Wist je dat meer dan de helft van de Nederlanders moeite heeft met slapen? Een goede nachtrust begint bij een perfect passend bed. Maar hoe weet je welk bed bij je eigen lichaamsprofiel past? Ontdek jouw unieke Slaap-DNA® tijdens de slaaptestweken van Morgana én profiteer van fikse kortingen.

boxpring-madison.jpg

Wat is jouw Slaap-DNA®?
Slaapspecialist Morgana is constant op zoek naar innovatieve middelen om een beter slaapcomfort te kunnen bieden. Op basis van de steeds verder groeiende innovatie en de resultaten van 300.000 mensen die de slaaptest reeds hebben gedaan, is het voor Morgana mogelijk om 365 dagen slaapgarantie af te geven. In een van de zestien winkels kun je gratis jouw persoonlijke lichaamsprofiel laten meten. Door middel van een real-time meting wordt jouw eigen Slaap-DNA® bepaald. DNA staat voor Digitale Nachtrust Analyse en is per persoon verschillend. Tijdens een acht minuten durende slaaptest voegt het hypermoderne testbed zich naar jouw contouren en wordt het patroon van je unieke drukpunten in kaart gebracht.

slaaptestcabine-gratis-slaaptest-met-real-time-meting.jpg

Slaaptestweken
Aan de hand van de resultaten van deze test, je persoonlijke voorkeuren én het beschikbare budget, stelt Morgana het bed samen dat past bij jou. Een matras gaat gemiddeld tien jaar mee. Met de aankoop van een passend slaapsysteem kun je dus investeren in een decennium gezond slapen. Een investering die zich gegarandeerd terugbetaalt, want we slapen ongeveer een derde van ons leven. Wacht niet te lang, want tijdens de slaaptestweken slaap je extra voordelig met 30% korting op talloze producten. Slaap Lekker!

ledikant-met-boxpringlook-duuk.jpg

boxspring-morgana-slaaptestweken.jpg

Of je nu ’s nachts je bed uit moet om naar het toilet te gaan of om een wakker kind te troosten, het blijft altijd behelpen om in het donker je weg te vinden. Je moet allerlei onzichtbare obstakels zien te vermijden of maakt andere huisgenoten wakker door het licht aan te doen. Met de MyLight behoort dit probleem voortaan tot het verleden. Zodra je je voeten naast het bed zet of juist weer de slaapkamer in komt, gaat onder je bed een sfeervol
licht aan. Zo vind je zonder problemen de weg in de slaapkamer. En als de sensor geen beweging meer detecteert, gaat het licht weer automatisch uit. Helemaal ‘nachtbraak-proof’! 

De MyLight is een strip met ledlichtjes die je eenvoudig onder je bed bevestigt. Dankzij een bewegingssensor gaat de lamp automatisch aan en uit, zodat hij alleen brandt wanneer je ‘m ook echt nodig hebt. De lichtsterkte is bovendien regelbaar via bijgeleverde dimmer, zodat je zelf kunt bepalen wat het beste past in jouw slaapkamer. 

Kinderkamer
De MyLight is ook een ideale verlichting voor in de baby- of kinderkamer. Zo kun je je kind ’s nachts troosten of voeden zonder dat er een felle lamp aan hoeft en jullie allebei meteen klaarwakker zijn. Zodra je de kamer in komt, gaat de MyLight automatisch aan en zorgt dat de kamer sfeervol verlicht wordt. En nadat je je kindje weer terug in zijn bedje hebt gelegd en de kinderkamer hebt verlaten, gaat de MyLight automatisch weer uit.

mylight-01.jpg

mylight-03.jpg

mylight-04.jpg

Nederland krijgt eerste Powernap Station in de Hudson’s Bay. Nooit meer vermoeid na een dag winkelen'. Vanaf vandaag is het voor vermoeid winkelend publiek mogelijk even uit te rusten in een speciaal ontworpen Powernap Station. Deze rustgevende ruimte, ingericht met een bed, biedt de uitkomst voor vermoeide shoppers. Amsterdammers kunnen als eerste genieten van een verdiende rust want van 5 tot 17 september zal het Powernap Station voor het eerst openen in de nieuwe Hudson’s Bay in Amsterdam. Na Amsterdam zal het Powernap Station ook in Tilburg en Rotterdam openen.

Of je van shoppen houdt of niet, voor iedereen geldt dat een dagje door de stad struinen een vermoeiende bezigheid is. Het Powernap Station biedt een ideale uitkomst om tijdens het shoppen even een momentje te nemen om op te laden. In een glazen huis met daarin een groot bed en diverse rustgevende elementen als planten, dimbare verlichting en kussens kunnen bezoekers bijkomen van het winkelen. Door de deuren te sluiten zal er, zelfs in een druk warenhuis, een oase van rust ontstaan. Boven het bed is een photobooth bevestigd waarmee shoppers jaloersmakende foto’s en filmpjes naar hun vrienden kunnen sturen. Het initiatief komt van matrassen startup Matt Sleeps. Oprichter Joep Verbunt: “We willen mensen laten inzien dat je zoveel meer kunt op een matras dan slapen. Zo is het dus ook heerlijk om op een matras te ontspannen tijdens een dagje winkelen. Eerder hebben we ook laten zien dat het verwerken van een kater heel goed kan in bed tijdens ‘s werelds eerste Hangover Bar of je heel goed kan speeddaten in bed tijdens onze Bed Dates”.

Het vermoeide gevoel na een dag winkelen komt niet alleen door het vele wandelen, ook mentaal is winkelen een uitputtingsslag. Neuropsycholoog Anneloes Vree:  “Door de verschillende keuzes die gemaakt moeten worden, de vele mensen en de diverse indrukken worden de hersenen mentaal belast. Daardoor voel je je vermoeid.” Op dit moment zal het het Powermap Station alleen nog beschikbaar zijn voor vermoeide Amsterdammers, Tilburgers en Rotterdammers waar het achtereenvolgens opent in de Hudson’s Bay winkels.  Verbunt staat echter open om meerdere ‘oplaadpunten’ te openen in het land. “Het Powernap Station is gemakkelijk te verplaatsen en kan overal ingezet worden om vermoeide bezoekers op te laden. Of dat nou in een winkel, museum of dierentuin is. Geïnteresseerden kunnen zich zeker bij ons melden!”

Het Powernap Station is gratis toegankelijk voor winkelend publiek en zal geopend zijn tijdens de openingstijden van Hudson’s Bay. Na Amsterdam zal het Powernap Station achtereenvolgens naar de steden Tilburg en Rotterdam verhuizen. Meer informatie: www.mattsleeps.com/events/powernap-station

Programma

Hudson’s Bay Amsterdam           05/09-17/09, Rokin 49

Hudson’s Bay Tilburg                   20/09-16/10, Heuvelstraat 33

Hudson’s Bay Rotterdam             18/10-13/11, Hoogstraat 185

Twee jaar na de introductie van ‘s werelds meest comfortabele traagschuim matras, introduceert eve de perfecte pocketvering matras. De nieuwe pocketvering matras heeft een unieke combinatie van luxueuze lagen die exclusief geproduceerd zijn voor eve en met de hand zijn gemaakt in het Verenigd Koninkrijk. 

“Ons doel is om alle rompslomp tijdens het aankoopproces te verminderen. Een aantal klanten heeft ons gevraagd om een pocketvering matras te maken, die we tot voor kort niet hadden. We hebben er een nachtje over geslapen en dachten: waarom eigenlijk niet? Wij hebben de perfecte next-generation traagschuim matras en nu hebben wij het perfecte pocketvering matras gemaakt om onze klanten een eenvoudige keuze te geven.”

- Jas Bagniewski, eve founder and CEO

waar is het van gemaakt?
De nieuwe pocketvering matras heeft een unieke combinatie van luxueuze lagen die exclusief geproduceerd zijn voor eve en met de hand zijn gemaakt in het Verenigd Koninkrijk. De luxueuze matras heeft katoenen en zijden fiberlagen die voor de perfecte veerkracht en temperatuurregulering zorgen. De matras heeft een ultieme basis van lange pocketveren (20cm, voor de matras-fans) voor optimaal comfort en ondersteuning.

De matras is afgewerkt met een gewatteerde dubbel-stretch cover, die slijtvast en superzacht is. Daarbij heeft het gebruiksvriendelijke handgrepen en luchtventielen om de ventilatie te reguleren. Het geheel is verpakt in de herkenbare doorgestikte Gele eve-cover van 100% katoen.

de eve service
De pocketvering matras komt met een 100-nachten-proefslapen periode, een niet-goed-geld-terug-service en heeft, net als de originele traagschuim matras, standaard 10 jaar garantie. De matras wordt zorgvuldig verpakt en door twee bezorgers thuis afgeleverd. Voor €20 extra neemt eve Sleep de oude matras mee terug om te laten recyclen.

Ben je een dagdromer of een dromerig type, dan word je in onze productieve samenleving niet altijd positief benaderd. Intuïtie is immers vaak ondergeschikt aan realiteitszin en bewijsvoering. Volgens slaapexpert Hästens, de Zweedse fabrikant van exclusieve bedden, zijn dromen wel degelijk belangrijk en hebben ze grote invloed op je dagelijkse leven. Daarnaast vertellen ze vaak iets persoonlijks over je gezondheid, relaties of werk. Wie een gezond, productief leven wil leiden, moet goed slapen en dromen leren waarderen. Leef je uit met deze droomtips van Hästens voor een betere nachtrust. Welterusten!

1) Slaap is nergens te koop. Toch zijn er wel dingen die je kunt ondernemen om beter te leren slapen en dromen is hier een onderdeel van. De meeste levendige dromen vinden plaats tijdens het eerste gedeelte van onze slaap, de REM (Rapid Eye Movement)-slaap. Het visuele gedeelte van onze hersenen en ons geheugen zijn dan heel actief. Hierdoor zijn ook je dromen heel levendig. Door een gebeurtenis van overdag in je dromen te herbeleven kun je de dag erna zaken beter onthouden.

2) Het is geen hogere wiskunde, voor een goede nachtrust is een goed bed extreem belangrijk. Kies voor een bed met een goede balans tussen de juiste ondersteuning en comfort; een balans die je ruggengraat laat rusten zonder onnodige stress. Investeer ook in een bed dat groot genoeg is om je uit te rekken en te draaien zonder dat je de randen voelt. En, niet onbelangrijk, kies voor een bed met een uniek veersysteem zodat niet alleen jouw eigen bewegingen maar ook die van je slaappartner worden geïsoleerd. De continentale bedden van Hästens bestaan uit een dik geveerd bodemgedeelte en vervolgens een dik, omkeerbaar, geveerd matras voor ongekend slaapcomfort. Kies voor het instapmodel Luxuria met een steviger karakter, of de compacte Auroria die wat zachter aanvoelt.

3) Er zijn politici die zeggen dat ze weinig slaap nodig hebben. President Donald Trump beweert zelfs met slechts vier en een half uur slaap toe te kunnen. Weinig slapen leidt echter tot chronisch slaaptekort. Hierdoor kun je simpele informatie niet verwerken, krijg je last van stemmingswisselingen, woede-uitbarstingen en onbetrouwbare herinneringen. Zorg dus dat je voldoende tijd neemt voor een optimale nachtrust.

4) Ga niet met een volle maag slapen. Voedsel dat je vlak voor je gaat slapen eet, verteert nauwelijks en kan gemakkelijk je slaap en dus je dromen verstoren. Toch heeft het lichaam brandstof nodig om zichzelf weer op te bouwen en aan te vullen. Want trek hebben heeft weer een negatief effect op het vermogen van het brein om in een rustige toestand te raken. Een glas warme melk of een lichte hap kunnen helpen om die leegte te vullen en de slaap te bevorderen.

5) Overwerken wordt nog altijd gezien als een teken van gedrevenheid, ook al presteren we minder goed als we moe zijn. Wil je echt goed slapen en dromen, stop dan vlak voor je gaat slapen met het wegwerken van die laatste mails, het kijken naar een spannende film op Netflix of het lezen van een spannend boek. En die smartphone? Zet maar uit! Je hersenen worden namelijk gestimuleerd door alle informatie die ze krijgen en moeten verwerken. Daarnaast kunnen zowel positieve als negatieve emoties die je via social media binnenkrijgt, je nachtrust ernstig verstoren. Ook het licht dat apparaten zoals een tablet uitstralen, heeft een negatief effect omdat het het slaaphormoon Melatonine onderdrukt. Die stof zorgt er juist voor dat we willen slapen als het donker wordt.

6) Tijdens onze slaap zijn er momenten dat onze hersenen heel actief zijn, de zogenaamde ‘sleep spindles’. Op dit soort momenten worden geluid en andere zintuiglijke informatie niet geregistreerd in de hersenen. Naarmate we ouder worden, produceren we minder van deze 'spindles', en zijn we dus gevoeliger voor geluiden in onze slaapomgeving. Experimenteer met oordopjes om tot rust te komen en een goede nachtrust te bereiken.

7) Je hoort het vaker, dromen is nodig om zaken van overdag te verwerken. Sommige wetenschappers denken dat we onze dromen moeten begrijpen om onze onbewuste emoties te verwerken, ander onderzoek toont juist aan dat de droom er zelf voor zorgt dat we alle zaken van overdag verwerken. Aandacht geven aan je dromen geeft meer rust en kan vaak leiden tot meer inzicht in je persoonlijke situatie. Hästens heeft daarom nog zes tips om je dromen te onthouden:
Ga ontspannen slapen (bijvoorbeeld door eerst een warme douche of bad te nemen).
Leg een schrijfblok en pen klaar naast je bed.
Blijf bij het ontwaken even in de slaaphouding liggen en herhaal in gedachten de droom (belangrijk is het gevoel waarmee je wakker wordt en bijvoorbeeld de personen of kleuren uit de droom).
Schrijf de droom nu op, eventueel met datum of titel.
Begin dan het dagritueel (doe je dit eerst dan is de droom al voor een groot gedeelte vervaagd).
Nu is de droom behouden en kan er op een later tijdstip iets mee gedaan worden.

8) Tijdens het slapen gebeuren er wonderen, maar in slaap vallen is niet altijd ‘wonderful’. Mediteren helpt je een betere nachtrust te bereiken, maar dat niet alleen. Onderzoek wijst uit dat mensen die regelmatig mediteren ook hun dromen beter onthouden en hierdoor in het dagelijkse leven productiever zijn. Een minuut of tien à vijftien mediteren voor je gaat slapen helpt je dus beter slapen en dromen. Lastig? Hästens heeft op Spotify ‘Sleep Sounds’-playlists gemaakt die je helpen te ontspannen, van ‘A Soulful Sleep’ tot ‘Your Piano Dream’, voor elke dromer is er wel een geschikte playlist. Beluister ze gratis op Spotify

Koninklijke Auping vernieuwt dit voorjaar de boxspringcollectie en voegt nieuwe stoffen toe aan het assortiment. De verschillende lagen waaruit de boxsprings zijn opgebouwd, zorgen samen voor uitstekende ondersteuning en stabiliteit en dragen zo bij aan optimaal slaapcomfort. De nieuwe stoffen waarmee de boxsprings bekleed zijn, zijn op duurzame wijze geproduceerd en volledig recyclebaar.

Het vernieuwde boxspring assortiment van Auping bestaat uit de Original, Criade en Kiruna boxspring met ieder een eigen stijl en karakter. De boxsprings zijn met oog voor detail afgewerkt en bieden comfort in elke laag. De verschillende lagen van de boxsprings zijn op duurzame wijze geproduceerd van kwalitatieve en ventilerende materialen. Daardoor blijft het bed lange tijd in goede conditie en voelt het elke dag aan als nieuw. De spiraalbodem en pocketveren zorgen voor een stabiele en duurzame basis. Daarbij laat de 80% open structuur van de spiraalbodem steeds schone en frisse lucht door voor een comfortabel gevoel. De vernieuwde gestoffeerde matrassen en topmatrassen vormen de bovenste lagen van de boxspring. De matras biedt ergonomische ondersteuning op basis van lichaamsgewicht, lengte en slaaphouding, terwijl de topmatras de persoonlijke voorkeur qua ligcomfort en materiaal weerspiegelt. Daarnaast zijn de toppers gemakkelijk te wassen doordat de hoezen eenvoudig af te halen zijn. Matrassen en topmatrassen die aan vervanging toe zijn laat Auping recyclen tot onder andere judomatten en tapijten.

Het gehele Auping boxspring assortiment is verkrijgbaar in een groot aantal verschillende stoffen en kleuren. Alle stoffen zijn recyclebaar en op zo duurzaam mogelijke wijze geproduceerd. Zo zijn voor de stof Points garens gebruikt die van gerecyclede kleding en industrieel snijafval zijn gemaakt. Voor de nieuwe stoffen Irreguar en Peach (100% polyester) en Coast (100% katoen) is slechts één grondstof gebruikt, waardoor ze aan het einde van hun levensduur goed te recyclen zijn.

