Waar moet ik rekening mee houden bij het uitzoeken van een bed? Een goed bed gaat verder dan alleen het materiaal of een bepaald merk. Maar hoe kies je een goed bed uit het grote aanbod?

Als u vooraf rekening houdt met de volgende vragen, kunt u in overleg met de Slaapgilde slaapadviseur een goede keuze maken:

* in welke houding bent u gewend te slapen?

* heeft u gezondheidklachten?

* op wat voor soort matras slaapt u?

* op wat soort bedbodem ligt het matras?

* heeft u ook een topmatras?

* hoeveel jaren slaapt u op uw huidige matras?

* wat is de hardheid van het matras?

Verder spelen vanzelfsprekend lichaamsbouw, lengte, gewicht, mate van transpiratie én natuurlijk de eigen voorkeur een grote rol.

Bron: Slaapgilde

Dit najaar introduceert boxspringspecialist Swiss Sense de luxe boxspring 5800.

De boxspring is uitgevoerd in een glanzende grijs-zilver gekleurde velours. De achterwand is ook in deze luxe zachte stof uitgevoerd en is geheel gecaptioneerd waardoor een zeer glamoureus effect ontstaat.

Om de slaapkamer geheel in stijl in te richten en om wat praktische opbergruimte te creeëren voor kussens en beddengoed, levert Swiss Sense een bijpassende bedbank

Puur natuur, meer dan 100 jaar vakmanschap, authentiek Nederlands en tegelijk maatwerk voor de hedendaagse mens. De combinatie van deze factoren heet Kuperus. Een puur Nederlands kwaliteitsproduct gemaakt om met open ogen van te dromen. Of om prinsheerlijk in te slapen.

Diep in landelijk Twente worden bedden nog handgemaakt. Alleen puur natuurlijke materialen zoals paardenhaar, gekaarde katoen en zuiver wol worden daarvoor gebruikt. Elk bed wordt afgestemd op de persoonlijke wensen van de toekomstige eigenaar. Hier is elke klant koning. En zelfs de koning klant, getuige het predikaat Hofleverancier.

Ambachtelijk vakmanschap
Trend is de nieuwe bewustwording. Bij bedden gaat het om het innerlijk en om een mens- en milieuvriendelijk product. Natuurlijke materialen en puur ambachtswerk staan daarvoor garant. En een bed met goed karakter is de basis voor een optimale productiviteit overdag. En wie voor het slapen gaan ook nog wat wil dagdromen kiest voor een bed dat helemaal past bij eigen idee en inrichting. De Kuperus bedden kunnen met een keur aan stoffen en leersoorten worden bekleed. Kwestie van kunnen kiezen. Of van zelf aanleveren, want ook dat is mogelijk.

Durver of dromer
Durvers wijken af in kleur en kiezen voor warm oranje, butterscotch of zelfs warm rood. Landelijke types kiezen blauw, bordeauxrood of zachte bruintinten. En voor wie houdt van het buitengevoel is er een mooie groenmelange. Licht grijs met pastels is voor de dromers onder ons. Voor iedereen de mogelijkheid om te kiezen voor een eigen combinatie, de setting voor het juweel waar het eigenlijk om gaat: Het handgemaakte binnenwerk van het Handgemaakte Kuperus slaapsysteem.

Opbouw bed en matras
Er zijn vier uitvoeringen. Basis is een degelijk massief houten frame, vervaardigd van de hoogste kwaliteit langzaam groeiend grenen, met maar liefst 25 jaar garantie op veer- en framebreuk. Op dit frame bevinden zich 2 lagen veren. De onderste laag is een Bonell veer, gescheiden door een jute drukverdeler volgen dan de pocketveren, leverbaar in soft, medium, firm en extra firm. Als toplaag wordt hoogwaardig zuiver paardenhaar verwerkt met daarop gekaarde katoen. Op de box volgt de keuze tussen drie topmatrassen: met een kern van paardenhaar een kern van natuurlatex in soft, medium, firm en extra firm, of met een kern van minipocketveertjes. De kern wordt afgedekt met paardenhaar en katoen. Superdeluxe en daarmee het paradepaardje uit de Kuperus-stal, bestaande uit een box, een losse matras met als kern pocketveren van 18 cm en daarop een topmatras naar keuze. Mede door die extreem lange pocketveer is dit slaapsysteem ongekend comfortabel. De afwerking is, karakteristiek voor Kuperus, van 100% natuurlijk paardenhaar en gekaarde katoen. Extra is de zuiver wollen tussenlaag, tussen box en matras die zo zacht en dik is dat elke nacht borg staat voor het optimale nestgevoel.

Natuurlijk Nederlands
Alle Kuperus bedden worden in Nederland gefabriceerd. Mochten zich - maar dat is bijna onwaarschijnlijk - problemen voordoen, dan is de service zo geregeld.

Hard, zacht, verstelbaar of vlak zijn slechts enkele ingredienten om een persoonlijk samengesteld bed te realiseren. Met de nieuwe Royal Class 777 speelt Swiss Sense in op de individuele wensen van iedere slaper.

De Royal Class 777 bevat een gestoffeerd hoofdbord, 2 (elektrisch verstelbare) boxsprings die zijn afgedekt met natuurlijke materialen. Verder bevat het bed 2 pocketvering matrassen die zijn voorzien van 5 ergonomische comfortzones en afgedekt met natuurlijke materialen. Het geheel wordt afgedekt met een luxe matrastopper van wol & katoen.

De luxe boxspring kan uitgevoerd worden in de herkenbare uni ruit welke verkrijgbaar is in de kleuren ivory, grey, coffee, darkblue en black maar er kan ook gekozen worden uit de overige Royal Class stoffen en kleuren. Het onderstel van het bed is uitgerust met soepele wieltjes. Verplaatsen gaat zo heel gemakkelijk. Erg praktisch bij het stofzuigen, de bedden kunnen zo even worden verschoven.

De Britse luxe beddenfabrikant Vi-Spring heeft op de prestigieuze IMM-beurs in Keulen twee nieuwe modellen geïntroduceerd: de Marquess Supreme en de Coronet Supreme. Deze modellen bevatten, zoals de andere modellen uit de Vi-Spring collectie, alleen 100% natuurlijke materialen en zijn volledig met de hand gemaakt.

De Marquess Supreme is uitgerust met twee lagen veren, van elk meer dan 350 veren/min ingenaaide pockets, en telt daarnaast ook drie rijen zijnaden. Het matras wordt met de hand gestoffeerd, waarbij een mengeling van de allerbeste natuurlijke materialen wordt gebruikt, waaronder lamswol, katoen en zijde. In de dubbele veren reeks, is de Marquess Supreme een steviger alternatief voor de comfortabele Tiara en Tiara Supreme modellen van Vi-Spring.

De Coronet Supreme is uitgerust met één verenlaag van meer dan 500 veren/min ingenaaide pockets en wordt gestoffeerd met pure lamswol en katoen. In de enkele veren reeks is de Coronet Supreme een perfect alternatief voor het Regal Supreme model van Vi-Spring.

Beide modellen bestaan, zoals alle Vi-Spring bedden, voor 100% uit natuurlijke materialen zoals katoen, kokosvezel, lamswol, kasjmier, mohair en zijde. De nieuwe modellen bevatten geen paardenhaar, maar dit is vervangen door een gelijkwaardige mix van materialen om te zorgen voor een zelfde comfort.

Mike Meehan, directeur van Vi-Spring: "Bij het ontwerpen van de Marquess Supreme en de Coronet Supreme hebben we opnieuw al onze expertise en ervaring toegepast, om te zorgen voor het beste comfort. Onze aanpak zorgt ervoor dat we bedden maken zonder concessies te doen. We streven er dan ook naar om al onze klanten slaapcomfort te bieden dat hun leven zal veranderen."

Om perfect comfort en ondersteuning te garanderen, worden de Marquess Supreme en de Coronet Supreme, net zoals alle andere Vi-Springs, met de hand gemaakt door ervaren vakmensen in het atelier in het Groot Brittannië. Vi-Spring staat voor service op maat: er is keuze uit meer dan 50 verschillende stoffen uit de Vi-Spring-collectie om de matras, de boxspring en het hoofdeinde te bekleden. Of, indien gewenst, kan een door de klant geleverde stof worden gebruikt, die volledig aansluit bij het eigen interieur

Bij Frieschen Bedden was al veel mogelijk op het gebied van maatwerk en nu is het zelfs mogelijk om je eigen bed te ontwerpen. Desgewenst met bijpassende nachtkastjes en linnenkast, in elke gewenste afmeting. Een eenvoudige schets is genoeg om jouw droomslaapkamer werkelijkheid te maken.

Het combineren van een waterbed en een boxspring in één tweepersoonsbed, speciale afmetingen, een extra dikke topper, eigenlijk was er al geen nee te koop bij Frieschen Bedden. Toch is het Frieschen gelukt om hun maatwerkmogelijkheden nog verder uit te breiden. Klanten kunnen voortaan hun eigen bedombouw ontwerpen. Van modern tot klassiek en van nostalgisch tot stoer, de mogelijkheden zijn eindeloos. "Een bed is niet alleen functioneel, het is ook het belangrijkste onderdeel van het interieur van elke slaapkamer", aldus Germ Hosper van het Friese beddenbedrijf. "Bovendien merken wij dat er behoefte is aan maatwerk tegen een scherpe prijs. Niet alleen als het gaat om de bedombouw, maar ook als het gaat om nachtkastjes of slaapkamerkasten. Bij ons is elk model en elke afmeting mogelijk. Schuine wanden, gekke hoekjes, hoe afwijkend ook, wij kunnen overal een oplossing voor bieden." De bedombouw en (nacht)kasten kunnen van elke gewenste houtsoort worden gemaakt, waaronder steigerhout. Consumenten die de meubelen liever willen laten voorzien van een kleurtje, hebben de keuze uit maar liefst 185 verfkleuren.

Maatwerk tegen standaardprijs
Frieschen Bedden heeft een ruim assortiment aan € veelal elektrisch verstelbare € boxsprings, waterbedden en matrassen. Uniek aan de Frieschen Bedden: in elk matras kan desgewenst een geïntegreerd massagesysteem worden ingebouwd. Ook wat de inhoud van de bedombouw betreft biedt Frieschen dus grenzeloos maatwerk. Toch vallen de prijzen reuze mee. "Wij kopen onze eigen materialen in en hebben een eigen productiefabriek. Hierdoor kunnen wij consumenten een bed op maat bieden tegen bijna dezelfde prijs als een standaard bed."

Wat is het belang van goed slapen? Tenminste één derde deel van je leven moet je slapen! Aldus slaapexperts wanneer je alert, in een goede stemming, creatief én de hele dag vol energie wil zijn. Voor de gemiddelde persoon betekent dit dat je ongeveer 24 jaar in bed ligt...

Een groot aantal meesten vindt het zonde om zoveel van je tijd te verslapen. We worden dan ook van alle kanten aangemoedigd actief te zijn en juist minder tijd te slapen. Er zijn mensen die denken met vier uur slaap per etmaal te kunnen functioneren. Op de lange termijn zal chronisch slaapgebrek je carrière of manier van leven negatief beïnvloeden. Wij stellen dan ook dat slaap geen luxe is, maar bittere noodzaak!

Mits je het slaapproces voldoende tijd geeft met de juiste omstandigheden geeft het nieuwe energie. Het herstelt, verjongt én voorziet je lichaam en hersens van nieuwe veerkracht. Wees bewust van het volgende: één derde deel van je leven dat je moet slapen heeft een doorslaggevend effect op de andere twee derde delen van je leven. Met goede en gezonde slaap verhoog je:

* energie

* stemming

* geheugencapaciteit

* creativiteit

* reactievermogen

* denkvermogen

* gezondheid

* alertheid

* prestaties

Het slapend brein speelt een belangrijke rol in het reguleren van de lichaamsfuncties (denk aan het immuunsysteem). Slapen laad je lichaam weer op én verscherpt de denkprocessen als je wakker bent. Volgens wetenschappers helpen dromen je problemen van overdag te verwerken. Kortom, redenen genoeg om het belang aan te geven van zowel de juiste hoeveelheid slaap als ook een goede en gezonde slaap.

Bron: Slaapgilde.nl

We slapen ongeveer een derde van ons hele leven. Waarom zouden we dit dan niet zo aangenaam mogelijk maken? Bovendien, voor een goed humeur, meer energie, alertheid en creativiteit is een goede nachtrust essentieel. Hoe we slapen is daarom belangrijk, ga voor het kopen van een nieuw bed, matras of deken dus goed voorbereid op pad!

Tip 1. Goede voorbereiding
Analyseer welk slaaptype jij bent. Slaap je veelal op je rug of op je buik? Heb je het vaker warm of koud s nachts? Transpireer je veel of weinig? Neem deze punten mee bij de aanschaf van een nieuw matras, bedbodem, dekbed of kussen.

Tip 2. Bepaal de sfeer
Met verf, behang, vloerbedekking, gordijnen en bedtextiel breng je sfeer in de slaapkamer. Knip plaatjes uit tijdschriften van kleuren, sferen, materialen die je aanspreken en maak daar jouw persoonlijke moodboard van. Dit voorkomt dat je, door het enorme aanbod, de weg kwijt raakt. Toets alles wat je ziet aan je moodboard. Stick to your plan!

Tip 3. Ga proefliggen
Ga uitgebreid proefliggen. In de meeste slaapkamerspeciaalzaken krijg je uitgebreid de gelegenheid om te proefliggen. Doe dit vooral s ochtends. In de loop van de dag raak je vermoeid en ligt alles lekker.

Tip 4. Laat je adviseren

In de betere slaapkamerspeciaalzaken kunnen ze je goed informeren over de verschillende slaapsystemen en hun eigenschappen. Ook geven ze advies over bijvoorbeeld de maatvoering van het matras. Ga altijd uit van je lichaamslengte en tel daar minimaal 20 cm bij op. Natuurlijk hebben ze in deze speciaalzaken altijd de nieuwste collecties bedtextiel en accessoires.

Een bed koop je met de intentie er een aantal jaren mee te doen. Het is dan ook erg zonde als je bed een miskoop blijkt te zijn. Voorkom dit, door bovenstaande tips op te volgen! Welterusten.

Bron: Perscentrum Wonen

Swiss Sense heeft voor iedereen een passend antwoord op het gebied van slaapcomfort. Niet iedereen heeft hetzelfde wensenpakket voor zijn of haar nachtrust. De matraskeuze is onder andere afhankelijk van iemands gewicht. Maar als men kampt met slaap- en/of gezondheidsproblemen vraagt dat weer om een andere aanpak. Dit heeft niets met de stijl, kleur of uiterlijk van het bed te maken maar alles met het binnenwerk. Om aan ieders slaapwens tegemoet te komen levert Swiss Sense haar boxpring 333 in een Lifestyle variant en een Preventum variant. Deze laatste uitvoering is ideaal voor mensen die om medische redenen meer van een matras verwachten dan normaal.

