishouding. De tuinen bieden volop groene inspiratie om zelf aan de slag te gaan. Emancipatie
In de geëmancipeerde tuin keren thema’s als integratie en emancipatie terug door alles wat erin staat een gelijke waarde toe te kennen. Er zijn geen blikvangers of specifieke zichtlijnen en de kleuren zijn gemengd en vriendelijk. Het resulteert in een rustige sfeer waar mannelijke en vrouwelijke elementen met elkaar in evenwicht zijn en iedereen zich prettig voelt.

Energie
De energieke tuin speelt naadloos in op de groeiende belangstelling voor gezondheid en wellness. De vormen zijn krachtig en energiek met een sportieve knipoog. Zo ontstaat een optimistische, atletische sfeer die voor zowel inspanning als ontspanning zorgt.

Harmonie
Beslotenheid, intimiteit en rituelen zijn de kernwaarden van de harmonieuze tuin. De natuurlijke materialen met reliëf en organische ronde vormen versterken dit. Ook alle zintuigen worden geprikkeld: van geurende, aaibare en mooi ogende planten.


Dag zomer, hallo herfst! Ook in het najaar gaat het tuinseizoen gewoon door. Planten als violen, chrysanten en siergrassen zorgen dat er meer dan voldoende te beleven is. Met een paar simpele ingrepen geef je jouw tuin, balkon of terras een oppepper. Mooiwatplantendoen.nl presenteert vier najaarstuinen volgens de laatste trends. Lijnen en vormen
Een lijnenspel van verschillende vormen is kenmerkend voor de stijltrend ‘Reconsider Space’. Benadruk in de herfsttuin ook eens geometrische vormen. Combineer bijvoorbeeld ronde bolchrysanten met kegelvormige hulst. Wanneer je ze in vierkante potten zet ontstaat een opvallend lijnenspel. Dat kun je ook versterken door verticaal te tuinieren. Hang planten aan de muur of schutting of zet ze in een tuinkast. Hoewel zwart-wit de basis vormt zorgt de toevoeging van bijvoorbeeld Skimmia met knalrode bessen voor extra accenten en oogt de tuin nooit saai.

Dag zomer, hallo herfst! Ook in het najaar gaat het tuinseizoen gewoon door. Planten als violen, chrysanten en siergrassen zorgen dat er meer dan voldoende te beleven is. Met een paar simpele ingrepen geef je jouw tuin, balkon of terras een oppepper. Mooiwatplantendoen.nl presenteert vier najaarstuinen volgens de laatste trends. Ronde vormen
Verbinding en harmonie zijn belangrijk en dat vertaalt zich in ronde vormen. Je ziet ze dan ook veel terug in de stijltrend ‘Connect the Story’. Voor de herfsttuin betekent dit dat vooral planten die veel op elkaar lijken worden gecombineerd. De bladeren hoeven daarbij niet per se rond te zijn. Kies bijvoorbeeld eens voor verschillende soorten siergrassen of hulst, maar zet ze wel in ronde potten.

Dag zomer, hallo herfst! Ook in het najaar gaat het tuinseizoen gewoon door. Planten als violen, chrysanten en siergrassen zorgen dat er meer dan voldoende te beleven is. Met een paar simpele ingrepen geef je jouw tuin, balkon of terras een oppepper. Mooiwatplantendoen.nl presenteert vier najaarstuinen volgens de laatste trends.

Sprookjesachtig
De groene stijltrend ‘The World Beyond’ laat een sprookjesachtige sfeer zien. In de tuin krijgt je verbeelding de vrije loop, ook in het najaar. Door bosachtige planten als varens, zilverstruikjes en mossen te combineren, ontstaat een omgeving waarin je continu nieuwe dingen ontdekt. Lees meer over de Sprookjesachtige tuintrend

Energieke combinatie
Een najaarsdip is eenvoudig af te wenden met vrolijke planten als Skimmia’s, chrysanten en violen. In de groene stijltrend ‘More is More’ kan er nooit te veel kleur zijn. Combineer verschillende kleuren en bloemvormen zodat de herfsttuin positieve energie uitstraalt. Lees meer over de Energieke combinatie tuintrend

Lijnen en vormen
Een lijnenspel van verschillende vormen is kenmerkend voor de stijltrend ‘Reconsider Space’. Benadruk in de herfsttuin ook eens geometrische vormen. Combineer bijvoorbeeld ronde bolchrysanten met kegelvormige hulst. Wanneer je ze in vierkante potten zet ontstaat een opvallend lijnenspel. Dat kun je ook versterken door verticaal te tuinieren. Lees meer over de lijnen en vormen tuintrend Ronde vormen

Verbinding en harmonie zijn belangrijk en dat vertaalt zich in ronde vormen. Je ziet ze dan ook veel terug in de stijltrend ‘Connect the Story’. Voor de herfsttuin betekent dit dat vooral planten die veel op elkaar lijken worden gecombineerd. De bladeren hoeven daarbij niet per se rond te zijn. Lees meer over de Ronde vormen tuintrend

Aan de slag
Een oppepper van de herfsttuin is in een handomdraai gegeven. Of je planten nu in de tuin zet of in potten op het terras. Dappere tuinbloeiers als violen bloeien zelfs tot diep in de winter en groenblijvende planten zorgen gedurende elk seizoen voor een natuurlijke uitstraling. Zet je planten in potten? Zorg dan wel dat overtollig (giet)water eenvoudig weg kan vloeien. Hydrokorrels of een gaatje in de bodem van de pot bieden uitkomst!


Dag zomer, hallo herfst! Ook in het najaar gaat het tuinseizoen gewoon door. Planten als violen, chrysanten en siergrassen zorgen dat er meer dan voldoende te beleven is. Met een paar simpele ingrepen geef je jouw tuin, balkon of terras een oppepper. Mooiwatplantendoen.nl presenteert vier najaarstuinen volgens de laatste trends. Energieke combinatie
Een najaarsdip is eenvoudig af te wenden met vrolijke planten als Skimmia’s, chrysanten en violen. In de groene stijltrend ‘More is More’ kan er nooit te veel kleur zijn. Combineer verschillende kleuren en bloemvormen zodat de herfsttuin positieve energie uitstraalt. Zet je de planten in potten of bakken met een druk dessin en contrasterende kleuren, dan blijf je waarschijnlijk continu bruisen van energie!

Dag zomer, hallo herfst! Ook in het najaar gaat het tuinseizoen gewoon door. Planten als violen, chrysanten en siergrassen zorgen dat er meer dan voldoende te beleven is. Met een paar simpele ingrepen geef je jouw tuin, balkon of terras een oppepper. Mooiwatplantendoen.nl presenteert vier najaarstuinen volgens de laatste trends. Sprookjesachtig
De groene stijltrend ‘The World Beyond’ laat een sprookjesachtige sfeer zien. In de tuin krijgt je verbeelding de vrije loop, ook in het najaar. Door bosachtige planten als varens, zilverstruikjes en mossen te combineren, ontstaat een omgeving waarin je continu nieuwe dingen ontdekt. Zet de planten niet strak op een rij maar juist nonchalant door elkaar. Pastelpaarse of lila violen zorgen voor kleuraccenten in de tuin.

Het duurt niet lang meer voordat het weer lente is. Shop nu alvast je nieuwe tuinmeubelen en geniet vanaf het eerste moment. Heerlijk loungen in onze loungesets, of dineren aan een ruime tuinset.

Voor iedereen heeft Wehkamp.nl meubelen om te relaxen in je tuin. Mooie stoelen voor je balkon, of tuinbanken voor je terras.


Aan de vooravond van een nieuw tuinseizoen presenteert Mooiwatplantendoen.nl de vier trendtuinen van 2016. Maak kennis met de sprookjestuin, de hysterische tuin, het lijnenparadijs en de cirkeltuin. Ze zijn gebaseerd op de nieuwste groene trends en bieden volop inspiratie om je tuin naar eigen smaak en inzicht in te richten. Nu maar hopen op een mooie lente!

De sprookjestuin
Eén van de trendtuinen van 2016 kenmerkt zicht door een sprookjesachtige sfeer met bijvoorbeeld een mini-bos met coniferen en de imposante lentebloemen van azalea waar vlinders fladderend op af komen.

