Opeens is het lente. Het ruikt anders, het voelt anders. Even lekker genieten van de zonnestralen op je gezicht en je voelt de energie door je lichaam stromen. Ook de tuin, het terras of het balkon kan wel een snelle oppepper gebruiken met bijvoorbeeld voorjaarsviolen. In een mum van tijd zet je deze makkelijke en sterke bloemetjes buiten zodat je snel kunt genieten van hun energieke lentekleuren!

Naar buiten
Aan de slag! Weg met die dorre bladeren. In de lente heb je zin in kleur. Er is altijd wel een plekje in de tuin of op het balkon te vinden dat wat kleur kan gebruiken. Het is misschien nog wat fris, maar met een dikke trui aan is het buiten puur genieten. Met violen breng je in een handomdraai lentesfeer in de tuin of op het balkon. Violen planten kan iedereen; daar heb je geen groene vingers voor nodig. Fris wit, diep blauw, vrolijk geel of vlammend oranje? Met violen kan het allemaal.

Supermakkelijk
Als het weer even omslaat, is dat geen probleem. Violen bloeien stoer door, ook als het buiten nat en koud is. Als je de uitgebloeide bloemetjes steeds weghaalt, heb je er tot in de zomer plezier van. Vul bakken en potten (met een gat in de bodem) met verse potgrond en leg onderin wat potscherven, zodat overtollig regenwater makkelijk kan weglopen. Als je de violen lekker dicht op elkaar plant, komt de kleur goed tot zijn recht. Heb je de ruimte? Kies dan eens voor grote vlakken in één kleur. Heel eenvoudig en het resultaat is oogverblindend.

Lentetip: Als je de smaak te pakken hebt, kun je de voorjaarsverzameling uitbreiden met bloeiende bloembolletjes. Hyacinten en blauwe druifjes zijn een goede buur voor blauwe viooltjes.

Kijk voor meer informatie en inspiratie op www.voorjaarsviool.nl.

lijn brochure 1

Gratis woonboeken

Nog meer inspiratie opdoen? Vraag de onderstaande brochures gratis aan!

Goossens 2018
Superkeukens
Mijn Bad
Dik Geurts
Dru gashaarden
Henders & Hazel
Prominent
Design keukens
Design leuning
Xooon

 

Geslacht

 


Geboortedatum

 

Wonenonline nieuwsbrief
 Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief

 

 

Ook leuk om te lezen