Lifestyle 333
Een complete boxspring welke wordt geleverd met een gestoffeerd hoofdbord. Verder bevat het bed twee elektrisch verstelbare boxsprings met dubbele pocketveren in de kern. Het bed is verder voorzien van 5 ergonomische comfortzones en afgedekt met hoogwaardig comfortschuim. Daarnaast heeft het bed een luxe comfortschuim matrastopper.

Preventum 333
Wanneer men last heeft van slaapproblemen, rug- en nekklachten is de Preventum 333 een goed alternatief voor de Lifestyle 333. Qua vormgeving is de boxspring gelijk aan de Lifestyle 333, echter zijn bij dit bed hogere eisen gesteld aan het ligcomfort. De Preventum matrassen danken hun eigenschappen aan een combinatie van materialen. Elk matras bestaat uit een kern van hoogwaardig HR-schuim. Daarop ligt 8 cm drukverlagend viscoelastisch traagschuim. Het traagschuim reageert op gewicht en temperatuur en vormt zich exact naar de contouren van het lichaam. Het resultaat is direct voelbaar: ondersteuning waar nodig, minder belasting van onderrug en nek, verbeterde bloedsomloop, sneller inslapen, minder draaien en woelen, rustiger en meer ontspannen slapen. Verder bevat de tijk Coolmax, wat de vochthuishouding reguleert. Dit materiaal transporteert het vocht naar de buitenlaag van de tijk en droogt sneller dan welke stof ook. Het derde materiaal, Silverness draagt bij aan een hygiënische en rustgevende atmosfeer. Bacteriën en huisstofmijt krijgen geen kans om zich te nestelen in of op het matras. Geurtjes worden geneutraliseerd, allergieën onderdrukt en gevoelige luchtwegen ontzien. Net als de Lifestyle 333 is de Preventum 333 standaard voorzien van infrarood besturing. Hiermee kan men zonder inspanning of moeite het bed verstellen in de gewenste houding. De bekledingsstof is verkrijgbaar in diverse kleuren en dessins.

In navolging op de succesvolle samenwerking met designer Paul Linse gaat Swiss Sense dit jaar op ontwerpavontuur met een andere Nederlandse Designer die eveneens zijn sporen heeft verdiend op interieurgebied. Het betreft hier Stefan Steenkist, een interieurontwerper pur sang met veel liefde voor detail. Met de ervaring die hij opdeed bij het ontwerpen van meubels voor gerenommeerde merken ontwierp hij voor Swiss Sense twee bedden.

Design Collection 441 Solo
Het meest opvallende kenmerk aan model 441 Solo is het gestoffeerde en zwevende hoofdbord. Dit geeft de boxspring een luchtig karakter zonder daarbij afbreuk te doen aan de strakke belijning van dit bed. Dit luchtige beeld wordt nog eens extra versterkt door de strak vormgegeven potenset waarop het solide frame rust, het bed lijkt in de ruimte te zweven.

Design Collection 442 Sentio
Design kenmerk van de 442 Sentio is eveneens het gestoffeerde hoofdbord. Hier valt dit element op door het contrasterende lijnenspel. De kleur van de verticale belijning op het hoofdbord komt heel subtiel terug aan de bovenzijde van het bed waar het matras op ligt.

Slaapcomfort
Het slaapcomfort is voor beide modellen gelijk. Door de uitzonderlijke kwaliteit van matras en topmatras zal men ook tijdens het rusten / slapen volledig tot rust komen. De boxsprings zijn opgebouwd uit een gestoffeerd pocketvering matras, welke is ingedeeld in ergonomische comfortzones en zijn voorzien van een talalay afdeklaag voor een optimale ventilatie. Ook de topper is van talalay latex welke bovendien is voorzien van het innovatieve Swiss Sense Safe.

De bedden van Stefan Steenkist zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren en maten.

Omdat er zoveel keuze is, is het raadzaam om hiervoor de tijd te nemen en u goed te laten voorlichten. Ondersteuning van het lichaam is erg belangrijk en hier komt u maar op één manier achter! Ga gerust op diverse bedden liggen in de winkel, dan kunt u gelijk uw persoonlijke voorkeur en wensen kenbaar maken.

Uw matras moet uw rug ondersteunen. Voor een goede ondersteuning van uw ruggengraat moeten schouders en heupen voldoende ruimte krijgen. De holte van uw lende moet extra steun krijgen. Bij een (te) harde matras ligt u er letterlijk bovenop. Een te zachte matras daarentegen geeft dan weer geen steun. Dan zakt u daar in weg.

Kies uw bed op maat: minstens 40 cm breder dan uw schouders en 20 cm langer dan uw lichaamslengte. Bij Slaapgilde zijn alle afmetingen mogelijk. Hou er rekening mee dat bij een matrasbreedte van 140 cm of meer het matras wel uw huis inkomt en de trap opkomt.

Uw slaaphouding is ook van groot belang bij de keuze van uw matras. Buik-, zij- rugslapers vragen andere ligcomforts.

Last but not least: kies uw matras altijd in functie van uw bedbodem en verstelbaarheid. Voor meer advies vraag ernaar bij onze Slaapgilde comfort-specialist.

Bron: Slaapgilde.nl

GEZOND WEER OP
Het voorjaar is traditioneel dé periode om het huis van onder tot boven schoon te maken en te luchten. De zachte lentewind door de openstaande slaapkamerramen laten waaien, geeft direct het gevoel van fris- en reinheid. Dat effect kun je nu het jaar rond bewerkstelligen met de nieuwste generatie bedden, matrassen, dekbedden, kussens en bedtextiel waarin natuurlijke grondstoffen zijn verwerkt. In combinatie met bedtextiel in aardetinten, zonnige kleuren en een slim opbergsysteem voor kleding, sta je elke morgen fris en gezond weer op!

Bio-bed
Beddenspecialisten innoveren voortdurend hun matrassen en bedbodems tot ingenieuze slaapsystemen waarop het menselijke lichaam na een drukke dag volledig tot rust kan komen. Zo zijn er bedden met een ingebouwd massagesysteem dat pulserende of golfbewegingen kan maken. Een andere variant heeft een ingebouwd relaxsysteem waarbij het slaapoppervlak naar beneden kan zakken en het rug- en schoudergedeelte vloeiend mee kantelt. Optimale ontspanning voor het slapengaan! Voor mensen met rugklachten is er een boxspringlijn die gebruik maakt van de technieken uit de biomechanica en ergonomie. Dit systeem bestaat uit een pomp met daaraan gekoppelde luchtkussens die ervoor zorgen dat het bekken en de lage rug continu een minimale kantelende beweging maken. Dat sorteert hetzelfde effect als een wandeling of een stukje fietsen.

Opvallend is dat steeds vaker natuurlijke materialen worden toegepast, zoals paardenhaar, kameelwol, kasjmier, vlas, papiergaren, kokos en stro. Dit soort materialen zorgt voor een betere ventilatie, warmteregulatie en vochthuishouding in bed. Nieuw is de toepassing van biologisch ongebleekt katoen, schapenwol, linnen en tijk, ook voor het kinderbed. Zelfs het grenen waarvan het kinderbedje is gemaakt kan worden afgewerkt met speciale, composteerbare verf op basis van lijnolie, harsen en plantaardige pigmenten. En zo maken de slaapspecialisten ook een statement voor duurzaamheid.

Goede steun
De matras bepaalt voor een groot deel de kwaliteit van de nachtrust. Immers het lichaam - en daarmee de geest - komt pas goed tot rust als het volledig kan ontspannen. Belangrijk in een tijd waarin we veel zittend werk doen, een houding die de belasting op de wervelkolom verhoogt. Traagschuim - of memory foam - is nog steeds een populair materiaal voor een goede slaaphouding. De nieuwste innovatie is de traagschuimmatras met een ondersteuningslaag van rasterwerk, waardoor de drukverdeling en vochtafvoer is verbeterd. Ook nieuw is de zogeheten gelmatras. Deze matras wordt ook toegepast in de medische sector om bijvoorbeeld doorliggen te voorkomen, en we kennen het van de speciale fietszadels. De gelmatras zorgt voor een gelijkmatige drukverdeling en er kunnen zich geen huidschilfers en huisstofmijten in nestelen. Kussen vullen

Er is niets lekkerder dan jezelf onder een comfortabel dekbed te nestelen, met je hoofd op een goed kussen. Als je lukraak een kussen heb meegepakt uit een woonwinkel, loop je de kans dat het niet lekker slaapt. Het maken van de beste keuze, als het gaat om kussens en dekbedden, vraagt om enig onderzoek. Hoe is je slaaphouding, wat is de hardheid van je matras, welke vorm vind je prettig en hou je van stevigheid onder je hoofd of juist niet? De antwoorden op dat soort vragen bepalen wat het best bij jou past. Je kunt de hardheid kiezen, de vulling, maar ook de mate van vochtregulatie en ventilatie, vooral van belang als je s nachts veel transpireert. Nieuw is een kussen dat de zachtheid heeft van dons, dezelfde drukverdeling als traagschuim en net zo gemakkelijk in onderhoud is als synthetisch materiaal. Tegenwoordig is het mogelijk de vulling van je kussen zelf te doseren en dus ook bij te vullen als je dat wilt. Voor mensen die gevoelig of allergisch zijn voor huisstofmijt zijn er speciale dekbedden, kussens en matrastoppers verkrijgbaar die na vele wasbeurten hun werking behouden. Door een speciale behandeling en vulling, krijgen mijt, bacteriën en schimmels geen kans. Een alternatief is de Raycop huismijt killer. Een revolutionair en eenvoudig te gebruiken hulpmiddel dat helpt om bacteriën en huismijt uit je bed (maar ook andere meubels in huis, zoals stoffen banken) te verwijderen.

Kleurexplosie
Met de start van het voorjaar, spatten de kleuren van het beddengoed af! Levendig rood, krachtig paars, natuurlijk groen, fris geel, roze en spicy oranje typeren het gevoel van optimisme en positiviteit. Bloemendessins, grafische patronen, organische prints, tropische dessins, strepen en ruiten geven vorm aan deze uitbundigheid. Voor wie het kleurenpalet liever wat ingetogen heeft, zijn de zachte pastels als lichtblauw en roze gecombineerd met zilvergrijs en antraciet. Of bruin met taupe, blauw en fuchsia.

Het mondaine chic van de stad vertaalt zich in modieuze combinaties in bedtextiel, zoals een Pied de Poule dessin van 100 procent satijn, verfijnde jacquard geweven dekbedovertrekken met prachtige contrasten, brede krijtstrepen zoals in een herenpak, plissé, satijn en band. Het toppunt van elegantie zit in de hoezen waarop geborduurde wit met rode balletjes zijn verwerkt. Ofwel, glamour zonder dat het schreeuwerig is. De materialen katoensatijn, pure katoen en satijn blijven favoriet. Slim opbergsysteem

Je garderobe slim opbergen vraagt om vakmanschap, maar een interieurbouwer inhuren is lang niet de enige manier om een passende oplossing te creëren. Meubelfabrikanten leveren tegenwoordig complete programmas die tot op een millimeter kunnen worden ingebouwd. Het interieur kan zo worden ingericht dat er een logische en handige verdeling ontstaat, bestaande uit legplanken, verlichtingsplanken, hang- en verrijdbare boxen schoenenlades, met stof beklede ladebakjes, kledingroedes of een kledinglift. Je hoeft er overigens niet per definitie een grote ruimte voor te hebben; juist voor de klein behuisde is zon systeem een uitkomst. Een goed idee is vaak het creëren van een apart kastenkamertje, waarin niet alleen de garderobes, maar ook het beddengoed en de handdoeken een plaatsje krijgen.

Het exterieur van kasten is bepalend voor de sfeer in de slaapkamer. Vooral de hoogglans finishes en houtsoorten als walnoot en eiken kasten zijn favoriet. Luxe uitstraling blijft domineren en dat heeft in het hogere segment geleid tot een kastontwerp dat voor er zowel mannen als vrouwen aantrekkelijk uitziet. Zo openen de dames kastlades met Swarowski-handgrepen in zachte pastelkleuren en kan de heer des huizes zijn speciaal glazen schuifdeur gebruiken als projectiescherm. Aan de afwerking is ook gedacht: afgeronde hoeken, suède deurpanelen en met leer bespannen lades.

Betaalbaar biologischNaturel-beds is een handgemaakt slaapsysteem met een betaalbare hoogwaardige eco-kwaliteit. Een volstrekt natuurzuivere, composteerbare en recyclebare samenstelling staat garant voor ongekend comfort en een zeer duurzame slaapomgeving. De collectie bestaat uit boxsprings, matrassen, ledikanten en een kindercollectie. Voor meer informatie www.natural-beds.nl.

100% AVSDe AVS (actieve ventilatie en support) matrassen, boxsprings, spiraalbodems, dekbedden en kussens van Auping voeren het vocht, dat wij tijdens de nacht verliezen, op een natuurlijke wijze af. Het is dus nu mogelijk om 100% AVS te slapen, van bodem tot dek. Voor meer informatie www.auping.nl.

Ventilerende boxspring. De nieuwe boxspring van Auping is uniek met een AVS spiraalbodem die voor 80% open is. Deze open structuur draagt bij aan een goede ventilatie. De bodem kan uitgerust worden met een of meerdere motoren, waarmee de boxspring elektrisch verstelbaar is. Voor meer informatie www.auping.nl.

WereldprimeurHet kon niet uitblijven: een bed- en badcollectie van Piet Boon. Deze internationaal gerenommeerde designer staat bekend om zijn stoere en natuurlijke handschrift. Zijn oog voor detail komt tot uiting in de afwerking. De collectie is helemaal af met plaids en spreien. De verpakking is een cadeau op zich. Voor meer informatie www.vaneshome.nl.

Voorjaarskriebels in de slaapkamerDe Baseline dekbedovertrekcollectie van Cinderella komt dit voorjaar met 3 frisse streepdessins die met trendy kleuren als purple en grijs prachtig matchen bij de hedendaagse interieurs. Natuurlijk verkrijgbaar in combinatie met bijpassende hoeslakens. Voor meer informatie www.tencatehoustex.nl

textielDe sfeer in de slaapkamer is eenvoudig aan te passen met nieuw bedtextiel. Of het nu gaat om een maritieme of Oosterse sfeer, lekker basic of met een vleugje luxe (dessin Vannes op de foto). De collectie van Bedding House heeft het allemaal. Voor meer informatie www.beddinghouse.com.

