L-elementen zijn betonnen sierblokken. Het beton wordt gegoten in een L-achtige vorm. Doordat het beton in de letter L wordt gegoten, ontstaat er een korte en een lange zijde. De korte zijde dient als ondersteuning en kan worden weggewerkt door deze in te metselen. De lange zijde is de zijde die je ziet. Deze vormt de basis van wat je gaat maken met de elementen.

 

De mogelijkheden van L-elementen
De L-elementen zijn eigenlijk voor elke project te gebruiken. Op kleine schaal voor in de tuin, kun je denken aan de basis van een vijver, het maken van de omlijning van een pad of het maken van een stevige plantenbak. Op grote schaal zijn de elementen bijvoorbeeld te gebruiken voor rotondes, op schoolpleinen of zelfs in speeltuinen. Doordat je niet vast zit aan een bepaalde vorm, kun je eindeloos variëren.

Een ophoging of afscheiding maken met L-elementen
Het maken van een ophoging of afscheiding met de L-elementen is niet moeilijk. Allereerst bedenk je wat je wilt gaan maken. Daarna maak je de grond egaal. Je kunt vervolgens de elementen makkelijk neerzetten in de gewenste vorm. Je kunt hierna nog veranderingen maken in de vorm, zodat deze precies naar wens is. Als de vorm perfect is, kun je de korte zijde van de L elementen vastleggen met zand, beton of stenen. Daarna kun je de elementen aan elkaar maken met cement of een voegmiddel. Als dit droog is, kun je de rest van het project afmaken. Bij een vijver moet je er bijvoorbeeld voor zorgen dat het project waterdicht is en bij de rand van een pad kun je de tegels ertussen leggen.

Voordelen
-Het beton is duurzaam, weerbestendig en ook nog eens sterk.

-Je zit niet vast aan een bepaalde vorm. Rondjes, vierkantjes, cijfers, letters en eigenlijk alles wat je nog meer kunt bedenken behoort tot de mogelijkheden.

-Door de elementen dicht tegen elkaar te zetten, heb je minder voegmiddel nodig .

-Doordat je de elementen los kunt neerzetten van tevoren, kun je de perfecte vorm maken.

lijn brochure 1

Gratis woonboeken

Nog meer inspiratie opdoen? Vraag de onderstaande brochures gratis aan!

Goossens 2018
Superkeukens
Mijn Bad
Dik Geurts
Dru gashaarden
Henders & Hazel
Prominent
Design keukens
Design leuning
Xooon

 

Geslacht

 


Geboortedatum

 

Wonenonline nieuwsbrief
 Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief

 

 

Ook leuk om te lezen