Zet een leuke groep vrolijk beplante potten op uw terras (om eindeloos mee te variëren). Een paar forse planten in flinke potten fleuren alles ook geweldig op. De keuze is groot, zowel in potten en kuipen als planten. Een hanging basket aan de veranda of pergola, hangende potten en bakken tegen uw muur of schutting en u heeft een maandenlange waterval aan kleurrijk bloeiende planten.

Laat de pergola begroeien: druif, kiwi, klimrozen, clematis of passiebloem, ze doen het er allemaal fantastisch. Kies planten die geuren en vergeet niet hoe heerlijk het is om zo nu en dan een kruidig blaadje te snoepen. Een verzameling kruiden in potten is verrukkelijk! Maar er kan meer: laat de border uw terras opkomen of maak een minivijver met dwergwaterlelies en andere waterplanten. Succes verzekerd!

In het voorjaar loopt de temperatuur weer langzaam op en is het in de avonden langer licht. Wanneer in april/mei de kans op nachtvorst definitief geweken is, wordt het de hoogste tijd om je balkon of terras met kuipplanten als olijfboompjes, Bougainvillea of citrusboompjes zomerklaar te maken. Met mediterrane planten creëer je een eigen vakantieparadijs, gewoon lekker thuis.

Kuipplanten
Mediterrane planten zoals olijfboompjes, oleanders, palmen en citrusboompjes zijn ideale sfeermakers op balkon of terras. Vanaf april zijn ze volop te koop bij het tuincentrum. Ze zijn hun prijs zeker waard want ze sieren het balkon of terras de hele zomer, tot ver in het najaar! In november kunnen de kuipplanten binnen worden gezet, waar ze dan vorstvrij overwinteren om vervolgens volgend voorjaar weer naar buiten te gaan voor een tweede leven.

Juiste grond
Kuipplanten hebben de juiste potgrond nodig die voldoet aan de (groei)eisen van de specifieke planten. ASEF introduceert daarom speciale potgrond voor mediterrane planten. Door de unieke mix van o.a. turf, compost, klei en lava-achtige steentjes kunnen kuipplanten zich optimaal wortelen. Zo wordt groei bevorderd en zal de bloei nog rijker worden. Zet na aanschaf de kuipplanten in een grote pot zodat het wortelgestel alle ruimte krijgt om zich te ontwikkelen. De nieuwe potgrond van ASEF voor mediterrane planten is voorzien van het RHP kwaliteitskeurmerk voor potgrond. Goed, milieubewust en veilig dus.

Voeden moet
De groei en bloei van kuipplanten vraagt veel energie van de planten, zeker in het Hollandse klimaat. Net als mens en dier hebben planten ook vocht en voeding nodig. Pokon heeft speciaal voor citrusboompjes en andere mediterrane planten een voeding op maat gemaakt. Geef regelmatig water en voeg eens per week wat plantenvoeding toe aan het gietwater. Het resultaat is een indrukwekkend en rijkbloeiend mediterraans terras waar het prettig toeven is!

Soms moet je gewoon je gevoel volgen. Geef eens zon leuke balkon- of terrasplant. Van zon cadeau kan iemand nog een zomer lang genieten. Een roosje bijvoorbeeld doet het altijd goed. Een struikje of stammetje geeft de juiste sfeer aan het balkon of terras. Zeker in combinatie met een passende onderbeplanting. Fleurig of zwierig. Voor iedere smaak wat wils. Met een mooi balkon of terras vergroot je als het ware de huiskamer. Een bloemetje voor buiten is daarom een leuk geschenk.

Groeizakken. In verstedelijkte gebieden in Engeland is het een rage en nu kunnen wij er ook aan proeven. Zelf kruiden, sla, groenten en tomaten kweken op eigen balkon of terras. De groeizak is een decoratieve zak met daarin speciale potgrond voor het kweken van tomaten of andere gezonde, verse lekkernijen. Wanneer je in april of mei de plantjes in de groeizak plant, kun je in de zomer smaakvol oogsten op je eigen balkon. De groeizak is ideaal voor iedereen die geen eigen moestuin heeft, maar wel een balkon of terras. Het systeem is ook handig voor in een kweekkasje.

Mobiele moestuin
Groenten en kruiden die in de speciale groeizak worden geplant, kunnen zich optimaal wortelen. Het geheim zit em in de afgesloten zak, waarin onder meer een unieke mix van tuinturf, turfstrooisel en startvoeding zit. Zo kunnen de planten zich goed ontwikkelen en hebben precies genoeg voeding voor de eerste maanden. De groeizak neemt weinig ruimte in en is daarom bijzonder geschikt voor een eigen moestuin op het balkon of terras. Indien nodig is de groeizak makkelijk te verplaatsen.

Tomaten
Als je tomaten buiten wilt kweken, moet het niet meer vriezen. Dat betekent dat je vanaf april of mei aan de slag kunt. Tomatenplantjes zijn dan volop te koop bij tuincentra. Er zitten dan nog geen tomaten aan; die verschijnen vanaf mei.

Eenvoudig
In de groeizak is ruimte voor drie (tomaten)plantjes. Snij de zak open op de met stippellijnen aangegeven plantgaten. Plant vervolgens de tomatenplanten, zonder kweekpotje, rechtstreeks in de groeizak en geef royaal water. De groeizak is een perfecte basis voor een gezonde groei en bevat voldoende voeding voor de eerste 6-8 weken. Geef na deze periode regelmatig vloeibare plantenvoeding of langwerkende mestkorrels zodat de tomatenplanten gezond blijven en smaakvolle tomaten blijven produceren.

De Groeizak kost € 7,99 en is o.m. verkrijgbaar bij tuincentra. Belangrijk om te weten; dit product is voorzien van het RHP kwaliteitskeurmerk voor potgrond. Goed, milieubewust en veilig dus. Kijk voor meer informatie op www.naturado.nl

Gras dat gemaaid wil worden en dan zo verrukkelijk geurt. Een grasveld heeft een belangrijke rustgevende, ruimtelijke en verbindende functie in een tuin.

Niet alleen een tuin, maar ook een (dak)terras of balkon kan een ideale plek zijn om weer even op adem te komen, de hectiek van alledag te vergeten, in alle rust te genieten en helemaal uzelf te zijn. U heeft zon plek hard nodig om sterk te zijn en te blijven in deze woelige tijden.

Er wordt veel van u gevraagd. Omring u daarom met zaken die u rust en kracht geven: geef ruimte aan groen, mooie accessoires, producten die gemaakt zijn van duurzame materialen, vriendelijk voor natuur en milieu, en die tegen een stootje kunnen. Kies voor kwaliteit die op u afstraalt. Die uw denken en doen versterkt. Het is het mooiste als u bij iedere weersgesteldheid buiten kunt zitten, wanneer u dat wilt, beschut onder een veranda of andere overkapping. Ook een tuinhuisje is een geweldige plek.

Zorg voor gezellige tuinmeubels en organiseer (ook in potten en bakken) planten om u heen die tot ver in de winter met bloemen, bessen of blad de kleur geven waar u van houdt. In de tuincentra vindt u alles om uw privé-buitenruimte naar eigen idee vorm te geven of mee op te fleuren. Laat u er inspireren. Vraag zo nodig advies. De tuincentra zijn ervoor.

Met de zomer in het vizier wordt het hoog tijd om balkon of terras een snelle make-over te geven. Met zomerbloeiers creëer je in een handomdraai een kleurrijke en gezellige omgeving met Mediterrane uitstraling. Daar is het direct goed toeven. Twee planten die deze zomer op balkon en terras eigenlijk niet mogen ontbreken zijn het Vlijtig Liesje en de Tibouchina. Deze zomerbloeiers zijn namelijk uitgeroepen tot respectievelijk Balkon- en Terrasplant van het Jaar 2011.

Balkonkampioen
Vlijtig Liesje (Impatiens) is een ijzersterke balkonplant die ruim een half jaar onvermoeibaar doorbloeit. Geen wonder dat deze zomerbloeier is uitgeroepen tot Balkonplant van het Jaar 2011. In tegenstelling tot de vlijtige naam wordt Liesje bijzondere, rustgevende krachten toegedicht. Ze wordt daarom verwerkt in diverse lotions en geneeskrachtige middelen. De Balkonplant van het Jaar is dus niet alleen een beauty voor het oog maar geeft ook ontspanning aan de geest! Vlijtig Liesje is verkrijgbaar in de kleuren roze, rood, wit, oranje en lila. Ideaal om toe te passen op het balkon met en zonder schaduw.