De vernieuwde boxsprings zijn vanaf 27 maart verkrijgbaar bij Auping Plaza's en geselecteerde Auping dealers.

De beddenmarkt wordt opgeschud met een nieuw concept: een one-size-fits all matras die eenvoudig wordt thuisbezorgd in een doos van 50x50 cm. Simba introduceerde in 2016 het eerste matras ter wereld dat 2.500 individuele pocketveren met traagschuim combineert én zonder ingewikkeld aankoopproces verkrijgbaar is. Het matras werd in samenwerking met het "Sleep to Live" instituut ontwikkeld, die de profielen van meer dan 10 miljoen slapers hebben bestudeerd. Dit leidde tot het eerste matras ter wereld dat verschillende technologieën combineert voor een optimaal slaap comfort. Door het innovatieve ontwerp reguleert het matras de lichaamswarmte en afzonderlijke bewegingen, waardoor je geen last hebt van een eventuele beweeglijke bedpartner. Je levert dus niets in op comfort of support.

Dit levert je 21 minuten extra slaap per nacht op, goed voor 16 nachten slaap per jaar.


Wanneer we een beddenwinkel inlopen of online een beddenspeciaalzaak bezoeken vliegen de boxsprings ons om de oren. Volgens de slaapkamerspecialist kiezen twee derde van de mensen tegenwoordig voor een boxspring. Maar wat is een boxspring eigenlijk?

De voorloper van de boxspringbedden zijn de gietijzeren springbedden en het spiraalveer bed. Na de tweede wereldoorlog maakten we kennis met de boxspringbedden. Eerst waren het alleen hotels waar je deze bedden voornamelijk tegenkwam maar toen de grote Nederlandse merken ook boxsprings gingen produceren werd dit type bed een echte hype.

Wanneer we in de volksmond over een boxspring spreken hebben we het eigenlijk over een boxspring combinatie. De boxspring op zich is namelijk alleen de bedbodem. De combinatie is het onderstel op pootjes, een matras en eventueel nog een topmatras. Het onderstel van een boxspring is een beklede bak van hout of metaal die gevuld is met veren. Een boxspring kun je uitbreiden met een hoofd en voetenboard en de bekleding en de poten zijn in allerlei variaties leverbaar.

Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom een boxspringbed zo populair geworden is. Bijvoorbeeld omdat een boxspring ook veel gebruikt wordt in hotels en we een boxspring dan al snel associëren met vakantie en ontspanning. Of omdat je op een boxspring wat hoger ligt wat het in en uitstappen een stuk gemakkelijker maakt.

De voordelen van een boxspring

Wat de reden van de populairiteit van een boxspring ook is... feit is dat een boxspring een aantal mooie voordelen heeft.
  • een boxspring is hoger dan een regulier bed


  • een boxspring biedt een optimale nachtrust door de dubbele of soms wel driedubbele ondersteuning


  • een boxspring kan qua look & feel helemaal worden aangepast aan het interieur omdat er veel verschillende soorten stoffen en kleuren verkrijgbaar zijn


  • een boxspring bied een uitstekende ventilatie door de open ruimte en veren structuur


  • een boxspring heeft een lange levensduur omdat het matras minder tegendruk krijgt


  • slaap je met een partner dan kan ieder zijn eigen type matras kiezen


Ben je benieuwd geworden naar de mogelijkheden van een boxspring neem dan eens een kijkje op de website van Boxsprings.nl. Zij geven veel interessante informatie over boxsprings en bieden van verschillende merken boxspring combinaties aan.

Slaap lekker!


Een matras kiezen Ben je toe aan een nieuw matras dan is het erg belangrijk dat je goed weet waar je op moet letten bij de aanschaf ervan. Er zijn ontzettend veel soorten matrassen en merken op de markt dat je al gauw door de bomen het bos niet meer ziet. Wij hebben een paar handige tips voor je op een rijtje gezet zodat je een goede keuze voor een matras kunt maken.

Ga eerst eens na wat voor soort matras het beste bij je past. Er zijn een aantal soorten matrassen op de markt met hun eigen kenmerken.

Latex matrassen
Latex matrassen zijn over het algemeen de wat goedkopere matrassen. Ze voelen lekker zacht aan en hebben een prima vering echter qua vocht en luchtregulering laten ze het behoorlijk afweten.

Traagschuim matrassen
Traagschuim heeft als kenmerk dat het zich goed naar je lichaam vormt wat goed is voor de doorbloeding echter zijn deze matrassen vaak erg zwaar en omdat je lekker in het matras wegzakt draai je je maar weinig om in de nacht wat weer een nadeel kan zijn voor de spieren.

Polyether matrassen
De polyether matrassen zijn de goedkoopste matrassen die op de markt zijn. Even afhankelijk met de hoeveelheid lucht deze matras is gemaakt kan hij nog wel eens slap en te zacht zijn om goed op te slapen. Ook is de levensduur niet erg lang en de ventilatie en vochtregulering is ook niet al te best.

Koudschuim matrassen
Een koudschuim matras heeft daarentegen een zeer lange levensduur! Koudschuim heeft een open celstructuur waardoor het redelijk vocht opneemt en niet warm aanvoelt. Koudschuim matrassen hebben een hoog f corrigerend vermogen en er ontstaat geen ligkuil.

Pocketvering matrassen
Een pocketvering matras is een matras gevuld met veertjes in zakjes. Veelal zijn deze matrassen goed voor mensen die het snel warm krijgen. Het matras voelt stevig aan en heeft uitstekende ventilerende eigenschappen.

Binnenvering matrassen
Dit matras is de voorloper van de pocketvering matras en gevuld met spiraalveren. De hardheid wordt bepaald door het aantal veren. Door de open kern is het matras goed vochtregulerend. Het matras kan echter niet geplaatst worden op een verstelbare bedbodem.

Zoals je ziet zijn er nogal wat soorten matrassen waar je uit kunt kiezen. Kijk naast het soort matras ook goed naar eigenschappen als;

De dikte van het matras. Hoe dikker het matras hoe meer comfort en hoe langer de levensduur is.

De warmte eigenschappen van het matras. Het is belangrijk dat een matras de lichaamswarmte niet vasthoud maar juist reguleert want anders ga je zweten. En omgekeerd mag een matras de warmte ook niet te snel afstaan aan de omgeving want dat zorgt weer voor afkoeling en dan heb je het koud s'nachts.

De vochtregulierende eigenschappen van het matras. Een goed matras voert het vocht af. Hierdoor kunnen bacteriën zich minder snel ontwikkelen en heb je een hygiënische slaapplek.

De hardheid van het matras. Hier komt een stukje persoonlijke voorkeur bij kijken. Waar voel jij je het prettigst bij en wat past het best bij jouw gewicht en slaaphouding.

Het zijn nogal wat zaken waar je over na moet denken alvorens je tot de aanschaf van een nieuw matras kunt overgaan. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg mogelijkheden om je matras een tijdje uit te proberen voordat je je definitieve keuze maakt. Neem maar eens een kijkje op de website van Matrasaanhuis.nl. Zij bieden je de mogelijkheid om het matras 2 maanden uit te proberen. En ben je niet tevreden dan krijg je gewoon je geld terug.


Een matras is een belangrijke aankoop waar we 1/3 van ons leven op doorbrengen. Helaas is de aanschaf van een nieuw matras maar zelden een leuke ervaring. Daarnaast worden de matrassen in de traditionele markt neergezet als veel te ingewikkelde en dure producten. Simba pakt het anders aan en wil het kopen van een nieuw matras eenvoudig maken.

Na een ontwikkeltraject waarin de profielgegevens van 10 miljoen mensen en 180 miljoen lichaamsdelen werden onderzocht om te kijken wat mensen prettig vinden en waar ze het liefst op slapen heeft Simba het perfecte matras voor iedere slaper ontworpen. Elk deel ervan is goed doordacht en ontwikkeld om een optimale nachtrust te verzorgen. Het matras is niet te zacht maar ook niet te hard. De ideale ratio van HR-, traagschuim, Simbatex en pocketveren zorgt voor de perfecte mix tussen comfort en body support.

Het Engelse vakmanschap

De Simba matrassen worden in het Verenigd Koninkrijk geproduceerd en geassembleerd, waar Simba een markt leidende positie heeft. Simba is in februari 2016 in Engeland opgericht en sinds augustus dit jaar ook actief in Nederland, Frankrijk en Duitsland. Simba verkoopt alleen online, heeft geen fysieke winkels en maakt geen gebruik van tussenpersonen. De matrassen worden rechtstreeks verzonden vanuit hun fabriek, gelegen in Derby. Hierdoor kunnen de matrassen tegen een eerlijke prijs verkocht worden.

