De cursus Tuinontwerpen is een echte aanrader voor iedereen die graag in de tuin bezig is en zijn of haar kennis van tuinieren wil uitbreiden. Tijdens de cursus tuinontwerpen kom je alles te weten over planten en bemesting, maar leer je ook een tuin ontwerpen. Ook als je digitaal wilt leren tekenen met VectorWorks© is de cursus Tuinontwerpen zeer geschikt. Straks kun jij niet alleen een tuin onderhouden, maar ook ontwerpen. 

Ben je creatief en lijkt het je leuk om een tuin te ontwerpen? Kies dan voor de LOI-cursus Tuinontwerpen! Tijdens de tuinontwerp-cursus leer je o.a. over planten en hun eigenschappen, onderhoud, tuinstijlen, het creëren van sfeer en het weergeven je ideeën in een tuintekening. 

Bij de cursus Tuinontwerpen van de LOI krijg je onder andere het gratis boek ’Beplantingsleer’. Daarnaast kun je inspiratie opdoen tijdens de praktijkdagen. Zo leer je hoe je een ontwerp helder op papier zet en bezoek je verschillende tuinen.curs

De cursus Hovenier is een echte aanrader voor iedereen die op professioneel niveau en als zelfstandige aan de slag wil met het ontwerpen van tuinen. Na het afronden van de cursus Hovenier kun je als zelfstandig ondernemer alle soorten tuinen ontwerpen, aanleggen en onderhouden én digitaal tuintekenen met VectorWorks©. 

Hovenier is een prachtig en veelzijdig beroep. Een hovenier werkt voornamelijk buiten en ontwerpt de meest uiteenlopende tuinen waar klanten dagelijks van genieten. Wil je als zelfstandig hovenier aan de slag? Dan is de cursus Hovenier een logische, maar ook een hele verstandige keuze. Alle kennis en vaardigheden die een professionele hovenier moet bezitten komen aan bod. Van doordachte tuinontwerpen tot beplantingsleer en het werken voor en naar de wensen van klanten. 

Deze cursus is zeer praktijkgericht, met veel inspirerende opdrachten. Tijdens de praktijkdagen leer je een ontwerp helder en overtuigend op papier zetten voor een klant. Ook is de cursus inclusief een excursie naar verschillende tuinen. Na afloop zie je mogelijkheden voor alle soorten tuinen en heb je groen licht om een eigen hoveniersbedrijf te starten. 

Na de cursus Hovenier kun je vrij de aanduiding hovenier, tuinontwerper of designer gebruiken. De titel (tuin)architect is wettelijk beschermd door de Wet op de architectentitel.

De cursus Bloemschikken van de LOI is voor iedereen die graag creatief bezig is met natuurlijke materialen en daarmee wil leren bloemschikken. Bijvoorbeeld om een De cursus Tuinarchitectuur is een aanrader voor mensen die het leuk vinden om met tuinieren bezig te zijn en zich hier ook beroepsmatig mee bezig willen houden. Deze tuinarchitectuur-cursus is ook een goede keuze voor iedereen die op professioneel niveau aan de slag wil met het ontwerpen van tuinen. Ook als je digitaal wilt leren tekenen met VectorWorks©, is de cursus Tuinarchitectuur zeer geschikt.

Voor wie zelfstandig als tuinontwerper aan de slag wil, is de cursus Tuinarchitectuur van de LOI de perfecte keuze! De cursus Tuinarchitectuur brengt je stap voor stap alle kneepjes van het vak bij, zodat je aan de slag kunt in een vakgebied dat aansluit op de cursus. Ontdek nieuwe mogelijkheden en creatieve oplossingen voor alle soorten tuinen. 

Bij de cursus Tuinarchitectuur krijg je gratis het boek ’Beplantingsleer’. Natuurlijk ga je direct zelf aan de slag. Tijdens de praktijkdagen kom je te weten hoe een ontwerp helder op papier gezet kan worden en bezoek en analyseer je verschillende tuinen. Kortom; een volledige en professionele cursus!

De praktische cursus Tuinieren in de moestuin is een goede keuze voor iedereen die gezonder wil eten en zijn of haar eigen groenten en fruit wil verbouwen. Ook is deze cursus moes tuinieren leuk om te doen als je graag met je kinderen actief bezig wil zijn in de buitenlucht. Heb je al een moestuin en wil je weten hoe je hier meer uithaalt? Dan is de cursus Tuinieren in de moestuin zeker een aanrader!

Wil je een grote of kleine moestuin aanleggen? Of heb je er al een waar je meer uit wilt halen? Dan is de praktische cursus Tuinieren in de moestuin geknipt voor jou. De cursus leert je alles over de moestuin, het hele jaar door. Je krijgt per maand precies uitgelegd wat er moet gebeuren, waar je op moet letten en wat je kunt voorbereiden in de moestuin. Zoals welke gewassen je in welke maand kunt zaaien, hoe je moet bemesten en wanneer gewassen kunnen worden geoogst. De volgorde van de hoofdstukken is afhankelijk van jouw startdatum. Start je bijvoorbeeld in april, dan begin je met de hoofdstukken over de lente. Zo is de theorie altijd direct toepasbaar in je moestuin! 

Natuurlijk gaat de cursus in op het zelf groente en fruit kweken. Maar deze cursus gaat veel verder. Je leert over bloemen, kruiden én dieren in de tuin! Ook het weer, kweken op balkon of vensterbank, in kas en bak komt aan bod. En elke maand is er een onderdeel ‘De tuin op tafel’, met leuke weetjes en smakelijke recepten. 

Daarnaast bevat elke maand een deel over moestuinieren met kinderen. Waar kunnen de kleine tuinders mee helpen? Wat kunnen ze zelf kweken en opeten? Deze brede en praktische cursus biedt echt plezier voor het hele gezin!

Wil je je tuin een metamorfose geven, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Struin je regelmatig door tuincentra, maar blijven de zakken aarde en het tuingereedschap in de schuur staan? Dan is de creatieve cursus Tuinieren precies wat jij zoekt! Je gaat lekker zelf aan de slag en doet tal van technieken en ideeën op. Na afloop kun jij een prachtige tuin aanleggen en onderhouden. 

De cursus Tuinieren is de ideale keuze voor iedereen die wel wat meer met de tuin wil doen, maar niet precies weet waar hij of zij moet beginnen. Tijdens de cursus Tuinieren wordt ingegaan op het uitsteken van onkruid, het poten van bollen, het zaaien van een- of tweejarige planten, het snoeien van een boom of haag, het maken van een compostcontainer en het aanleggen van een vijver of tuinpad. 

Stap voor stap wordt alles uitgelegd met behulp van duidelijke illustraties. Je doet bovendien tal van ideeën op en kunt straks zelf vrienden helpen met hun tuin. Je weet immers alles van de aanleg van een tuin tot het onderhoud ervan!

Stap-voor-stap: van tuinontwerp naar droomtuin De cursus tuinarchitectuur geeft antwoord op uw vraag hoe u uw ideale tuin kunt realiseren. Uw wensen verwerkt u in een helder tuinontwerp. Geholpen door uw hartelijke leraar, verwerkt u deze wensen stap-voor-stap. Les voor les wordt uw droomtuin realiteit.

Vraag geheel vrijblijvend de gratis studiegids aan

Vindt u het ook zo leuk om op een zondagmiddag of een warme zomeravond door de straten te wandelen en tuinen te bekijken? Al wandelend doet u soms leuke ideeën op. U merkt dat veel tuinen qua tuinontwerp op elkaar lijken, maar zo af en toe springt een tuin echt in het oog. Dit komt meestal door de manier waarop deze is aangelegd en door de zorg waarmee hij onderhouden wordt.

Ideale tuin voor iedereen
Al mijmerend komen allerlei vragen in u op. Hoe realiseer ik mijn ideale tuin? Hoe maak ik paden en terrassen? Hoe maak ik een goed tuinontwerp? Welke planten kunnen in de schaduw en welke moeten in de zon? Hoe hard groeien ze en hoe groot worden ze? Welke speelornamenten wil ik gebruiken en eigenlijk zou ik ook wel iets met water willen doen.

De kunst is om een heel eigen tuin te maken, geheel aangepast aan de persoonlijke wensen en passend op uw grondstuk. Misschien heeft u ook kinderen of een huisdier. Dan moet met hen ook zeker rekening worden gehouden in uw tuinontwerp. Iedereen moet het fijn vinden om in de tuin te vertoeven.

Tijdens deze veelzijdige cursus tuinarchitectuur, merkt u dat de persoonlijke stijl en sfeer van uw tuin niet afhangen van de grootte, de kostbaarheid of extreem plant- of materiaalgebruik. U leert hoe u een zo groot mogelijk tastbaar resultaat bereikt, zonder extreme inspanningen en investeringen. Een goed gevulde beurs is zeker niet nodig om een perfect resultaat te bereiken.

U gaat met andere ogen naar de wondere wereld van planten en dieren kijken. Wellicht raakt u door de verrassende varianten die tijdens de cursus tuinarchitectuur aan bod komen wel zo enthousiast, dat u besluit om uw hele tuin "op zijn kop" te zetten. Hoe het ook zij, uw tuin zal mooier worden dan ooit!

Klimaat en grondsoort van de lage landen
Deze unieke cursus is speciaal toegespitst op de diverse grondsoorten en het klimaat van de lage landen. Allereerst maakt u kennis met alle belangrijke wetenswaardigheden over deze grondsoorten. De grondsoort heeft namelijk een belangrijke invloed op de manier waarop u uw tuin kunt aanleggen.