Terrastopper
De Tibouchina is een adembenemende kuipplant met opvallende paarsblauwe bloemen. Ook de fluweelachtige bladeren van de Tibouchina zijn echter betoverend mooi. Wanneer je goed kijkt naar de plant wordt je haast verleid door de lange wimpers in de bloem. Haar betoverende uitstraling doet vermoeden dat de Tibouchina een plant is met divagedrag. Niets is minder waar, want wanneer je haar een zonnige plekje uit de wind geeft, bloeit ze onvermoeibaar door tot ver in het najaar.

Verzorging
Zomerbloeiers luisteren het balkon of terras op tot ver in het najaar. Door hun uitbundige bloei hebben ze veel vocht nodig. Geef daarom regelmatig water. Af en toe uitgebloeide bloemen weghalen, bevordert een langere doorbloei. Als je zomerbloeiers verwent met speciale plantenvoeding wordt je getrakteerd op een extra rijke bloei.

Voel je al lentekriebels? Maak er gebruik van en creëer in een handomdraai een frisse lentesfeer op je balkon of terras. De benodigde ingrediënten: de mooiste lentebloeiers, een verzameling potjes of blikjes en goede zin. Of begin gewoon, dan word je vanzelf vrolijk!

Persoonlijk tintje
Typische voorjaarsbloeiers, zoals Madelief, Sleutelbloem en Viooltje, laten zich makkelijk onderling combineren. Kies voor één of twee kleuren als je van rust en eenvoud houdt. Mag het knallen? Omring je dan met een boerenbonte mix. Niets is te gek! Voor een extra persoonlijk tintje kun je de lentebloeiers planten in potten (of blikjes) die je hebt versierd met een stukje stof, touw of lint.

Madelief: lieve lente
De Madelief (Bellis) is een makkelijke plant voor je balkon of terras; ze houdt alleen niet van teveel water. De witte, roze of rode bloemetjes hebben een lieflijke uitstraling en laten zich makkelijk combineren met andere planten. Leuk detail: de bloemen van de Madelief sluiten zich als de zon ondergaat.

Sleutelbloem: vergeten voorjaarsbloeier
Wit, geel, roze, rood, blauw, paars... met een geel hartje. De Sleutelbloem (Primula) is een kleurrijke vergeten plant die het herontdekken waard is. Ga ook eens op zoek naar een tweekleurige Sleutelbloem zo mooi! De Sleutelbloem krijgt graag regelmatig een slokje water. Zie je uitgebloeide bloemen of gele blaadjes? Haal die er dan even uit.

Viooltje: nog meer kleur
Het Viooltje is bij uitstek geschikt voor supersnelle lentestyling. Deze vrolijke lentebloeier is verkrijgbaar in de meest uiteenlopende kleuren, zoals roze, blauw, geel en oranje. Vergeet ook de meerkleurige soorten niet. Veel zorg heeft het Viooltje niet nodig. Geef de plant regelmatig water en af en toe wat plantenvoeding. Als je de uitgebloeide bloemetjes weghaalt, blijven er tot in de zomer nieuwe verschijnen.

Meer informatie en inspiratie vind je op www.ikenmijnplant.nl

Royal Grass ® introduceert EcoSense, een nieuwe ontwikkeling op het gebied van kunstgras die na haar levensduur volledig kan worden hergebruikt tot nieuw kunstgras.

Overdekte terrassen bieden bescherming tegen de Nederlandse regen en zon en verlengen bovendien de periode dat men van het buitenleven kan genieten. Er wordt een beschutte plek gecreëerd waar men het hele jaar door van kan genieten. Livium introduceert een compleet concept waarbij geheel in eigen beheer een louvre veranda op maat wordt geproduceerd en geïnstalleerd volledig passend bij de stijl en architectuur van de woning en de tuin.

De mogelijkheden in kleur, materialen en vormen zijn zeer divers zodat er altijd een passende veranda of overkapping met louvredak gerealiseerd kan worden.