Een hybride matras met 5 verschillende lagen

Simba is een geavanceerd hybride matras dat wordt gekenmerkt door een unieke combinatie van 2,500 pocketveren met hoogwaardige traagschuim. Dit is de ideale balans tussen comfort en body support. Het matras is stevig genoeg om je de juiste ondersteuning te bieden die je nodig hebt tijdens je slaap en zacht genoeg om je een uitzonderlijk slaapcomfort voor een optimale nachtrust te garanderen.

Verkoelende bovenlaag

De bovenste laag van Simba is gemaakt van polyester en zorgt ervoor dat je heerlijk zacht kan liggen. Het heeft daarnaast een optimale ventilerende werking die bijdraagt aan een perfect slaapklimaat. Het zorgt er ook voor dat je matras langer fris en hygiënisch blijft. Het materiaal is bovendien hypoallergeen.

De zachtheid van Simbatex

Simbatex bevat een mix van duurzame natuurlijke grondstoffen zoals sojaolie en verfrissende natuurlijke balsems om ervoor te zorgen dat je ongestoord van een diepere nachtrust kunt genieten. Daarnaast heeft de Simbatex laag een unieke open celstructuur die zorgt voor een goede ventilatie en vochtafvoer van het matras. Dit betekent dat de Simbatex langer fris blijft, zodat je gedurende de nacht comfortabeler kan slapen.

Veerkrachtige ondersteuning

De overtreffende trap in slaapcomfort: elke kingsize Simba beschikt over 2,500 unieke pocketveren. Pocketveren zijn kleine veren die onafhankelijk van elkaar bewegen. Elke veer kan zich optimaal aanpassen aan je lichaam. Het Simba matras is daarom in staat om de contouren van je lichaam nauwkeurig te volgen. Het grote voordeel hiervan is dat het matras daardoor een comfortabele en soepele ondersteuning biedt dat bij iedereen past. Hoe meer veren en hoe beter de kwaliteit van de veren, hoe meer plezier je hebt van je matras!

De pocketveren hebben een conische vorm en zijn speciaal ontworpen en gepatenteerd door Simba, om ervoor te zorgen dat het matras opgerold in een doos verpakt kan worden en bij het uitpakken uiteindelijk weer zijn originele vorm krijgt. Het conische design van de veren laat elke individuele veer in elkaar draaien, waardoor kan de veer plat gedrukt worden zonder de veren te beschadigen.

Het comfort van traagschuim

Onmisbaar in een modern matras – Onze traagschuim laag is zodanig ontworpen dat het de vorm van je lichaam aanneemt, drukpunten verlicht en ervoor zorgt dat je gemakkelijk in je slaap kunt bewegen. Waar het traagschuim bij veel matrassen de toplaag vormt, zit het bij Simba in het midden. Dit voorkomt het bekende probleem dat door het aanpassende vermogen van traagschuim je lichaam omsloten wordt en je het zo warm krijgt dat het zweet je uitbreekt.

Voortreffelijke drukverdeling

De onderste laag van Simba bestaat uit een 15 cm dikke High Resilience (HR-) koudschuim laag. Het veerkrachtige schuim is onderverdeeld in 7 verschillende comfortzones - dit zorgt voor een gepaste ondersteuning en druk verlagende eigenschappen op de juiste plekken.

Een Matras voor alle oppervlakken

Simba is niet alleen geschikt voor ieder persoon, maar is ook gemaakt voor iedere ondergrond. Het matras past overal prima op, zolang je een vlakke en stevige ondergrond hebt. Het past perfect op iedere lattenbodem, op normale ledikanten en uitzonderlijk goed bij een boxspring bed. Heb je geen onderstel? Dan kun je het matras ook prima op de grond of op een aantal pallets leggen. Alles wat je hoeft te doen, is ervoor zorgen dat de latten gelijkmatig zijn verdeeld, zodat je een vlakke en stevige ondergrond hebt - dit is namelijk de ideale basis voor een perfecte nachtrust.

Gunstige voorwaarden

Simba geeft klanten 100 dagen de tijd om een matras thuis uit te proberen. Indien je niet 100% tevreden bent binnen de 100 dagen proeftijd, ontvang je het gehele aankoopbedrag terug en komt Simba het matras gratis in je slaapkamer ophalen. Zonder extra kosten. Je kunt er dus – letterlijk - 100 nachten over slapen. Je hoeft de verpakking en de doos niet eens te bewaren, alles wordt voor je geregeld. Daarnaast zit er 10 jaar garantie op het matras. Het matras wordt binnen 72 uur in een compacte doos tot aan je deur geleverd. De levering is gratis, evenals het retourneren/ophalen van het matras.

Kortom, Simba streeft naar de hoogste kwaliteit op een duurzame wijze en biedt slaapcomfort op het hoogste niveau voor een eerlijke prijs en tegen zeer gunstige voorwaarden. Het Simba matras is te bestellen via de website simbamatras.nl.


LeDorm-bedden worden sinds 1986 met veel passie in Nederland gemaakt. Reden voor een feestje bij dit ambachtelijke, exclusieve beddenmerk. Deze week lanceren zij daarom op feestelijke wijze ‘LeDorm. Al 30 jaar persoonlijk slapen’.

In 1986 besloten een aantal slaapexperts de handen ineen te slaan met als doel een eerlijke collectie matrassen en boxsprings te ontwikkelen. Zo werd in het najaar van 1986 in eerste instantie de MeesterCollectie geïntroduceerd. Een ambachtelijk en duurzaam in Nederland geproduceerde slaapcomfortcollectie. De naam werd in de loop der jaren veranderd en de collectie geperfectioneerd tot de LeDorm-bedden die we nu kennen. Deze zijn van exclusieve kwaliteit en buitengewoon comfort, en zijn geproduceerd met alleen de beste materialen uit de natuur, zoals Heveair®-natuurlatex, zijde, bamboe, kasjmier en thermowol.

Er zijn geen voorraden; elk bed is uniek en wordt handgemaakt in de fabriek in Nederland op basis van de persoonlijke wensen van de klant. Bij het samenstellen van het bed kan desgevraagd een keuze gemaakt worden uit het assortiment van matrassen, boxsprings, hoofdkussens, dekbedden, kleuren, stoffen, materialen en accessoires. Wanneer het bed helemaal gereed is wordt het voorzien van een leren label met eigen naam. Daarom: al 30 jaar persoonlijk slapen.

Bed to nature
Natuurlijke materialen zoals wol, bamboe, wildzijde en kasjmier spelen een onmisbare rol in de opbouw van de producten. Van het latexsap van de Hevea Brasiliensis-rubberboom wordt een van de meest ventilerende en elastische natuurlatexsoorten in de beddenmarkt vervaardigd: Heveair®-natuurlatex. Bovendien zijn vrijwel alle materialen geschikt om te recyclen, zodat een bed na jarenlange dienst verantwoord aan een tweede leven kan beginnen. Geen mens is hetzelfde. Dat is het uitgangspunt van de LeDorm-matrassen. Daarbij komen nog de verschillende voorkeuren voor soepel of stevig comfort en koel of warm slapen. Ook bij partners die in hetzelfde bed slapen bestaan deze verschillen. De matrassen van LeDorm zijn daarom zo samengesteld dat ze aan ieders persoonlijke wensen voldoen, maar toch gecombineerd kunnen worden in één bed. Hoogte en uiterlijk zijn altijd identiek.

24 gezichten van LeDorm
LeDorm is verkrijgbaar bij een exclusief geselecteerd dealer netwerk. 24 Nederlandse dealers die het merk een gezicht geven en samenwerken om zo een optimaal slaapcomfort te kunnen bieden. Samen met deze dealers bekijkt LeDorm dagelijks waar sprake is van mogelijke verbeterpunten. Een van die dealers is Jac Nota, al tientallen jaren verkoper van LeDorm. “Op basis van de persoonlijke vraag van de klant kan ik samen met LeDorm haast maatwerk leveren. Ideeën en wensen die ik verzamelde in de praktijk werden in samenwerking met LeDorm vertaald naar de LeDorm-matrassen”, reageert Jac. “Voor mij betekent 30 jaar LeDorm: 30 jaar tevreden klanten dankzij de onbeperkte mogelijkheden.”


Het grootste deel van je leven breng je door in bed. Daarom is het ontzettend belangrijk om ervoor te zorgen dat je deze uren zo comfortabel mogelijk doorbrengt. Of je nou veel ligt te woelen en te draaien of juist een hele rustige slaper bent, een goede nachtrust zorgt ervoor dat we overdag lekker veel energie en een goed humeur hebben! De keuze voor een goed bed is daarom zeker geen overbodige luxe.

Tegenwoordig is de keuze in bedden en slaapsystemen bijna niet meer te overzien. Toch kunnen we bedden in drie hoofdgroepen verdelen; : conventionele bedden, boxspring bedd en en waterbedden. Conventionele bedden zijn bedden bestaande uit een ledikant met daarin een bedbodem en een matras of een losse bedbodem met een matras. Een waterbed is gevuld met water en een boxspringbed is ook wel bekend als het zogenaamde hotelbed. In dit artikel gaan we wat dieper in op het boxspringbed.

Wat is een boxspringbed Een boxspringbed is een box met daar bovenop een matras en topdekmatras. De vulling van de box kan bestaan uit een harde box, Bonellvering of pocketvering. Een boxspringbed heeft een wat luxere uitstraling door het elegante massieve houten frame, het hoofd en voetenbord en de pootjes.

Het matras op een boxspringbed kan verschillen. Vaak wordt een pocketvering matras gebruikt maar soms zijn de matrassen gemaakt van koudschuim of traagschuim. Het topdek matras wat hier bovenop ligt zorgt voor extra comfort en ondersteuning zodat een goede nachtrust verzekerd is.

Boxspringbedden zijn verkrijgbaar in één- of tweepersoons bedden en ook kan je kiezen of je een vlakke of elekstrisch verstelbare boxspring wenst. Zeker als je het belangrijk vind om het bed in hoogte te verstellen is een elektrisch verstelbare boxspring een goede optie!

Omdat boxspringbedden in veel verschillende kleuren en afmetingen verkrijgbaar zijn is er voor iedere slaapkamer wel een passende boxspring te vinden.

Ben jij op zoek naar een bed met nèt een beetje extra, neem dan eens een kijkje op de website van boxsprings.nl. Zij hebben een ruime keus in boxspringbedden en boxspringaccessoires.

Welterusten.... slaap lekker!


Een goede nachtrust is belangrijk. Veel mensen onderschatten het belang van een goede nachtrust maar goed slapen maakt je vrolijker, energieker en alerter! Daarnaast draagt een goede nachtrust bij aan het voorkomen van problemen met je gezondheid.

Een goede nachtrust begint bij een goed matras. Niets is zo vervelend als wakker worden met een vermoeid gevoel, stijve spieren en een lusteloos gevoel. Wanneer je op een goed matras slaapt wordt je uitgerust wakker en kan je energiek aan de nieuwe dag beginnen.

We slapen bijna 1/3 deel van ons leven en daarom is het van belang om kritisch naar je matras te kijken. Een goed matras bied een goede ondersteuning, ventileert goed en is flexibel. Maar hoe bepaal je nu wat voor jou de beste matras is? Er zijn zo veel soorten matrassen verkrijgbaar zoals latex, traagschuim, koudschuim, pocketvering of polyether matrassen. En elke soort matras heeft weer zijn eigen eigenschappen.

De keuze voor een goed matras is dus heel persoonlijk. De ene persoon ligt het liefst op een harde matras terwijl de ander weer lekkerder slaapt op een zacht matras. Mensen die op hun zij slapen hebben vaak een wat soepelere matras nodig dan mensen die op de rug slapen en voor mensen die op hun buik slapen wordt vaak een wat hardere matras aangeraden omdat bij het slapen op je buik je rug meer wordt belast.

Maar niet alleen je slaaphouding is van belang. Kijk ook naar je lichaamstemperatuur. Heb jij het snel warm dan heb je wellicht meer baat bij een binnenvering matras omdat deze over het algemeen wat koeler is dan een schuimmatras. Daarnaast is ook je gewicht niet onbelangrijk. Over het algemeen wordt gesteld dat wat zwaardere mensen een stevigere matras nodig hebben. En wat dacht je van allergieën? Let ook daar goed op want in sommige soorten matrassen gedijen huisstofmijten beter dan in andere matrassen. Laat je hierover goed informeren!

En last but not least….. slaap je alleen of met een partner want als je samen in bed kruipt kan je naast alle gezelligheid ook last van elkaar hebben. Zeker wanneer je een van beiden een onrustige slaper is. Bij een matras met binnenvering merk je veel sneller als je partner ligt te draaien in vergelijking met een schuimmatras.

Het is dus best nog wel een puzzel om uit te vinden welke matras voor jou de beste is. Gelukkig kan je tegenwoordig een matras wat langer uitproberen dan die paar minuten in de winkel. Neem maar eens een kijkje op de website van Matrasaanhuis.nl. Zij hebben ontzettend veel soorten en maten en het mooie is dat je een matras 2 maanden mag uittesten. En bevalt het matras na 2 maanden onverhoopt toch niet dan mag je hem terug sturen en krijg je gewoon je geld terug! Welterusten!

 


Matt Sleeps, een nieuwe Nederlandse internet startup, zal met matras Matt de achterhaalde matrassenindustrie wakker schudden. Matt is Nederlands eerste e-commerce merk dat het succesvolle online-retailer model toepast op de matrassenindustrie van nationaal 1,5 miljoen stuks per jaar. Met slechts Ä—Ä—n perfect matras, een 100 dagen gratis testperiode en een prijs die minder dan de helft is van de reguliere kwaliteitsmatrassen wil Matt Sleeps het aankopen van een matras weer leuk maken.

De aanschaf van een nieuw matras wordt zelden gezien als een leuke ervaring. Na het bezoeken van talloze beddenzaken, gesprekken met verkopers en na een korte matrastest, eindigen veel consumenten met een duurder matras dan in eerste instantie de bedoeling was. “Een matrasaankoop is de meeste frustrerende en tijdsintensieve bezigheid na de aanschaf van een tweedehands auto” zegt Joep Verbunt, de oprichter van Matt Sleeps.

“Ik heb het zelf ervaren toen ik met een van mijn eerste salarissen wilde investeren in een goed matras. Na uren in drukke woonboulevards waar ik werd dolgedraaid door de vele keuzemogelijkheden en ik mij verbaasde over de absurd hoge prijzen, bedacht ik me dat dit toch beter en vooral leuker moest kunnen’’.

Verbunt, die ook oprichter is van Shoreditch Agency, een creatief bureau dat evenementen in Nederland en Duitsland organiseert, wil door middel van onderscheidende concepten de wereld om ons heen innoveren en leuker maken. “Voor Matt hebben we dezelfde succesvolle visie toegepast als voor Shoreditch Agency; wanneer je consumenten echt wilt bereiken moet je ze niet proberen te overtuigen door middel van saaie advertenties maar ze met een beleving deel uit laten maken van je merk. Evenementen als de Bubbelbadbioscoop, het Tomatengevecht op de Dam en Discoboodschappen in een supermarkt zijn hier het resultaat van. Met dezelfde creatieve invalshoek willen we nu de ouderwetse matrassenindustrie innoveren en het aankopen van een matras weer leuk maken.”

Matt Sleeps is erin geslaagd alle onderdelen in het productie- en aankoopproces te herdefiniëren en te verbeteren. In zowel design, prijs als service zal Matt een totaalbeleving bieden die nooit eerder in deze industrie is vertoond.

Design

De eerste stap in de herdefiniering was het design. Het uitgangspunt was één perfect matras wat voor iedereen lekker ligt. Met de voorkeur om te gaan voor één ideaal model, gaat Matt Sleeps tegen de gevestigde orde in. “Een hoeveelheid aan keuzes leidt niet alleen tot keuzestress maar is vooral een marketingtactiek om consumenten meer geld te laten betalen” aldus Verbunt. Om dit perfecte matras te ontwikkelen is er samen met diverse grote Europese matrasfabrikanten, hotelketens, de TU Delft en proefpersonen 15 maanden geïnvesteerd in testen en onderzoek.

Bovendien leidt de keuze om één perfect matras te ontwikkelen tot kostenbesparing in voorraad en transport, wat ons hielp bij het tweede uitgangspunt.

Prijs

Een matras is een belangrijke aankoop waar we 1/3 van ons leven op doorbrengen. Helaas is een kwaliteitsmatras, vanwege zijn hoge prijs, niet voor iedereen weggelegd. Aangezien Matt Sleeps van mening is dat goede nachtrust geen fortuin hoeft te kosten, was de grootste uitdaging om de prijs van het beste matras zo scherp mogelijk neer te zetten. Matt Sleeps heeft daarom het succesvolle businessmodel van andere online retail branches toegepast op de matrassenindustrie. Dit businessmodel elimineert, waar mogelijk, de overbodige tussenschakels zoals de distributeur, de winkels en de verkopers. Matt Sleeps is er hierdoor in geslaagd om het hoge kwaliteit matras voor minder dan de helft van de winkelprijs aan te bieden. Het Matt matras is beschikbaar in 6 maten met prijzen vanaf 350 euro.

Service

De moeilijkheid bij een matrasaankoop is om het product goed te testen. Consumenten krijgen de gelegenheid om in een showwroom een matras te testen en dienen binnen 5 minuten te kunnen beoordelen of dit het matras is waarop ze een hele nacht, 10 jaar lang, comfortabel kunnen liggen.

Met de veronderstelling dat dure showrooms overbodig zijn en het besef dat Nederland 17 miljoen slaapplaatsen heeft, is Matt Nederlands eerste matrassenmerk dat zijn klanten 100 dagen de tijd geeft om het matras thuis uit te proberen. Iedere klant die niet helemaal tevreden is, kan het matras door het bedrijf kosteloos laten ophalen en ontvangt het volledige aankoopbedrag terug. “Dit betekent niet alleen dat onze klanten zich een bezoek aan een showroom kunnen besparen, maar ook dat wij een duurzame relatie met onze klanten aangaan. We willen dat elke klant 100% tevreden is, tenminste 10 jaar lang. Daarom geven we op ieder matras ook 10 jaar garantie”, aldus de oprichter.

Dankzij een vernieuwende compressie techniek wordt Matt in een compacte doos bezorgd. Hiermee bespaart het bedrijf ruim 200% op het ruimtebeslag. Mede hierdoor kan Matt zelfs de volgende dag - in de 4 grote steden al op dezelfde dag- gratis worden geleverd.

En we hebben nog wat leuks voor jullie in petto.... want onze redactie gaat binnenkort proefslapen op een Matt Sleeps matras en we zullen jullie in een review laten weten hoe wij Matt hebben ervaren


Wat niemand eerder in Nederland deed, doet Comforda wel! Deze fabrikant introduceert het ‘one fits all matras’, een revolutionair traagschuim matras van Nederlandse makelij dat je 14 dagen gratis mag uitproberen. Zonder aanbetaling of betaalverplichting. Hoe uniek is dat? Het concept was eenvoudig: maak het beste matras tegen een betaalbare prijs, lever enkel één model matras in verschillende maten en zorg voor een snelle levertijd waarbij het matras gratis is uit te proberen. En… dat is gelukt! Een Comforda matras bestel je via de website www.comforda.com en wordt per post in een handzame doos, niet veel groter dan je nachtkastje, toegestuurd. Vanaf nu hoef je dus niet meer een uur de winkel in om een keuze te maken uit één van de vele matrassen die voldoet aan je eisen. En dan hebben we het nog niet eens over het vervoer van zo’n onhandelbaar groot matras…

Een matras moet je echt langer uitproberen
Wist je dat we ongeveer een derde van ons leven slapend doorbrengen? Toch koop je niet ieder jaar een matras. Ben je aan een nieuwe toe, dan trek je er wel de tijd voor uit om tot de juiste beslissing te komen. Maar hoe moeilijk is het om in een beddenspeciaalzaak, waar zo'n 35 verschillende modellen worden aangeboden en de prijzen fors zijn, een keuze te maken uit al die matrassen. Alleen een paar minuten proefliggen is vaak niet voldoende. Een matras moet je echt wat langer kunnen uitproberen. Daarom mag je bij Comforda maar liefst 14 dagen gratis een matras uitproberen. Gewoon bij je thuis, waar je het slapen optimaal beleeft. Als het je bevalt, betaal je pas na 14 dagen. Toch niet helemaal overtuigd? Dan wordt het matras kosteloos bij je opgehaald.

Ga een rustige nacht tegemoet
Een matras van Comforda is opgebouwd uit twee lagen. De toplaag bestaat uit de nieuwste generatie traagschuim, een combinatie van gelmoleculen en luchtdoorlatend schuim. En… of je nu op je rug of buik slaapt, licht of zwaar bent of jong of oud, het matras vormt zich direct naar je lichaam. Zo wordt de druk goed verdeeld en verdwijnen vervelende drukpunten waardoor je het gevoel hebt dat je zwevend slaapt. Voordeel hiervan is dat je minder de neiging hebt om te woelen en een rustige nacht tegemoet gaat. De basis van het matras bestaat uit een 16 centimeter dikke, stevige en veerkrachtige laag van het High Resilence foam. Dit biedt je lichaam de optimale steun en voorkomt doorzakken en pijn in de rug. Daarbij zorgt het matras voor een uitstekende ventilatie, dit in tegenstelling tot de oudere traagschuim matrassen. Resultaat: een hygiënisch en aangenaam slaapklimaat. Wie wil dat nu niet? NASA
Het traagschuim matras is revolutionair op het gebied van slapen. Het is in de jaren zeventig ontwikkeld door NASA onder de naam T-foam. Het werd echter niet in de spaceshuttles gebruikt, maar later opgepikt door bedden- en matrassenfabrikanten die het verder door ontwikkelden. Het nieuwste traagschuim matras van Comforda bezit drie eigenschappen (drukverdeling, ondersteuning en ventilatie) die in combinatie met elkaar voor een optimaal slaapcomfort zorgen. Je ligt niet alleen heerlijk, maar bovendien wordt de natuurlijke lichaamshouding perfect ondersteund. Niet voor niets maken veel ziekenhuizen en verpleeghuizen dan ook veelvuldig gebruik van traagschuim matrassen.

Voorkomt huisstofmijt en andere allergieën
De elastische hoes van het Comforda matras is voorzien van Adaptive-, Purotex technologie en een Airbreeze onderkant. Adaptive technologie betekent dat de hoes reageert op lichaamswarmte. Wanneer je lichaam de hoes verwarmt, doet de Adaptive behandeling zijn werk: het verdampt zweet en houdt je lichaam droog. Dit werkt verkoelend. Purotex bestaat uit 100% natuurlijke probiotica die zijn toegevoegd aan de hoes. Deze komen vrij bij beweging en gaan huisstofmijt en andere allergieën tegen. De onderkant van de matrashoes is voorzien van Airbreeze, een honingraatstructuur die zorgt voor optimale ventilatie en antislip. De elastische hoes is uiteraard afritsbaar en hierdoor gemakkelijk te wassen en te vervangen.

Prijs en verkrijgbaarheid
De matrassen van Comforda worden in Nederland geproduceerd en zijn vanaf € 449,- online te bestellen via de website www.comforda.com. Omdat er niet wordt gewerkt met tussenschakels kan Comforda een matras leveren tegen een scherpe prijs in combinatie met een uitstekende kwaliteit. Wel tot 50% goedkoper dan vergelijkbare matrassen. Het ontbreken van tussenschakels zorgt ook voor een kortere levertijd. Bij alle veelvoorkomende maten geldt dan ook: vandaag besteld, morgen in huis. Heb je een bed met een afwijkende maat? Geen probleem! Het matras wordt dan op maat voor je gemaakt, wat iets meer tijd in beslag neemt.


Voor de ultieme nachtrust heeft TEMPUR de matras opnieuw uitgevonden. In de nieuwe Hybrid matrassen wordt het geavanceerde TEMPUR materiaal voor het eerst gecombineerd met micro pocketveren. Hierdoor vormt de matras zich volledig naar de contouren van het lichaam en ervaart u optimale bewegingsvrijheid.

Ideale combinatie
De nieuwe innovatie is het resultaat van jaren intensief onderzoek. TEMPUR is erin geslaagd om de ideale samenstelling van een matras te ontwikkelen. In de Hybrid matrassen werkt het unieke TEMPUR materiaal drukverlagend. Samen met de micro pocketveren zorgt het temperatuurgevoelig schuim voor individuele ondersteuning en gewichtloos comfort.

Vier lagen
TEMPUR heeft de Hybrid matrassen opgebouwd uit vier lagen. Aan de bovenzijde zijn de comfort- en ondersteuningslaag gemaakt van TEMPUR materiaal. Daaronder zorgen de stalen pocketveren voor extra ondersteuning. Elke veer is individueel verpakt in een katoenen zakje voor optimale ventilatie en flexibiliteit. De matrassen zijn voorzien van een duurzame onderlaag. Voor elk bed
De matrassen zijn geschikt voor elk type bedbodem en verkrijgbaar in twee verschillende hoogtes: TEMPUR Hybrid Supreme (21 cm) en TEMPUR Hybrid Elite (25 cm). Er is een keuze uit maar liefst 20 standaardmaten. Door een handige rits is de stijlvolle hoes makkelijk afneembaar om te wassen op maximaal 60°C. Voor alle matrassen geldt een 90 dagen omruilgarantie.

NASA & TEMPUR
De geschiedenis van TEMPUR begon in de jaren ’70 toen de NASA een drukabsorberend materiaal ontwikkelde om astronauten te beschermen en te ondersteunen tijdens de lancering. Later werkten wetenschappers aan TEMPUR materiaal voor gebruik in slaapproducten. TEMPUR is het enige matrassen- en kussenmerk dat is gecertificeerd door de US Space Foundation.

Prijzen TEMPUR Hybrid matrassen vanaf € 1.399,- (70 x 200 cm)


Of je nu slaapt als een roos of de hele nacht ligt te woelen: een goed bed is zeer belangrijk voor een prettige nachtrust. Daarom presenteert IKEA een nieuwe serie boxsprings die met veel aandacht voor design, materiaalgebruik en kwaliteit zijn ontworpen. Je kiest voor je favoriete stijl en het matras dat het beste bij je past en creëert zo je eigen droombed voor een betaalbare prijs. De comfortabele LAUVIK, stijlvolle DUNVIK en eersteklas VALLAVIK bedden bevatten bovendien 100 procent katoen van meer duurzame bronnen*. De nieuwe serie is vanaf februari bij alle IKEA winkels verkrijgbaar.

De nieuwe boxsprings zijn ontwikkeld op basis van uitgebreid onderzoek. Jaarlijks bezoeken de slaapspecialisten van IKEA duizenden slaapkamers om inzicht te krijgen in de wensen, behoeftes en eisen van mensen. Daaruit blijkt bijvoorbeeld dat mensen graag zelf de stijl en het matras van hun droombed bepalen. De nieuwe LAUVIK, DUNVIK en VALLAVIK bedden zijn daarom zo ontworpen dat ze geheel zijn af te stemmen op jouw persoonlijke slaapcomfort. Bovendien mag je 90 dagen proefslapen en kan je rekenen op een garantie van 25 jaar.

Ademende en duurzame materialen
De boxsprings zijn uitgebreid getest op luchtvochtigheid en warmte. De stoffen elementen van de bedden zijn gemaakt van 100% katoen van meer duurzame bronnen. Dit betekent dat bij de productie van deze stoffen er minder water, kunstmest en pesticiden zijn gebruikt en dat de katoenboeren genoeg verdienen om de leefomstandigheden in hun omgeving te verbeteren.

Opgerolde matrassen
Voorheen was het lastig om een nieuw matras naar huis te vervoeren, vanwege de omvang. Daarom heeft IKEA voor de nieuwe boxsprings matrassen ontwikkeld die opgerold zijn. Zo neemt het matras minder ruimte in en kan je het eenvoudig meenemen naar huis. Bovendien bespaart dit vervoerskosten. Na thuiskomst kan je het opgerolde matras direct gebruiken. Het heeft ongeveer 72 uur nodig om zijn volledige comfort te bereiken. Dankzij de matras retour- en recycle service van IKEA komt je oude matras ook goed terecht. Democratic Design
In het ontwerp van de nieuwe beddenserie is veel aandacht besteed aan de juiste combinatie van vorm, functie, kwaliteit, duurzaamheid en een lage prijs. Dankzij dit Democratic Design principe creëert IKEA een beter dagelijks leven voor zo veel mogelijk mensen.

* Onder 100 procent katoen van meer duurzame bronnen verstaat IKEA katoen van planten die geteeld zijn volgens de richtlijnen van Better Cotton, door katoenboeren die werken volgens Better Cotton en duurzamer geproduceerd katoen uit de Verenigde Staten volgens bijvoorbeeld het e3 Cotton Program.


Een goedkoop matras die zich toch excellent van zijn taken kwijt, het is de droom van elke slaper. Toch is het belangrijk bij je aankoop de focus te blijven leggen op je persoonlijke comfort en slaapgedrag. Wel kunnen we je alvast één toegeving doen qua prijs: een slechte matras is inderdaad vaak (of zelfs meestal) een te dure matras.

Krijg je waar voor je geld?
Toch moet de vraag naar het belang van prijs voor een matras enigszins anders worden geformuleerd: betaal je de juiste prijs voor de juiste kwaliteit? Je 'duurdere' matras gaat misschien wel twee keer zolang mee dan je 'goedkopere' variant. Bovendien past hij misschien wel optimaal bij je lichaam en slaapgedrag. Al bij al brengen we al snel 1/3de van ons leven slapend door. Je kunt dus ook een heleboel problemen en kosten vermijden door de 'juiste' matras te kopen.

Kies voor comfort
Daarom doe je er goed aan om niet te jagen op een goedkoop matras, maar op een comfortabele matras die aan al je noden voldoet. Pas in tweede instantie kun je bekijken welke matras voor jou de juiste prijs biedt voor de juiste kwaliteiten. Je doet er dus goed aan om even langer stil te staan bij aspecten als comfort, drukverlichting en het type matras dat het beste aan al je eisen voldoet. Als tweede stap kun je zo ook veel beter de verschillende modellen, kenmerken en prijzen vergelijken.

Prijs komt laatst
Het is dus pas in laatste instantie dat je je een waarlijk correct beeld kunt vormen van de waarde van je matras en dus van zijn prijs. Misschien vertoont je goedkopere matras vervolgens wel exact dezelfde kenmerken dan een duurdere matras in dezelfde categorie. In dat geval vergroot je effectief de meerwaarde van je aankoop, d.i. de waarde die je krijgt 'bovenop' de prijs die je wilt betalen. Schroom vanaf dit punt ook zeker niet om te onderhandelen met je leverancier, of om in te gaan op kortingen of andere promoties.

Op zoek naar een goedkoop matras? Surf snel naar Matrasaanhuis.nl.


Ontworpen voor de beste nachtrust, introduceert TEMPUR het nieuwe North slaapsysteem. Door de afgeronde vormen en de poten die subtiel onder het bed zijn geplaatst, lijkt het bed te zweven. De matras en de ombouw zijn bekleed met dezelfde stof, waardoor het slaapsysteem één geheel vormt. Het is mogelijk om kleur, hoofdbord en (opleg)matras zelf te kiezen.

Elegant design
Het TEMPUR North slaapsysteem is geïnspireerd op de uitgestrekte landschappen en de ongerepte natuur van het Noorden. De combinatie van natuurlijke eenvoud met oog voor detail en het streven naar vernieuwing van de klassieke slaapkamer, heeft geleid tot een stijlvol bed met gewichtloos comfort en superieure ondersteuning.

Flexibel samenstellen
Er is een keuze uit twee modellen. Het vlakke Continental model bestaat uit drie lagen: onderlaag, matras en oplegmatras. Voor lezen en TV kijken in bed is het elektrisch verstelbare Adjustable model zeer geschikt. Het bijpassend hoofdbord is er in een standaard of design uitvoering. Bovendien is het North slaapsysteem verkrijgbaar in drie kleuren: Sand, Stone en Night Sky.

Aandacht voor details
Geheel in lijn met de tradities van TEMPUR, is bij het ontwerp speciale aandacht geschonken aan de gebruikte stof en de details. De duurzame, prachtig geweven stof voelt zacht en natuurlijk aan. Contraststiksels verfraaien het bed en hoofdbord. De hoes van de roomwitte oplegmatras is eenvoudig afneembaar om te wassen.

Drie soorten matrassen
TEMPUR heeft drie verschillende matrascollecties: Original (stevig), Cloud (zacht) en Sensation (traditioneel verend gevoel). TEMPUR materiaal in de matrassen reageert op de temperatuur, het gewicht en de contouren van een lichaam en biedt zo persoonlijk comfort en individuele ondersteuning. Het materiaal keert snel terug naar zijn oorspronkelijke vorm, iedere nacht weer. NASA & TEMPUR
De geschiedenis van TEMPUR begon in de jaren ’70 toen de NASA een drukabsorberend materiaal ontwikkelde om astronauten te beschermen en te ondersteunen tijdens de lancering. Later werkten wetenschappers aan TEMPUR materiaal voor gebruik in slaapproducten. TEMPUR is het enige matrassen- en kussenmerk dat is gecertificeerd door de US Space Foundation.

Over Tempur Sealy International, Inc.
Tempur Sealy International, Inc. (NYSE: TPX) is ’s werelds grootste beddenfabrikant. Het bedrijf ontwerpt, fabriceert en distribueert matrassen, bedbodems, kussens en comfortproducten. Tot de merkenportfolio van Tempur Sealy behoren de meest vooraanstaande merken zoals Tempur®, Tempur-Pedic®, Sealy®, Sealy Posturepedic®, Optimum™ en Stearns & Foster®.

