wonenonlineInterieuradvies van onze interieurstylisteninterieur en inrichtenAlles over de badkamerAlles over de slaapkamerAlles over de keukenGratis woonbrochuresAlles over vloerenGratis roomplanner

Fraaie herfstkleuren

 
Gratis woonmagazine
gratis roomplanner
tuin, herfst, herfstkleuren, tuinieren, najaar, tuintips

Sommige bomen en struiken zijn in de herfst echt adembenemend mooi. Al dat geel en goud en rood en paars! Hoe warmer de zomer is geweest, des te meer kleur. Wie eenmaal op een zonnige dag een herfstkleurende Amerikaanse eik, rode esdoorn (Acer rubrum), amberboom (Liquidambar) of tupelo (Nyssa sinensis) heeft gezien, vergeet dat nooit meer.

Al die prachtige bladkleuren ontstaan doordat er in het blad een soort stofwisseling plaats heeft. De planten ‘weten’ dat ze het blad moeten afstoten om de winter door te komen en niet dood te vriezen. Daarom veranderen ze inwendig het een en ander. De suikerspiegel in de sappen gaat omhoog (suiker werkt als antivries), het bladgroen wordt uit de bladeren gehaald, waardoor de vaak kleurrijke cellenlaagjes eronder zichtbaar worden. En ze stoppen de bladeren vol met afvalstoffen voor ze er afscheid van nemen. Dat alles geeft dat geweldige kleurenfeest.

gratis woonbrochures

gratis roomplanner


Gratis woonbrochures