In de herfst vlamt de natuur voor het laatst nog eens flink op. Felgekleurde vruchten, mooie zaden en natuurlijk de bladeren, die in de herfst tot soms zelfs de winter hun mooiste bladkleur laten zien.

Geniet daarvan mee en kies de mooiste voor het eigen balkon of terras.

Neem naast de bekende struikjes als bergthee (Gaultheria procucumbens) of de verschillende Skimmias ook eens wat onbekendere struikjes om het balkon of terras in vuur en vlam te zetten.

Firepower
Het heestertje Nandina domestica Firepower is jaarrond mooi. De bijnaam voor dit struikje is hemelse bamboe. In de eerste helft van de zomer bloeit de hemelse bamboe met lange pluimen met witte bloemen. Na de bloei komen er rode bessen aan. In de nazomer herfst en winter vertoont het struikje ook nog eens een vurig schouwspel als de dubbel geveerde, groene bladeren via oranje naar rood verkleuren. Daardoor lijkt het net of ze vurig oplichten. Dit vlammende effect duurt tot het voorjaar.

Fothergilla gardenii
Ook de Fothergilla is jaarrond een lust voor het oog. Het begint al in april met de heerlijk geurende witte bloemen. Na de bloei komt het blad aan de struikjes. Deze bladeren verkleuren in de herfst schitterend naar oranje en rood. Jammer toch dat Fothergilla nog zo onbekend is.

Cotoneaster suecicus Juliette
Het dwergmispeltje Cotoneaster suecicus Juliette heeft wat afhangende takken met bonte, groen met gele blaadjes. Na de bloei in mei met witte bloemetjes komen er mooie rode bessen aan.

Tip: Zet de struikjes in ruime, vorstbestendige potten.


lijn brochure 1

Gratis woonboeken

Nog meer inspiratie opdoen? Vraag de onderstaande brochures gratis aan!

Goossens 2018
Superkeukens
Mijn Bad
Dik Geurts
Dru gashaarden
Henders & Hazel
Prominent
Design keukens
Design leuning
Xooon

 

Geslacht

 


Geboortedatum

 

Wonenonline nieuwsbrief
 Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief

 

 

Ook leuk om te lezen