1050
Slabbinck bedlinnen
Gepubliceerd: 11-10-2012 Laatste update: 07-04-2022

Mirabel Slabbinck inspireert interieurliefhebbers met exclusieve collecties Met het najaar voor de deur, schakelt de gezelligheid straks een graadje hoger. Een winterse brunch, knusse avonden met een gezelschapspel, een heerlijk schuimbad om je dan na een lange dag zalig in zacht bedlinnen te vleien.

Mirabel Slabbinck inspireert je tot alle luxe en comfort met exclusief linnen op maat. Laat je verleiden door de nieuwe najaarscollecties en stel zelf je persoonlijk linnen op maat samen. Op Maison&Objet stelt het Belgische merk de nieuwe collecties én de assortimentuitbreiding in primeur voor.

Slabbinck Home Creations start het najaar enthousiast met sierlijke collecties linnen én met een nieuwe naam: Mirabel Slabbinck. Zo legt het merk dat volgend jaar de tiende verjaardag van de vierde generatie Slabbinck viert  nog meer de nadruk op persoonlijk linnen op maat. Waarbij elk model kan uitgewerkt worden in een kleur naar keuze.

Mirabel Slabbinck: "We zien onze vaste collecties als een bron van inspiratie, als een begin vanwaar je fantasie het overneemt. Door basisontwerpen persoonlijke accenten te geven, kan je exclusieve modellen creëren die helemaal zijn afgestemd op je smaak of interieur. Denk aan satijnzacht bedlinnen dat perfect past bij de kleur van je slaapkamer. Of aan badlinnen dat qua motief speels contrasteert met het bedlinnen. We willen dat onze linnencollecties tot de verbeelding spreken. Dat maakt interieur-inrichting ook zoveel leuker, persoonlijker en spannender."

Nieuwe collecties bedlinnen
Naar goede gewoonte zijn de collecties van Mirabel Slabbinck sober en strak, maar niet zonder extra oog voor detail. Een sierlijk accent in kant? Speelse lijnen? Of verborgen kleuraccenten? Ontdek het uitzonderlijke bedlinnen dat zelfs de koudste winternachten snel opwarmt.

Cantharis/Pendula, met een romantisch kantje
De collectie Cantharis/Pendula laat de Brugse roots van Mirabel Slabbinck stijlvol zien. De ontwerpster creëerde een verfijnd accent in kant. De brede band die het dekbedovertrek, de kussenslopen en het laken van Cantharis siert, oogt modern door de lurex-draad die erin verwerkt is.

Voor zoveel stijl moet de nieuwe plaid Pendula, wol en katoen gemengd, zeker niet onderdoen. Een gracieuze tekening maakt de plaid verrassend mooi, terwijl het speciale wasprocedé (boutis) hem onweerstaanbaar zacht maakt.

Cantharis: 100% satijnkatoen Pella

Richtprijs: 496 euro

inspiratiebrochures1.png

Pendula: wol/katoen

Richtprijs: 173 euro

Yucca, speels asymmetrisch
Heel sober en strak oogt Yucca. Het zilverkleurige bedlinnen kreeg een asymmetrische tekening door kleine neepjes in de stof te stikken. Resultaat is een moderne collectie met een speelse toets.

Yucca: 100% satijnkatoen Pella

Richtprijs: 638 euro

Gizli, verborgen kleuraccenten
Het idee van hidden colours inspireerde Mirabel Slabbinck tot Gizli. De modellen hebben een kleur-accent, maar een beetje weggestoken. Voor het dubbelzijdige dekbedovertrek kan je twee kleuren naar smaak combineren. Enkele kussenslopen hebben een boord rond om rond, zonder volant. De andere kussenslopen hebben een dubbele volant aan de zijkant, waarbij de binnenkant van de volant in een ander kleur is uitgewerkt. Zo krijg je een sober en stijlvol geheel waarmee je even bescheiden als betoverend kleuraccenten kan leggen. Gizli past subtiel in vele interieurs.

Gizli: 100% satijnkatoen Pella

Richtprijs: 436 euro

Papaya/Carica, geniaal geometrisch
Bourdon lijnen die elkaar kruisen en een stukje cirkel vormen. Dat grafisch spel typeert Papaya en vind je ook terug op de bijhorende sprei Carica. De sprei is gemaakt van dubbelzijdig linnen. De tekening is gebaseerd op een typische spirograaftekening met geometrische patronen.

Papaya: 100% satijnkatoen Pella

Richtprijs: 2022 euro

Carica: 100% linnen

Richtprijs: 172,20 euro

Taiga, kleurrijk Marokko
Taiga van Mirabel Slabbinck brengt je naar het zuiderse Marokko. Naar de typische kleuren blauw, oranje en bruin. En naar prachtige patronen. De tekening is vakkundig uitgewerkt door een koordje op de stof te stikken. De plaid Betina kreeg daarbij een nieuwe kleur, met naturel en blauw. Kortom, Taiga is er voor de vele liefhebbers van een mediterrane sfeer.

Taiga: 100% satijnkatoen Pella

Richtprijs: 493 euro

Betina: kasjmier/zijde

Richtprijs: 689 euro

Nog exclusiever, nog uitgebreider
De nieuwe wintercollecties houden de ambitieuze reputatie van het Belgische merk hoog. Met de stoffencollectie Suprême tekent Mirabel Slabbinck nu voor nog exclusiever bedlinnen. "Deze collectie omvat de meest verfijnde kwaliteitsstoffen. Ze zijn gemaakt met dezelfde garens als onze standaard-kwaliteit, maar zijn gedubbeld. Daardoor voelen ze nog zachter aan, zijn ze nog duurzamer en luxueuzer. In deze effen stoffen kunnen we alle modellen van onze collectie bedlinnen uitwerken." Concreet zijn er nu drie basiscollecties bedlinnen: Essentials (2 stofkwaliteiten, 2 series linten), Design (5 stofkwaliteiten) en Suprême.

De stoffen voor deze laatste zijn:

Bora: 100% percaalkatoen TC 400, in wit, ecru en beige

Belladonna: 100% satijnkatoen TC600, in wit, ecru en grijs

Nali: 100% satijnkatoen TC600 garenverf, dubbelzijdig, in grijsblauw, violet en bruin

Daarnaast breidt Mirabel Slabbinck het assortiment uit met dekbedden en kussens, met een vulling van 100% dons of 100% polyester, beide op maat gemaakt. Ook nieuw in het gamma zijn de matrasbeschermers op maat, in een speciale stof die ademt maar vocht weert. Zo is het assortiment bedlinnen breder en completer dan ooit.

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide