Beslotenheid, intimiteit en rituelen zijn de kernwaarden van de harmonieuze tuin. De natuurlijke materialen met reliëf en organische ronde vormen versterken dit. Ook alle zintuigen worden geprikkeld: van geurende, aaibare en mooi ogende planten. De tuin biedt tevens ruimte om jezelf te midden van al het groen even terug te trekken. In het kleurenpalet staan verschillende tinten groen centraal aangevuld met blauw. Planten als salie (Salvia), monnikskap (Aconitum), blauweregen (Wisteria) en het gestreepte siergras (Miscanthus) passen perfect in de harmonieuze tuin. Andere planten die voor extra blauwe accenten kunnen zorgen zijn Ridderspoor (Delphinium), gentiaan (Gentiana) en violen.

Vanmorgen onder de douche, hangend aan de douchekop, vroeg ik me af, hoe ik deze boodschap voor 't voetlicht kon krijgen op wonenonline.nl. Kletterend warm water over mijn lijf en verder niets brachten me bij onderstaande. Het kwam tot me omdat ik stil stond. Het doet me denken aan mensen die peinzen en antwoorden vinden in de file. Schijnbaar onbelangrijke momenten waarop “het” er ineens is.

'Niets' is 'iets' geworden.

Leven 1.0
Schreeuwend “Meer! Sneller! Harder!” willen we echt niet meer. Gelukkig. Balans zoeken tussen privé en werk, dat is het nieuwe credo. Juist de balans tussen in- en ontspanning, actief en inactief. Maar dat gaat niet vanzelf. Het is makkelijker gezegd dan gedaan.

Te lui (of te bang?) om “je enveloppen” open te maken?
Niets doen is lastig. Want dan kom je tot stilstand. Doorgaan zijn we gewend. Het is ons aangeleerd. Met niets doen kom je ook in aanraking met delen in jezelf waar je liever niet mee in aanraking wil komen. Die "enveloppen" maken we liever niet open. Voelen en ervaren dat sommige zaken toch niet zo goed gaan als het aan de buitenkant lijkt. Toch is het wel belangrijk "de enveloppen van het leven" wel open te maken. Openen is dus stap één, want wat levert kop in het zand op?!

Geef jezelf een hangmat, wordt onzichtbaar voor de wereld, relax, wordt een LUILAK en kom uitgerust terug. Open je eigen enveloppen en start het nieuwe seizoen weer met frisse energie.

Je eigen hangmat.
Je luilak hangmat is natuurlijk gemaakt van biologisch katoen en natuurlijk krijgen de fabrieksarbeiders een eerlijk loon. Tenslotte gaat € 1 per hangmat naar het kindertehuis in Colombia. Niet alleen jijzelf hebt hiervan plezier, ook je partner, collega’s, baas en wellicht je kinderen zullen het verschil ervaren. Om de investering hoef je het niet te laten; vanaf een paar tientjes heb je je hangmat thuis. Om de kosten hoeft u het "niets doen" dus niet te laten.

Hennug an, en rap 'n beetje!
Het is nog lang geen hangmattenweer. Klopt. En klopt niet. Onze inspiratiebron, de mensheid in Zuid Amerika heeft de hangmat binnen hangen. En niet buiten. Denk daar maar eens over na. Aarzel niet, reageer op dit artikel, stuur m door naar een vriend, neem contact op met ons, we liggen actief voor u klaar in de hangmat! 038-4250420 of info@luilak.nl.

Of sla bovenstaande over en bestel er één op www.luilak.nl


De Zweedse ontwerper Linda Brattlöff kwam er na een verhuizing achter dat alle tuinslangen groen of oranje gekleurd zijn. Zij wilde echter een tuinslang die gezien mocht worden en zo ontstond Garden Glory. De producten van Garden Glory zien er niet alleen fraai uit, maar zijn ook van uitstekende kwaliteit materialen. Stijlvolle design tuinslangen!

De Garden Glory tuinslang is van Scandinavische kwaliteit. Deze fraaie tuinslag is gefabriceerd in Zweden en opgebouwd uit drie lagen. De sterk beschermende buitenste laag maakt de tuinslang vuilafstotend, zeer flexivel en eenvoudig handelbaar. De slang is bovendien voorzien van een UV-coating waardoor de Garden Glory tuinslang haar kleur behoudt, ook na vele uren in de zon te hebben gelegen. Deze slang heeft een lengte van wel 20 meter waardoor je overal eenvoudig bij komt. Dankzij de 1/2" aansluiting kan de slang gebruikt worden in combinatie met vrijwel alle aansluitstukken. Voor deze slang zijn diverse fraaie accessoires verkrijgbaar waarmee je 'em helemaal compleet maakt. In stijl de tuin besproeien met Garden Glory!

Het hebben van buitenverlichting is onmmisbaar. Niet alleen voor de gezelligheid en sfeer die het geeft maar buitenverlichting vergroot ook de veiligheid rondom je woning. En natuurlijk is buitenverlichting ook gewoon heel praktisch. Je ziet goed waar je loopt en krijgt de sleutel in 1x in de deur als het donker is.

Er is een enorm grote keus in buitenverlichting. Daarom is het van groot belang om vooraf goed te bedenken welke plekken in de tuin je wilt gaan verlichten en welke rol de verlichting precies moet gaan spelen.

Wil je 's nachts geen last krijgen van ongewenst bezoek zoals het inbrekersgilde zorg er dan voor dat er genoeg verlichting rondom de woning aanwezig is. Denk voor het afschrik effect vooral aan schijnwerpers of breedstralers die aanspringen zodra er beweging gedetecteerd wordt.

Naast de verlichting voor het veilige gevoel wil je natuurlijk ook een gezellige sfeer in de tuin creeren. Denk bijvoorbeeld aan staande lampjes langs het tuinpad of aan spotjes in de grond waarmee je een boom of muur kunt uitlichten.

Maar bij buitenverlichting kan je ook denken aan staande lampen die je plaatst naast je loungeset of gezellige hanglampen om je veranda te verlichten zodat je ook in de avonduurtjes buiten nog een boekje kunt lezen.

Buitenverlichting is er in allerlei kleuren en stijlen. Of je nu houd van klassiek, modern, landelijk of strak... de keuze is reuze! Neem maar eens een kijkje op de website van Nostalux.nl Zij bieden een enorm scala aan buitenverlichting! Trendy scheepslampen, Industriële lampen van nostalgisch tot design je kan het zo gek niet bedenken.

Zet ook jouw tuin in het licht en laat je inspireren door Nostalux.