Ruby

Vroeger was op een kilometer afstand te zien dat elektrisch vuur nep was, tegenwoordig zijn de vlammen bijna niet van echt te onderscheiden. Ook niet van dichtbij. Modern elektrisch vuur is dan ook een technisch hoogstandje dat bij steeds meer mensen in de smaak valt. Het vuur bestaat uit namaakhoutblokken of kolen die gaan gloeien. Achter de blokken is een zwart scherm geplaatst, waarop met bewegende spiegeltjes het licht van oranje gloeilampen wordt geprojecteerd. Met een afvoerpijp tot aan uw plafond en een fraaie schouw erbij wordt het helemaal zoeken naar de verschillen met echt vuur.

Geen rookkanaal
Wat gemak betreft komt u bij de elektrische haard volop aan uw trekken. Het begint al bij de installatie. Een rookkanaal? Niet nodig. De elektrische haard is schoon en produceert geen afvoergassen. U kunt uw gereedschapskist dus in de schuur laten staan. Geen gezaag, geboor en getimmer, de installatie van elektrische haard is zo gepiept! Daarbij neemt de elektrische haard weinig ruimte in beslag. U kunt hem overal neerzetten. Woonkamer, slaapkamer of serre, een elektrische haard pas overal. Er zijn twee soorten elektrische haarden: de inzethaard en de vrijstaande haard. De inzethaard wordt ingebouwd. Het gaat meestal om een gietijzeren of plaatstalen kastje in een (bestaande) open haard. Deze lijkt erg op de inbouwhaard, die in een schouw of muur wordt geplaatst, maar de inzethaard levert minder werk op.

Zuinig in de sfeerstand
Voor uw portemonnee is er ook goed nieuws: de aanschafprijs kan aanzienlijk lager zijn dan die van een gas- of houthaard. Daarbij verbruikt een elektrische haard weinig stroom op de sfeerstand. Zon 50 watt per uur en dat is evenveel als een doorsnee gloeilamp! In de warmtestand is dat een ander verhaal. Overigens hebben de meeste modellen een vermogen van 2 kilowatt, wat helaas net te weinig is om een ruimte helemaal te verwarmen.

 

 

lijn brochure 1

Gratis woonboeken

Nog meer inspiratie opdoen? Vraag de onderstaande brochures gratis aan!

Goossens 2018
Superkeukens
Mijn Bad
Dik Geurts
Dru gashaarden
Henders & Hazel
Prominent
Design keukens
Design leuning
Xooon

 

Geslacht

 


Geboortedatum

 

Wonenonline nieuwsbrief
 Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief

 

 

Ook leuk om te lezen