wonenonlineInterieuradvies van onze interieurstylisteninterieur en inrichtenAlles over de badkamerAlles over de slaapkamerAlles over de keukenGratis woonbrochuresAlles over vloerenGratis roomplanner

De tuin in de lente - Pagina: 1

 
Balkon lenteTerras en tuin in lentesfeer

In februari en maart is er vaak nog weinig kleur te zien om het huis. Een kale border of kleurloos terras biedt niet de leukste aanblik. 

lees meer
Kliko opbergenGroene garage voor kliko

Een kliko in de tuin of bij de voordeur is voor velen niet de meest aantrekkelijke aanblik. De verschillend gekleurde afvalbakken zijn vaak een storend element rondom het huis. Dit visuele probleem los je echter eenvoudig op: maak een ‘groene’ klikogarage met kant en klare hagen.

lees meer
Tips voorjaarstuinTips voor de voorjaarstuin

Heesters en bomen: tot half april kunt u bladverliezende heesters en bomen verplanten. Nieuwe, in pot gekweekte bomen en struiken kunt u het hele jaar door planten.

lees meer
TuinkruidenTuinkruiden: lekker en decoratief

Even naar buiten lopen en terugkomen met een handvol verse kruiden... Heerlijk! Kruidenplanten zijn ook nog eens verrassend mooi. Gun ze een plekje in de border en geniet van het prachtige blad, de frêle bloempjes en de kruidige geur!

lees meer
Tuinklussen najaarTuinklusje voor fleurig voorjaar

Het najaar is dé tijd om aan de slag te gaan als je in het voorjaar wilt genieten van een kleurrijke tuin met tulpen, narcissen, blauwe druifjes en hyacinten. 

lees meer
VoorjaarsviolenVoorjaarsviolen kleuren ons land

Violen zijn kleine maar stoere voorjaarsbloeiers die ieder jaar opnieuw als éérste kleur in de lente brengen. In de eerste twee weken van maart is het aantal violen op zijn top: dan staan er ontelbare voorjaarsviolen klaar om mee naar buiten te gaan.

lees meer
SchaduwplantenDe schaduwplanten

Schaduwplanten zijn meestal plantensoorten die van nature in de schaduw van bomen en struiken, vaak op de bosbodem, groeien

lees meer
Kleurrijke klimmersKleurrijke klimmers

Er zijn allerlei kleurrijke klimplanten, zoals blauweregen (Wisteria), bruidssluier (Fallopia), passiebloemen (Passiflora), kamperfoelie (Lonicera) en natuurlijk klimrozen. Maar hier bedoelen we vooral de enorme variatie aan clematissen, die ook wel bosrank of bosdruif worden genoemd.

lees meer
TuintipsDe tuin in de lente Groen & geel

Heesters en vaste planten die in de winter en vroege lente bloeien, zijn uiterst welkom in de tuin. Het is een select gezelschap en als ze ook nog geuren zijn ze absoluut onmisbaar.

lees meer
GazononderhoudGoed gazononderhoud

Er zijn speciale gazonherstelsets te koop om slechte plekken in uw gazon snel (in enkele stappen) te herstellen. Uw gazon wordt weer optimaal mooi en sterk!

lees meer
BloesemprachtDe tuin in de lente bloesempracht

Wanneer de sierkersen of andere prachtige bomen bloeien, is het pas echt lente. Eén voluit bloeiende boom in het voorjaar is even indrukwekkend als hele velden krokussen, narcissen of andere bloemen.

lees meer
Kruiden uit eigen tuinKruiden uit eigen tuin

Kruidenplanten voelen zich prima thuis in de bloemborder en in potten. Zelfs een hanging basket behoort tot de mogelijkheden. Leef je uit met kruiden!

lees meer
Kruiden uit eigen tuinKruiden in de tuin

Kruidenplanten voelen zich prima thuis in de bloemborder en in potten. Zelfs een hanging basket behoort tot de mogelijkheden. Leef je uit met kruiden!

lees meer
CacaodoppenTuin niet voor de poes

Aandacht voor de natuur en het bewust kiezen voor verantwoorde producten is de laatste jaar duidelijk toegenomen. Ook de trend natuurlijk tuinieren is zichtbaar. Bij tuinklussen als onkruidbestrijding en bodemverbetering wordt steeds meer gezocht naar natuurlijke oplossingen.

lees meer
BloemenBloemrijk

Bloemen zijn uit het leven gegrepen. Ze vertolken vaak een persoonlijk verhaal en maken mensen blij. Zelfs een klein boeketje geeft groot geluk.

lees meer
Scilla sibericaBlauw bolletje in het voorjaar

Scilla siberica, met als Nederlandse naam sterhyacint, is door een jury van groendeskundigen verkozen tot Bloembol van het Jaar 2010.

lees meer
Vlinders in de tuinVlinderfeestje

Bijna elke bloem vormt wel stuifmeel en zoete nectar. Veel soorten bloemen trekken door een bijzondere bouw hun eigen klanten aan. Niet alleen vlinders en bijen, maar ook hommels, vliegen, sommige soorten kevers enz.

lees meer
TuinierenVakantie zonder tuinzorgen

Vakantie-tuinzorgen hebben altijd te maken met het onderhoud. Krijgen de planten wel tijdig en genoeg water? Wordt het gras gemaaid?

lees meer
Planten en bloemenTuinieren met emoties

Onze zintuigen laten zich verleiden door een spel van kleuren en vormen, en van geuren en geluiden. Sense of Nature is een tuinplantenconcept waarbij alles draait om de emoties die ieder mens bij een plant beleeft. Binnen dit concept zijn er vijf plantgroepen gemaakt.

lees meer
PaasinspiratiePasen & bloembolletjes

Net als Kerst is ook Pasen een heus familiefeest waar de nodige aandacht aan besteed wordt. Het is echt zon moment om gezellig met familie of vrienden te ontbijten of brunchen. En daarna ouderwets eieren zoeken!

lees meer
Tuin in de lenteLente uit een bolletje

Na in het voorjaar en de zomer te hebben genoten van de tuin, is het najaar een mooie periode om bezig te zijn in de tuin. Er is genoeg te doen: snoeien, bladruimen en bloembollen planten. Hoewel je niet direct resultaat ziet; komend voorjaar komen de bolletjes allemaal tot bloei en zorgen ze voor een kleurrijk voorjaar. Tuinieren is vooruitzien!

lees meer
Lente in huisLente in huis

Bloembolletjes op pot zijn ideale sfeermakers in huis. Vanaf begin januari tot na Pasen zijn ze optimaal verkrijgbaar. Gedurende deze periode kun je eindeloos variëren in vormen en kleuren.

lees meer
LentebloeierHyacint 'Purple Sensation'

Een van de populairste lentebloeiers is de hyacint. Deze lentetopper is vanaf januari verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.

lees meer
Tuin in het voorjaarKleur het vroege voorjaar

In het vroege voorjaar zijn er genoeg planten te vinden die bloeien. De een bloeit uitbundig, de andere bescheiden. Zorg, net als in een bloemboeket, voor variatie in kleur en vorm van de bloemen én de bladeren.

lees meer
gratis roomplanner


Gratis woonbrochures