1021
Skimmia bloeit elk seizoen
Gepubliceerd: 04-08-2014

Er zit muziek in de tuin! Bijvoorbeeld dankzij de Tuinplant van de Maand september: Skimmia. Het hele jaar laat deze struik zich van een andere kant horen: eind augustus verschijnen de eerste knoppen en in het vroege voorjaar de bloemen met een heerlijk parfum. Vaste waarde is het leerachtige blad dat het hele jaar prachtig groen blijft. Geef de struik in september een plekje in de tuin en geniet van vier jaargetijden met Skimmia.

4 seizoenen
In zomermaanden schittert het groene blad van Skimmia in alle stilte. De tuinplant speelt de tweede viool en zorgt dat kleurrijke zomerbloeiers extra tot hun recht komen. Vanaf augustus komt Skimmia op gang en in september zit de plant vol bloemknoppen of besjes. Wanneer de zomerbeplanting is uitgebloeid, neemt Skimmia het over. De kleurrijke knoppen beginnen de boventoon te voeren en vanaf maart trekt Skimmia alle registers open. Veel kleine bloemetjes verschijnen en verspreiden een heerlijke, friszoete lentegeur.

Verzorging
Wie denkt dat de Skimmia veel noten op zijn zang heeft, heeft het mis. De tuinplant groeit mooi compact en hoeft nauwelijks gesnoeid te worden. De struik stelt weinig eisen en wil het liefst op een niet al te donkere schaduwplek staan. September is een uitstekende maand om de Skimmia te planten. Geef bij het planten flink wat water zodat de wortels zich goed meteen kunnen ontwikkelen. Behalve in de tuin kun je Skimmia ook toepassen in potten voor op balkon of terras. Zorg wel dat er onder in de pot een gaatje zit zodat overtollig (giet)water kan weglopen.

inspiratiebrochures1.png

Meer informatie en inspiratie over groen in en om het huis op www.mooiwatplantendoen.nl.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide