Niet iedereen heeft een tuin ter beschikking, maar als je er wel één hebt probeer deze dan optimaal te benutten. Het is met een tuin eigenlijk precies hetzelfde als met een huis. Als gebruiker moet je proberen om de bestaande inrichting en verharding weg te denken en jezelf af te vragen hoe je zelf het meeste plezier van de tuin hebt. Meedoen met trends en jezelf laten verleiden tot de aankoop van een enorme loungebank is leuk, maar als je geen tijd hebt om erop te gaan zitten blijft het weggegooid geld.

 

Praktisch
Ben je van de tierelantijnen en de frutsels omdat je dat gezellig vindt, begin dan toch eerst met die praktische basis. Onderzoek voor jezelf wat je met de tuin wilt gaan doen en hoeveel tijd je naast je dagelijkse werkzaamheden kunt besteden aan het onderhoud. Heb je helemaal geen tijd en wil je de tuin vooral gebruiken als extra opbergruimte voor je elektrische fiets en de winter- of zomerbandenset van je auto, dan is het niet zo moeilijk. Je zult dan het meeste plezier hebben van een tuinhuis op maat met een praktische indeling, zodat je je spullen droog achter slot en grendel kunt zetten. Kijk bijvoorbeeld eens bij Houthandel v/d Heijden voor de mogelijkheden voor een tuinhuis die exact in jouw tuin past.

Groene vingers
Staat je vensterbank vol met de bekende kruidentuintjes? Eet je het liefste biologisch en volg je het programma ‘Heel Holland tuiniert’, dan wil je natuurlijk alle grond in je tuin gaan benutten. Maar voordat je begint met spitten is het een goed idee om eerst te kijken naar de ligging van je tuin. Wat is de zon- en wat is de schaduwkant? Is de grond in je tuin geschikt om in te tuinieren of zijn er delen die je beter kunt verharden. Een schuurtje waar je je tuinspullen in kunt bewaren is in dit geval ook wel erg prettig.

Ontmoetingsplek
De tuin als ontmoetingsplek, om lekker te genieten van de zon en om bij te praten met vrienden en bekenden. Als dit je ideale tuin is, kies dan voor een vorm van verharding die weinig onderhoud nodig heeft. De gehele tuin bestraten, de plaatsing van een prieeltje of een overkapping kan er dan voor zorgen dat je van de lente tot en met de herfst veel buiten kunt zitten. Om deze tuin op te vrolijken kies je voor een paar royale bloembakken of –potten die je vult met beplanting naar keuze. Een tuinset die weersbestendig is en altijd buiten kan blijven staan is een echte aanrader.

Een kindvriendelijke tuin
Voor een kind is het heerlijk om in een beschermde omgeving zelfstandig buiten te kunnen spelen. Natuurlijk richt je je tuin dan in met een zandbad, een speelhuisje en misschien zelfs een schommel. Combineer een speelgazon met bestrating en kies voor een praktische tuinset of picknicktafel. Een glijbaan met een schuine klauterwand wordt door veel kinderen gewaardeerd. De aanschaf van rubberen matten als valbeveiliging is dan echter wel het overwegen waard. Een tuinhuisje waar je in de koude wintermaanden de tuinset en het buitenspeelgoed kunt plaatsen is een echte aanrader.

lijn brochure 1

Gratis woonboeken

Nog meer inspiratie opdoen? Vraag de onderstaande brochures gratis aan!

Goossens 2018
Superkeukens
Mijn Bad
Dik Geurts
Dru gashaarden
Henders & Hazel
Prominent
Design keukens
Design leuning
Xooon

 

Geslacht

 


Geboortedatum

 

Wonenonline nieuwsbrief
 Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief

 

 

Ook leuk om te lezen