De hysterische tuin
Als je op zoekt bent naar serene rust dan moet je maar even verder kijken. De hysterische tuin bevat een overload aan kleuren en vrolijke elementen. De tuin is één groene expressie vol kleurrijke contrasten.

Het lijnenparadijs
In het lijnenparadijs wordt gespeeld met geometrische vormen en verhoudingen. Bijvoorbeeld door planten in grote, ronde potten op een hoekig terras te zetten. Het lijnenspel dat ontstaat valt extra op door de open vormgeving en het nadrukkelijk gebruik van zwart en wit.

De cirkeltuin
De cirkeltuin is er één die je omarmt. Kenmerkend is de cirkelvorm die terug komt in de beplanting met ronde bladvormen en bloemen maar ook potten en meubels zorgen voor ronde accenten.


Aan de vooravond van een nieuw tuinseizoen presenteert Mooiwatplantendoen.nl de vier trendtuinen van 2016. Maak kennis met de sprookjestuin, de hysterische tuin, het lijnenparadijs en de cirkeltuin. Ze zijn gebaseerd op de nieuwste groene trends en bieden volop inspiratie om je tuin naar eigen smaak en inzicht in te richten. Nu maar hopen op een mooie lente!

De cirkeltuin
De cirkeltuin is er één die je omarmt. Kenmerkend is de cirkelvorm die terug komt in de beplanting met ronde bladvormen en bloemen maar ook potten en meubels zorgen voor ronde accenten. Belangrijke trendkleuren zijn wit en groen met roodbruine accentkleuren. Door verschillende plantsoorten met elkaar te combineren krijg de tuin een natuurlijke uitstraling, maar doordat de planten qua uiterlijk veel op elkaar lijken bewaar je toch de eenheid. Zo ontstaat er verbinding en harmonie. Mix bijvoorbeeld kelkvormige planten als calla, petunia en hibiscus met elkaar. De harmonie in de cirkeltuin is overigens niet alleen voor mensen… ook vogels, honingbijen en vlinders genieten van de tuin.


Aan de vooravond van een nieuw tuinseizoen presenteert Mooiwatplantendoen.nl de vier trendtuinen van 2016. Maak kennis met de sprookjestuin, de hysterische tuin, het lijnenparadijs en de cirkeltuin. Ze zijn gebaseerd op de nieuwste groene trends en bieden volop inspiratie om je tuin naar eigen smaak en inzicht in te richten. Nu maar hopen op een mooie lente!

Het lijnenparadijs
In het lijnenparadijs wordt gespeeld met geometrische vormen en verhoudingen. Bijvoorbeeld door planten in grote, ronde potten op een hoekig terras te zetten. Het lijnenspel dat ontstaat valt extra op door de open vormgeving en het nadrukkelijk gebruik van zwart en wit. Primaire kleuren zorgen daarbij voor vrolijke voorjaarsaccenten. De tuin krijgt een upgrade van 2D (het vloerplan) naar 3D waarbij de ruimte ook verticaal wordt benut. Zet eens gele mini-petunia’s op een pergola of een citroenboompje op een zwart tafeltje. Het lijnenparadijs zorgt voor een bijzonder ruimtelijke effect.


Aan de vooravond van een nieuw tuinseizoen presenteert Mooiwatplantendoen.nl de vier trendtuinen van 2016. Maak kennis met de sprookjestuin, de hysterische tuin, het lijnenparadijs en de cirkeltuin. Ze zijn gebaseerd op de nieuwste groene trends en bieden volop inspiratie om je tuin naar eigen smaak en inzicht in te richten. Nu maar hopen op een mooie lente!

De sprookjestuin
Eén van de trendtuinen van 2016 kenmerkt zicht door een sprookjesachtige sfeer met bijvoorbeeld een mini-bos met coniferen en de imposante lentebloemen van azalea waar vlinders fladderend op af komen. De tuin is een ideale plek om je verbeelding de vrije loop te geven en je ontdekt continue nieuwe dingen in de tuin. Dat is een resultaat van de doorkijkjes en sfeerlichtjes waardoor je ook in de schemering en duisternis van de tuin kunt genieten. De kleuren in de sprookjestuin zijn contrasterend en leveren extra spanning op: pastelpaars of lila naast donkerrood en knalgroen.

Aan de vooravond van een nieuw tuinseizoen presenteert Mooiwatplantendoen.nl de vier trendtuinen van 2016. Maak kennis met de sprookjestuin, de hysterische tuin, het lijnenparadijs en de cirkeltuin. Ze zijn gebaseerd op de nieuwste groene trends en bieden volop inspiratie om je tuin naar eigen smaak en inzicht in te richten. Nu maar hopen op een mooie lente!

De hysterische tuin
Als je op zoekt bent naar serene rust dan moet je maar even verder kijken. De hysterische tuin bevat een overload aan kleuren en vrolijke elementen. De tuin is één groene expressie vol kleurrijke contrasten. Praktisch betekent dit dat traditionele plantencombinaties tot het verleden behoren. In de hysterische tuin maak je ongewone mixen zoals met voorjaarsviolen, bamboe, azalea en salie. Het resultaat is een dolle boel die eindeloos veel energie oplevert als je er naar kijkt en doorheen loopt. Het wordt een knallend voorjaar!


Terwijl de zomer nog mijlenver weg lijkt, biedt IKEA al volop inspiratie voor een vrolijke en kleurrijke start van een zonnig buitenseizoen. Zie je jezelf al barbecueën met vrienden op die zwoele zomeravond, lekker een boek lezen op je nieuwe zitzak of kruiden kweken in je eigen moestuin? Vanaf februari zijn er bij IKEA weer volop nieuwe producten verkrijgbaar voor een geweldige zomer in de tuin, op het terras en op het balkon.

De hoogte in
In het SALLADSKÅL plantenrek en de bijbehorende plantenbakken groeien je kruiden en planten tot grote hoogte. Weinig ruimte? Ga dan voor een verticale moestuin met de grijze JORDGUBBE potten, die je eenvoudig op elkaar kan stapelen. Wit, grijs of toch wat meer kleur? De SOCKER sierpotten zijn komend seizoen ook in lichtrood en lichtblauw verkrijgbaar.

Barbecueën in het gras
Heerlijk uit eten in je eigen tuin of op je eigen balkon? De compacte KORPÖN barbecue is eenvoudig in gebruik en staat stevig in het gras of op tafel. Ideaal als je iets minder ruimte hebt! Je kan de oranje of grijze VÄSTERÖN bank en kruk daarbij gebruiken als tafel om al het lekkers op uit te stallen.

Keuken op het terras
Als je deze zomer naar buiten verhuist, laat je dan inspireren door de ÄPPLARÖ serie. De donkerbruine meubels van duurzaam massief hout passen zowel op een groot als klein terras. Met de nieuwe ÄPPLARÖ opbergkast creëer je handige opbergruimte in je buitenkeuken. De kast combineert prima met de ÄPPLARÖ / KLASEN houtskoolbarbecue.

Aan tafel
Een diner buiten is niet compleet zonder bijpassend servies. De borden, mokken en kommen van de SOMMAR 2016 serie zijn helemaal in stijl met de blauwwitte kussens uit dezelfde serie. En als het vroeg donker wordt, zorgt de SOLVINDEN buitenverlichting op zonne-energie voor wat extra sfeer.

Zak maar lekker onderuit
Zak lekker onderuit op je balkon op de nieuwe BUSSAN zitzak, die is uitgevoerd in warm oranje of fris grijs. Ook de iconische IKEA PS VÅGÖ tuinstoel heeft een nieuwe kleur gekregen. Naast de klassieke witte uitvoering is deze nu ook verkrijgbaar in een grijze variant.


Aangeharkt is leuk en aardig, maar je hebt er niet zoveel mee. Dus grijp je kans en geef in het najaar de natuurlijke gang van zaken de vrije hand. Dat biedt een ontspannen aanblik en laten we eerlijk zijn: harken heeft weinig zin als wind en weer toch vrij spel hebben.

Laat het vallen, laat het gaan
Wat je wilt, is op een ontspannen manier het najaar ingaan. In plaats van de groenbak te vullen, verwerk je de laatste mooie elementen van je zomertuin in een krans. De rest laat je lekker liggen. Door niet al te fanatiek op te ruimen, creëer je een overwinterparadijs voor kleine tuindieren. Bovendien is al dat blad een prima isolatielaag tegen vorst en vergaat het vanzelf waarmee het de bodem voedt. Goed beschouwd is het dus zelfs bijna zonde om het weg te harken.