Prijzen TEMPUR North slaapsysteem vanaf € 5.500,- (160 x 200 cm)


Wonderland Beds, de toonaangevende beddenspecialist uit Noorwegen, lanceert deze zomer vier nieuwe kleurrijke sfeercollecties en twee nieuwe hoofd- en voetbordsystemen. Met een breed scala aan stoffen, kleuren, modellen en hoezen kan de consument nu elk bed aankleden naar de persoonlijke stijl en wensen.

Bij elke persoonlijkheid past een kleur
Kleuren zorgen voor veel sfeer in de slaapkamer en kunnen je gemoedstoestand positief beïnvloeden. De ene persoon houdt van blauw, de ander van geel. Wonderland Beds biedt daarom de vrijheid om uit deze nieuwe zomercollectie een eigen bed te stylen en te ontwerpen. Net zoals je garderobe. Ter inspiratie biedt Wonderland Beds vier nieuwe stijlvarianten: New Nordic, Cozy Modern, Contemporary Classic en Raw de Luxe. Bij de stoere types passen de donkere kleuren uitstekend, geel bij de optimisten en de romantische types hebben keuze uit lichte pasteltinten voor hun bed. Kortom, je creëert je eigen stijl passend bij jouw persoonlijkheid. Mix & Match
Naast een pallet aan kleuren en stoffen, biedt Wonderland Beds ook diverse hoofdborden die matchen bij je persoonlijkheid. Er is keuze uit strakke modellen voor de moderne types, maar ook kun je kiezen voor een gecapitonneerd hoofdbord voor een klassieke stijl in de slaapkamer.

100% afneembare hoezen
Het textiel op de bedden en hoofdborden is afneembaar. Het meeste textiel kan op 60°C worden gewassen. Dit biedt totale hygiëne in de slaapkamer, wat belangrijk is voor een goede en gezonde nachtrust.


Koninklijke Auping presenteert de Auping Essential, het eerste bed ter wereld met een Cradle to Cradle Silver certificaat. Dit houdt in dat het een volledig duurzaam ontwerp is, vervaardigd van gerecyclede materialen. Met het nieuwe hoofdbord - verkrijgbaar in verschillende maten en stoffen - is de eigentijdse Essential naar smaak te personaliseren. Dit moderne bed sluit perfect aan bij een jonge, stijlvolle doelgroep die gaat voor design en kwaliteit.

Prijswinnend design
De Auping Essential is behalve duurzaam ook een echt designbed met zijn ranke belijningen en licht gebogen hoofdbord. Het tijdloze ontwerp won verschillende prijzen, waaronder een Red Dot Design Award en de prestigieuze iF Product Design Award. Het bed is verkrijgbaar in vijf kleuren - Pure White, Carbon Black, Night Blue, Rusty Red en Skin - waardoor het past in ieder interieur.

Duurzaam in stijl
Het Essential bed is naar smaak te stylen met het gestoffeerde hoofdbord, verkrijgbaar in verschillende maten. Er kan oneindig gevarieerd worden met de duurzame stoffencollectie die bestaat uit meer dan 130 kleuren en structuren. Auping werkt hiervoor nauw samen met de Deense stoffenfabrikant Kvadrat die voor Auping een stof ontwikkelde die gemaakt is van gerecyclede PET-flessen. De Essential is aan te vullen met een Auping-spiraalbodem en matras, ergonomisch afgestemd op de wensen van de slaper, voor optimaal comfort. Ook de spiraalbodem en het matras zijn duurzaam geproduceerd. De Auping Essential is verkrijgbaar in een 1-persoons- en 2-persoonsuitvoering. Een 2-persoons Essential inclusief matrassen en spiraalbodems is verkrijgbaar vanaf € 1.985,-


Het bekende, Limburgse lifestyle bedrijf Berden blijft nog wel even de grootste Auping dealer van Nederland. Recent kwam alvast in het nieuws hoe de relatie tussen beide partijen weer versterkt werd. Deze keer gebeurde dat via een aantal ferme aankopen van de kant van Berden. Het bedrijf is nu immers eigenaar van maar liefst 3 voorname Auping Plaza's: Rotterdam, Amsterdam en Ede. Er is nu dus werkelijk geen Auping-item meer te bedenken dat je niet bij Berden vindt.

Auping nights, better days
De slogan klinkt je ongetwijfeld bekend in de oren. Hij spreekt dan ook het credo uit van de koninklijke, Nederlandse slaapspecialist Auping. Het gereputeerde bedrijf dankt zijn autoriteit aan zijn constante toppositie, nu al gedurende meer dan 120 jaar. Vandaag is Auping misschien vooral bekend door zijn spiraalbodem, een dwars gespannen constructie die erg sterk is en goed ventileert. Maar naast die van spiraalbodems is Auping ook de Nederlandse marktleider voor wat betreft boxsprings en matrassen.

Johannes Auping
Het verhaal van Auping begint in 1888, met de visie van oprichter Johannes Auping. Op verzoek van het Sint Geertruiden Gasthuis ging die op zoek naar meer hygiënische bedden. In zijn smederij bedacht Auping daarom de stalen gezondheidsmatras, waarbij gevlochten ijzerdraden in een ijzeren frame werden gespannen. Prompt ontwikkelde de smid dan ineens ook maar een fabriek die zijn uitvinding kon industrialiseren. Auping was geboren. Een snelle bestelling van het Burgerziekenhuis te Amsterdam maakt veel mogelijk. Tien jaar later is Johannes hofleverancier. Honderd jaar later, op 7 oktober 1988, krijgt zijn bedrijf de titel 'Koninklijk'.

Auping bij Berden
Zo groeide Auping uit tot een absolute autoriteit in zijn vakgebied. Dat blijft de fabrikant tot op vandaag. Wanneer je een volledig overzicht wil van hun aanbod, dan kun je vandaag dus nergens beter terecht dan bij Berden. Als zij het niet hebben, dan heeft niemand het. Je vindt hier dus niet enkel de Auping-toppers, zoals de matrassen, de spiraalbodems en de boxsprings. Je vindt er ook minder bekende Auping-producten zoals kasten en hockers, en uiteraard ook kussens, dekbedden en aanverwanten. Woonideetjes bij Auping zoeken? Loop dan eens binnen in een van Berdens Auping Plaza's.


Wakker worden met een glimlach? Het nieuwe, verstelbare Zero G slaapsysteem van TEMPUR verandert een slaapkamer in een wereld van gepersonaliseerd comfort voor de best mogelijke nachtrust. Met slechts één druk op de knop neemt het slaapsysteem de ultieme ontspannende positie aan voor een gevoel van complete gewichtloosheid.

Traploos verstelbaar
Ervaar de ideale houding om te ontspannen, zodat druk en stress verdwijnen. Naast een vlakke houding heeft het Zero G slaapsysteem een volledig verstelbare ligstand voor optimale ondersteuning. Het systeem is voorzien van een draadloze afstandsbediening en een ruimtebesparende functie. Zodra de bedbodem wordt versteld, schuift de onderkant mee. Hierdoor is een nachtkastje altijd binnen handbereik.

Ontspannende massage
TEMPUR Zero G is meer dan alleen een bed. Ook een massage is mogelijk. Er kan een keuze worden gemaakt uit drie intensiteitsniveaus en een tijdsduur van 10, 20 of 30 minuten. Afzonderlijke hoofd- en voetmassage ontspannen het gehele lichaam. Geniet zo iedere dag van meer energie.

Drukverlagend matras
Het Zero G slaapsysteem kan gecombineerd worden met een TEMPUR Breeze, Original, Cloud of Sensation matras. Het temperatuurgevoelige en drukabsorberende TEMPUR materiaal vormt zich naar de contouren van een lichaam en biedt volledige ondersteuning. Het TEMPUR materiaal is oorspronkelijk door NASA ontwikkeld om de druk die astronauten tijdens het opstijgen ervaren te verlagen. Over Tempur Sealy International, Inc.
Tempur Sealy International, Inc. (NYSE: TPX) is ’s werelds grootste beddenfabrikant. Het bedrijf ontwerpt, fabriceert en distribueert matrassen, bedbodems, kussens en comfortproducten. Tot de merkenportfolio van Tempur Sealy behoren de meest vooraanstaande merken zoals Tempur®, Tempur-Pedic®, Sealy®, Sealy Posturepedic®, Optimum™ en Stearns & Foster®.

Prijzen TEMPUR Zero G bedsysteem vanaf € 1.499,- (90 x 200 cm, exclusief matras) en een bijpassend hoofdbord € 299,- (1-persoons).


Meer artikelen...