Een vogelornament in je tuin, op je balkon, op een schutting of op je dakterras. Dat wil toch iedereen? Deze kuifmees van Metalbird voegt een vrolijke sfeer toe aan je buiteninterieur en is bovendien erg leuk om cadeau te doen. Voor het bevestigen van de vogel heb je alleen een ladder en een hamer nodig; hoe makkelijk kan het zijn? Voor je het weet is de buurt bezaaid met vrolijke vogels. De Metalbird is gemaakt van cortenstaal, dat een mooi roestig laagje krijgt door de weersinvloeden. Wind, regen, sneeuw; hij wordt alleen maar mooier!

De metalen vogelsilhouetten komen van oorsprong uit Auckland. Daar heeft Henk uit Amsterdam ze ontdekt toen hij op bezoek was bij zijn vriend Phil. Phil is de bedenker van de vogelsilhouetten. Henk was zo enthousiast over de vogels dat hij besloot ze mee naar Nederland te nemen. Henk is meubelmaker en dus ook erg handig met het bewerken van metaal. Hij ging aan de slag met het maken van zijn eerste vogelsilhouet. Zo is Metalbirds in Nederland ontstaan. Voor nieuwe gezellige en vrolijke vogels laat hij zich inspireren door voorbij vliegende vogels.

De Zweedse ontwerper Linda Brattlöff kwam er na een verhuizing achter dat alle tuinslangen groen of oranje gekleurd zijn. Zij wilde echter een tuinslang die gezien mocht worden en zo ontstond Garden Glory. De producten van Garden Glory zien er niet alleen fraai uit, maar zijn ook van uitstekende kwaliteit materialen. Stijlvolle design tuinslangen!

De Garden Glory tuinslang is van Scandinavische kwaliteit. Deze fraaie tuinslag is gefabriceerd in Zweden en opgebouwd uit drie lagen. De sterk beschermende buitenste laag maakt de tuinslang vuilafstotend, zeer flexivel en eenvoudig handelbaar. De slang is bovendien voorzien van een UV-coating waardoor de Garden Glory tuinslang haar kleur behoudt, ook na vele uren in de zon te hebben gelegen. Deze slang heeft een lengte van wel 20 meter waardoor je overal eenvoudig bij komt. Dankzij de 1/2" aansluiting kan de slang gebruikt worden in combinatie met vrijwel alle aansluitstukken. Voor deze slang zijn diverse fraaie accessoires verkrijgbaar waarmee je 'em helemaal compleet maakt. In stijl de tuin besproeien met Garden Glory!

De Herb Pack in je favoriete kleur! Elk pakket bevat 3 planters. Met een afmeting van 30x20cm zijn deze Herb Packs zijn ideaal voor het creëren van kleine verticale bloemperken op uw balkon! Bevestig uw Herb Pack aan een muur met spijkers, bouten of een hek met tie rips. Plaats de aarde direct in uw Herb Pack en het is klaar om uw favoriete kruiden of bloemen te planten!

Voor gebruik buitenshuis! Herb Packs zijn bestand tegen de zonnestralen en zal niet rotten. Het overtollige water loopt via de bodem, schoon, gefilterd door het geotextiel. Herb Pack is waterdicht aan de achterkant zodat uw muur niet vochtig wordt. Het poreuze materiaal zorgt voor een optimale zuurstofvoorziening van de wortels wat de groei van uw planten stimuleert.

HOE WORDT HET GEMAAKT

Herb Pack zijn plantenbakken gemaakt van geotextiel, bestand tegen rotting en UV-stralen. Hun permeabiliteit voor zuurstof en overtollig water laat de wortels ademen en voorkomt dat de aarde oververzadigd raakt met water. Ze kunnen worden gebruikt onder een raam, om de gevel verfraaien en als kruidenpot. Ze zijn ook een uitstekend geschikt om kleine verticale tuin op uw patio of balkon te maken!

