1618
Slaapkamer trends
Gepubliceerd: 28-10-2012

Met de winter voor de boeg is het de moeite waard eens wat extra aandacht aan de slaapkamer te besteden. Meer gezelligheid, meer comfort en gezond slapen is wat we willen én wat we nodig hebben! We slapen gezonder op bedden die beter ventileren en ondersteunen, met een optimale drukverlaging.

‘Hoog’ slapen is het nieuwe slapen, met steeds dikkere matrassen, boxsprings en een topmatras als slagroom op de taart. Voor gezelligheid hebben we een flinke dosis kleur nodig. Aansluitend op de woonmodetrends zien we ook in de slaapkamer meer opvallende kleuren toegepast. Niet alleen in behang, gordijnstoffen en tapijt maar ook in de gestoffeerde bedombouw, matrassen en bedtextiel. Om inspiratie op te doen voor een gezellige én gezonde slaapkamer, hier een selectie van noviteiten!

Sfeervol Strak

De Tozza boxspringcollectie van Auping is uitgebreid met de nieuwe Tozza Lines. De strak gestoffeerde boxspring, matras en topmatras worden gecombineerd met een hoofd- en voetbord met een strak lijnenpatroon, voor een moderne maar sfeervolle slaapkamer. Ssssst, Bob slaapt! Het nieuwe dekbedovertrek van SNURK komt inclusief hond, in 2D. Een foto van hond Bob is op het witte beddengoed geprint. Bob houdt van snuffelen, knuffelen, wandelen, niet luisteren en boterhammen stelen van het aanrecht. Maar nog het meeste houdt hij van slapen, lekker opgerold op het warme dekbed van zijn baasje. Geef hem eens ongelijk! Slapen als een Sultan

inspiratiebrochures1.png

is de binnenveringsmatras Sultan Holmsjö in combinatie met de matrasbodem Sultan Atna als beste uit de test van de Consumentenbond gekomen. Uit de test blijkt dat deze boxspringcombinatie de beste prijs-kwaliteitverhouding heeft. Belangrijke voordelen van de binnenveringsmatras zijn de 4,5 cm dikke laag latex met druk verlagende eigenschappen waardoor het lichaam goed kan ontspannen, de pocketveren die het lichaam ontlasten en tenslotte het lyocell in de tijk dat ventileert, vocht afvoert en zorgt vor een gelijkmatige temperatuur.

Naast een goede nachtrust is een goed uiterlijk wat Opaque & Sheer betreft ook erg belangrijk voor een boxspring. Daarom werd Roderick Vos ingeschakeld, voor het ontwerp van een nieuwe boxspring collectie. “Ik ben voor deze eerste beddenserie uitgegaan van het archetype van het bed. Ik zie een bed als een meubelstuk waarbij veel aandacht moet worden gestoken in afwerking. Alles moet kloppen, tot in de details!”

Tante Ted voor haar neefjes

Hip, grafisch, stoer en kleurrijk: deze termen zijn van toepassing op nieuw beddengoed, speciaal voor boys! Erg stoer maar gelukkig ook erg zacht, door de uitvoering in katoenen percaline. Deze collectie van Tante Ted is handgemaakt en komt goed tot zijn recht in een moderne jongenskamer met stoere accessoires zoals een looplamp, gekleurde opbergblikken en ‘stedelijke’ accessoires.

Dromen op maat

Maak statements met kleur, met de nieuwe Color Collection van Swiss Sense! Het Color Your Dreams concept maakt een persoonlijke boxspring op maat mogelijk. Stel je bed dus niet alleen qua kleur maar ook qua vormgeving en ligcomfort samen. Alleen voor het hoofdbord bijvoorbeeld, zijn veel diverse uitvoeringen mogelijk: doorgestikt, gecapitonneerd of gebogen, met of zonder piping en keuze uit 10 verschillende uni-kleuren. Afhankelijk van gewicht, geslacht en voorkeur kies je voor een pocketvering matras met natuurlatex of traagschuim afdeklaag. En wil je een vlakke of elektrisch verstelbare uitvoering? Keuze te over!

Lief!

Na kleding en accessoires richt het vrolijke kindermerk Lief! Lifestyle zich nu ook op het interieur. Met een nieuwe collectie meubels en accessoires heeft Lief! alle ingrediënten voor een kleurrijke kinderkamer. Van vrolijke ledikanten tot schommelstoeltjes en van kledingkasten tot mini make-up tafels.

Landelijk slapen

Studio Ilse, het label van Ilse Crawford, presenteerde in Londen een nieuw bed met bijbehorende nachtkastjes. Geheel in de modern landelijke stijl van de voorgaande meubelserie: in blank hout, met spijlen. Het is nog niet bekend wanneer het bed verkrijgbaar zal zijn.

Hollandse Eco Chic

De exclusieve boxspring Sapphire van Lavital wordt volledig handgemaakt in eigen atelier en gepersonaliseerd naar de wensen, proporties en behoeften van de eigenaar. Zo wordt op elk matras de naam van de eigenaar geborduurd! De matras bestaat uit luxe materialen zoals fijne kameelwol en fairtrade biologisch katoen. Het frame en hoofdbord zijn opgebouwd uit Cradle to Cradle Ecoboard panelen. Voor de zachte afwerking is soja schuim gebruikt. Het fairtrade biologisch satijnen bedlinnen maakt de beleving van dit Eco Chic designbed af. Duurzaamheid staat voorop: het complete bed is voor 95% recyclebaar en composteerbaar tot biologische meststoffen.

Nieuwe sfeer? Nieuw bedtextiel!

Een fijn bed is de basis voor een goede en gezonde nachtrust. Het bedtextiel speelt een belangrijke rol in de stijl en sfeer van de slaapkamer. Van een sneeuwwitte slaapkamer tot klassiek en glamour zwart of warm terra: met nieuw beddengoed wissel je moeiteloos van stijl.

Fris slapen

Designduo Scholten & Baijings ontwierpen kleurrijk bedtextiel met geometrische patronen, voor het Deense merk Hay. Zachte pastellen en neon details zijn kenmerkend en geven de slaapkamer een fijne opfrisser.

Linnen op maat

Het beddengoed van Mirabel Slabbinck is aan de persoonlijke smaak aan te passen. Slabbinck legt de nadruk op linnen op maat, waarbij elk model uitgewerkt kan worden in een kleur naar keuze. Door basisontwerpen persoonlijke accenten te geven, kan je exclusieve modellen creëren die helemaal zijn afgestemd op je smaak of interieur. De collecties van Slabbinck zijn sober en strak, maar niet zonder oog voor detail.

Een gezellige én gezonde slaapkamer

In een goede slaapkamer gaan gezellig en gezond hand in hand. Voor een gezond klimaat is het belangrijk goed te ventileren (zet s ochtends dat raam open, ook al is het koud!). Hoewel het tijdens de koude wintermaanden verleidelijk is de verwarming iets hoger te zetten, is het belangrijk niet te warm te slapen. Goede verduisterende gordijnen en stilte zijn, tot slot, belangrijk voor een vaste slaap. Een fijne slaapkamerbeleving heb je zelf in de hand: maak de slaapkamer gezellig! Doe dit met mooi bedtextiel, zachte materialen (plaids, vachtjes op de vloer) en een rijke styling van plaids, sierkussens, bijzettafels en boekjes (laat die tv uit en lees eens een boek voor het slapengaan!). Zorg daarnaast voor sfeerlicht, met mooie (schemer)lampen. Slaap sfeervol!

Bron: Perscentrum Wonen

Door: Monique van der Reijden, Perscentrum Wonen

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide