2418
Wild Spirits Run Free
Gepubliceerd: 24-04-2013

Echte schoonheid hoort niet alleen binnen. Wildspirit selecteerde zijn favoriete zitmeubelen en gaf er een outdoor twist aan. Het resultaat is een inspirerende collectie voor buiten, die net zo verrassend als veelzijdig is. De nieuwe outdoor modellen van Wildspirit werden van 18 tot 22 januari op Maison & Objet in Parijs voor het eerst aan de buitenwereld gepresenteerd.

Een sterk verlangen naar het buitenleven inspireerde de ontwerpers van Wildspirit tot een nieuwe collectie. Zes bestaande modellen werden opnieuw op de tekentafel gelegd en onder handen genomen. Vormen, materialen en afwerkingen werden herbedacht en aangepast voor gebruik in openlucht. Net dat beetje meer regen- en zonbestendig, en vuilafstotend: de nieuwe outdoor collectie kan de strijd tegen de elementen aan.

VRIJ EIGENZINNIG

Wildspirit houdt van vrijheid. Elke ontwerper krijgt carte blanche in zijn creatieve zoektocht naar duurzaamheid, schoonheid en functionaliteit. Dat levert vindingrijke objecten op, vervaardigd uit duurzame, edele grondstoffen. Gerenommeerde designers, waaronder Alain Berteau, Gerd Couckhuyt,, Michael Bihain, Twan Verlinden, Alain Monnens,, Axel Enthoven en Erik Jansen tekenden in het verleden reeds voor een vernieuwende collectie interieurobjecten die rust, luxe en eenvoud uitstralen.

MOONLOUNGER ___ AVANT-GARDE TOT AAN DE MAAN EN TERUG

Met een knipoog naar Charles Eames speelt deze lounge stoel het contrast uit tussen klassieke materialen als hout en kalfsleder en een hedendaagse vormgeving. Het houten frame vormt één vloeiend geheel met de zeshoekige eyecatcher achteraan de stoel. De kussens zijn strak, maar ogen warm door het gebruik van leder. De afgeronde hoeken van de MoonLounger geven het geheel een zachte, vrouwelijke toets.

De MoonLounger outdoor is gemaakt uit beukenhout, dat verbrand en met een speciale hars wordt bewerkt en verlijmd. Zo wordt deze uitvoering resistent gemaakt tegen barre weersomstandigheden. De lederen outdoor bekleding is bijzonder water- en vuilafstotend dankzij innovatieve nanotechnologie.

DOG’S PALACE ___ HOND IS KONING

Hond Happy is de mascotte van de Wildspirit collectie. Schattig als zij is, stelt zij ook hoge eisen op vlak van comfort en affectie. En dus hebben we een stijlvolle hondenmand ontworpen die Happy waardig is. Dit hondenbed is praktisch in al zijn eenvoud en bovendien perfect geschikt voor een dutje – of twee.


Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide