wonenonlineInterieuradvies van onze interieurstylisteninterieur en inrichtenAlles over de badkamerAlles over de slaapkamerAlles over de keukenGratis woonbrochuresAlles over vloerenGratis roomplanner

Tuin niet voor de poes

 
Gratis woonmagazine
gratis roomplanner
Cacaodoppen, onkruidbestrijding, bodemverbetering, katten, slakken

Aandacht voor de natuur en het bewust kiezen voor verantwoorde producten is de laatste jaar duidelijk toegenomen. Ook de trend natuurlijk tuinieren is zichtbaar. Bij tuinklussen als onkruidbestrijding en bodemverbetering wordt steeds meer gezocht naar natuurlijke oplossingen. Een makkelijke en niet dure oplossing voor veel tuinkwaaltjes is het gebruik van een restproduct van chocoladeproducenten: cacaodoppen. Het is een bodembedekker die je niet alleen kiest vanwege de decoratieve waarde. Cacaodoppen houden katten uit de tuin, helpen een handje om de border onderhoudsarm te maken en zijn een 100% natuurproduct.

Natuurlijke oplossing
Wanneer je onkruid wilt tegengaan, bieden cacaodoppen uitkomst. Gedurende het voorjaar en de zomer houdt deze bijzondere bodembedekker onkruid in bedwang. Daarnaast wordt de bodem gevoed, want de doppen werken als een soort natuurlijke meststof. Dit bevordert de groei en bloei van de tuinplanten. Een andere bijzondere eigenschap is de vochtregulerende werking. Wanneer natte en droge periodes elkaar afwisselen hoeft er minder gesproeid te worden. Na verloop van tijd vergaan de cacaodoppen. Je kunt ze vermengen met de tuinaarde zodat ze fungeren als compost.

Slakken & katten
Wanneer je last hebt van katten in de border zijn cacaodoppen een ideale oplossing. De doppen voelen voor deze viervoeters niet fijn aan waardoor zij hun heil elders zoeken. Dat geldt overigens ook voor slakken. Strooi daarom een laagje cacaodoppen rondom hostas en je hebt geen last meer van (door slakken) beschadigd blad.

Toepassen
Cacaodoppen zijn eenvoudig toe te passen in de border. Dat kun je het beste in het voorjaar doen. Haal eerst het eventuele onkruid weg en strooi vervolgens een laagje van ongeveer 5 centimeter in de border. De cacaodoppen doen dan het hele tuinseizoen het werk. Jij houdt dan meer tijd over voor het belangrijkste in de tuin: genieten.

gratis woonbrochures

gratis roomplanner


Gratis woonbrochures