Vervolgens gaat de cursus uit van uw persoonlijke leefsituatie. Met de invloeden van factoren als de ligging van uw tuin ten opzichte van zon en wind, de grondsoort, het microklimaat en de standplaatseisen van de planten leert u perfect rekening te houden. U krijgt daarbij creatieve ideeën en waardevol advies voor uw tuinontwerp; de aanleg van terrassen, paden en tuinafscheidingen.

Cursusinhoud
Uw eigen tuin vormt het uitgangspunt bij de cursus Tuinarchitectuur. U begint met het inventariseren van de huidige situatie en het in kaart brengen van de beschikbare ruimte. De planten worden ingedeeld in groepen: bomen, coniferen, heesters, vaste planten, een- en tweejarige planten. Deze groepen worden weer uitgesplitst in loofbomen, fruitbomen, naald- en schubconiferen, rozen, bloem- en besheesters, kruidachtigen, water- en moerasplanten. Hierbij wordt uiteraard aandacht geschonken aan de plantkwaliteiten en aanduidingen, zoals die worden vermeld in plantencatalogi.

Planten zijn levende organismen. In de cursus tuinarchitectuur wordt daarom veel aandacht besteed aan de ruimte die ze kunnen innemen (de groene massa), de ontwikkeling van de planten (de habitus), waar ze het beste groeien (de standplaatseis), hun karakter en hun voorkomen.

Tuinonderhoud en de keuze van uw tuingereedschap maken ook een belangrijk deel uit van deze cursus. Aan de hand van een jaarkalender treft u voor het onderhoud bij veel onderwerpen de nodige tips en aanwijzingen. Gazonaanleg, plantverzorging, bemesting, snoeien, vijveronderhoud, u leert er alles over. Bijzonder interessant zijn de lessen over diverse thematuinen, zoals kleur- en geurtuinen en de kruidentuin. De moestuin en de fruittuin completeren deze gevarieerde cursus Tuinarchitectuur.

Tenslotte
Aan het eind van de cursus tuinarchitectuur bent u in staat om uw eigen tuin én die van anderen te ontwerpen. Tijdens de cursus groeit uw tuin uit tot de droomtuin die u altijd al wilde verwezenlijken. Bezit u reeds een prachttuin, dan vormt deze cursus een nuttige handleiding met veel informatie om uw tuin perfect te beheren, te verbeteren en aan te passen aan uw persoonlijke wensen. Kortom, de cursus verschaft u veel tuinplezier met een zichtbaar resultaat.

GRATIS plantenencyclopedie
Wanneer u zich nu inschrijft voor de cursus Tuinarchitectuur, ontvangt u gratis een plantenencyclopedie met meer dan 300 pagina's met prachtige illustraties/afbeeldingen.


Vraag geheel vrijblijvend de gratis studiegids aan

Het maakt niet uit welke seizoen het is, u vindt het altijd fantastisch om in de tuin te werken. Er is altijd wel iets wat u wilt veranderen in uw tuin zodat de tuin er nog mooier uitziet. U houdt van tuinieren en werken in de frisse buitenlucht. Zou u hiervan uw beroep willen maken? Dat kan met behulp van deze fantastische cursus. We vergroten uw kennis van tuinen en zullen u veranderen van een liefhebber in een expert. U kunt bijvoorbeeld uw eigen planten verkopen. We leren u ook hoe u als professioneel hovenier aan de slag kunt gaan en met welke tuinen u het meeste geld kunt verdienen. Ook bekijken we een stukje plantenbiologie zodat u ook weet waarom en hoe bepaalde dingen gebeuren.

Haal meer uit een tuin
Als u van tuinieren houdt, biedt deze cursus u alles wat u wilt. Het maakt niet uit of u aan de slag gaat met een grote of kleine tuin, elke tuin biedt een nieuwe uitdaging en kan een evenveel voldoening geven. Met onze hulp krijgt u het zelfvertrouwen om projecten aan te nemen. Het planten van fruitbomen of het aanleggen van een rotstuin? Het inrichten van een kas of het kweken van planten? In deze cursus leert u het allemaal.

Maak van uw liefhebberij uw beroep
U kunt van uw hobby uw beroep maken. Hoe? Dat leert u in deze sublieme cursus. Heeft u genoeg van uw kantoorbaan en zou u graag in de buitenlucht willen werken? We leren u hoe u uw droom kunt verwezenlijken en nieuw groen leven kunt creëren. U leert tientallen zaken waarmee u als hovenier aan de slag kunt. We zullen u meer geheimen onthullen dan u zich kunt voorstellen! Nu bij inschrijving: GRATIS fullcolour handboek ''in 10 stappen naar je eigen zaak''.