Wanneer alles buiten klaar gemaakt wordt voor de winterperiode, verdwijnen de potten uit de tuin of ze blijven maandenlang leeg achter op het balkon. Dat is jammer, want deze kale boel is het aangezicht voor de komende maanden. Vul de potten daarom in oktober of november eens met één of meerdere lagen bloembollen en geniet vanaf januari van crocussen, blauwe druifjes, narcissen, hyacinten en tulpen. Plant er voor direct kleureffect heide of winterviolen bovenop. Bloembollen planten is eenvoudig en heeft een prachtig resultaat. In een half uurtje heb je aardig wat potten gevuld. Reken dus af met dat sombere najaarsgevoel en plant nu de lente!

Verwilderingsbollen

Ook in de border of het gazon mogen bloembollen niet ontbreken. Om het makkelijk te maken, zijn er bloembollen die je één keer plant en elk voorjaar weer bloeien zoals sneeuwklokjes, crocussen, blauwe druifjes en narcissen. Maar ook de Bloembol van het Jaar, Tulp Spring Green en sommige Alliums (sieruien) bloeien elke lente weer vanzelf. Eén keertje in het najaar planten en elk voorjaar opnieuw genieten. Dat is pas gemakstuinieren! Bloembollen zijn o.a. nu volop te koop in tuincentra, doe-het-zelfwinkels en bij sommige bloemisten.

Tip:Op www.bloembollen.tv vind je tips, informatie en instructiefilmpjes over het planten van bloembollen.

Tip: Op Keukenhof wordt de Nationale Bloembollenmarkt gehouden. Je doet er volop bolleninspiratie op met persoonlijke tips van kwekers en er zijn bijzondere bollen te koop!


lijn brochure 1

Gratis woonboeken

Nog meer inspiratie opdoen? Vraag de onderstaande brochures gratis aan!

Goossens 2018
Superkeukens
Mijn Bad
Dik Geurts
Dru gashaarden
Henders & Hazel
Prominent
Design keukens
Design leuning
Xooon

 

Geslacht

 


Geboortedatum

 

Wonenonline nieuwsbrief
 Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief

 

 

Ook leuk om te lezen