Met de lancering van een nieuw, origineel binnenmodel en de ontwikkeling van een sfeervolle en authentieke serie ‘outdoor’ haarden, die het wonderlijke vlammenspel naar buiten verplaatst. Deze creaties verenigen comfort en rendement, en vormen de perfecte symbiose tussen design, innovatie en efficiëntie.

Met ruim 45 jaar internationaal succes, blijft Focus trouw aan zijn innovatieve insteek die het nuttige met het esthetische verenigt. Het bedrijf introduceert de Grappus, die het assortiment binnenhuishaarden verrijkt, en een serie nieuwe ingenieuze en sfeervolle ‘outdoor’ modellen, die uitnodigen tot gezellige momenten buiten. De Grappus is veel meer dan alleen een houthaard: het is een object dat het vuur ritme geeft, op een hoger niveau brengt en de ruimte inricht. Doordat de haard vrij hoog is geplaatst, tegenover het houtvak, is de haard gemakkelijk in gebruik en past deze in elke ruimte. Deze innovatie voor 2014 werd voor het eerst in samenwerking met een externe designer, Thibault Desombre, ontwikkeld en vormt een harmonieus samenspel tussen een kachel met grootse prestaties, een haard met vlammen die in volle glorie zichtbaar zijn en een display om hout direct bij de hand te hebben. Dit zelfdragende model won de Etoile de l'Observeur du Design (Franse ontwerpprijs - Parijs 2013), de Interior Innovation Award, de Red Dot Award 2014 en werd genomineerd voor de German Design Award.

"Een haardvuur is een unieke en warme huisgenoot die een grootse bijdrage levert aan fijne en bijzondere momenten van samenzijn met familie en vrienden”, vertelt Dominique Imbert, oprichter van Focus. “Onze R&D-afdeling zet zich dagelijks in om dit verder vorm te geven, door innovatieve en kwalitatieve objecten te ontwikkelen die dankzij hun puurheid de aandacht weten te trekken.”

Bepaalde modellen van de hangende haarden uit het Focus-assortiment zijn specifiek aangepast voor buitengebruik. Deze modellen krijgen een speciale behandeling waardoor ze bestand zijn tegen weersinvloeden en kunnen zowel in het tussenseizoen als in de winter gebruikt worden. De ogen van hen die zich eromheen scharen zullen ongetwijfeld oplichten. De Bathyscafocus Outdoor bijvoorbeeld, met zijn onderzeeërachtige look en zijn geringe omvang, draait rond zijn as om alle gasten volop te laten genieten van het vlammenspektakel dat de haard tentoonspreidt.

Dankzij zijn zuivere, ergonomische en bescheiden vorm, zijn hangende en draaiende haard, en de thermische gevoeligheid van het overdrachtsoppervlak, zet de Ergofocus Outdoor de traditie en exclusiviteit van de Focus-haarden voort. Deze haarden zijn elegante objecten en etherische metgezellen, die meedraaien met de ruimte, de tijd, het leven en de toepassing.

Om het plezier buiten te vergroten en de prestaties van het magische vlammenspel af te wisselen, presenteert Focus daarnaast de Sunfocus waarop het vuur op een schaal wordt aangeboden. Het uitgesproken karakter, de pure lijnen en het gebruiksgemak vormen de voornaamste troeven.

De Gyrofocus is het symbool van het merk en een prestigieus model dat in 1968 door Dominique Imbert is ontworpen. Het is nu ook verkrijgbaar in een outdoorversie, waardoor het zijn gerenommeerde internationale prestige van de knusse cocon van de binnenhuisruimte naar buiten verplaatst.

Steeds meer mensen willen weer een haard in huis omdat het een goede sfeermaker is. Tot voor kort was het niet voor iedereen mogelijk een haard te plaatsen. Dru maakt het met de PowerVent wel mogelijk. Dit afvoersysteem zorgt ervoor dat het plaatsen van een gashaard in vrijwel alle huizen mogelijk wordt. De afvoer kan bijvoorbeeld niet altijd naar boven aangelegd worden. Of achter de muur – waar de haard zou moeten komen- bevindt zich de woonkamer van de buren. Met de PowerVent ben je hier niet meer van afhankelijk. Dus iedereen een eigen haard want die is goud waard! Bron: Perscentrum Wonen

Open haarden en kachels zijn het toonbeeld van winterse gezelligheid en warmte. Vroeger waren haarden noodzaak, nu zijn het luxe sfeerproducten. De interesse voor haarden en kachels neemt dan ook flink toe. Werden ze eerst onder het mom ‘’ouderwets” uit oude huizen gesloopt om niet meer terug te keren, tegenwoordig worden haarden geïntegreerd in de architectuur van een woning. En waren houtkachels of allesbranders eerst primitief? Nu zijn ze het voorbeeld van knus én kneuterig. Want we verlangen naar kneuterigheid, authenticiteit en oer-Hollandse gezelligheid. Houtkacheltjes zijn daarom weer hot, letterlijk en figuurlijk!

Authentiek & architectonisch

Voor haarden en kachels zijn er 2 trends aan te wijzen. Enerzijds zien we het verlangen naar kneuterigheid en authenticiteit, die een revival van de houtkachel tot gevolg heeft. Maar vergis je niet: het kan hier gaan om heuse designobjecten. Zoals de tegelkachel van Tichelaar, ontworpen door Dick van Hoff. Anderzijds zien we de haard als geïntegreerd element van het huis en de architectuur. Het wordt zo een (centraal) architectonisch object in de ruimte. Bron: Perscentrum Wonen