De tuin is jouw stukje natuur dat je helemaal naar eigen inzicht mag indelen. Je brengt een terras aan, misschien een speeltoestel, een omheining met deur en een mooie tuinmeubelset. Uiteraard is dit extra mooi wanneer dit alles van hout is. Want hout in de tuin brengt het natuurlijke karakter van de tuin tot een hoger niveau.

Warme uitstraling
Bovendien heeft hout een heel warme, knusse uitstraling. Zelfs de lichtgekleurde houtvarianten geven deze uitstraling aan de tuin. Het past perfect bij het hout van de rozenstruik of bij het groen van het gras. Het complimenteert zelfs het zwart van de aarde in je moestuin. Hout brengt dus ook nog eens harmonie in de tuin.

Duurzaam
Gebruik altijd FSC (Forest Stewardship Council) gekeurd hout. Wanneer je hout met dit keurmerk in de tuin (of binnen in je interieur) gebruikt, dan ben je verzekerd dat het eerlijk verkregen is. FSC hout wordt namelijk op speciale plekken gekapt en bewerkt. Hierbij wordt er rekening gehouden met de leefomgeving van verschillende diersoorten. Dat zit wel zo fijn in je tuin.

Geïmpregneerd hout
Wanneer je hout gebruikt voor de schutting of overkapping van het terras, zorg er dan altijd voor dat je geïmpregneerd hout gebruikt. Dit houdt in dat het hout is voorzien van een intensieve bescherming tegen weersinvloeden en dus houtrot. Zo weet je zeker dat het hout lang mee gaat en je lang kunt genieten van de omheining of het dakje van de veranda.

Goed onderhoud
Wanneer je hout goed onderhoud gaat het nog langer mee. De palen voor de poort sla je bijvoorbeeld niet direct in de grond, maar bescherm je met roestvrijstalen of kunststof paalbeschermers. Verder is het goed om het hout minimaal een keer per jaar te beitsen, om het zo nog beter tegen regen, sneeuw, zon en hagel te beschermen.

Trend: houten terras
Een veranda is hartstikke leuk in de tuin, maar niet altijd realiseerbaar. Wil je een houten terras? Maak dan eens gebruik van vlonders. Deze kun je zo bestellen bij de houthandel, zoals bij Houthandel van der Heijden. Geef de maten door van je terras en je krijgt puur hout maatwerk terug. De vaak gegroefde planken zijn bovendien makkelijk schoon te houden. Daarnaast hebben de planken van iedere vlonder groeven waardoor het water makkelijk kan weglopen. Dat is puur genieten van een houten terras.


lijn brochure 1

Tip: Gratis woonbrochures

Nog meer inspiratie opdoen? Vraag de onderstaande brochures gratis aan!

Tip: vraag nu de gratis brochure van Mandemakers aan en je maakt kans op een vtwonen jaarabonnement

Mijn Bad
Morres wonen
Superkeukens
Mandemakers
Voortman
Henders & Hazel
Prominent
Design keukens
Keukenkampioen
Design trapleuning

 

Geslacht

 


Geboortedatum

 

Wonenonline nieuwsbrief
 Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief

 

 

Ook leuk om te lezen