Designbedden van bekende ontwerpersHet Slaapgilde heeft nieuwe designbedden op de markt gebracht waarvan de stof voor Kvadrat® is ontworpen door de internationaal vermaarde ontwerpers Hella Jongerius en Paul Smith. De boxspring bedden zijn uitgebracht onder het merk LeDorm en leverbaar in verschillende uitvoeringen. Voor meer informatie www.slaapgilde.nl

Huismijt vrijDe Raycop huismijt killer is een revolutionair en eenvoudig te gebruiken hulpmiddel dat helpt om bacteriën en huismijt uit je bed (maar ook andere meubels in huis, zoals stoffen banken) te verwijderen. Voor meer informatie www.sleepcool.nl.

Handgemaakt topcomfortVoor zijn handgemaakte bedden gebruikt Lavital alleen natuurlijke materialen als biologisch katoen en schapenwol, kameelwol, vlas en paardenhaar. De bedden worden helemaal op maat gemaakt waardoor een optimale persoonsgebonden slaapomgeving wordt gecreëerd. Voor meer informatie www.lavital.nl

. Speciaal voor vrouwenCabinet introduceert de Grande; een lijn om kleding, accessoires en schoenen niet alleen functioneel, maar ook stijlvol op te bergen. De Grande is verkrijgbaar in zowel een vrouwen- als een mannenlijn. Voor de dames zijn de lades voorzien van prachtige Swarovksi-handgrepen. Voor meer informatie www.cabinet.de/nl.

Op maat gemaaktDe Svedex Structura draaideurkast is op internet geheel naar wens te ontwerpen. Het formaat kan tot op de millemeter nauwkeurig worden bepaald en er is keuze uit maar liefst 200 kleuren en glaspanelen in 37 kleuren. Bestellen gaat natuurlijk via geselecteerde woninginrichting- en slaapkamerspeciaalzaken. Deze winkels zorgen ook voor een vakkundige montage. Voor meer informatie www.svedexkasten.nl/vera.

Bron: Perscentrum Wonen

Wie geniet er nu niet van een plaats waar je even helemaal tot jezelf kunt komen. Een plaats die van jou is, waar geen andere mensen komen, jou eigen domein. Zodra de deur van de slaapkamer open gaat, komen de aromas van etherische oliën zoals bijvoorbeeld lavendel je tegemoet, waardoor je écht tot rust kunt komen. Neem een boek mee, steek een kaarsje aan en geniet.

Klinkt dit niet als jou slaapkamer? Is jou slaapkamer meer een plaats in huis waar de volle wasmand terecht komt, of een plaats waar je laptop permanent aan het stopcontact ligt, zodat je voor het slapen gaan toch nog even je e-mail kunt controleren? Vrees niet € bij veel mensen is dit het geval en natuurlijk verandert je slaapkamer niet vanzelf in een oase van rust.

Begin bij jezelf. Probeer de slaapkamer niet als multifunctionele ruimte te gebruiken – maar ook niet als een plaats waar je alleen slaapt. De slaapkamer kán een plek zijn waar je tot jezelf kunt komen. Zodra je deze balans hebt gevonden, ben je al een heel eind.

Bekijk het kleurenpatroon in de slaapkamer. Kies rustige kleuren die bij je persoonlijkheid passen. Kies stoffen die je niet alleen mooi vindt, maar ook jou karakter reflecteren. Deze keuzes zullen het gevoel van geborgenheid en genegenheid beïnvloeden, dus neem er de tijd voor. Neem eens een kijkje op de website van Groupon, misschien zijn er nog leuke aanbiedingen waar je wat mee kunt doen. Naast de kleuren, stoffen en de algemene inrichting kun je je richten op de wat kleinere accessoires. Overigens niet minder belangrijk!

Sfeer verlichting, kunst, foto's, maar ook kussens, kleedjes en etherische oliën kunnen de slaapkamer aangenamer maken. Ga op zoek naar kortingsbonnen op het internet of in magazines voor leuke aanbiedingen. Maak het gezellig voor jezelf.

Na alle zorgvuldige voorbereidingen is de ruimte klaar om er te genieten van een goed boek, of misschien naar je favoriete muziek te luisteren. Laad de laptop ergens anders op en laat de was tot morgen wachten. Geniet van je eigen plekje, geniet van de rust die je slaapkamer uitstraalt.

De Britse luxe beddenfabrikant Vi-Spring introduceerde voor het eerst twee nieuwe limited edition ontwerpen. Wegens het grote succes hiervan, komt Vi-Spring dit najaar opnieuw met twee exclusieve ontwerpen, bekleed met nieuwe stoffen in nieuwe kleuren.

De Limited Edition Zirkona combineert zuivere lamswol, paardehaar en mohair, en biedt zo het allerbeste op het vlak van comfort en steun. Deze natuurlijke vullingen worden vervolgens vermengd met zachte, zijdeachtige bamboevezels, die in de textielindustrie bekend zijn staan om hun antiallergische en antibacteriële eigenschappen.

De Limited Edition Aragoni is opgevuld met handgekaard paardenhaar, lamswol, katoen en kasjmier. Gecombineerd met de meer dan duizend veren in honingraatstructuur staat dit garant voor een perfecte nachtrust.

Beide limited edition bedden zijn verkrijgbaar met een bekleding in stoffen van topkwaliteit uit de collectie van Casamance. Aanvullend zijn er ook twee luxekussens en een dubbelzijdige plaid beschikbaar, met stof uit de collectie van Verilin, net zoals Casamance een belangrijke Vi-Spring partner.

Voor de Vi-Spring Limited Editions kan gekozen worden uit Casamance stoffen in twee verschillende patronen, en in een breed scala van eigentijdse kleuren. Mineral is een dik geweven linnen in vijf tinten: donkergrijs, wit, beige, nachtblauw en chocoladebruin. Houston is een fijn geweven linnen dat beschikbaar is in 10 verschillende aarde- en natuurkleuren, waaronder beige, zandtinten, chocoladebruin en antracietgrijs. De divans en het hoofdeinde worden bekleed met eenzelfde stof, in de kleur die zelf gekozen kan worden. Bij beide limited edition ontwerpen kan gekozen worden uit het gehele assortiment aan hoofdeinden. Het resultaat is een stijlvolle creatie, die gemakkelijk aan elke slaapkamer aangepast kan worden.

Joop Groos, directeur van Vi-Spring Europe: Vi-Spring heeft inmiddels meer dan een eeuw expertise en ervaring in het vervaardigen van bedden. Wij hebben de filosofie dat de keuze van het juiste bed een ervaring kan zijn die je leven echt verandert. Deze twee Limited Edition ontwerpen belichamen het luxueuze comfort, de steun en de stijl waar de bedden van Vi-Spring bekend om staan. Tegelijk bieden ze de consument een kans om te genieten van een exclusief en betaalbaar ontwerp. De ontwerpen zijn maar gedurende een beperkte periode verkrijgbaar, maar bieden gegarandeerd jaren perfecte slaap

Een goede nachtrust begint met een goed matras Dat we een goede nachtrust nodig hebben weten we allemaal. Uitgerust wakker worden is een goed begin van een prettige energievolle dag. Maar toch staan er nog zoveel mensen elke ochtend op met een vermoeid gevoel én stijve spieren en gewrichten. Niks is zo vervelend dan opstaan met dat (over)vermoeide en lusteloze gevoel.Studies hebben aangetoond dat een goede nachtrust bijdraagt aan een gezonde levensstijl. Het is goed voor ons geheugen, onze bloeddruk, een goed humeur en zelfs voor een gezond lichaamsgewicht. Je kunt je voorstellen dat een goede nachtrust begint met een goed bed. En een goed bed begint met een goed matras. Je slaapt bijna 1/3 deel van je leven, daarom is het niet onverstandig om je matras eens wat vaker kritisch onder de loep te nemen. Gun jezelf een gezonde levensstijl en zorg dat ook jij elke ochtend uitgeslapen en energiek wakker wordt. Een nieuw matras kan al zoveel verschil maken.

