wonenonlineInterieuradvies van onze interieurstylisteninterieur en inrichtenAlles over de badkamerAlles over de slaapkamerAlles over de keukenGratis woonbrochuresAlles over vloerenGratis roomplanner

Tuin - Pagina: 2

 
Soorten bloembollenSoorten bloembollen
Het verschil tussen enkelarige, meerjarige en verwilderingsbollen. De ene bloembol bloeit ieder jaar opnieuw en de andere niet.
Soorten bloembollen
Moeiteloos een tuin onderhoudenMoeiteloos een tuin onderhouden
Er gaat niets boven een mooi onderhouden tuin. Vers gemaaid gras, de bloemen in bloei en ook het tuinmeubilair strak in de lak. Zo’n tuin in topconditie heeft wel tijd en aandacht nodig.
lees meer
Maak je tuin af met een tuindeurMaak je tuin af met een tuindeur
Wil je in alle rust genieten in je tuin? Sluit deze dan af met een mooie tuindeur. Zo creëer je privacy, maar ook veiligheid omdat je voorkomt dat iedereen zomaar naar binnen kan lopen. En er is ontzettend veel keuze, dus altijd wel een deur die past bij jouw smaak.
lees meer
5 voordelen van een terrasoverkapping5 x een terrasoverkapping
Zit je graag buiten en baal je ervan dat de zomer ons land alweer heeft verlaten? Dan is een terrasoverkapping misschien wel een ideale oplossing voor jou! Met een terrasoverkapping kan je altijd buiten zitten, ongeacht het weer of de temperatuur. Overweeg jij een terrasoverkapping dan hebben wij alvast 5 voordelen voor je op een rijtje gezet.
Terrasoverkapping
Taxus in de tuin plaatsenTaxus in de tuin plaatsen
De venijnboom (Taxus baccata) is een conifeer die van nature voorkomt in Europa, Noord Amerika, West Azië en Noord Afrika. Ook in Nederland komt taxus van nature voor en je treft hem aan in kalkrijke loofbossen, struwelen, heggen, op hellingen en in bossen in de duinen.
lees meer
Groenblijver krijgt kleurTuinplant oktober: Leucothoe
Groenblijvers zijn tuinplanten die het hele jaar hun blad behouden en de tuin een permanent groene uitstraling geven. Dat wil niet zeggen dat groenblijvers niet kunnen verrassen. Een tuinplant als Leucothoe laat juist in het najaar zien hoe mooi hij is.
Groenblijver krijgt kleur
Bloembollen plantenNieuw: bollengrond
Schitterende kleuren en een lekker najaarszonnetje... het is volop genieten in de herfsttuin. Een van de leukste herfstklusjes is misschien wel het planten van bloembollen. De voorjaarsbodes brengen van februari kleur en fleur in de tuin.
Bloembollen planten
Herfsttuin: bladharkenNajaarsklusje: bladharken
Bladharken is een eenvoudig maar noodzakelijke tuinklusje. Dit najaar presenteert GARDENA een vernieuwde bladhark waar mee je snel en precies kunt werken
Herfsttuin: bladharken
Sierlijke tuinborstelsSierlijke tuinborstels
Siergrassen geven vooral in het najaar sfeer aan de tuin. De bloeiende aren wuiven gracieus in de wind en het ritselende geluid werkt ontspannend. Een van de mooiste siergrassen is borstelveergras. Boven een fontein van grassprieten steken de ‘tuinborstels’ fier uit. Geef borstelveergras een plekje in je tuin of op je terras. September is een uitstekende maand om ‘m te planten.
Tuinplant september 2016
Herfsttrends 2016Tuintrends herfst 2016
Dag zomer, hallo herfst! Ook in het najaar gaat het tuinseizoen gewoon door. Planten als violen, chrysanten en siergrassen zorgen dat er meer dan voldoende te beleven is. Wat zijn de tuintrends voor deze herfst?
Herfsttrends 2016
Tuintrends herfstTuintrend ronde vormen
Verbinding en harmonie zijn belangrijk en dat vertaalt zich in ronde vormen. Je ziet ze dan ook veel terug in de stijltrend ‘Connect the Story’. Voor de herfsttuin betekent dit dat vooral planten die veel op elkaar lijken worden gecombineerd.
Tuintrends herfst 2016
Tuintrends herfst Tuintrend lijnen en vormen
Een lijnenspel van verschillende vormen is kenmerkend voor de stijltrend ‘Reconsider Space’. Benadruk in de herfsttuin ook eens geometrische vormen. Combineer bijvoorbeeld ronde bolchrysanten met kegelvormige hulst.
