1179
Balkon en terrasplant
Gepubliceerd: 08-10-2012

Met de zomer in het vizier wordt het hoog tijd om balkon of terras een snelle make-over te geven. Met zomerbloeiers creëer je in een handomdraai een kleurrijke en gezellige omgeving met Mediterrane uitstraling. Daar is het direct goed toeven. Twee planten die deze zomer op balkon en terras eigenlijk niet mogen ontbreken zijn het Vlijtig Liesje en de Tibouchina. Deze zomerbloeiers zijn namelijk uitgeroepen tot respectievelijk Balkon- en Terrasplant van het Jaar 2011.

Balkonkampioen
Vlijtig Liesje (Impatiens) is een ijzersterke balkonplant die ruim een half jaar onvermoeibaar doorbloeit. Geen wonder dat deze zomerbloeier is uitgeroepen tot Balkonplant van het Jaar 2011. In tegenstelling tot de vlijtige naam wordt Liesje bijzondere, rustgevende krachten toegedicht. Ze wordt daarom verwerkt in diverse lotions en geneeskrachtige middelen. De Balkonplant van het Jaar is dus niet alleen een beauty voor het oog maar geeft ook ontspanning aan de geest! Vlijtig Liesje is verkrijgbaar in de kleuren roze, rood, wit, oranje en lila. Ideaal om toe te passen op het balkon met en zonder schaduw.

Terrastopper
De Tibouchina is een adembenemende kuipplant met opvallende paarsblauwe bloemen. Ook de fluweelachtige bladeren van de Tibouchina zijn echter betoverend mooi. Wanneer je goed kijkt naar de plant wordt je haast verleid door de lange wimpers in de bloem. Haar betoverende uitstraling doet vermoeden dat de Tibouchina een plant is met divagedrag. Niets is minder waar, want wanneer je haar een zonnige plekje uit de wind geeft, bloeit ze onvermoeibaar door tot ver in het najaar.

Verzorging
Zomerbloeiers luisteren het balkon of terras op tot ver in het najaar. Door hun uitbundige bloei hebben ze veel vocht nodig. Geef daarom regelmatig water. Af en toe uitgebloeide bloemen weghalen, bevordert een langere doorbloei. Als je zomerbloeiers verwent met speciale plantenvoeding wordt je getrakteerd op een extra rijke bloei.

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide