Onder het genot van een glas glühwein goede gesprekken voeren bij een knisperend haardvuur. Nu het buiten kouder wordt en vroeg donker is, ontstaat de behoefte om een warme, sfeervolle omgeving in huis te creëren. Kalfire, Nederlands producent van hoogwaardige gas- en houthaarden, maakt het mogelijk om deze winterse gezelligheid en het knisperende houtvuur naar binnen te brengen. De nieuwste innovatie van Kalfire, de Natural Spark Generator (NSG) technologie, zorgt ervoor dat vonkjes uit brandende vlammen opstijgen en langzaam doven in de gashaard. Hiermee zet Kalfire de toon in de markt voor gesloten gashaarden. 

Sinds kort heeft haardenland er een kachelfabrikant bij. Onder de merknaam “Luuk Fires” is er een nieuwe lijn, uniek uitziende gaskachels op de markt gekomen. De kachels zijn vervaardigd van 8 millimeter dik industrieel staal. Het geheel ziet er uiterst strak uit en zorgt echt voor vernieuwing in de markt. Het gebruikte materiaal van de producten is nog niet eerder seriematig toegepast bij gaskachels. Unieke producten zijn hierdoor nu ook bereikbaar voor een grotere groep mensen.

Een verhaal van industrieel staal
Het nieuwe merk start met een drietal modellen vrijstaande gaskachels. Het unieke karakter van de Luuk Fires gaskachels wordt mede bepaalt door het materiaal waar ze uit worden vervaardigd. De carrosserie is gemaakt van 8 millimeter dik staal waarbij de onbehandelde structuur van het staal, de zogenaamde wals huid, tevens als afwerklaag wordt gebruikt. Luuk Fires heeft een methode ontwikkeld om de wals huid zo te behandelen dat de structuur van het staal op een prachtige manier tot uiting komt. Het geheel heeft een industriële, maar ook warme uitstraling. Net als natuursteen, heeft elke stalen plaat zijn eigen structuur. Elke kachel van Luuk Fires heeft hierdoor zijn eigen “looks” en dat maakt het geheel dan ook persoonlijk.

De Curvifocus, het model dat werd voorgesteld op de internationale wedstrijd Hearth en Home, die meteen ook de belangrijkste haardenbeurs van het Verenigd Koninkrijk (Harrogate) is, werd tweemaal bekroond: als “Gastoestel van het jaar” en als “Product van het jaar”. Het is dus een Franse naam die met de prijzen gaat lopen dankzij zijn technische vernuft en design - en dat in de bakermat van de gaskachelproductie.

De Focus-expertise
Kunst en knowhow samenbrengen op het hoogste niveau, dat is de uitdaging die Focus al vijf decennia lang aangaat. Het is dat streven naar perfectie dat aan de basis ligt van de vele bekroningen die de creaties van de hand van Dominique Imbert hun faam gaven. Ook vandaag behoudt Focus zijn uitmuntend track record, met de lancering van zijn nieuwe gamma gaskachels, gevolgd door 2 belangrijke onderscheidingen voor het recentste Curvifocus-model. Dat model biedt u alle troeven van een collectie bestemd voor gebruikers die het comfort van een gaskachel boven het knetteren van een houtvuur verkiezen.

Design, performance en comfort
Het esthetische aspect blijft de leidraad van de “made in France”-vervaardiging van Focus. Zo is het unieke design van de topmodellen ook beschikbaar voor gebruik met gas, wat een ongeëvenaard comfort toelaat. De warmte wordt gegarandeerd door een CE-gecertificeerde gasbrander die klaar is om aangesloten te worden (“plug and play”). De kachels kunnen vanop afstand ingesteld worden, zodat u de temperatuur in het verblijf volledig in handen heeft zonder het comfort van uw zetel te moeten verlaten. Dit nieuwe gamma, waar veiligheid en eenvoud elkaar vinden, werkt zowel op aardgas als op propaangas.

Dagelijkse vernieuwing
Innovatie is voor Focus van levensbelang. De haard steeds weer heruitvinden, dat is het credo van het ideeënlaboratorium onder leiding van Dominique Imbert. Het doel is om steeds performantere en zuiverdere haarden aan te bieden, zonder daarbij optimaal comfort en esthetiek uit het oog te verliezen.
Met de lancering van een nieuw, origineel binnenmodel en de ontwikkeling van een sfeervolle en authentieke serie ‘outdoor’ haarden, die het wonderlijke vlammenspel naar buiten verplaatst. Deze creaties verenigen comfort en rendement, en vormen de perfecte symbiose tussen design, innovatie en efficiëntie.

Onze nieuwe Danta gashaardenlijn is voor praktisch ieder interieur geschikt en kent vele mogelijkheden. De Danta is verkrijgbaar in vier breedtematen (50, 80, 110 en 140 cm breed) en is in te bouwen als roomdivider, hoekhaard, driezijdige haard of als haard die voorbij een wand steekt en daardoor in twee aangrenzende ruimtes zichtbaar is.

Maar er is nog meer wat Danta zo bijzonder maakt. Zo kunt u kiezen uit vier verschillende branderdecoraties, te weten: een keramische houtset, witte kiezels, grafiet en witte splitstenen. De keuze is aan u. Danta is voorzien van een dubbele brander. Dat betekent dat er veel warmte gecreëerd kan worden als de haard puur als warmtebron gebruikt wordt, maar er kan ook alleen voor een sfeervol vlammenspel gekozen worden. Dat spreekt de energiebewuste consument en dat is tegenwoordig iedereen enorm aan. De achterwand kan zowel van zwart glas als van staal worden gemaakt. Danta is bovendien leverbaar op propaan- en op aardgas. De mogelijkheden zijn enorm en consumenten kiezen steeds vaker voor het gemak van een multifunctionele gashaard. Met Danta halen zowel de dealer als de consument een topper in huis.

We zitten weer middenin de koude maanden van het jaar en brrr.. wat is het soms koud! Juist in deze tijd zitten zitten we veel binnen en is het heerlijk om in een lekker warm huis te wonen. En wat is er nou gezelliger dan lekker voor de haard te zitten met een lekkere kop thee of andere versnapering.

Wil je een haard in je woning dan heb je tegenwoordig veel keuze in soorten en maten sfeerhaarden. Sommige sfeerhaarden vereisen dat je een schoorsteen op je woning hebt. Ook zijn er sfeerhaarden die op het centrale ventilatiesysteem kunnen worden aangesloten. Maar er zijn ook sfeerhaarden die helemaal geen afvoer nodig hebben.

Het gemak van een gashaard
Wil je niet steeds naar buiten voor een paar houtblokken of de rook van houtvuur in huis? Overweeg dan eens een gashaard. Het voordeel van een gashaard is dat deze een gesloten verbrandingssysteem heeft. Dit wil zeggen dat de lucht voor de verbranding van buiten wordt gehaald en door hetzelfde kanaal worden de rookgassen ook weer naar buiten toe afgevoerd. Daarnaast is een gashaard zeer gebruiksvriendelijk. Met slechts 1 druk op de knop zet je de haard aan. Een gashaard heeft een lange levensduur en heeft maar weinig onderhoud nodig.

Gashaarden leveren de gezelligheid van echt houtvuur. Bij de nieuwste modellen zie je bijna geen verschil meer met een echt knapperend houtvuur. De temperatuur van de haard kan je met een thermostaat instellen en beïnvloeden. Gashaarden zijn tevens in vele uitvoeringen verkrijgbaar. Denk hierbij aan inzethaarden, inbouw gashaard, vrijstaande gaskachels, gevelkachels, afvoerloze gashaarden en hangende gashaarden.

Wil je meer weten over gashaarden neem dan eens een kijkje op de website van haardenexpert.nl. Hier vind je een groot aanbod van gashaarden van verschillende merken zoals de Faber gashaard en de Bellfires gashaard. Maar ook van andere merken heeft haardenexpert een ruim assortiment.

Dankzij de sobere en zuivere lijnen is het gebogen glas van de gashaard Curvifocus een ware pronkkast, die de schoonheid van het vuur ten volle tot uiting brengt. De ronding lijkt de ruimte te omhelzen en verschaft een gevoel van cocooning. De esthetische troeven gaan hand in hand met uitzonderlijke thermische eigenschappen, die voldoen aan de ecologische en Europese normen.


De Curvifocus is een gesloten haard met een luchtkanaal en gasbrander, met afstandsbediening en CE-certificaat, compatibel met de norm RT2012 en geschikt voor passiefhuizen. De bodem kan ofwel gespleten zijn, waarbij de vlammen uit de scheuren komen, ofwel vlak met keramische houtblokken.


De Curvifocus wordt vanop afstand bediend en beantwoordt, net als alle gasmodellen van Focus, aan de huidige noden inzake comfort en snelle verwarming. De afstandsbediening kan behalve het apparaat aansteken en doven nog talloze andere functies uitvoeren, zoals het regelen van de omgevingstemperatuur, het programmeren van werkingstijden en het instellen van een zuinige modus. Een andere belangrijke troef is dat de branders op batterijen werken, waardoor ze onafhankelijk zijn van de stroomtoevoer

Soms moet je iets zelf zien om het te geloven! En de nieuwe Classic Bell haard van Bellfires is zo'n must-see. De haard heeft alle populaire pluspunten van een open haard: een open stookplaats, een levendig houtvuur en een gemetseld dakpannen interieur. Maar ís het ook een open haard, of toch niet?

"De Classic Bell is een gesloten gashaard. Er zit wel degelijk glas voor, maar dat is zó goed ontspiegeld dat je je ogen pas gelooft als je het met je handen voelt. Ook de Premium Fire brandt als een echt houtvuur, met hoge en lage vlammen, maar is volledig regelbaar via de afstandsbediening. Nooit eerder leek een gashaard dus zo op een echte open haard." Aan het woord is Bellfires-directeur Danny Baijens.

Gashaard met glas
Wie de Classic Bell 3 bekijkt, ziet een klassieke open haard. Met een mooi opgebouwde stapel houtstammetjes, gloeiende kooltjes, een levendig spel van hoge en lage vlammen, omringd door een gemetselde achterwand. En tóch is de Classic Bell een gesloten gashaard, met wel dégelijk glas ervoor. Alleen is dit glas zó goed ontspiegeld, dat je dit pas gelooft als je handen het glas aanraken. Ook het interieur is niet echt gemetseld, maar gemaakt van keramisch materiaal met een steenmotief. Volgens Danny Baijens was dit ook precies zijn doel: een gashaard ontwerpen met de look, touch en feel van een open haard en de sfeer van een echt houtvuur.

Dynamische 3D brander
Uiteraard is de Classic Bell 3 voorzien van de dubbele Premium Fire brander van Bellfires. "Het meest realistische vuur dat we hebben", aldus Baijens, "omdat de branders in de houtstammen verwerkt zijn en het vuur dan ook daadwerkelijk uit de stammen komt. Het gaat om een schakelbare 3D-brander met sfeerverlichting, die maar liefst drie manieren biedt om de vlammen aan te passen. Zo kunnen de vlammen hoger en lager gezet worden. Ook kunnen de vlammen aan de achterzijde van de stammen uitgeschakeld worden, terwijl ze aan de voorkant gewoon blijven branden. Tot slot biedt de Eco Wave de optie om de vlammen dynamisch als een golf op en neer te laten gaan. Dit alles biedt zowel een gasbesparing als warmtereductie. Zonder aan sfeer in te boeten." Dynamisch is ook de onder het branderbed geintegreerde sfeerverlichting, voor een zeer realistisch effect van gloeiende kooltjes, die ook afzonderlijk, dus zonder vlammen, aan gezet kan worden. Met de speciaal samengestelde decoratieset met embers, kooltjes, decoratieglas en 'as', zet Bellfires de puntjes op de i van deze vuurplaats.

Steeds meer mensen willen zelf bepalen hoe hun haard eruitziet. De consument wil kunnen kiezen”, zegt Hans de Volder, Salesmanager Faber. “De haard moet aansluiten bij het interieur; het is een esthetisch element geworden. Daarom hebben we een lijn ontwikkeld die modulair is samen te stellen. Met de MatriX-lijn kan de klant zijn haard helemaal naar eigen smaak vormgeven.”

Op de vaste basishaard kunnen allerlei toevoegingen gedaan worden, zoals verschillende inbouwkaders, achterwanden, de Symbio lichtmodule, ITC besturing met gratis App, ontspiegeld glas en nog veel meer. De nadruk ligt bij de nieuwe haarden voor 100% op het vuur. Daarom geen dominante lijsten of zwarte screen-randen, maar een bescheiden vormgeving met vloeiende, doorlopende modellijnen.

Echte vlammen
De ‘vuurbeleving’ is een verhaal apart. Met de eerste generatie Logburners introduceerde Faber in 2001 al de ‘brandende’ houtstammen. De nieuwe generatie Logburners bevat een aantal leuke innovatieve technieken. De brandende keramische houtstammen van de Logburner 2.0 geven een nóg realistischer houtvuurbeleving. De haard heeft maar liefst vijf branders die in- en uitschakelbaar zijn. En dan is er nog de Ecoboost functie, de intelligente thermostatische regeling. Flakkerend haardvuur, met de techniek en flexibiliteit van de moderne tijd.

Ook de Symbio lichtmodule draagt bij aan de sfeer die een brandende haard oproept. Een gloeiend kolenbed geeft over het algemeen veel warmte, wat niet altijd gewenst is. Met de Symbio lichtmodule is het ‘kolenbed’ met de afstandsbediening naar wens in en uit te schakelen. Het kolenbed wordt verlicht met een energiezuinige LED module. Zo kan zonder de extra warmteproductie van de kolen toch van het licht en de sfeer worden genoten. ITC App
Via een ITC App op smartphone, tablet of computer is de gashaard op afstand bestuurbaar. Op de App kan bijvoorbeeld worden gekozen voor de comfortabele thermostaatfunctie of de energiezuinige Ecoboost stand, waarmee tot maar liefst 70% te besparen valt op energieverbruik. Daarnaast verschaft de App informatie over de eigenschappen en het verbruik van de haard.

Faber signaleert een groeiende voorkeur voor gashaarden. Hans de Volder: “We zien steeds meer mensen bewust kiezen voor het gemak en comfort van gashaarden. Zeker als die mooi in hun interieur kunnen integreren en een realistische houtvuurbeleving hebben. De MatriX-lijn is ons antwoord op die vraag.”

Vanuit meer dan 1 ruimte zicht op het prachtige vlammenspel van de haard? De trend op het gebied van haarden is de doorkijkhaard. Deze biedt vanuit 2 verschillende vertrekken zicht op het vuur. Ideaal als ruimteverdeler tussen keuken en kamer, eethoek en zithoek, en slaapkamer kleedkamer. Naast de sfeer zorgt de haard ook voor een optisch ruimer effect, verwarmt het beide vertrekken en kan men aan beide zijden van het vlammenspel genieten.


Het glas blijft hierbij altijd schoon dankzij de voorverwarmde lucht die via de 4 zijden van het glas komt. Dit unieke systeem heet “Air Wash System.


De Belgische haarden fabrikant STÛV ontwikkelde de haard STÛV 21 die tweezijdig kan worden ingezet en welke in vier maten kan worden uitgevoerd. Deze haard heeft een zeer hoog rendement van meer dan 70%.Stü»v heeft al meer dan 20 jaar liftdeurhaarden in haar collectie. Bij de dubbelzijdige variant is er aan weerszijden een liftdeur zodat men een open en gesloten haard in één heeft. De liftdeur kantelt naar voren waardoor de glasplaat heel eenvoudig gereinigd kan worden. Ook het bijvullen van het hout en het verwijderen van asresten is middels de liftdeur kinderspel.

Vuur zoals vuur bedoeld is. Met de nieuwe Maestro serie introduceert DRU het ultieme vuur. De sfeervolle gashaarden kenmerken zich door een strak design, veel glas en een nog authentieker, natuurlijker haardvuur. Ook zijn de Maestro haarden uitgerust met Eco Wave, dat zelfs bij lagere temperaturen levendige vlammen garandeert.

Unieke brander
DRU ontwikkelt al meer dan 260 jaar innovatieve producten die sfeer en rendement op een slimme manier combineren. Voor de Dynamic Flame Burner, een geheel nieuwe technologie, is de brander in de keramische houtblokken verwerkt waarbij de vlammen één worden met het hout. Dit zorgt voor een nog echtere vuurbeleving.

Drie modellen
De Maestro haarden van DRU zijn verkrijgbaar als frontmodel (met handige klapdeur), hoekhaard of driezijdige gashaard. Daarbij is ontspiegeld glas een optie. Twee modellen zijn strak tegen de muur of hangend te plaatsen. Voor de binnenafwerking is bovendien een keuze mogelijk uit zwart glad, Ceraglass zwart of classic steen.

Natuurlijk vlambeeld
De vlammen van een Maestro inbouwhaard hebben meer volume en reiken hoger dan bij alle andere gashaarden. Door het energiezuinige Eco Wave systeem kun je bij een laag vermogen toch genieten van een mooi vlambeeld. Met de gratis DRU Control App en afstandsbediening is het vlammenpatroon én het gasverbruik eenvoudig zelf te bepalen. Overal te plaatsen
Het PowerVent® systeem van DRU geeft je de vrijheid om een gashaard te plaatsen waar je maar wilt; midden in de kamer, in een slaapkamer of keuken. De afvoer kan tot 60 meter horizontaal, verticaal of via allerlei bochten naar de buitenlucht worden weggewerkt. Voor een impressie maakt een DRU dealer vrijblijvend een advies op maat met een 3D-tekening.

Een DRU Maestro Eco Wave gashaard is er al vanaf € 3.695,-

Na de Line Fire en Centre Fire, introduceert Bellfires nu haar nieuwste dubbele brander: de Premium Fire. Deze creëert een ongekend realistisch, driedimensionaal vuurbeeld, waarbij de vlammen daadwerkelijk uit de gestapelde houtstammen komen. Nooit eerder leek een gasvuur zo op een houtvuur.

Levensecht kampvuur
De Premium Fire heeft in totaal drie branders met daaromheen speciaal ontworpen houtstammen; één in het midden, één links en één rechts. Deze branders staan iets schuin omhoog, waardoor de vlammen voor een levensecht houtvuur zorgen. Doordat de drie branders daadwerkelijk ín de houtstammen verwerkt zijn, komen de vlammen ook echt van onderuit de houtstammen.

Speciale spaarstand
Zoals alle dubbele branders, een eigen vinding van Bellfires, heeft ook de Premium Fire twee standen. Zo kunnen op minder koude dagen de linker en rechter brander naar wens voor één helft uitgeschakeld worden. In deze spaarstand verdwijnen de vlammen aan de achterzijde van de linker en rechter houtstam. Zo kan het vermogen tot wel 40% verlaagd worden. En wanneer er minder gas verbruikt wordt, wordt er ook flink bespaard op de stookkosten. Het hoge vlambeeld aan de voorzijde van beide branders blijft echter volledig in tact en daarmee ook de sfeer. Bij koud weer, kunnen beide branders volledig aangezet worden, zodat de vlammen zowel aan de voor- als achterzijde van de branders ingeschakeld zijn. Uiteraard kunnen de vlammen in beide standen hoger of juist lager gezet worden, voor een nog verdere warmtereductie. Sfeerverlichting en decoratie
Revolutionair is de onder het branderbed geïntegreerde sfeerverlichting, die over de hele stookbodem zorgt voor een realistisch gloei-effect. En daarmee voor een extra dimensie aan de vuurbeleving. De lichtsterkte is regelbaar. Bovendien kan de sfeerverlichting worden aangezet, ook al staat de haard zelf uit. Bij de Premium Fire zit ook een speciaal samengestelde set branderdecoratie met embers, kooltjes, amber- en zwartgekleurd decoratieglas en ‘as’. Het zijn dit soort details van Bellfires waardoor het gasvuur van de Premium Fire branders van Bellfires niet van echt houtvuur te onderscheiden is.

DRU is al meer dan vijftig jaar toonaangevend in gashaarden. Met het merk Global Fires maakt DRU een luxe gashaard voor iedereen bereikbaar. De aantrekkelijk geprijsde inbouwhaarden zijn voorzien van een innovatieve brandertechniek. Global Fires heeft de collectie nu uitgebreid met zes nieuwe, extra brede modellen van 100 of 120 cm. Daarbij is een keuze mogelijk uit een frontmodel, hoekhaard of driezijdige gashaard.

Compact design
De Global 100 en 120 modellen kenmerken zich door minimale lijsten en een breed panoramisch vuurzicht. Het glasraam heeft een hoogte van 42 cm. Door de geringe inbouwdiepte van 36 cm zijn de gashaarden, met een schouw of front, eenvoudig in elk interieur te plaatsen.

Zelf samenstellen
Een gashaard van Global Fires kan helemaal zelf worden samengesteld. Met levensechte houtblokken krijgt het branderbed een klassieke look. Witte kiezelstenen zorgen juist voor een strakke, moderne uitstraling. De binnenbekleding kan worden afgewerkt met Zwart Glad of spiegelend Ceraglass.

Het gemak van gas
Stoken op gas is schoon, gemakkelijk en veilig. Met een rendement van 88% is een inbouwhaard van Global Fires een prima bijverwarming. Daarnaast zorgen de hoge vlammen voor sfeer in je huis. Alle haarden zijn voorzien van afstandsbediening met elektronische ontsteking, thermostaat en klokfunctie. Met slechts één druk op de knop brandt het vuur. Flexibel inbouwen
Met het unieke PowerVent® systeem van Global Fires kan bijna overal een sfeervolle gashaard worden geplaatst. Er is daarvoor geen ingrijpende verbouwing nodig. De speciale afvoer kan tot 60 meter in alle richtingen naar de buitenlucht worden weggewerkt. Door de flexibele mogelijkheden is het systeem ideaal voor tussenwoningen en appartementen.

Een Global Fires 100 of 120 gashaard is er al vanaf € 2.850,-

Met de winter in het vooruitzicht heeft DRU, als specialist in gashaarden, de stijlvolle Metro lijn uitgebreid met zes nieuwe modellen met een breedte van 100 cm. De moderne, strak vormgegeven inbouwhaarden zijn voorzien van de energiezuinige Eco Wave brandertechniek waarmee een eigen vlammenpatroon kan worden gekozen.

Sfeervol interieur
DRU heeft voor elk interieur een passende Metro haard. Er is een keuze mogelijk uit een frontmodel, tunnelmodel of een 2- of 3-zijdige hoekhaard. Net als het U-model is het tunnelmodel als doorkijkhaard zeer geschikt als roomdivider. De gashaarden kunnen met het flexibele PowerVent© systeem bijna overal in een woonruimte worden geplaatst.

Zelf je vlammen instellen De Eco Wave brander verdeelt het vuur over de gehele breedte en diepte van de haard. De hoogte van de vlam is in 15 standen instelbaar. Dankzij de innovatieve techniek is controle over de warmte mogelijk en kan tot 50% op het gasverbruik bespaard worden. Met de handige DRU Control App is de bediening van de haard via tablet of smartphone bovendien heel eenvoudig.

Het nieuwe aardgas
Doordat aardgas in Nederland steeds schaarser wordt, moet er gas worden geïmporteerd vanuit het buitenland. Nieuwe gashaarden moeten vanaf 2017 gekeurd zijn voor dit nieuwe gas dat anders van samenstelling is. Dankzij het Vario Burner Systeem zijn de nieuwe Metro gashaarden van DRU al klaar voor de toekomst.

Over DRU Verwarming
DRU is in 1754 opgericht en is daarmee een van de oudste industriële bedrijven van Nederland. Na de ontdekking van het aardgas is DRU zich gaan specialiseren in de ontwikkeling en productie van openhaarden en kachels. Daarbij wordt stijlvol design gecombineerd met de nieuwste technieken. De milieuvriendelijke haarden van DRU kenmerken zich door een laag energieverbruik en een hoog rendement. De collectie haarden en kachels is brandend te bekijken in het DRU Inspiration Centre in Duiven.

Onder het label Green Design presenteert DRU Verwarming een serie sfeervolle en energiezuinige CV-haarden op gas of hout. De haarden kunnen eenvoudig op een bestaande of nieuwe CV-installatie worden aangesloten. Milieubewuste consumenten kunnen kiezen voor een inbouw- of vrijstaande haard. En uit drie merken: DRU, Dik Geurts en Spartherm.

Duurzame verwarming
De CV-haarden uit het Green Design assortiment van DRU gebruiken de vrijgekomen warmte van het vuur om het water van een CV en boiler comfortabel en verantwoord te verwarmen. Door optimaal gebruik te maken van bestaande energiebronnen is het mogelijk om de hele dag lang te genieten van een haard.

Slimme haarden
De intelligente CV-haarden werken samen met een CV. Hierdoor blijft een woning gelijkmatig verwarmd. Overtollige warmte wordt opgeslagen tot het moment dat deze weer nodig is, bijvoorbeeld om te douchen. Dat is gunstig voor zowel het milieu als de energierekening. De CV-haarden zijn ook te combineren met zonnepanelen en warmtepompen.

Gas of hout
DRU biedt een ruime keuze uit strak vormgegeven CV-haarden. Onder het eigen merk DRU zijn er CV-haarden op gas, met afstandsbediening. Dik Geurts heeft vrijstaande houtkachels, met een warmtewisselaar of watermantel. De inbouw houthaarden van Spartherm zijn voorzien van een lift- of draaideur.

Over DRU Verwarming
DRU is in 1754 opgericht en is daarmee een van de oudste industriële bedrijven van Nederland. Na de ontdekking van het aardgas is DRU zich gaan specialiseren in de ontwikkeling en productie van openhaarden en kachels. Daarbij wordt stijlvol design gecombineerd met de nieuwste technieken. De milieuvriendelijke haarden van DRU kenmerken zich door een laag energieverbruik en een hoog rendement. De collectie haarden en kachels is brandend te bekijken in het DRU Inspiration Centre in Duiven.

Deze zomer introduceert Bellfires twee nieuwe gashaarden. Kenmerkend zijn de extra hoge ruit en het vuur dat direct vanaf de grond begint. De intieme sfeer van een kampvuur, midden in de woonkamer.

Noviteiten Bellfires:
Corner Bell Derby 3 en View Bell Derby 3

De Corner Bell Derby 3 is een stijlvolle hoekhaard, die in uiteenlopende interieurstijlen past. En de View Bell Derby 3 is de driezijdige variant. Deze nieuwe modellen van Bellfires geven de beleving van een sfeervol kampvuur, laag bij de grond; het ultieme open haard gevoel, midden in de woonkamer. Deze beleving wordt gecreëerd door de extra hoge ruit, waardoor zowel vanuit een staande als zittende positie het zicht op het vuur maximaal is én blijft.

Details maken het verschil
Omdat details het verschil maken, is er veel zorg besteed aan de afwerking. Er is keuze uit twee kaders. Met het standaard Hidden Door kader van 4,2 cm, wordt een perfect minimalistische afwerking gerealiseerd. Als alternatief is het Hidden Door+ 10cm kader leverbaar. Dit bredere kader loopt rondom het glas zodat één geheel gecreëerd wordt met de ombouw.

Interieur
Qua interieur zijn de gashaarden verkrijgbaar in drie uitvoeringen: met een lamellen interieur, een vlakke achterwand van staal, of de optie voor zwart keramisch glas. De keramische achterwand geeft een extra dieptewerking, waardoor de haard nóg meer tot leven komt.

Dubbele brander
Met de unieke dubbele brander, een eigen vinding van Bellfires, kan het stookseizoen voortaan aanzienlijk verlengd worden. Is het koud, dan worden beide branders aangezet. Op minder koude avonden in het voor- en najaar, kan het vermogen van de gashaard tot maar liefst 40% verlaagd worden door slechts één brander te gebruiken. En wanneer er minder gas verbruikt wordt, wordt er ook flink bespaard op de stookkosten. Máár: inleveren op sfeer hoeft niet, want de vlammen zijn ook in de spaarstand even mooi én hoog. Ideaal!

Er is keuze uit twee typen dubbele branders; de Line Fire en de Centre Fire. Met de Line Fire kan het vlambeeld in de diepte worden geregeld. Bij de Centre Fire kan het vuurbeeld in de breedte geschakeld worden. Hoe dit precies in zijn werk gaat kunt u zien op de animatievideo op

Een weidse vuurbeleving in de woonkamer, dat is de woontrend van 2014. De nieuwe inbouwhaard Triple Premium XXL van Faber biedt een vlammenpanorama van maar liefst 174 cm breed. Het moderne, frameless design in combinatie met de flakkerende vlammen geeft een warm gevoel van natuur en luxe.

De Triple Premium XXL van Faber is leverbaar met levensechte houtstammen of moderne witte kiezels. De haard heeft een achterwand van zwart spiegelglas; de weerspiegeling creëert een voller vlammenspel. Dankzij de elektronische ontsteking is de haard sneller en makkelijker op te starten. Dit is bovendien zuiniger dan een waakvlam. De nieuwe Faber afstandsbediening geeft een optimaal bedieningscomfort.

Step Burner®.
De Faber Premium Triple XXL is uitgerust met Step Burner®, een ingenieuze gasbrander die altijd mooie vlammen laat zien, ook als er minder warmte gewenst is. Een haard voor alle seizoenen. Met de Step Burner® kun je het vlammenspel zelf regisseren. Bij volledig vermogen zijn de vlammen over de volle breedte te zien. Wanneer minder warmte wordt gevraagd concentreert het vuur zich in het midden van de brander. Nog een stapje terug worden de vlammen kleiner, maar geven nog steeds het beeld van een sfeervol brandend haardvuur.

Faber ITC App
Met de ITC App van Faber is deze haard te besturen met smartphone, tablet en computer. Niet alleen als afstandsbediening, maar ook voor energiebesparing, verbruiksstatistieken, modulerend vlammenbeeld en onderhoudsmeldingen.

Faber introduceert de 4Seasons Premium, de eerste gashaard met een automatische glazen liftdeur. Met één druk op de knop kan deze gashaard open óf dicht worden gestookt. Heerlijk in de zomer, om te genieten van een sfeervol openhaardvuur met veel vlammen. Dicht geeft de gashaard meer warmte, ideaal op winterse dagen. Zo verenigt Faber twee typen gashaarden ineen en maakt het mogelijk om in te spelen op alle seizoenen. De Faber 4Seasons Premium is uitgerust met Step Burner®, een ingenieuze gasbrander die altijd mooie vlammen laat zien, ook als er minder warmte gewenst is. Hiermee kun je het vlammenspel zelf regisseren. Ideaal is de thermostaat en de energiebesparende ECO Wave: vlammen nemen automatisch af bij een te hoge kamertemperatuur. De haard heeft geen waakvlam, dat scheelt behoorlijk in de kosten. Met één druk op de knop ontsteek je elektrisch het vuur. De afstandsbediening geeft een optimaal bedieningscomfort.

Faber ITC App
Met de ITC App van Faber is deze haard te besturen met smartphone, tablet en computer. Voor bediening, verbruiksstatistieken, energiebesparing en modulerend vlammenbeeld. Ook is de kamer- en boezemtemperatuur af te lezen. De onderhoudsindicatie op de app verzendt, indien nodig, automatisch een email naar de servicemonteur.

De liftdeur van de 4Seasons Premium is beveiligd. Verder wordt bij een onjuiste schoorsteentrek de haard automatisch uitgeschakeld. Faber biedt de mogelijkheid tot levenslange garantie op de 4Seasons Premium. Informatie hierover vind je op Faber.nl.

Tijdens koude winters gaat er niets boven het aansteken van een haard. Om de luxe van een gashaard voor iedereen bereikbaar te maken, lanceert DRU Verwarming het nieuwe merk Global Fires. Met een veelzijdige collectie gashaarden verenigt Global Fires betaalbaar design met innovatieve techniek. De compacte inbouwhaarden, met gesloten of open verbranding, kunnen naar eigen wens worden samengesteld.

Hoog rendement
Een gashaard van Global Fires zorgt in een woonkamer, keuken of slaapkamer voor sfeer, comfort en warmte. Alle haarden, met afstandsbediening, kenmerken zich door een hoog rendement en een laag gasverbruik. Hierdoor is een gashaard een prima bijverwarming. De haarden zijn aantrekkelijk geprijsd en dus een slimme investering. Bovendien zijn de haarden, met een diepte van slechts 29 cm, ruimtebesparend en eenvoudig in elk interieur te plaatsen.

Favoriete combinatie
Global Fires biedt de consument de mogelijkheid om een haard zelf samen te stellen. Voor het branderbed is er een keuze uit levensechte houtblokken of witte kiezelstenen. Met hout krijgt de haard een warme en klassieke look; kiezelstenen zorgen juist voor een strakke en moderne uitstraling. De binnenbekleding kan worden afgewerkt met Zwart Glad of spiegelend Ceraglass. Terwijl Natural Glad of Steen Classic weer beter past in een klassiek interieur.

Overal te plaatsen
Alle gesloten haardmodellen van Global Fires worden uitgevoerd met het unieke PowerVent® systeem. Hiermee kan bijna overal een gashaard worden geplaatst. De afvoer heeft een geringe diameter van 10 cm en kan tot wel 36 meter horizontaal, verticaal of via bochten naar de buitenlucht worden weggewerkt. Door de flexibele mogelijkheden is het systeem dan ook een ideale oplossing voor de plaatsing van een gashaard in een tussenwoning of appartement.

DRU introduceert gashaarden met Eco Wave en Control App

Alle haarden van DRU worden standaard geleverd met afstandsbediening. De nieuwe generatie slimme gashaarden van DRU kunnen nu ook met een handige App worden bediend. Via een Wi-Fi verbinding is het mogelijk om de haard te bedienen en met de Eco Wave stand een eigen favoriete vlammenpatroon te kiezen. Met de unieke combinatie van Eco Wave en Control App speelt DRU in op de huidige trend naar duurzaamheid, individualiteit en gemak.

Energiezuinige Eco Wave

De innovatieve gashaarden van DRU zijn voorzien van het energiezuinige Eco Wave systeem. Hiermee kan het vermogen van de brander eenvoudig worden teruggebracht met behoud van mooie en volle vlammen. In een interieur wordt het zo nooit te warm en is het niet nodig de haard laag te zetten of te doven. Dankzij het Eco Wave systeem kan tot 50% op het energieverbruik bespaard worden.

Intelligente Control App

De nieuwe Control App van DRU maakt de bediening van één of zelfs meerdere haarden heel eenvoudig en functioneert probleemloos in combinatie met de afstandsbediening. Met de App kan een haard worden aangezet, hoger en lager worden gezet en tevens een eigen favoriet vlammenpatroon ingesteld worden. Er is een keuze uit drie voorgeprogrammeerde standen Luxe, Comfort en Spaar en met de stand Custom kan zelf het vlammenpatroon bepaald worden. Daarbij is precies te zien hoeveel procent gas bespaard wordt ten opzichte van de volstand.

Service en informatie

Naast een groot aantal bedieningsopties geeft de App ook praktische informatie over het schoonmaken en de eigenschappen van de haard, een eventuele storing of een noodzakelijke onderhoudsbeurt. Met de DRU Control App is de service bovendien eenvoudig te regelen door een mail te sturen naar de dealer of installateur. De App is gratis te downloaden en geschikt voor alle tablets (iPad en Android).

Met de unieke dubbele brander, een eigen vinding van Bellfires, kan het stookseizoen voortaan aanzienlijk verlengd worden. Is het koud, dan worden beide branders aangezet. Op minder koude avonden in het voor- en najaar, kan het vermogen van de gashaard tot maar liefst 40% verlaagd worden door slechts één brander te gebruiken. Wél de maximale sfeer, maar er komt minder (overbodige) warmte vrij. En doordat er minder gas wordt gebruikt, wordt óók nog geld bespaard.

Als het buiten guur, koud en nat is, gaat er niets boven de warmte en gezelligheid van een haardvuur. Een mooi hoog vlammenspel en een optimale warmteopbrengst. Het liefst willen we die knusse sfeer van een mooi vuur óók in het voorjaar en najaar wel, wanneer de avonden al warmer zijn, maar dan zónder overbodige warmte. Niet het maximale vermogen, wél de maximale sfeer. De engineers van Bellfires gingen deze uitdaging aan en ontwikkelden een absolute noviteit: de dubbele brander.

Twee standen
Met de dubbele brander heeft de consument keuze uit twee standen: de gewone stand waarbij beide branders branden en de spaarstand, waarbij slechts één brander aan is. Met één druk op de knop van de afstandsbediening wordt het vermogen tot wel 40% verlaagd. Doordat er minder gas verbruikt wordt, wordt er ook flink bespaard op de stookkosten. Goed dus voor de portemonnee. Máár: inleveren op sfeer hoeft niet, want de vlammen zijn ook in de spaarstand even mooi én hoog. Ideaal!

Twee brandertypen
Bellfires biedt keuze uit twee typen dubbele branders; de Line Fire en de Centre Fire.

Line Fire Met de Line Fire kan het vlambeeld in de diepte worden geregeld. Met beide branders ingeschakeld, voor én achter, heeft het vlambeeld extra diepte. In de spaarstand brandt alleen de voorste brander, maar wél ook over de volledige breedte van de haard.

Centre Fire Bij de Centre Fire kan het vuurbeeld in de breedte geschakeld worden. Met beide branders aan, geeft de gashaard een mooi vuur over de volledige breedte van de haard, met een optimale warmteopbrengst. In de spaarstand is het vuurbeeld gecentreerd in het midden van de haard.

Afstandsbediening
Beide brandertypen leveren altijd een hoog rendement, naar wens minder warmteopbrengst én daarmee een besparing op de stookkosten. Zowel met beide branders aan, als ook in de spaarstand waarbij slechts één brander aan is, kunnen de vlammen naar wens ingesteld worden; van hoog naar laag.

Gemak dient de mens: zowel het vermogen – van maximaal naar minimaal – áls het vlambeeld – van hoog naar laag – kunnen ingesteld worden met slechts één druk op de knop van de afstandsbediening.

De B-fire 80 is een nieuwe gashaard die opvalt door zijn krachtige en levensechte houtvuur. Dit wordt gerealiseerd doordat de haard is voorzien van de “woodburner”. De haard is voorzien van een dubbele brander. De twee branders zijn ook afzonderlijk te gebruiken. Met de voorste brander creëert men een rustig en sfeervol haardvuur. Doordat slechts de helft van het vermogen gebruikt wordt, geeft de haard een beperkte warmte af en is uitermate geschikt om als sfeerhaard te gebruiken. Door ook de achterste brander aan te zetten, ontstaan er hoge vlammen aan de achterzijde waardoor het vuur een echte warmtebron vormt. Verkoopprijs vanaf: € 3.300,-- (excl. btw)

B-fire 95
De haard, B-fire 95 van Tulp biedt tal van architectonische oplossingen rondom de haard. Combinaties met wandhangende kasten met een hardstenen bovenzijde of een natuurstenen plateau dat plaats biedt aan woonaccessoires of heerlijke loungekussens. Door de glaspanelen is er van alle invalshoeken goed zicht op het vuur. De haard wordt geleverd met een unieke dubbele brander waardoor je vlammen over de volle diepte van de haard ziet branden. B-fire 95 is verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. Verkoopprijs vanaf: € 3.610,-- (excl. btw)

Piet Boon
STRIPS is de nieuwste serie haarden, architectonische lijnen, tijdloos design en kwaliteit. Duidelijk herkenbaar Piet Boon. Resultaat een stijlvolle haardencollectie met een sobere en stoere look. Opvallend en tegelijk uniek is het gebruik van de STRIPS als onderdeel van de haard. Afhankelijk van de architectuur in de ruimte wordt gekozen om de STRIPS aan de achterzijde en/of zijkanten te plaatsen of juist een dominantere plaats te geven aan de voorzijde. Er zijn vijf verschillende modellen en afmetingen en men kan kiezen uit de kleuren wit of zwart.

Verkoopprijs vanaf: € 3.795,-- (excl. btw)

Dit najaar presenteert DRU de gesloten Lugo gashaard met de nieuwe Eco Wave brandertechniek. Naast een 2-zijdige hoekhaard is er ook een 3-zijdig model voor een optimale sfeerbeleving. Levensechte houtblokken geven het gevoel van een open vuur. Er is een keuze uit twee breedtes: 70 en 80 cm. De gashaard is ook met een DRU App te bedienen.

Strak design
Door het ruimtelijke design kan een Lugo haard in vrijwel iedere woonruimte worden geplaatst. In de kaders zijn geen ventilatieopeningen zichtbaar. Het glasraam is bovendien direct aansluitbaar op het plateau. Dit zorgt voor een strakke, moderne uitstraling. De binnenbekleding kan worden afgewerkt met spiegelend Ceraglass, zwart glad of rib cast effect (gietijzer).

Eco Wave brander
Met de innovatieve Eco Wave brandertechniek creëer je zelf het vlambeeld waarbij de vlammen in kleine stappen omhoog en omlaag bewegen. De vlam is in 15 standen instelbaar. Ook is het mogelijk om met behoud van een hoog en vol vlambeeld één brander uit te schakelen. Dankzij de duurzame techniek kan tot 50% op het gasverbruik bespaard worden.

Handige App
De Lugo gashaard wordt standaard geleverd met afstandsbediening. De haard kan ook met een DRU App worden bediend. Via een Wi-Fi verbinding is het mogelijk om de brander aan en uit te zetten, de vlammen te regelen en de Eco Wave stand in te stellen. Daarnaast geeft de App informatie over het verbruik van de haard, een eventuele storing of onderhoudsbeurt. De DRU App is gratis te downloaden en geschikt voor alle tablets (iPad en Android).

Meer artikelen...