Deze zomer mag lavendel eigenlijk niet ontbreken in tuin of op balkon en terras. Van deze plant krijg je spontaan een vakantiegevoel. Van juni tot en met september trakteert lavendel op een zee van kleurrijke bloemen.

Geur & kleur
Wie tijdens de zomermaanden wel eens in Zuid Frankrijk is geweest, heeft daar waarschijnlijk wel eens grote blauwe velden zien liggen met, jawel bloeiende lavendel! De plant wordt vaak gebruikt bij de productie van parfums en geparfumeerde zeep. Ook in eigen land zorgt lavendel voor geur en kleur. Er bestaan ongeveer 150 soorten lavendel en er zijn diverse soorten die goed bloeien in ons Hollandse klimaat. Lavendel is verkrijgbaar is verschillende kleuren: blauw, paars, wit en roze. In Nederland is de blauwe lavendel (Lavandula Hidcote) het meest populair. De plant is ideaal toe te passen in een moderne, strakke tuin maar ook in een landelijke omgeving. De Hidcote is tevens de meest sterke lavendelsoort.

Verzorging
Lavendel doet het het best op een zonnige, warme plek. Voor een uitbundige bloei (en geur!) is het raadzaam om regelmatig plantenvoeding te geven. Zet je lavendel in potten of bakken? Zorg er dan voor dat de grond niet te vochtig is. Dat kun je onder meer doen door te zorgen voor een goede afwatering. Gebruik hydrokorrels op de bodem van de pot zodat het overtollige gietwater opgeslagen wordt. Lavendel is winterhard zodat je elke zomer opnieuw van kleur en geur kunt genieten.

Tip: Knip eens een paar lavendeltakjes en leg ze in de kledingkast. Zo ruikt alles lekker zomerfris!

Bron: Groenrijk


lijn brochure 1

Gratis woonboeken

Nog meer inspiratie opdoen? Vraag de onderstaande brochures gratis aan!

Goossens 2018
Superkeukens
Mijn Bad
Dik Geurts
Dru gashaarden
Henders & Hazel
Prominent
Design keukens
Design leuning
Xooon

 

Geslacht

 


Geboortedatum

 

Wonenonline nieuwsbrief
 Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief

 

 

Ook leuk om te lezen