Een louvredak van Livium onderscheidt zich in design en functionaliteit. Het dak bestaat uit een aantal op elkaar aansluitende aluminium louvres die 180 graden kunnen draaien. In gesloten toestand is de overkapping 100% waterdicht en geopend kan men genieten van extra lichtinval of heerlijk warm zonlicht.

Livium ontwerpt en bouwt, in samenwerking met een zorgvuldig geselecteerde verandabouwer, alles in eigen beheer. De veranda wordt geheel compleet opgeleverd desgewenst met een geïntegreerd besturingssysteem waarmee het louvredak, heaters en verlichting, centraal kunnen worden bediend. Een modern audiosysteem behoort ook tot de mogelijkheden.

Met potten in frisse kleuren creëer je snel een vrolijke, zomerse sfeer op je balkon of terras. Verf heb je niet nodig. De nieuwe terracotta potten van Multicoloro hebben al een kleurtje.

De zomer komt eraan. Tijd voor kleur! Fris je tuin, balkon of terras op met potten in vrolijke kleuren zoals roze, lila, paars, zalm en wit. Nieuw bij Multicoloro zijn de potten in pasteltinten: soft pink, soft lila, soft mint en soft blue. Daarmee kun je eenvoudig en snel een eigentijds kleuraccent aan je tuin, terras of balkon toevoegen.

Mix & match
De potten van Multicoloro zijn er in verschillende vormen, maten en kleuren, die onderling goed te combineren zijn. Met (bloeiende) planten maak je het plaatje helemaal af. Vul bijvoorbeeld soft pink en soft lila potten (type Vasi) met roze bloeiende planten voor een romantische sfeer op je balkon of terras.

Of creëer een spannend contrast met oranje tuinplanten in paarse potten. Op-en-top zomer! Voor een rustige, minimalistische uitstraling beperk je je tot één kleur; een verzameling witte potten met witte bloeiende planten oogt bijvoorbeeld heel stijlvol. De terracotta schaal (type Ciotolone) is heel geschikt voor vetplanten mooi als blikvanger op de tuintafel.

Jaarrond
De potten uit de Multicoloro-collectie hebben hun kleur te danken aan milieuvriendelijke verf (op waterbasis en oplosmiddelvrij). De potten zijn stevig en bijzonder geschikt voor alle seizoenen. Voor een goede afwatering zijn ze voorzien van een bodemgat. De potten kunnen lichte nachtvorst verdragen. Zet ze echter bij strenge vorst op een beschut plekje of in een vorstvrije schuur of garage.

Meer informatie via www.potterie.eu

Mei is balkon- en terrasmaand, de start van het hopelijk zonnig buitenzitseizoen. Zet de tuinmeubels buiten, tover met bloeiende planten je balkon en terras razendsnel om tot een weelderig bloemenparadijs en het grote genieten kan beginnen. Extra aandacht deze zomer verdienen Lobelia, de Balkonplant van het Jaar en Mandevilla, de Terrasplant van het jaar.

Balkonbeauty: Lobelia
Een jury van groendeskundigen koos de Lobelia als Balkonplant van het Jaar. Uit het juryrapport: Met de Lobelia is het direct zomer op het balkon. De lieflijke bloemetjes zorgen voor pure zomerromantiek. Door de uitbundige bloei en eenvoudige verzorging is de Lobelia de ideale plant voor op het balkon. De Lobelia laat een bloemenwaterval over de randen van potten en bakken stromen. In een hanging basket vormt de Lobelia een imposante wolk van blauwe, lila of witte bloemetjes. De Lobelia is ideaal gezelschap voor veel andere zomerbloeiers.

Terrastopper: Mandevilla
Mandevilla is de Terrasplant van 2012. Daar was de jury het snel over eens: Een sterke kuipplant, die garant staat voor een lange en uitbundige bloei. De mooie bloemen geven een instant vakantiegevoel. Deze terrastopper is zo mooi dat je er op slag verliefd op wordt. De Mandevilla bloeit van mei tot ver in het najaar met witte, roze of rode bloemen. Zet de kuipplant voor een optimaal effect in een stoere, moderne bak op een opvallende plek op het terras.

Omdat de Mandevilla een klimmer is, kun je hem ook perfect in een bak aan de voet van de pergola of schutting zetten. Leid de sierlijke bloemenranken eventueel langs een rek, piramide of strakgespannen draden.

Meer info en inspiratie vind je op www.ikenmijnplant.nl

Platgetreden paden zijn er om verlaten te worden. Echte creativiteit laat zich niet in een hoekje duwen net als een heel eigenzinnige tuin. Tuinspecialist Marlux reikt je een waaier van ideeën aan om je tuin en terras extra leuk te maken. Of extra spannend, handig, verrassend of kidsproof natuurlijk!

Om jouw inspiratie de vrije loop te laten, kleurt Marlux graag buiten de lijntjes. En dat is niet eens zo moeilijk, want het merk staat voor een grenzeloos assortiment aan kwaliteitsproducten in beton. Daarmee vind je 1.001 oplossingen voor de aanleg van je terras, tuinpad of oprit. Verken het ruime gamma terrastegels, klinkers en randafwerking die perfect combineerbaar zijn. En creëer in alle eenvoud je eigen terras of tuin.

Wat dacht je bijvoorbeeld van een kindvriendelijk accent dat zoon- of dochterlief nog meer naar buiten lokt? Zo hoeft een hinkelpad aanleggen echt niet moeilijk te zijn. Dezelfde tegel in twee contrasterende kleuren en een leuk legpatroon, meer heb je niet nodig om je kleine spring-in-t-veld blij te maken. Een zandbak maken is al even gemakkelijk. Voorzie wel een rand rond de zandbak, zo komt het zand niet op het gras te liggen. Plaats genoeg in je tuin? Creëer een buitenstukje waar de kinderen de hele namiddag kunnen knutselen of simpelweg genieten van openluchtpoppenkast.

Veel tuinbezitters kiezen automatisch voor een stenen verharding in de tuin. Tuintegels lijken namelijk makkelijk en onderhoudsvriendelijk. Vaak beseft men niet dat dergelijke verhardingen een belasting vormen voor het milieu. Met name tuintegels verhinderen dat regenwater snel de bodem in zakt. Het gevolg is plasvorming, groene aanslag en kans op overbelasting van de riolering. Je kunt echter ook kiezen voor een natuurlijke, decoratieve

Kokos bodembedekker wordt gemaakt van de bast van kokosnoten, een restproduct van kokosplantages. De bodembedekker is zeer geschikt voor tuinpaden maar ook voor bijvoorbeeld speelplaatsen. De kokosbast voelt zachter aan dan andere bodembedekkers en is dus ook comfortabel als je er met blote voeten op loopt.

Met een laagje kokos van ongeveer 5 cm is een natuurlijk tuinpaadje eenvoudig te realiseren. Het duurzame materiaal gaat jaren mee. Als de kokoslaag na verloop van tijd dunner wordt, kan je er een klein laagje overheen strooien en is alles weer als nieuw!

Meer informatie op www.pokon.nl.

Inspelend op de toenemende behoefte van de consument om méér uit de beschikbare vierkante meters buitenruimte te halen, ontwikkelde Hillhout een modern tuinhuis met de naam Sydney, dat uitgebreid kan worden met een overkapte aanbouw. Opbergruimte én een overdekte plek om te loungen, koken, spelen of sporten ineen. Onderscheidend modern vormgegeven met mogelijkheden om de twee nissen sfeervol of praktisch te vullen. Tuinhuis Sydney is verkrijgbaar bij de betere tuincentra en kan worden thuisgeleverd als de bestelling wordt geplaatst via de Hillhout webshop.

De creatieve tuinliefhebber kan de nissen in de voorzijde van het tuinhuis helemaal naar eigen wens invullen, denk bijvoorbeeld aan verticaal groen tuinieren, schappen met decoratieve spulletjes, opslag voor haardhout etc.

Ook de aanbouw kan naar keuze dicht gemaakt worden. Hiervoor biedt Hillhout vier verschillende wandelementen. Eén geheel dicht, met klein of groot raam en een wandelement met deels shutters om te kunnen spelen met licht. Groot voordeel van de losse wandelementen is dat ze heel eenvoudig weer te demonteren zijn en dus afhankelijk van zon, wind en regen weer herplaatst kunnen worden.