Tuintrends herfst 2016
Tuintrends herfst Tuintrend Energie
Een najaarsdip is eenvoudig af te wenden met vrolijke planten als Skimmia’s, chrysanten en violen. In de groene stijltrend ‘More is More’ kan er nooit te veel kleur zijn.
Tuintrends herfst 2016
Herfst tuintrends 2016Herfst tuintrend Sprookjesachtig
De groene stijltrend ‘The World Beyond’ laat een sprookjesachtige sfeer zien. In de tuin krijgt je verbeelding de vrije loop, ook in het najaar. Door bosachtige planten als varens, zilverstruikjes en mossen te combineren, ontstaat een omgeving waarin je continu nieuwe dingen ontdekt.
Herfst tuintrends 2016
zweeds rabatDuurzaam en mooi: Zweeds rabat
Wanneer we een tuinhuisje, houten hok of schuur willen bouwen denken we vaak alleen maar aan de optie hout als materiaal maar heb je wel eens gedacht om Zweeds rabat te gebruiken.
lees meer
Tips: de schuur indelenTips: de schuur indelen
Je veegt het zweet van je hoofd en kijkt je kleine schuurtje in. Een prachtig bouwwerk van rustiek hout. Toen je dit landelijk gelegen huis voor het eerst bezichtigde, was het liefde op het eerste gezicht. Toch heb je de inspanning om deze ruimte om te toveren tot de schuur van je dromen onderschat.
lees meer
Composiet vloerplankenTerras 2016: composiet vlonder
We zien het al een paar jaar, het balkon of het terras wordt steeds meer een verlengstuk van onze woonkamer. We kunnen lekker buiten zitten en ook wanneer het regent en we hebben een veranda houden we het lekker droog.
lees meer
Tuinplant juli: pluimhortensiaTuinplant juli: pluimhortensia
Er is haast geen tuinplant die zo populair is als de hortensia. Laat je deze zomer eens verrassen door de pluimhortensia. Het is het minder bekende broertje van de ‘gewone’ Hortensia met de bolvormige bloeiwijze. Je herkent de plant direct aan de sierlijke, pluimvormige bloemtrossen die wel 30 cm lang kunnen zijn.
lees meer
Genieten met een verandaGenieten met een veranda
Wat is het toch altijd weer fijn als het zomerseizoen is aangebroken en we heerlijk kunnen genieten van het zonnetje in onze tuin. Jammergenoeg is het zomerseizoen altijd veel te kort en daarnaast is het in ons kikkerlandje steeds vaker nat dan droog
lees meer
Overal lente!Overal lente!
Zin in kleur? Met Bellis, primula en viool heb je in een mum van tijd een vrolijke lentesfeer op je balkon of terras. Plant deze voorjaarsbloeiers overal waar je wel wat kleur kan gebruiken. Als je eenmaal de smaak te pakken hebt, is niets meer veilig.
lees meer
IKEA TUNHOLMEN wint awardIKEA TUNHOLMEN wint award
De stijlvolle tuin- en balkonset TUNHOLMEN van IKEA heeft de Telegraaf VROUW Award gewonnen in de categorie ‘Wonen’. De aluminium terrasmeubels van het woonwarenhuis zijn door een jury genomineerd en vervolgens door lezeressen van VROUW magazine tot winnaar verkozen.
lees meer
Gras zaaien of graszoden leggen?Gras zaaien of graszoden leggen?
Het aanleggen van een nieuw gazon kan je doen op twee manieren: met graszaad of met behulp van graszoden. Het is raadzaam de voor- en de nadelen van beide methodes goed te overwegen.
lees meer
Hangstoel voor in de tuinHangstoel voor in de tuin
De hangstoel gaat het helemaal maken deze zomer. Ze zitten, pardon hangen, niet alleen erg comfortabel, hangstoelen geven door hun opvallende design ook nog eens een extra touch aan je terras. Het enige probleem waar je misschien wel eens mee te maken kan krijgen is.
lees meer
Doe eens wat anders met je blokhut Doe eens wat anders met je blokhut
Een blokhut wordt vaak met veel enthousiasme aangekocht, krijgt een leuk plekje in de tuin en na verloop van tijd zien we dat hij er verwaarloosd bijstaat en vol gestouwd is met rommel.
lees meer
gratis roomplanner


Gratis woonbrochures