Met de lente in volle gang en de zomer voor de deur is het tijd om het terras weer lekker op te frissen. Bijvoorbeeld door met een hoge drukspuit het vuil van de herfst en winter weg te spuiten, onkruid tussen de tegels te wieden én de tuinset aan een kritische inspectie te onderwerpen. Weer en wind kan zelfs het meest weersbestendige materiaal aantasten. Zitten er scheurtjes, barsten of andere beschadigingen in je tuinset die voor ongemakken kunnen zorgen? Dan is het tijd voor wat nieuws. Maar wat ga je dan kiezen?

Soort tuinset
Voordat je naar een tuincentrum of online een nieuwe tuinset gaat bestellen, is het goed om eerst na te gaan wat voor een soort tuinset je wilt. Wil je een stevige hoge tafel met banken of bijpassende stoelen, waar je heerlijk aan kunt zitten? Of ben je op zoek naar tuinmeubelen waar je vooral heerlijk op kunt relaxen? Of misschien wil je wel een combinatie van die twee, met een lounge diningset waar je zowel aan kunt eten als heerlijk op kan ontspannen.

Hout, ijzer of kunststof
Ten tweede is het goed om te kijken naar het materiaal van de tuinset. Heb je een klassieke tuin met veel hout, rustieke accenten en groen? Dan is het aan te raden om voor houten tuinmeubelen te kiezen. Dit past namelijk perfect bij elkaar. Heb je een moderne tuin met veel gietijzeren accenten en donkere kleuren, dan is metaal of ijzer zeer geschikt. En heb je een gezellige tuin met veel kleur dan kun je ook kiezen voor ijzer of kunststof. Kijk bijvoorbeeld eens bij de Tuinmeubelland tuinsets voor de mogelijkheden.

Schoon & fris
Tot slot is het goed om te bedenken of je een tuinset wil waar je veel onderhoud aan hebt of juist niet. Hoewel weersbestendig kan ijzer toch roesten en kan het weer ook effect hebben op kunststof. En hout (teak of steigerhout) kan op den duur gaan schimmelen als je dit niet goed behandelt. Houd je tuinset sowieso altijd goed schoon en dek deze goed af met een weersbestendige hoes wanneer je de set niet binnen kunt zetten. Zo houd je de tuinset nog langer mooi en kun je nog langer genieten van je tuinset!

lijn brochure 1

Gratis woonboeken

Nog meer inspiratie opdoen? Vraag de onderstaande brochures gratis aan!

Goossens 2018
Superkeukens
Mijn Bad
Dik Geurts
Dru gashaarden
Henders & Hazel
Prominent
Design keukens
Design leuning
Xooon

 

Geslacht

 


Geboortedatum

 

Wonenonline nieuwsbrief
 Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief

 

 

Ook leuk om te lezen

3935 sluittekst