In de koude wintermaanden begrijpen we allemaal dat de vogels onze hulp in de vorm van aanvullende voeding kunnen gebruiken om de kou te trotseren. Maar juist in het voorjaar en in de zomermaanden kunnen tuinvogels alle hulp gebruiken! Het aanbod in de natuur is weliswaar redelijk, maar de behoefte van de vogels naar kwalitatief goed voer is in deze periode enorm.

In de natuur zijn zaden van graangewassen of oliehoudende zaden nog lang niet rijp en ook vruchten zoals bessen zijn er natuurlijk nog niet. En de vogels verbruiken juist nu zeer veel energie. Met een hartslag die wel tien keer hoger ligt dan bij de mens, hebben ze behoefte aan zeer energierijke voeding voor het bouwen van nestjes, het leggen van eieren en de hele dag bezig zijn om voeding voor de jongen te verzamelen. De activiteit van de ouderparen is honderden malen hoger dan wanneer zij in de wintermaanden in de ‘spaarstand’ op een tak de tijd doorbrengen.

Voor het voeren van de jongen zijn de vogels naast energierijk (vetrijk) voer ook op zoek naar eiwitrijk voer dat goed te verteren is zoals wormen en rupsen. In de natuur zijn de vogels erg afhankelijk van de rupsenpiek. U kunt het succes van de broedsels verhogen wanneer u geschikt levend voer aan de vogels aanbiedt. Met name Meelwormen, Buffalowormen, Wasmotten en Regenwormen zijn favoriet bij tuinvogels. De vogels eten dit voer niet alleen zelf, maar nemen het juist ook graag mee om de hongerige keeltjes van hun jongen te vullen.

Het aanbieden van levend voer komt dus niet allen ten goede van vele vogelfamilies, het levert tegelijkertijd ook veel kijkplezier op!

lijn brochure 1

Gratis woonboeken

Nog meer inspiratie opdoen? Vraag de onderstaande brochures gratis aan!

Goossens 2018
Superkeukens
Mijn Bad
Dik Geurts
Dru gashaarden
Henders & Hazel
Prominent
Design keukens
Design leuning
Xooon

 

Geslacht

 


Geboortedatum

 

Wonenonline nieuwsbrief
 Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief

 

 

Ook leuk om te lezen