De slaapkamer…je heiligdom, waar je je terugtrekt en tot rust komt.. maar wacht. Anno 2016 wordt de slaapkamer steeds meer een mini woonkamer, waar bezoek ook welkom is, waar je leest, internet en tv kijkt. Leveranciers van slaapkamermeubelen komen daarom met een steeds uitgebreidere collectie meubelen voor in de slaapkamer. Denk dan aan de gebruikelijke (kleding)kasten, aangevuld met bijzettafeltjes, bankjes en stoelen.

Niet iedereen heeft een slaapkamer die de ruimte biedt voor allerlei extra meubelen. Eén ding is ook zeker, het bed staat centraal. We geven ons steeds minder tijd om goed uit te rusten, dit bed moet daarom van goede huize komen. Hier willen we voor betalen, maar dan moet de verkoper wel een goed verhaal hebben.

Terug naar de basis met massief hout
Voor welke type bed we gaan is niet eenduidig. Wel is het populair om terug te gaan naar de basis, naar de eenvoud. Natuurlijke materialen zijn dan de logische keuze. Een moderne bedombouw van echt hout (dus geen MDF) hoort hierbij, er zijn inmiddels zelfs bedden beschikbaar waar helemaal geen metaal in verwerkt is. Puurder kun je het bijna niet krijgen.

De ene boxspring is de andere niet
Nederland blijft echter een land met een voorkeur voor Scandinavisch slapen. De boxspring wordt het meest verkocht. In dat geval is textiel een erg groot onderdeel van het bed, hiermee wordt de boxspring immers in zijn geheel bekleed. De kwaliteit en herkomst hiervan zijn in 2016 steeds belangrijker. Dit bepaalt immers hoe hoog de kwaliteit en de gezondheidsvoordelen van het bed zijn. Denk hierbij aan het gebruik van duurzame en recyclede materialen, maar je kunt ook kiezen voor speciale anti-allergische stoffen. Wol is trouwens terug van nooit weggeweest. Dit is immers misschien wel het meest pure en natuurlijke materiaal dat er is.

Goed, dat zijn de trends op het gebied van het bed. Het matras dat hierin ligt is echter misschien nog wel belangrijker. Lees ook onze tips voor het creëren van een rustgevende slaapkamer met gebruik van Feng Shui wijsheden.


lijn brochure 1

Gratis woonboeken

Nog meer inspiratie opdoen? Vraag de onderstaande brochures gratis aan!

Goossens 2018
Superkeukens
Mijn Bad
Dik Geurts
Dru gashaarden
Henders & Hazel
Prominent
Design keukens
Design leuning
Xooon

 

Geslacht

 


Geboortedatum

 

Wonenonline nieuwsbrief
 Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief

 

 

Ook leuk om te lezen