Verweerd en verwilderd
Bij een lichtverwilderde tuinuitstraling horen planten met typische herfstkleuren zoals Leucothoe en Nandina. Die kleuren weer prachtig bij de bessen van bergthee en parelbes. Wil je nog wat extra kleur, dan laat je asters gewoon alle kanten opdeinen. Om het zo puur natuur mogelijk te houden, zet je robuuste wilgentenen als basis in. Daar kunnen mooie planten in, maar ook kruiden en sommige groenten zullen het nog prima doen. Zo kun je blijven plukken, tot aan het einde van de herfst.

Laat de boel de boel
Om de losse, verrassende vibe in je tuin aan te zetten, zijn tuincoulissen een prima manier om op natuurlijke wijze nieuwe structuren aan te brengen. Redelijk zelfvoorzienend en reuze eco is een groen dak dat ook weer voor meer natuur in je omgeving zorgt. Verder is het zaak om los te durven laten. Laat de klimop klimmen of kruipen, laat niet meer zo fraaie bessen lekker zitten voor de vogels en hou de eenvoud in ere. Hout, zink en aardewerk wordt alleen maar mooier als het een beetje mag verweren. Om toch het gevoel te hebben iets aan onderhoud te hebben gedaan, maak je bladcompost uit eigen tuin. Echt supersimpel, erewoord.

De kleuren
Hieronder vind je de meest voorkomende kleuren om deze trend in de tuin of op je balkon te creëren. Je vindt er het bruin, groen en grijs in terug dat bij het najaar hoort, maar ook wat paars en blauw, om diepte en spanning mee te creëren. Als je binnen deze kleurkaart tinten met elkaar combineert kan het eigenlijk niet misgaan. De kleuren zijn voorzien van een basis verfcodering waarin je de desbetreffende kleur bij elke verfspeciaalzaak kunt laten mengen.

 


Hou je van rust en stilte in een natuurlijke omgeving, dan zal je genieten van deze trend. Denk aan buiten zitten met een goed glas rode wijn in een dikke trui, met het gevoel dat je je najaarstuin onder controle hebt en er even niets meer te doen is.

Natuurlijke chic

Voor een herfsttuin met wat glans en glamour zet je planten neer die precies weten hoe je een 'Indian Summer' tot het begin van de winter kunt rekken. Denk daarbij aan hippe heesters als bergthee, struikheide, Nandina en Leucothoe. En voeg daarnaast een paar classy elementen toe zoals Laurier en parelbes. Voor mooie verticale lijnen en wat beweging in de wind, is pampasgras een geweldige optie. Werk met potten in natuurlijke dessins en grillige vormen voor het mooiste effect. En let bij planten op de bijzondere bladuitstraling: die mag zowel glad als extra glanzend zijn.

Ruimtelijkheid en rust

Om overzicht te krijgen, kun je wat opruimen en zorgen dat je mooiste planten voor de winter invalt een prettige plek hebben. Om toch wat leven in de brouwerij te brengen, kun je van dennenappels een hippe hangbar voor vogels maken, waar ze in stijl kunnen eten. De mooiste bloemen en bladeren die je bij het opruimen tegenkomt kun je inlijsten als stijlvol botanisch element voor binnen. En daarna? Lekker opwarmen met een pittige pompoensoep waarvan de pitten nieuwe groene schoonheid kunnen brengen. Hoe duurzaam wil je het hebben?

De kleuren

Hieronder vind je de meest voorkomende kleuren om deze trend in de tuin of op je balkon te creëren. Het zijn natuurlijke basistinten, met hier en daar de luxe uitstraling van goud en koper. Als je binnen deze kleurkaart tinten met elkaar combineert, kan het eigenlijk niet misgaan. De kleuren zijn voorzien van een basis verfcodering waarin je de desbetreffende kleur bij elke verfspeciaalzaak kunt laten mengen.


Vrolijk nazomeren doe je door uitgebreid te spelen met de kleuren van het seizoen. Niks geen vallende blaadjes blues, maar genieten van de laatste weken met mooi weer. Het is nog heerlijk om buiten te zijn en het daar zo mooi mogelijk te maken.

Laat je kleuren knallen
Als je niet iemand bent die zich strak aan de tuinkalender houdt, is de happy herfsttuin echt iets voor jou. In plaats van op te ruimen, zet je alles waar nog leven en bloemen inzit bij elkaar voor een mooi tableau. Voor je het weet heb je een prachtige hoek gemaakt met bijvoorbeeld najaarsviolen, struikheide en kleurige bolchrysanten, om nog lang plezier van te hebben. Bij deze stijl hoef je je niet te houden aan kleurwetten, heidepaars mag lekker knallen naast bessenrood. Leef je uit met bijvoorbeeld vrolijke vogelhuisjes, potten met strepen en stippen en zet gerust een paar mooie takken in een kindergieter.

Vrolijk en speels
Bij deze stijl hoort ook vol goede moed en optimisme kijken naar het veranderende klimaat. Durf het gerust aan om ook nu nog wat te planten. Kan best, zolang het niet vriest, groeit en bloeit er nog van alles. Zoals bijvoorbeeld parelbes en aster. Zaaien kan ook. Zo groeien de pompoenpitten uit je herfstsoep vlot als je ze in de aarde zet en zorgen zo voor nieuw groen. Verder kun je je uitleven met de prachtige kleuren van de herfst, bijvoorbeeld door planten op kleur bij elkaar te zetten. Ook kun je je alvast indekken voor de winter door wat evergreens te verzamelen. Zo heb je altijd groen uitzicht en je kunt er van alles inhangen om ze op te vrolijken, zoals zelfgemaakte vetbollen met dennenappels.

De kleuren
Hieronder vind je de meest voorkomende kleuren om deze trend in de tuin of op je balkon te creëren. Je ziet er het bruin, oranje en goud in terug die echt bij de herfst horen, maar ook groen en roze, die eveneens veel voorkomen en het weer net even anders maken. Als je binnen deze kleurkaart tinten met elkaar combineert, kan het eigenlijk niet misgaan. De kleuren zijn voorzien van een basis verfcodering waarin je de desbetreffende kleur bij elke verfspeciaalzaak kunt laten mengen.


De country stijl voor in de tuin is overgewaaid vanuit Amerika. Het is een unieke stijl die het leven buiten een stuk aangenamer maakt. De tuin, het terras of het balkon zijn plekken waar je graag geniet en tot rust komt. De inrichting van je tuin speelt daar een belangrijke rol in. Dat maakt het leven in de tuin veel waardevoller.

Hoe kun je de country stijl in je tuin laten terugkomen? Wat heb je daarvoor nodig en wat mag je zeker niet over hoofd zien?

Teak houten tuinmeubels
Meubels in de country stijl zijn veelal gemaakt van teak hout. Ze zijn dus gemaakt van duurzaam en kwalitatief sterk materiaal. Als je veel waarde hecht aan een duurzame tuin, geef je dit met de aankoop van tuinmeubels in de country stijl uitstekend vorm. Deze open tuinmeubels kun je opvrolijken met mooie kussens.

Tuinhuisjes in de country stijl
Zoek je naar manieren om de country stijl in je tuin vorm te geven? Neem dan zeker eens een kijkje bij het aanbod van country tuinhuisjes. Ze geven je tuin niet alleen een natuurlijke en frisse uitstraling, maar bovendien zijn de tuinhuisjes voor diverse doeleinden in te zetten. Zo kunnen ze als werkruimte fungeren, maar je kunt het ook als opslagruimte gebruiken of als speelhuisje voor de kids. Kijk bij Tuinhuisjescentrum voor meer informatie over deze tuinhuisjes.

De Amerikaanse seringen struiken
Uiteraard is het geheel aan jou hoe je de tuin inricht, maar als je een keuze maakt voor bloemen en/of planten die bij de country stijl passen, ga dan voor de Amerikaanse seringen. Deze struiken passen uitstekend bij een tuin in de country stijl.

Er dus zijn volop mogelijkheden om je tuin een country stijl uitstraling te geven. Bepaal het budget dat je er aan uit wilt geven en ga direct aan de slag.

 


Meer artikelen...