Als alternatief voor de vaste overkapping biedt Hillhout dezelfde opstelling maar dan met een Coolfit schaduwdoek als dak. Dit kan middels een katrol heel eenvoudig open en dicht geschoven worden.

Voor het tuinhuis is gebruik gemaakt van het beste gecertificeerde hout uit speciale productiebossen. Door de KOMO verduurzaming en de kwaliteitseisen van Hillhout een verantwoorde en vertrouwde keuze, met een lange levensduur. Maar liefst 10 jaar garantie tegen houtrot en daarvoor hoeft de consument niet de schilderkwast te pakken.

Dankzij het ongekende succes van de Corsica Flower Bridge is aan de 2012 collectie een nieuwkomer toegevoegd: de Corsica Flower Bridge Table.

Deze 60 cm versie van de Flower Bridge is een bloembak gecombineerd met een tafel om slim om te gaan met de vaak beperkte ruimte op het balkon. Aan de buitenkant is het een vrolijk beplantte bloemenbak en aan de binnenkant een praktische tafel. Een handige losse tray kan gebruikt worden om spulletjes op te bergen, zo is alles binnen handbereik. Of het nu een ronde of vierkante balkonreling is, de Corsica Flower Bridge Table past altijd en vormt met de andere maten Corsica Flower Bridge een mooi geheeld aan het balkon. Met de keuze uit maar liefst 6 trendy kleuren is er voor elke sfeer een passende kleur.

Dat is optimaal genieten op het balkon!

In het voorjaar komen er altijd diverse klanten met de vraag of ik ook in hun appartement, zonder tuin maar met balkon, dat heerlijke, zomerse "buitengevoel" kan creëren. Dat zomerse gevoel is voor de meeste mensen een gevoel van "zomaar naar buiten kunnen lopen, zon, groen, kleur, lange zwoele avonden en vrijheid".

In de herfst vlamt de natuur voor het laatst nog eens flink op. Felgekleurde vruchten, mooie zaden en natuurlijk de bladeren, die in de herfst tot soms zelfs de winter hun mooiste bladkleur laten zien.

Geniet daarvan mee en kies de mooiste voor het eigen balkon of terras.

Neem naast de bekende struikjes als bergthee (Gaultheria procucumbens) of de verschillende Skimmias ook eens wat onbekendere struikjes om het balkon of terras in vuur en vlam te zetten.

Firepower
Het heestertje Nandina domestica Firepower is jaarrond mooi. De bijnaam voor dit struikje is hemelse bamboe. In de eerste helft van de zomer bloeit de hemelse bamboe met lange pluimen met witte bloemen. Na de bloei komen er rode bessen aan. In de nazomer herfst en winter vertoont het struikje ook nog eens een vurig schouwspel als de dubbel geveerde, groene bladeren via oranje naar rood verkleuren. Daardoor lijkt het net of ze vurig oplichten. Dit vlammende effect duurt tot het voorjaar.

Fothergilla gardenii
Ook de Fothergilla is jaarrond een lust voor het oog. Het begint al in april met de heerlijk geurende witte bloemen. Na de bloei komt het blad aan de struikjes. Deze bladeren verkleuren in de herfst schitterend naar oranje en rood. Jammer toch dat Fothergilla nog zo onbekend is.

Cotoneaster suecicus Juliette
Het dwergmispeltje Cotoneaster suecicus Juliette heeft wat afhangende takken met bonte, groen met gele blaadjes. Na de bloei in mei met witte bloemetjes komen er mooie rode bessen aan.

Tip: Zet de struikjes in ruime, vorstbestendige potten.

Nieuwe matte coating beschermt én behoudt kleur en uitzicht terrastegels Van een mooi terras moet je kunnen genieten. Zonder zorgen. Speciaal daarom ontwikkelde Marlux voor de terrastegels Xtirio M-Coat Protection Mat: een exclusieve matte coating die efficiënt beschermt tegen vocht, vuil en vet zonder dat je de beschermlaag ziet. Een innovatie in de sector die het natuurlijke uitzicht van de terrastegels behoudt én zelfs nog meer karakter geeft. Of hoe alle terrassen van Marlux een speciale beschermengel krijgen!

Weg vuil, vocht en vet
Een mooi terras mooi houden, het blijft vaak moeilijk. Met Marlux ben je zeker van terrastegels die er jaar na jaar als nieuw blijven uitzien. De unieke M-Coat Protection is dan ook het resultaat van jaren ervaring in de productie van gecoate tegels. De matte beschermlaag uit kunsthars stoot vocht en vuil af, waardoor vloeistoffen en vetten niet in de tegels kunnen doordringen. Daarnaast kunnen mossen of plantaardige resten zich niet vasthechten aan het terras. Een poetsbeurt met water en neutrale zeep volstaat om alle vuil weg te spoelen.

Meesterlijk mat
Resultaat zijn terrastegels die langer hun originele kleur en uitzicht behouden. Dat komt ook omdat de behandelde toplaag goed bestand is tegen de ultraviolette straling van de zon. Testen onder extreem hoge lichtintensiteiten in de woestijn van Arizona bewijzen de efficiëntie van M-Coat Protection. Tegelijk zorgt de coating ervoor dat de natuursteenkorrels in de tegels beter tot hun recht komen, en dat de tint dieper en rijker wordt. Zo combineert M-Coat Protection een meesterlijke bescherming mét een matte uitstraling, wat exclusief is in de sector.

Garantie tegen kalk, vorst en groen
Marlux is zo zeker van de kwaliteit, dat de tegels met matte M-Coat Protection een drievoudige garantie krijgen: 10 jaar tegen vergroening, 10 jaar tegen vorstschade en 10 jaar tegen kalkuitslag. Zo kan je altijd onbezorgd genieten van je terras, jaar in jaar uit.

Even nergens aan denken. Zoek een rustig plekje op. Ga zitten met de ogen dicht en ontspan. Laat alle gedachten aan werk en andere verplichtingen los. Ervaar de omgeving. En waar kan dat beter dan in een kleine groene oase op het eigen balkon of terras?

Welke geluiden klinken er? Het verkeer in de verte, een vliegtuig, spelende kinderen, ruziënde stemmen? Of zijn er ook geluiden van dichterbij: fluitende vogels, zoemende bijen, het geritsel van bladeren in de wind? Maak je los van de waan van de dag. Creëer een eigen rustpunt om even afstand te kunnen nemen. Daar horen planten bij.

Roze bloemen
Door te kiezen voor bloemen in één kleur, creëer je een rustige en harmonieuze sfeer. Neem bijvoorbeeld roze. Roze is een speelse en vrolijke kleur met een vleugje romantiek. Kies bijvoorbeeld voor een grote pot met een kleine rododendron met grote uitbundige bloemen en wat kleinere potten met engels gras.

De rododendron Percy Wiseman bloeit in het voorjaar uitbundig. Uit de roze knoppen komen bloemen die gedurende de bloei naar lichtroze tot crèmekleurig wit verkleuren. Daardoor wordt de gele keel van de bloemen opvallender. Zet de plant in een ruime pot met humusrijke grond. Er is ook speciale potgrond in de handel. Houd de pot vochtig, dus niet te droog of te nat. Ze houden niet van de volle, felle zon, maar als ze teveel in de schaduw staan, komen ze niet zo gemakkelijk in bloei.

Een paar potten of manden met Engels gras maken het plaatje compleet. Deze plantjes vormen grasachtige pollen met ronde witte, roze of rozerode bloemhoofdjes van mei tot in de herfst. Simpel maar mooi. Een goede plant voor wie van bijen en vlinders houdt.

Meditatieve sfeer
Benadruk de meditatieve sfeer door de planten in potten met rustige tinten te zetten, zoals naturel, grijs of wit. Kies voor planten met een meerwaarde, zoals een lekkere geur, een mooie vorm of aantrekkelijk voor bijen en vlinders. Een of meer ornamenten in oosterse sfeer maken het helemaal af.

Genieten op het balkon of terras is meer dan alleen kijken naar al het moois. Kies ook eens voor planten met een luchtje en geniet met de ogen dicht. Een geurig balkon of terras maakt vrolijk.

Xtirio by Marlux combineert trendy design met vaak vergeten voordelen van beton Oost west, thuis best. Toch als je een Xtirio by Marlux-terras hebt... Want met deze eigentijdse collectie buitentegels in beton teken je voor een onvervalste vakantiesfeer in je tuin. Laat je inspireren tot een verleidelijk stukje buitenruimte. En vooral, geniet van de zomer met de vele, vaak vergeten voordelen die betontegels je bieden.

Beton als eigentijds alternatief
Vergeet het weinig trendy imago van weleer, vandaag is beton baas. Betonnen buitentegels zijn dan ook een volwaardige variant om je tuin eigentijds in te richten. Daarbij teken je voor een duurzaam terras, mooi én makkelijk. Enkele troeven op een rij voor een zalige en zorgeloze zomer:

Duurzaam
Composiettegels op basis van beton worden samengesteld uit zorgvuldig geselecteerde en zuivere, natuurlijke gesteenten. Dat vertaalt zich in stevige, sterke en slijtvaste tegels. De tegels zijn ongevoelig voor haarscheuren en maatvast. Marlux biedt bovendien een drievoudige garantie (10 jaar) tegen vergroening, vorstschade en kalkuitslag. Samengevat, beton is een natuurlijke rijkdom van eigen bodem, volledig recycleerbaar ook.

Onderhoudsvriendelijk
Een poetsbeurt met water en neutrale zeep volstaat om alle vuil van je terras te verwijderen. Betonnen tegels met M-coat Protection, een exclusiviteit van Xtirio by Marlux, zijn extreem onderhoudsvriendelijk. Ook kunnen mossen of plantaardige resten zich niet vasthechten aan het terras dankzij deze unieke beschermlaag.

Gemakkelijke plaatsing
Betonnen buitentegels kunnen gemakkelijk geplaatst worden op zand of stabilisé. Vooraf een betonplaat gieten is niet nodig (en mag zelfs niet). De plaatsing op gestabiliseerd zand (50 tot 100 kg cement per m3 zand) is waterdoorlatend. Daardoor kan het water dat door de voegen sijpelt, afvloeien naar de ondergrond en kunnen de tegels niet opvriezen.

Xtirio by Marlux, verrassende designtegels
Xtirio by Marlux staat voor moderne tuinen, terrassen en paden. Vier trendy moods bepalen de zomercollectie : Less is More, So Chique, Naturals en Rustic Charm. Elk ontwerp werd ontwikkeld met tuinarchitecten en designers. Het resultaat is een frisse collectie van buitentegels in beton, verkrijgbaar in grote formaten, natuurlijke afwerking en subtiele kleuren.

Natuurlijke kleuren
Dankzij de nieuwe matte M-Coat Protection, uniek in de sector, hebben de tegels een zeer natuurlijk effect én zijn ze tegelijk beschermd tegen vocht, vuil en vet. De beschermlaag zorgt er ook voor dat de natuursteenkorrels in de tegels beter tot hun recht komen, waardoor de kleuren dieper en rijker worden. Bij siertegels uit beton heb je ook weinig kleurverschil. De behandelde toplaag is bovendien goed bestand tegen de ultraviolette straling van de zon. Klaar om je keuze te maken uit het ruime kleurenpalet?

Creatieve combinaties
De uitzonderlijke sterkte en hoge draagkracht van betonnen siertegels creëren 1.001 mogelijkheden. Je kan de tegels zowel gebruiken voor tuinterrassen als voor tuinpaden en opritten. Daarbij kan je ze creatief combineren met verticale elementen in eenzelfde afwerking, zoals sierpaaltjes of bloembakken. Om niet de vele kleuren, formaten en verschillende legpatronen te vergeten!

Verano introduceert een praktisch en aantrekkelijk aluminium totaalconcept voor de tuin. Het concept omvat vrijstaande aluminium terrasoverkappingen, tuinschermen en bloem- en vijverbakken. Met dit totaalconcept is het eenvoudig om een compleet aangeklede tuin of een sfeervol overdekt terras te creëren. Dankzij een diversiteit aan kleuren en materialen geeft men zo een persoonlijke touch aan tuin en terras.

Meer artikelen...