Flowercouncil

Na een echte winter kijkt iedereen naar het voorjaar uit. Denk eens in kleuren en durf te combineren. Laat de kleuren van de bloemen terugkomen in de potten en accessoires.

In het vroege voorjaar zijn er genoeg planten te vinden die bloeien. De een bloeit uitbundig, de andere bescheiden. Zorg, net als in een bloemboeket, voor variatie in kleur en vorm van de bloemen én de bladeren. Blauw en wit combineert vrolijk en helder. De mooie, paarsblauwe lipbloemetjes van het zenegroen steken mooi af tegen de witte bloemen van de andere planten. Zenegroen is in de tuin een gemakkelijke bodembedekker. Pas als hij apart in een pot op het terras staat, valt op hoe mooi de bloemetjes zijn. Er zijn verschillende variëteiten te koop. Ajuga reptans Caitlins Giant valt op door de wat grotere bruingroene bladeren. Andere vroege blauwe bloeiers zijn Phloxen, maagdenpalm of heel subtiel: het maarts viooltje.

Veelzijdig wit
Mossteenbreek (Saxifraga arendsii) bloeit al vroeg en vrolijk met roze of witte bloemetjes. De bloemetjes groeien parmantig met hun bloemstengels vanuit een rozet van frisgroene blaadjes. Omdat wij gaan voor blauw en wit kiezen we natuurlijk voor witte bloemen. Clematis Early Sensations is een wintergroen klimmertje met mooi donkergroen glanzend blad, waar al in maart-april witte, stervormige bloemetjes komen.

Stoer struikje
Het hoeft niet allemaal klein en fijn te zijn op het balkon of terras. Pieris japonica Prelude is een stoer struikje dat wat body geeft aan de compositie. Het is een van de sterkste planten voor in de winterbloembak. Eind maart, begin april komen er trossen met hangende witte kelkjes aan.

Delfts blauw
De keuze voor potten en accessoires is heel persoonlijk. Kies daarin gewoon een eigen stijl. Maar probeer ook gewoon eens iets uit. Combineer de witte en blauwe bloemen bijvoorbeeld eens met potten in Delfts blauw. Nog een lantaarntje of iets anders erbij en er ontstaat met eenvoudige middelen een kleurig plekje om lekker te genieten van de voorjaarszon.


lijn brochure 1

Gratis woonboeken

Nog meer inspiratie opdoen? Vraag de onderstaande brochures gratis aan!

Goossens 2018
Superkeukens
Mijn Bad
Dik Geurts
Dru gashaarden
Henders & Hazel
Prominent
Design keukens
Design leuning
Xooon

 

Geslacht

 


Geboortedatum

 

Wonenonline nieuwsbrief
 Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief

 

 

Ook leuk om te lezen