Matrassen van de Beddenkampioen
Bij de online slaapspecialist de Beddenkampioen hebben ze een gevarieerd assortiment kwalitatieve matrassen. Aantrekkelijke bijkomstigheid is dat alle matrassen uit de collectie zeer laag geprijsd zijn. De Beddenkampioen streeft naar perfecte kwaliteit voor de laagste prijs. Bekijk

Wat maakt een matras een goed matras?
Een goed matras is een matras dat perfect ondersteund, goed ventileert en flexibel is. De meest populaire matrassen kun je onderverdelen in deze verschillende soorten; polyether, koudschuim, pocketvering, traagschuim en latex.

Polyether matrassen
Polyether zijn de meest voordelige en basic matrassen. Een polyether matras is prima. Belangrijk is om een matras te kiezen met een soortelijk gewicht (SG) van 35 of hoger. Daaronder is het weinig comfortabel en slap. Een polyether matras is ideaal voor de logeerkamer of de kinderkamer of voor volwassenen met een lichaamsgewicht van 75 KG of minder.

Koudschuim
Koudschuim matrassen ademen goed en nemen goed vocht op, voor de hygiëne dus een uitstekend matras. Ook is een koudschuim matras erg comfortabel doordat het zo veerkrachtig is. Nog een aangenaam aspect van het koudschuim materiaal is dat er geen kuilvorming ontstaat.

Pocketvering
Pocketvering matrassen zijn stevige en soepele matrassen die goede ondersteuning bieden. De meeste pocketvering matrassen hebben zogenaamde comfortzones die de verschillende zones van het lichaam extra ondersteuning geeft die het nodig heeft. Een pocketvering matras is lekker koel en ademt goed door het gebruik van de veren.

Traagschuim
Traagschuim is een materiaal dat de lichaamsdruk gelijkmatig verdeeld. Slapen op een traagschuim matras geeft je het gevoel gewichtsloos te zijn. Het traagschuim is oorspronkelijk ontwikkeld door asa om de druk die astronauten ervaren bij lancering zo goed mogelijk te verdelen over het lichaam. Ook veel ziekenhuizen gebruiken traagschuim matrassen door de drukverlagende werking. Doordat traagschuim een open celstructuur heeft is de ventilatie goed.

Latex
Latex matrassen zijn erg veerkrachtig en rekbaar. Dit maakt een latex matras erg comfortabel. Echter is een latex matras minder geschikt voor mensen die het snel warm hebben. Latex matrassen isoleren namelijk erg goed dus houden de warmte vast. Een heerlijk comfortabel matras dus voor de koukleumen onder ons.

Welk matras ook de voorkeur geniet, bij de Beddenkampioen ben je verzekerd van een perfecte prijs kwaliteit verhouding. Bekijk hier de matrassen van de Beddenkampioen.

Het bekende luxe beddenmerk Hästens introduceert de Lenoria, een bed dat het beste combineert van al zijn voorgangers qua materialen en keuzemogelijkheden én verstelbaar is. De Lenoria is het paradepaardje onder de Hästens bedden; een tweezijdig verstelbaar bed dat zeer geschikt is voor iedereen die het belang van een goede nachtrust inziet, maar ook comfortabel wil lezen, werken of tv-kijken in bed.

Een goed matras in combinatie met de juiste bedbodem zorgt voor een juiste slaaphouding. Zo kab uw lichaam zich voorbereiden op een nieuwe inspannende dag.

Op een té hard matras steunt uw lichaam teveel op de schouders en heupen. Bij een te zacht matras zakt u juist te ver weg. In beide situaties wordt uw lichaam in een verkeerde slaaphouding gedwongen. Uw spieren en wervelkolom ontspannen nauwelijks. Het resultaat is dat u stijf of zelfs met pijn opstaat. Bovendien ontstaat bij een te hard of te zacht slaapsysteem ongewenst hoge drukpunten. De vlak onder de huid liggende bloedvaatjes worden zo afgekneld. Door de gebrekkige doorbloeding staat u s morgens met zogenaamd slapende armen of benen op. Om de slaapcycli en dus de kwaliteit van de slaap niet te verstoren, moet de druk op het lichaam gelijkmatig worden verdeeld. Hoge drukpunten dienen voorkomen te worden. Deze leiden tot overmatig draaien tijdens de slaap. Het gevolg is dat u s ochtends minder fit en energiek opstaat.

Voor een juiste keuze kunt u gebruik maken van de unieke Slaapgilde Slaapgarantie. Daarnaast nodigen wij u van harte uit naar één van onze winkels te komen voor het proefliggen. Wij staan u graag terzijde met een professioneel advies.

Bron: Slaapgilde.nl

De slaapkamer neemt een belangrijke plaats in elk huis in. Je brengt er niet alleen ieder etmaal weer de tijd van slapen door, maar er gebeurt nog veel meer: ontbijten, lezen en tv kijken. Al met al ben je wel zon negen uur per dag in je slaapkamer.

Een goed bed is van groot belang, zowel bij het daadwerkelijke slapen als bij de voorbereiding daarop. Zo biedt een verstelbaar bed je de mogelijkheid om bijvoorbeeld in het weekend te ontbijten, om nog een halfuurtje lekker te lezen, televisie te kijken of met je partner te keuvelen.

De sfeer en styling van de slaapkamer heeft een grote invloed op je gemoedstoestand waarin je vlak voor het inslapen verkeert. Dat betekent dat de slaapkamer rust en ontspanning moet uitstralen. Zorg dat je slaapkamer op orde is, dat rondslingerende kleding en voorwerpen die met werk te maken hebben verwijderd zijn. Neem de tijd voor het inrichten van de slaapkamer, de keuze van vloerbedekking, meubels, gordijnen, behang of muurverf zal door beide partners als prettig en ontspannen moeten voelen. Houd het kleurgebruik rustig.

Met licht in de slaapkamer kun je verschillende sferen creëren. Voor een slaapkamer is sfeer, intimiteit en ontspanning van groot belang. Gebruik warm licht. Probeer met de verlichting schaduwen op de vloer en muren te maken, waarmee je de slaapkamer verlevendigd, de fantasie prikkelt en rust en ontspanning brengt.

Ontwerp met allure geïnspireerd op de jonge generatie

De essentie van een bed? Volgens Koninklijke Auping bv is dat geborgenheid geven, comfort bieden en zorgen dat je uitgerust wakker wordt. Maar ook het gevoel van luxe en design, als middelpunt van je slaapkamerinterieur. De beddenfabrikant uit Deventer slaat een nieuwe weg in met de introductie van een designbed tegen een aantrekkelijke prijs. Een echte Auping komt daarmee ook voor een jongere doelgroep binnen handbereik. De Auping Essential is een design statement dat de essentie van slapen belichaamt en een must-have in de slaapkamer is. Het bed is vanaf begin april 2012 beschikbaar.

Het ontwerp van de Essential komt van het Duitse designbureau Köhler Wilms. Het tijdloze ontwerp is geïnspireerd op de jongere generatie. Met de introductie van dit comfortabele en stijlvolle model gaat de Nederlandse beddenfabrikant terug naar de basis van het slapen. Het licht gebogen hoofdbord zorgt voor een geborgen gevoel. Het natuurlijke model en de heldere, frisse kleuren maken dat het bed in elke slaapkamer past. Over de prijs hoef je niet wakker te liggen: een 2-persoonsbed inclusief matrassen is al beschikbaar vanaf € 1.750,-. Auping biedt voor het eerst de mogelijkheid tot voorschrijving op het bed, dat vanaf begin april in de winkels staat.

Tijdloos model; trendy kleuren van nu: Yellow en Skin
Alle essentiële waarden van slapen komen samen in het nieuwe bedmodel van Auping. Het model oogt slank door zijn ranke belijning en taps toelopende poten. De omranding van het bed is gemaakt van licht aluminium en voor het hoofdbord is een combinatie van hout en kunststof gebruikt. Het licht gebogen hoofdbord omsluiert je als het ware als je slaapt. Hierdoor geeft het een gevoel van geborgenheid en rust in de slaapkamer. De drie stijlvolle basiskleuren passen in vrijwel elke slaapkamer en bij elke tijdsgeest: Pure White, Night Blue en Carbon Black.

Voor wie een fashionstatement wil maken, is de Essential verkrijgbaar in de modieuze kleuren Yellow en Skin. Met Yellow maak je je bed het stralende middelpunt van de slaapkamer en ben je helemaal ingericht op de zomer. Hou je van een wat zachter tintje en wil je de bloesem in huis halen, dan is Skin iets voor jou.

De kwalitatieve materialen, goede ventilatie van de matras en de juiste ondersteuning maken de Essential niet alleen een mooi bed; je haalt ook de kwaliteit van een Auping bed in huis. Een bijbehorend bedtafeltje maakt het design compleet. Niet alleen mooi voor het aanzicht, maar ook functioneel.

Duits topdesign en exclusieve styling
De Essential is ontworpen door het Duitse designbureau Köhler Wilms. Sinds 1996 ontwerpt het duo woon- en lifestyleproducten voor nationale en internationale opdrachtgevers. De ontwerpen van het Duitse designbureau kenmerken zich door de combinatie van verschillende materialen, creatieve vormen en functionaliteit. Het Berlijnse ontwerpduo heeft voor de Essential de juiste balans tussen volume en lichtheid weten te vinden.

Het kenmerkende design wordt onderstreept in bijzondere fotografie van het nieuwe bedmodel, waarin het bed wordt omgeven door hoogwaardige attributen die exclusief in hun soort en design zijn. Het concept en de styling van de campagne zijn ontwikkeld door stylingdirector Tatjana Quax en artdirector Ben Lambers van het gerenommeerde stylingbureau Studio Aandacht.

Als dat nou eens zou kunnen? Elke nacht het comfort en de luxe ervaren zoals in een goed hotel. Dat kan! Met een boxspring breng je luxe en comfort naar je eigen slaapkamer. De boxspring wordt niet voor niets het hotelbed genoemd, want in een hotel moet je natuurlijk uiterst comfortabel slapen.

Wat maakt een boxspring zo comfortabel?
Officieel is een boxspring enkel de bedbodem (dus zonder matrassen en topdekmatras). Een boxspring is een houten of een metalen frame met daarop een binnenvering. De letterlijke vertaling is dan ook zeer treffend; een doos met veren. Als het ware is een boxspring een bedbodem en matras tegelijkertijd. Daardoor geeft een boxspring een perfecte ondersteuning, maar blijft door de binnenvering lekker flexibel en soepel. Mede door de binnenvering is een boxspring erg ventilerend en daarom ook erg hygiënisch. Want we verliezen gemiddeld een halve tot één liter vocht per nacht, een gedeelte verdampt en een gedeelte wordt opgenomen in je bed. Een goed ventilerend bed geeft vochtophoping en schimmelvorming geen kans.

Voor mensen die rugklachten hebben biedt een boxspring uitkomst. De binnenveren hebben een corrigerend vermogen op de slaaphouding, zodat je rug minder belast wordt. Een goed boxspring matras versterkt deze eigenschappen en maakt van de boxspring één van de meest comfortabele slaapsystemen. Met een boxspring ben je verzekerd van een heerlijke nachtrust, zodat je elke dag fris en boordevol energie aan een nieuwe dag kan beginnen.

Een boxspring met matras en eventueel aangevuld met topdek matras noemen we de complete boxspring.

Een complete boxspring van de Beddenkampioen
Dat het leven al duur genoeg is heeft de online slaapspecialist de Beddenkampioen goed begrepen. De Beddenkampioen heeft een collectie complete boxsprings die betaalbaar zijn voor iedereen. Een goede nachtrust kan nu dus voor iedereen vanzelfsprekend worden. De collectie bestaat uit zowel vlakke- als elektrisch verstelbare boxsprings. De complete boxspring collectie van de Beddenkampioen blinkt uit in een perfecte prijs kwaliteit verhouding. De complete boxspring Madrid is de voordeligste uit de Beddenkampioen collectie, een basic boxspring in een leuk trendy jasje. De meest luxe variantuit de collectie van de Beddenkampioen is de elektrische boxspring Rostock.

Boxspring Madrid
De complete boxspring Madrid is een basic uitgevoerde boxspring, voor de laagste prijs. Deze eigentijdse boxspring is verkrijgbaar in een zwarte leather look voor een stoere en robuuste uitstraling. De boxspring Madrid is er voor iedereen die betaalbaar en comfortabel wilt slapen in een stoere trendy slaapkamer.

Elektrische boxspring Rostock
De slaapkamer is voor velen niet alleen om te slapen. Maar menigeen leest graag de krant of een goed boek in bed en niet te vergeten de filmliefhebbers. Een mooie tv in de slaapkamer is tegenwoordig niet meer ongewoon. Maar kwel jezelf niet langer met die stapels kussens in je rug met als resultaat een stijf gevoel in je nek en rug. Met een elektrische boxspring is dat verleden tijd, met 1 druk op de knop lig of zit je in de meest comfortabele houding om te genieten van een ontbijtje, een mooi boek of een spannende film. Ondanks de hoge kwaliteit en de prachtige afwerking is de Rostock elektrische boxspring verrassend voordelig geprijsd. De Rostock boxspring geeft je slaapkamer extra allure en een luxueus gevoel. De warme en complete uitstraling van deze boxspring is perfect in te passen in elke slaapkamer.

De gerenommeerde Nederlandse ontwerper Paul Linse, onder andere bekend van de KLM Crown Lounges wereldwijd, Vakzuid, Olympisch Stadion, Endemol, nieuwste hoofdkwartier naast Amsterdam Arena, Bubbles & Café Chocolat en hotspots op Schiphol, is verantwoordelijk voor twee nieuwe bedden uit de Royal Class collectie van de Nederlandse boxspringfabrikant Swiss Sense.

Dit is de eerste keer dat Swiss Sense een externe ontwerper in de arm neemt voor de vormgeving van een boxspring. Voor Paul Linse is het de eerste keer dat hij voor een merk een bed ontwerpt. Voor talloze opdrachtgevers ontwierp hij al "custom made" bedden. Voor Swiss Sense liet hij zich inspireren door de allure van de internationale superjachten.

De bedden hebben een geraffineerde omlijsting waarin de gekozen materialen velours of leer perfect tot hun recht komen. Het resultaat is een design bed dat door zijn puurheid in vorm en materiaal een tijdloosheid uitstraalt passend bij zowel een klassiek als modern interieur.

Boxspring 448 heeft een glamour uitstraling. Het model is uitgevoerd met pocketveren en is naar keuze vlak of verstelbaar leverbaar. De verstelbare variant is uitgevoerd met een uniek terugloopsysteem (pullback) en een infrarood afstandsbediening. De pocketveren matrassen zijn voorzien van 5 zones en afgedekt met het hoogwaardige talalay latex. Ook de (split)topper is vervaardigd van het talalay latex. Voor de stoffering heeft Paul Linse gekozen voor een luxe velours die in verschillende kleuren leverbaar is. Het hoofdbord heeft ambachtelijk verwerkte stiksels die de associatie van het interieur van een luxe sportwagen oproepen. De boxspring is afgewerkt met een hardhouten redwood omlijsting.

Boxspring 447 daarentegen is door de toepassing van het dikke leer veel stoerder. Het robuuste karakter van het natuurleer wordt benadrukt doordat het ambachtelijk is afgewerkt met stiknaden in een contrasterende kleur. De omlijsting is uitgevoerd in mat RVS. De boxspring met pocketveren is vlak of verstelbaar leverbaar. Ook hier is de verstelbare variant weer uitgevoerd met een uniek terugloopsysteem (pullback) en een infrarood afstandsbediening. De pocketveren matrassen zijn voorzien van 5 zones en afgedekt met talalay latex. Ook de (split)topper is gemaakt van het hoogwaardige talalay latex. Het toegepaste leer is verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Auping Lucce: Stijlvol loungen in de slaapkamer Jan des Bouvrie ontwerpt boxspring voor Nederlandse beddenfabrikant

Genieten van internationale allure kan nu met de Auping Lucce. Vanaf februari is deze boxspring exclusief verkrijgbaar bij de Plaza en Vision dealers in Nederland en Belgie. Stijlvol loungen hoeft daarom niet meer ver verwijderd te zijn van de slaapkamer. De Auping Lucce heeft een rustieke, comfortabele uitstraling en is ontworpen door de Nederlandse interieurontwerper Jan des Bouvrie.

Met de Auping Lucce zet Jan des Bouvrie een ontwerp neer dat de juiste tijdgeest raakt. Het nieuwe bedmodel, dat vanaf februari, de maand der liefde, verkrijgbaar is, is een weldadig comfortabele boxspring met aandacht voor detail en past qua stijl in de hedendaagse sfeervolle trend.

Bij een bedontwerp moet je je niet alleen focussen op de buitenkant, maar ook op de binnenkant, aldus Jan des Bouvrie. Zo moet een bed niet alleen mooi, maar ook comfortabel zijn. Je moet je er lekker in voelen. De samenwerking met Auping was evident aangezien dit Nederlandse bedrijf garant staat voor meer dan 120 jaar kennis op slaapgebied.

Statement in de slaapkamer
De Auping Lucce is een opvallend bedmodel van hoogwaardige kwaliteit en comfort. De nieuwe nachtrustcreatie biedt goede ventilatie, ondersteuning en drukverlaging. Mede dankzij de open structuur van de spiraalbodem die als bodem in de boxspring is verwerkt, heeft de Lucce goede ventilerende eigenschappen. Daarbij maakt de boxspringset Lucce Grande, met een hoofdbord van maar liefst 280 cm breed en 140 cm hoog, een echt statement in de slaapkamer.

Naast de imposante verschijning van de Grande is er ook keuze uit de boxspringset Lucce Alto. Dit bedmodel heeft dankzij de horizontale stikpatronen een wat speelser karakter. Om de slaapkamer compleet te maken biedt Auping een bijpassende hocker, die in dezelfde stof wordt uitgevoerd.

Loungen in stijl
Karakteristiek, volumineus en heerlijk zacht zijn kenmerken van het nieuwe bedmodel. De Auping Lucce staat niet alleen garant voor fris en comfortabel slapen, maar leent zich ook om lekker te loungen. Zo zal een power nap op deze creatie zeker zijn vruchten afwerpen vanwege het comfort dat een Auping bed zo bijzonder maakt en het ruime oppervlak (160/180x200/210/220).

Naast deze praktische elementen zorgen het hoofdbord, de gestoffeerde matras en de boxspring voor een nonchalante en stijlvolle uitstraling. De items zijn losjes gestoffeerd en presenteren daarmee een optimaal loungegevoel. Dit wordt nog eens onderstreept door de robuuste, maar vooral frisse linnenstof River. De Auping Lucce is verkrijgbaar in deze stof die ook beschikbaar is voor andere boxspringmodellen. Bovendien is de stof River in diverse kleuren beschikbaar. In Nederland is deze stof exclusief verkrijgbaar bij de Plaza en Vision dealers.

Oog voor detail
Het oog wil ook wat en daarom is de Auping Lucce Alto onder andere met veel aandacht en detail voorzien van stiknaden, wat zorgt voor een bijzonder elegant effect. Bovendien biedt het Auping Lucce assortiment keuze uit diverse verstelmogelijkheden, matrastypen en hoofdborden. Er kan worden gekozen uit zowel gestoffeerde als niet-gestoffeerde matrassen. De matrassen zijn daarbij beschikbaar in de verschillende comfort-typen Inizio, Cresto en Vivo. Dat de Auping Lucce ook praktisch en hygienisch in gebruik is, is onder andere af te leiden aan de hoezen van het hoofdbord. Deze zijn afneembaar en chemisch te reinigen.

AVEK produceert al meer dan 80 jaar kwaliteitsbedden in Surhuisterveen (Frl.). De nieuwste ontwikkeling is de Simmer boxspringlijn. De Simmer, het Friese woord voor zomer, is geïnspireerd op de Nederlandse zomers zoals we die kennen: een verfrissend briesje, witte wolken tegen een blauwe lucht, en aangename temperaturen. Dát zomerse gevoel kenmerkt Simmer. Want een Simmer bed ventileert als geen ander, en voelt daardoor heerlijk fris en comfortabel aan.

Elke Simmer boxspring is voorzien van een duurzame en sterk ventilerende spiraalbodem. Het dwarsgespannen spiraalnet is veerkrachtig en heeft een zeer open structuur (>80%), waardoor de box goed kan ademen en de vochtregulatie optimaal is. Het belang van een goede ventilatie is evident: een mens verliest gemiddeld een kwart tot een halve liter vocht per nacht. Een goed ventilerend bed is hygiënischer en voelt luchtiger en prettiger aan.

zich bovendien door een 4-voudig aanpassingsvermogen. Vier comfortabel verende en ondersteunende lagen vormen het bijzondere Simmer comfort: de dwarsgespannen spiraalbodem als basis (1), de pocketvering in de boxspring (2), de pocketvering met afdeklagen in de matras (3), en de comfortabele topmatras (4). De unieke combinatie van ventilatie en ondersteuning zorgen voor een weldadige slaapbeleving, resulterend in een fris en fit gevoel.

Simmer is verkrijgbaar in een collectie fraaie stoffen, waaronder stoffen van De Ploeg. Het programma biedt drie nieuwe achterwanden, en keuze uit diverse bedpoten. De Simmer box van AVEK is een 100% Nederlands kwaliteitsproduct.

Meer artikelen...