Opmerking: Als na verloop van tijd minerale afzettingen ontstaan op het oppervlak van uw Herb Pack, maak je geen zorgen, dit kan gemakkelijk worden verwijderd met water.

Binnenhuisverlichting is onmisbaar, en natuurlijk zorgt buitenverlichting naast de praktische doeleinden, ook voor extra sfeer. Hierbij is het leuk om te spelen met schaduw en verlichte plekken, hier een beetje meer licht en daar een beetje minder licht. Breng dus daarom je tuin, tuinkamer, terras, balkon, vijver in de avonduren tot leven!

Een goed lichtplan is ook buiten van toepassing, want ook hier onderscheiden we functionele, accent en sfeerverlichting. Een goed lichtplan speelt zich af op verschillende hoogtes in het exterieur. Met het uitlichten van details worden accenten gemaakt en geven het exterieur sfeer en karakter. Met een lichtplan breng je het benodigde licht op de juiste plaatsen.

1. Functionele verlichting verlicht namelijk de looproutes en de toegangsdeuren. Verder zorgt een goed verlichte tuin voor een gevoel van veiligheid en controle.

2. Accentverlichting verlicht de mooiste punten van je tuin, want zij verdienen die aandacht. Denk hierbij aan een waterpartij, beeld, boom of struik die je in het spotlicht plaatst.

3. Sfeerverlichting is een subtiele verlichting die je tuin nog nodig heeft om de juist sfeer te creëren. Het is bijvoorbeeld sfeervol om langs de schutting, een muur of haag nog enige verlichting te plaatsen.

We kunnen veel leren van de maand december. Het in- en exterieur wordt in deze maand versierd met een grote hoeveelheid aan kleine lichtpuntjes. Tientallen lichtpuntjes en kaarsvlammetjes die sfeer geven met hun mooie schaduw- en reflectiepuntjes op de vloer, wanden en plafond. Je zult met mij eens zijn dat dit veel sfeervoller is dan een paar grote lichtbronnen. Dat juist deze kleine lichtpuntjes met hun schaduw- en verlichte plekken speelse elementen aan ons in- en exterieur toevoegen. Het is natuurlijk niet mijn bedoeling dat je de kerstverlichting het hele jaar moet laten branden, maar vervang deze voor andere speelse lichtbronnen op die plekken die juist rond de kersttijd voor zoveel sfeer zorgen.

Zie je het niet zitten om zelf een goed lichtplan te maken? Ik adviseer en ontwerp het graag voor je!

Deze stijlvoll groene gieter van Qualy maakt het water geven van planten en bloemen leuk. De gieter is gemaakt van kunststof, kan 2 liter water bevatten en is vormgegeven als een elegante zwaan.

De gieter heeft een grote vulopening en een smalle schenktuit wat het water geven van planten en bloemen makkelijk maakt. De gieter is ideaal voor zowel in huis als op het balkon.

Tuinspecialist Gardena introduceert nieuwe, unieke tuinslangen. Je herkent de ‘slimme’ slangen aan hun voelbare profiel met unieke ribbels. Hiermee wordt een zeer sterke en lekvrije verbinding gevormd tussen slang en Gardena koppelstuk voor accessoires als sproeier, broes en schoonmaakgereedschap. Bij het oprollen van de slang grijpen deze ribbels automatisch in elkaar waardoor het opruimen eenvoudig, strak en gelijkmatig verloopt.

Geen ergernis

De slangen slingeren zich soepel en listig rondom obstakels zonder daarbij te knikken, te verdraaien of in de knoop te raken. De nieuwe Gardena tuinslang heeft verschillende ‘huiden’. De binnenste laag bestaat uit een zwarte folie die interne vuilvorming en algengroei tegengaat. Uit de slang komt daarom altijd zuiver en helder water. Tussen de binnen- en buitenlaag zitten twee types spiraaldraden die knikken en verdraaien voorkomen. Daarmee wordt een belangrijke tuinergernis weggenomen.

