wonenonlineInterieuradvies van onze interieurstylisteninterieur en inrichtenAlles over de badkamerAlles over de slaapkamerAlles over de keukenGratis woonbrochuresAlles over vloerenGratis roomplanner

Een kleinere tuin inrichten

 
tuin, inrichten, bistroset, tuinmeubels, kleine tuin
Het kan lastig zijn om een kleinere tuin in te richten. Je hebt vast en zeker een aantal wensen en die komen niet altijd overeen met wat jij tot jouw beschikking hebt. Toch kan een kleinere tuin inrichten een leuke bezigheid zijn. Door slimme trucje te gebruiken, wordt die kleine tuin een waar paradijs!

Ruimte creëren
Alles eerste wil je natuurlijk ruimte creëren. Dit kun je doen door gebruik te maken van optische illusie. Zo zorgt een slingerpad in de tuin ervoor dat het lijkt alsof de tuin groter is. Dit creëert diepte. Een ander tip is delen van de tuin afschermen met bijvoorbeeld bomen of een mooie versiering. Doordat je niet weet wat er achter deze afscherming ligt, lijkt het alsof de tuin misschien wel groter kan zijn. Pas wel op met afschermen. Het kan er ook juist voor zorgen dat de tuin kleiner lijkt. Dit kun je voorkomen door vooral achter in de tuin delen af te schermen.

Bomen
Bomen zijn leuk in de tuin. Helaas lijkt het alsof je deze niet kunt plaatsen in een kleinere tuin. Toch kan dit met smalle, hoge bomen. Doordat ze smal zijn nemen ze niet veel ruimte in. Bovendien zorgen voor schaduw. Doordat ze hoog zijn, lijkt de tuin ook weer groter!

Meubelen
Meubelen in de tuin zijn handig, maar ook hier lijkt geen plaats voor te zijn. Je wilt kunnen genieten van bijvoorbeeld de zon tijdens een warme zomeravond. Dit kun je doen door een klaptafel te gebruiken. Als je deze inklapt, neemt deze amper ruimte in. Als je er dan gebruik van wilt maken, klap je hem simpelweg weer uit. Ook het bistroset is een leuke toevoeging in de kleine tuin. Deze nemen relatief weinig ruimte in, maar zorgen wel voor een leuke en gezellige plek om te kunnen zitten.

Bestrating
Als je graag bestrating in jouw tuin wilt, lijken kleine tegels de oplossing. Toch kunnen deze er juist voor zorgen dat de tuin kleiner lijkt. Door gebruik te maken van grote robuuste tegels met een natuurkleur, lijkt de tuin opeens een stuk groter.

gratis woonbrochures

gratis roomplanner


Gratis woonbrochures