Garantie
Er zijn drie nieuwe gepatenteerde tuinslangen van Gardena: Flex, Highflex en Superflex. Afhankelijk van het type slang garandeert Gardena een levensduur van 12 tot 30 jaar.

Tuinspecialist GARDENA introduceert een serie besproeiingscomputers. Ze zijn zo eenvoudig in te stellen dat een instructieboekje overbodig is. Je installeert de computer aan de buitenkraan, sluit de tuinslang (met sproeier) aan en de tuin krijgt vervolgens geheel automatisch water.

De nieuwe serie besproeiingscomputers bestaat uit de EasyControl, FlexControl en SelectControl. Het laatstgenoemde model is het meest geavanceerd en heeft vijf basisstanden die zijn gebaseerd op verschillende tuintypen: moestuin, gazon, balkon- en terrasplanten, hagen en bloemstruiken. Wil je de moestuin automatisch besproeien? Selecteer met de draaiknop en… klaar!

De nieuwe besproeiingscomputers van GARDENA zijn verkrijgbaar vanaf € 39,99.

Dineren op het terras, een picknick in het park of met een bord op schoot tijdens een tuinfeest: het zijn de gelegenheden waarvoor je je mooie servies liever in de kast laat, maar je ook niet van armetierige plastic bordjes wilt eten. Het Nederlandse Zuperzozial komt met twee mooie oplossingen: wegwerp of om na gebruik weer netjes op te bergen. Beide collecties zijn gemaakt van natuurlijke materialen en dus composteerbaar: dat is goed voor het milieu en voor de gemoedsrust. Laat dat barbecueweer maar komen!

RAW EARTH

Eierdopjes, bestek, kannen, saladelepels en een messenblok: de RAW EARTH-collectie, die in eerste instantie bestond uit borden en mokken, is inmiddels uitgebreid genoeg om de hele keuken en tafel mee uit te rusten. Een goede zaak, want het servies maakt geen aanspraak op oliereserves en is biologisch afbreekbaar. De felgekleurde items zijn namelijk niet van plastic, maar gemaakt van bamboe en maïspulver. Het materiaal is even sterk als keramiek of melamine, kan gewoon in de vaatwasser en kan dus jaren mee.

JUST SUGAR PARTYWARE

Borden met drie compartimenten en felgekleurd bestek: dit wegwerpservies is er één voor smakelijke feesten en partijen. Maar van plastic is het niet. De producten zijn namelijk gemaakt van plantaardige suikers waar PLA (Poly Lactid Acid) van wordt gemaakt. Door de zware kwaliteit kan het na afwassen (en ja, dat kan in de vaatwasser) meerdere keren gebruikt worden. En wanneer je het dan weggooit, kan dat zonder schuldgevoel, want alles is 100% composteerbaar. Voor een groots feest met maar een klein beetje afval.

http://www.zuperzozial.com/
Bron: Perscentrum WonenDineren op het terras, een picknick in het park of met een bord op schoot tijdens een tuinfeest: het zijn de gelegenheden waarvoor je je mooie servies liever in de kast laat, maar je ook niet van armetierige plastic bordjes wilt eten. Het Nederlandse Zuperzozial komt met twee mooie oplossingen: wegwerp of om na gebruik weer netjes op te bergen. Beide collecties zijn gemaakt van natuurlijke materialen en dus composteerbaar: dat is goed voor het milieu en voor de gemoedsrust. Laat dat barbecueweer maar komen!

RAW EARTH

Eierdopjes, bestek, kannen, saladelepels en een messenblok: de RAW EARTH-collectie, die in eerste instantie bestond uit borden en mokken, is inmiddels uitgebreid genoeg om de hele keuken en tafel mee uit te rusten. Een goede zaak, want het servies maakt geen aanspraak op oliereserves en is biologisch afbreekbaar. De felgekleurde items zijn namelijk niet van plastic, maar gemaakt van bamboe en maïspulver. Het materiaal is even sterk als keramiek of melamine, kan gewoon in de vaatwasser en kan dus jaren mee.

JUST SUGAR PARTYWARE

Borden met drie compartimenten en felgekleurd bestek: dit wegwerpservies is er één voor smakelijke feesten en partijen. Maar van plastic is het niet. De producten zijn namelijk gemaakt van plantaardige suikers waar PLA (Poly Lactid Acid) van wordt gemaakt. Door de zware kwaliteit kan het na afwassen (en ja, dat kan in de vaatwasser) meerdere keren gebruikt worden. En wanneer je het dan weggooit, kan dat zonder schuldgevoel, want alles is 100% composteerbaar. Voor een groots feest met maar een klein beetje afval.

http://www.zuperzozial.com/
Bron: Perscentrum Wonen

Een verjaardag, bruiloft, diploma-uitreiking of gewoon omdat de zon schijnt. In de zomer is er altijd wel iets te vieren. Een mooi gedekte tafel is dan het halve werk. Gelukkig hoeft dit niet veel tijd of geld te kosten. IKEA helpt je met een aantal eenvoudige decoratie ideeën om ieder feest in een handomdraai een persoonlijk tintje te geven. Alles is mogelijk met een beetje verbeelding en inspiratie van IKEA.

Magisch effect
Een dak van kleurrijke paraplu’s zorgt niet alleen voor schaduw, maar ook voor een magisch effect. Je hebt alleen een waslijn en een bonte verzameling paraplu’s nodig. Bijvoorbeeld de KNALLA of UPPTACKA van IKEA.

Krijtverf
Met een likje krijtbordverf verander je de ENSIDIG vaas in een handomdraai in een gepersonaliseerd glas. Verras je gasten met een verfrissend en kleurrijk welkomstdrankje door water te serveren met komkommer, citroen of munt.

Meters mogelijkheden
Bij IKEA vind je een ruim assortiment kleurrijke stoffen met meters mogelijkheden. Maak bijvoorbeeld je eigen tafelkleed, placemats, servetten of bestekhouders. Kinderfeestje? Met de TIDNY stof kunnen ze hun eigen tafelkleed inkleuren.

Verzamelen
Verzamel al je vazen en flessen en vul ze met een bonte mix van vers geplukte bloemen voor de ultieme zomerse tafel.

Welkom
Het menu, een welkomstboodschap of een feestelijke toost? De TOLSBY lijst brengt de boodschap over. Omdat de lijst geen achterkant heeft, kan je de tekst aan beide kanten laten zien.

De producten zijn vanaf mei verkrijgbaar bij alle winkels van IKEA, daarnaast zijn er meer dan 7.000 producten verkrijgbaar via de webwinkel op IKEA.nl.

 

Buurjongens heeft wederom een nieuw type erfafscheiding ontworpen voor een groenere tuin én straat. Daarmee streven ze ernaar het Nederlandse schuttinglandschap aantrekkelijker en persoonlijker te maken.

Verbindend element
De erfgrens is een startpunt voor een dialoog met je buren. Buurjongens willen met hun tuinschermen naast het bieden van privacy ook deze dialoog opzoeken. Plantenvakken die je samen kunt gebruiken, een voedertafeltje midden in de schutting of een insectenhotel waarmee beide tuinen de bedreigde bij een handje helpen. Door de tweezijdige benadering worden beide buren betrokken bij een meer natuurlijke tuin. Het samen vormgeven van de invullingen versterkt de band tussen buren en omgeving.

Plantenschutting en Groenschutting
In 2012 lanceerde Buurjongens al de Groenschutting voor een diervriendelijke leefomgeving. De Plantenschutting ziet er met een andere vorm en- materiaalkeuze net wat anders uit, en is qua prijs voordeliger.

Duurzaam product vol variatie
De Plantenschutting kan helemaal naar eigen wens ingevuld worden waardoor de tuin een persoonlijke, aangename en levendige plek wordt. Op www.buurjongens.eu kun je ideeën opdoen over hoe je je schutting kunt invullen. De Plantenschutting wordt gemaakt van Nederlands Larikshout, dit is een milieuvriendelijk en onderhoudsvrij alternatief voor hardhout en geïmpregneerd hout. De productie gebeurt in samenwerking met een sociale werkplaats.

Verkrijgbaarheid
De Plantenschutting is te verkrijgen via www.buurjongens.eu, en via hoveniers. Per schutting kun je zelf de opties samenstellen zodat de tuinschermen goed aansluiten op je wensen.

Vaders spelen graag met vuur. De Draken vuurkorf van Maandag meubels is daar ideaal voor. Stoken kan met snoeiafval of stevige blokken hout. Zo geniet je tijdens een mooie avond in de tuin of op het terras van de sprookjesachtige vuurgloed! Het geloof dat een draak vuur spuwt, komt uit de Middeleeuwen. Vallende sterren noemde men toen ook wel draken. Het spoor dat een vallende ster trok, zag men als de vurige adem van een draak.

De draken vuurkorf is gemaakt van een koperhoudende staalsoort. De roestkleurige oxidehuid beschermt het materiaal tegen roest. Zo geniet je extra lang van de vuurkorf. De draakjes vuurkorf is er in twee maten en is eenvoudig zonder gereedschap in elkaar te zetten. Verkoopprijs vanaf 195 euro. 

Haarden voor buiten zijn dit tuinseizoen een absolute musthave. In de outdoor range van EcoSmart Fire zitten drie aanstekelijke modellen: de Cyl, Lantern en Mini T. Stijlvolle designhaarden die zorgen voor instant warmte é én sfeer; in de tuin, op het balkon, aan het zwembad, op de tuintafel. De weerbestendige buitenhaarden branden op bio-ethanol; een schone, milieuvriendelijke brandstof die niet walmt of ruikt. Haal met EcoSmart Fire m é ér uit die zwoele zomeravonden en zet je buitenleven in vuur en vlam!

Cyl De vormgeving van deze cilindrische outdoor haard Cyl oogt vriendelijk en vertrouwd. De glazen kap omarmt het vuur. Je zet Cyl overal neer waar je behoefte hebt aan meer sfeer en warmte. Binnen, maar zeker ook buiten. Want Cyl is volledig water- en weerbestendig. Hoogte: ca. 62 cm.

Lantern De Lantern is een decoratieve buitenhaard, gemaakt van open gewerkt gebronsd staal. Wanneer de haard brandt zorgen de vlammen voor een intrigerend schouwspel. Om eindeloos van te genieten. Hoogte: ca. 80 cm.

Mini T De Mini T heeft een basis van geborsteld roestvrijstaal, met daarop vier panelen van helder, gehard veiligheidsglas. Voor een mooi én veilig zicht op het vuur. Een sfeermaker bij uitstek. Om alle seizoenen plezier van te hebben; binnen én buiten. Hoogte: ca. 62 cm.

Zomers zijn zalig. Maar af en toe kan de zon wat te opdringerig worden. Met de zonneschermen van Harol creëer je koelte en schaduw wanneer je wilt. De vele zonneschermen bieden verkoeling op maat, zodat je terras én huis heerlijk fris blijft. Met Harol maak je gewoon zelf het mooie weer.

Op terrassen die bij een muur liggen, maar waar geen plaats is voor het frame van een terrasoverkapping, vormt een zonnescherm een ideale oplossing. Een zonnescherm wordt tegen de gevel bevestigd. Komt de zon net iets te krachtig voor de dag, dan rollen twee armen een doek uit over het terras. Als specialist in zonwering biedt Harol heel wat oplossingen voor de nodige koelte en schaduw op het terras of onder het balkon.

Vijf types zonneschermen op een rij

BX260, voor elke gevel
Het zonnescherm BX260 laat zich met zijn geringe afmeting (minimale diepte van 15 cm) perfect integreren in elke gevel. Door de bijzondere constructie met brede muurconsoles kan het scherm op praktisch iedere achtergrond gemonteerd worden. Het gesloten cassettesysteem zorgt ervoor dat het doek volledig beschermd is tegen vuil en barre weersomstandigheden. De voorlijst heeft ook een geïntegreerde waterafvoer. Tot een breedte van 6 meter voorziet Harol 2 knikarmen, vanaf 6-7 meter is het scherm uitgevoerd met 3 armen en bij gekoppelde schermen (tot een breedte van 12 meter) worden 4 armen gemonteerd. Voor wie graag koelte van formaat wilt creëren!

TC130, compacte vormgeving
Het Harol-zonnescherm TC130 valt op door zijn compact ontwerp, grote verstelmogelijkheid en universele toepassing. De hoekinstelling kan je gemakkelijk aanpassen, waardoor je zelf bepaalt hoeveel schaduw je wilt. Het scherm is ontworpen uit roestvrij staal en aluminium.

PR230, aluminium afdekkappen
De PR-zonneschermen van Harol zijn te herkennen aan hun aluminium afdekkappen. De PR230 biedt een perfecte bescherming tegen te veel zon, met een breedte van 7 meter (1 deel) tot 12 meter (in 2 delen). Het zonnescherm is standaard uitgerust met een lage, ronde voorlijst met volant. Een superhandige optie is de variovolant (tot 1,5 m) die extra bescherming biedt tegen een laagstaande zon. Een speciale geleiding zorgt voor extra lange levensduur van het zonweringdoek.

LX530, luxueuze uitvoering
Zonnescherm LX530, één van de meest luxueuze uitvoeringen in het Harol-assortiment, heeft een uitval van maar liefst 4 meter. Ideaal voor een groot terrasoppervlak. Het scherm is volledig uitgerust met elektrische bediening: een simpele druk op de knop volstaat voor het openen van het zonnescherm.

CA430, efficiënte waterafvoer
De CA430 zorgt voor de nodige koelte op het terras en houdt tegelijk de zon weg van de ramen. Bij slecht weer zitten doek en scherm veilig opgeborgen in een aluminium cassette. Een vernuftig waterafvoersysteem voorkomt dat er water in de kast kan sijpelen bij een gesloten scherm. Zo blijft het doek veel langer mooi. Ook de sterke armen met ingebouwde trekveren zijn voorbereid op veelvuldig gebruik. Terwijl de sierstrips, aangepast aan de doekkleur, voor een mooi extraatje zorgen.

Trends troef: 1.001 keuzemogelijkheden
Het comfort van een zonnescherm is onlosmakelijk verbonden met de kleur van het doek. Zo bepaalt de kleurkeuze niet alleen de sfeer onder het zonnescherm maar ook de filtering van het licht, de mate van bescherming tegen ultraviolette straling en de hoeveelheid warmte die doorgelaten wordt. Lichte kleuren laten meer licht en uv-stralen door dan donkerdere schermen, maar zijn nog altijd uiterst doeltreffend: ze filteren meer dan 90% van de uv-stralen, te vergelijken met zonnebrandolie factor 50.

De acryl weefsels zijn er in effen tinten, blok- of fantasiestrepen; de polyestervariante houdt het bij een ruim aanbod unis. Op vraag kan je ook logos of andere tekens aanbrengen. Keuze genoeg dus voor een persoonlijke toets. De zonneschermen zijn verkrijgbaar in alle RAL-kleuren, waarbij je kan kiezen tussen traditionele lak (glans of mat) of structuurlak (grotere krasvastheid en esthetisch).

Wat de kwaliteit van een Harol-zonnescherm betreft, daar hoef je vanuit je ligstoel niet over te piekeren. De doeken zijn duurzaam en sterk. Dat komt omdat ze behandeld zijn met een speciale waterdichte coating die vuil en vet afstoot, schimmel weert en rotvrij is. Ook alle onderdelen van het zonnescherm zijn uitvoerig getest en voldoen aan de strengste normen. Je kan er dus van op aan dat alles uiterst stevig is, roestvrij en voorzien op lang en veelvuldig gebruik.

Deze hottub onderscheidt zich met zijn moderne en trendy uiterlijk en is onmisbaar in de tuinen van echte levensgenieters.

Eeuwenoude badcultuur
Deze sensationele mobiele houtgestookte hottub heeft het in zich om alle trends te overstijgen en zal voor jong en oud het concept bieden voor buitenhuiselijke gezelligheid. Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een unieke belevenis. Met de AQUATUB wordt de eeuwenoude badcultuur weer herleeft.

Ontspanning van lichaam en geest
Het is een synchronisatie van plezier en wellness in een tijd waarin iedereen zich voorbij dreigt te lopen. Het is een weldadige ontspanning van lichaam en geest en zal het resultaat zijn van uw overgave aan de natuurlijke elementen van water, vuur en warmte.

Werking
De mobiele AQUATUB wordt op natuurlijke wijze met hout warm gestookt. Het water in de hottub loopt door een RVS spiraal dat door een hout gestookt vuur op de gewenste temperatuur wordt gebracht. De AQUATUB is in verschillende trendy kleuren leverbaar.

Verwachting
AQUATUB verwacht dat steeds meer mensen in 2007 ervoor kiezen om te genieten van de rust en van elkaar. De AQUATUB past in deze levensstijl

Kijk jij ook al uit naar de zomer? Raffi komt nu met een sprankelende creatieve collectie speciaal voor het buitenleven!

De Raffi Home & Garden collectie bestaat uit diverse houten- en weaving tuinmeubilair en is uitgebreid aangevuld met lifestyle- producten als tafelkleden en lopers, placemats, serviesgoed en glaswerk. Geniet van de schoonheid van het buitenleven!

Met de verschillende dessins en kleuren van Spirit, Holiday en Roses kun je eindeloos combineren en je eigen tuinset samenstellen. Volg je intuïtie en geef vorm aan je gevoel!

Met de dessins Spirit, Holiday en Roses haal je door eindeloos te combineren de zomer in je tuin!

Graham & Brown, een vooraanstaande Engelse fabrikant van behang en wanddecoratie, introduceerde vorig jaar, onder de naam Garden Gallery, een collectie voor buiten. Deze kleurige doeken worden nu uitgebreid met twee dessins.

De Garden Gallery collectie bestaat uit weersbestendige canvas doeken met een digitale print. Voorzien van roestvrijstalen ringen voor bevestiging. De afbeeldingen sluiten perfect aan bij de huidige tuintrends en ze brengen extra sfeer en kleur in tuin, terras, balkon en patio.

Afhankelijk van de gekozen visual zijn de afmetingen 200 x 100, 100 x 100 of 80 x 100 cm. Al het montagemateriaal wordt meegeleverd, en samen met de montage-instructie is de bevestiging eenvoudig te realiseren.

De Garden Gallery is te koop bij tuincentra (meer dan 30 Intratuin zaken) en DHZ-zaken. De verkoopadviesprijs is vanaf euro 24,95.

Fatboy verwelkomt het zomergevoel met een nieuwe, vredige en liefdevolle parasol. Je hoeft niet eens Austin Powers of een van zijn sexy vrouwelijke sidekicks te zijn om van de bloeiende schaduw onder de Fatboy® flowerpowersol te genieten. Rasechte Woodstock-bezoekers hadden er zeker onder willen zitten.

De Fatboy® flowerpowersol is overgroeid met een zonnige en kunstzinnige Scandinavische bloemenprint van Marimekko® en staat symbool voor het ultieme zomergevoel. Het bloemenboeket dat boven je hoofd zweeft, is geprint op een waterafstotende stof en is zeer mooi dat je het rijke aroma bijna kunt opsnuiven! Combineer dat met een diameter van 3,5 meter en je hebt een multifunctionele bescherming. En niet alleen tegen de zon, want deze fantastische uitvinding beschermt je namelijk ook tegen de regen. Zonder dat er verscheidene schimmels, mossen of andere ecosystemen het levenslicht zien. De Fatboy® flowerpowersol is verkrijgbaar in de verpletterende kleuren unikko rood en unikko zwart. Ons advies? Kies de kleur die het best bij je mojo past.

Het stoere kleine Fatboy-vaantje boven op de parasol laat altijd en overal zien hoe de wind staat. En vertrouw ons maar: er komt een tijd dat je het nut ervan inziet. De mooie en stijlvolle voet is niet zo zwart als een zwart gat, maar voorkomt dat de Fatboy® flowerpowersol in een baan om de aarde terechtkomt. Of ja; dat-ie wegvliegt dan.

Fatboy® flowerpowersol is vanaf juni 2009 verkrijgbaar bij de geselecteerde verkooppunten. Net op tijd voordat de zon gaat schijnen en iedereen weer uit zn winterslaap komt.

Met het begin van de lente introduceert Graham & Brown ook dit jaar een serie doeken voor buiten. Er is keus uit 29 frisse en vrolijke dessins die in iedere tuin, op het terras of balkon direct de lentezon laten schijnen.

De Garden Gallery collectie bestaat uit weerbestendige canvas doeken met een digitale print op een weerbestendig frame van 3 cm dik. RVS montage materiaal wordt meegeleverd.

Afhankelijk van het dessin zijn de afmetingen 70 cm x 50 cm, 60 cm x 90 cm of 80 cm x 80 cm. Garden Gallery is o.a. verkrijgbaar bij Intratuin en Groenrijk. Verkrijgbaar vanaf  16,95.

Passend bij de trend dat steeds meer consumenten kiezen voor een onderhoudsvriendelijke tuin, heeft Hillhout haar collectie bloembakken uitgebreid met een designlijn onder de naam Elan. De verfijnde vormgeving van de Elan bloembakken past uitstekend bij de moderne tuinstijl en zorgt voor het nodige groen op de bestrating. De Elan bloembakken zorgen het hele jaar door voor tuinsfeer waar de consument maar wil. Zelfs in huis. De bloembakken zijn verkrijgbaar bij de betere tuincentra en kunnen worden thuisgeleverd als de bestelling wordt geplaatst via de Hillhout webshop.

De zijkanten van de Elan design bloembakken zijn gemaakt van houten balkjes met ca. 1 cm tussenruimte wat resulteert in een fraai lijnenspel. In de bloembak zit een sterke bodem en een zwarte binnenzak (antiworteldoek) om te voorkomen dat tuinaarde wegspoelt.

De smalle en hoge Elan Terrasbloembak is bij uitstek geschikt om een terras af te bakenen of om privacy te creëren op een balkon. Voor liefhebbers van meer groen is de variant met trellisscherm voor klimplanten ontwikkeld.

Alle bloembakken zijn gemaakt van FSC-gecertificeerd hout en bovendien verduurzaamd met 10 jaar garantie tegen houtrot.

Na het doorslaande succes van de introductie van de VierkanteMeterTuin vorig jaar, gaan we nu een stapje verder! Pimp je VierkanteMeterTuin en laat je creativiteit de vrije loop.

De VierkanteMeterTuin is een begrip geworden. Voor wie altijd al een tuin wilde maar enkel een balkon of terras bezit. Of voor wie naar een kruidentuintje verlangt maar niet moet denken aan een verwilderde moestuin. De VierkanteMeterTuin biedt uitkomst. Het is precies wat het is: een tuin van één vierkante meter.

De minituin is een simpel bouwpakket dat alleen maar in elkaar gezet hoeft te worden. Nadat het tuintje in elkaar is gezet, beschikt het over 16 vakken die worden volgestort met grond en Cocopeat Universeel. Hier bovenop een laagje zaai- en oogstgrond en planten maar. Genieten van bloemen of groenten verbouwen; het kan allemaal.

Dit prachtige proces was al leuk om bijvoorbeeld samen met de kinderen te doen, maar nu dus helemaal. Schilder samen met je kinderen de VierkanteMeterTuin in een leuke kleur en versier hem naar eigen inzicht. Leef je uit in de tuin.