Bij het uitzoeken van een keukenblad is de eerste reflex vaak: even wrijven over het blad. Het is niet alleen belangrijk hoe het werkblad eruit ziet, het moet ook goed voelen. Naast een vertrouwde gladde, gepolijste versie is Silestone® ook verkrijgbaar in een fluweelzachte, matte variant genaamd Suede. En zoals de naam al doet vermoeden voelt deze afwerking verrassend zacht aan.

Maar Silestone® Suede is meer dan een extra matte Silestone® afwerking. Het materiaal bestaat voor meer dan 90% uit kwarts, waardoor het zeer hard en krasbestendig is. Daarnaast zijn de Suede afwerkingen voorzien van een revolutionaire behandeling waardoor het materiaal zeer vlekbestendig is. Dat ontkracht meteen de mythe dat matte werkbladen moeilijk schoon te maken zijn: met een Silestone® Suede werkblad is het dagelijks onderhoud van het werkblad sneller en eenvoudiger, waardoor de maximale hygiëne wordt gegarandeerd.

Alsof dat nog niet vooruitstrevend genoeg is ging de R&D afdeling van Cosentino nog een stapje verder met het materiaal. Binnenkort komt de nieuwste versie van Silestone® Suede op de markt: Silestone® Suede met N-Boost. Deze technologie exclusief ontwikkeld voor Silestone® maakt de Suede oppervlakken ook nog waterafstotend. Zo worden vloeistoffen afgestoten en is schoonmaken nóg eenvoudiger.

Deze matte afwerking is geschikt voor uiteenlopende toepassingen, van keukenbladen tot achterwanden, badkamermeubels en douchewanden. En sinds kort zijn ook de Integrity spoelbakken, een spoelbak uit één stuk gemaakt uit hetzelfde materiaal als de Silestone® werkbladen, verkrijgbaar in een Suede afwerking. Combineer een Silestone® Suede werkblad met een Integrity Suede spoelbak voor een vloeiend en doorlopend ontwerp.

Silestone® werkbladen met Suede afwerking zijn verkrijgbaar in bijna alle Silestone® kleuren en bieden vele mooie en functionele esthetische oplossingen voor ontwerpers en architecten wereldwijd.

Zwart biedt het perfecte canvas voor de meest kleurrijke ontwerpen en is sinds jaar en dag een belangrijk onderdeel van de Silestone® collectie van Cosentino Group. Met de nieuwe N-Boost technologie is het bedrijf in staat om de kleuren met een zwarte basis nog intenser en dieper zwart te maken. Iconic Black, Negro Stellar, Marengo en Negro Tebas zijn de eerste zwarttinten die verrijkt zijn met N-Boost en zo in een nieuw jasje gestoken zijn.

N-Boost zorgt ervoor dat het materiaaloppervlak van Silestone® verandert op moleculair niveau. Eenvoudig uitgelegd: tijdens de productie wordt een plaat gepolijst om zijn mooie uiterlijk te krijgen. Tijdens het polijsten ontstaan er kleine, onzichtbare microporiën. N-Boost heft deze microporiën op, en verandert hiermee de oppervlaktespanning van Silestone®. Hiervoor wordt het oppervlak egaler en wordt licht beter weerkaatst wat een hogere glans en een diepere kleur tot gevolg heeft. Nog een prettige bijkomstigheid: het materiaal wordt waterafstotend waarmee de reiniging en het onderhoud van Silestone® met N-Boost gemakkelijker is dan ooit tevoren. Uiteraard beschikt Silestone® N-Boost ook over de vertrouwde eigenschappen kenmerkend voor het merk: hoge stoot-, kras- en vlekbestendigheid, plaatafmetingen in groot formaat en veelzijdigheid in toepassing.

Variatie in zwart
De vier gekozen zwarttinten zijn allemaal anders van elkaar. Iconic Black is een strak zwart oppervlak, de meest egale zwarttint verkrijgbaar met een ongekende glans. Negro Stellar heeft een oppervlak bezaaid met spiegelstukjes die lijken te zweven in een diepzwarte ondergrond. Marengo is zeer donker antraciet met een miniscuul zwart spikkeltje en Negro Tebas is een zwarttint met kleine lichte spikkeltjes die in iedere ruimte mooi staat.

Reeds eerder werd N-Boost geïntroduceerd in de Silestone® Eternal collectie bestaande uit vijf marmerlooks en in Silestone® Iconic white, een strak egale wittint.

Silestone® lanceert Integrity Top, een nieuw spoelbakmodel, waarvan de rand op het werkblad rust en uit één stuk Silestone® is vervaardigd.Silestone® lanceert Integrity Top, een nieuw spoelbakmodel, waarvan de rand op het werkblad rust en uit één stuk Silestone® is vervaardigd.

Integrity Top staat als losse wasbak met naadloos design voor elegance en perfectie en garandeert een perfecte integratie in het Silestone®-werkblad. Bijzondere highlight is de afgeronde vorm van de stijlvolle bovenste rand.

Omdat Integrity Top uit Silestone® is vervaardigd, garandeert de spoelbak uitstekende functionaliteit en technische kenmerken zoals bijvoorbeeld een maximum aan hygiëne, een lange levensduur en een hoge bestendigdheid tegen krassen, vlekken en huishoudelijke zuren. Bij het design van Integrity Top werd waarde gehecht aan een eenvoudige en naadloze installatie en een perfecte afwerking.

Hiermee is Integrity Top een ideale voorbeeld waarbij praktische en esthetische eigenschappen hand in hand kunnen gaan.

Integrity Top wordt, in gepolijste afwerking, geleverd in de Silestone®-kleuren Blanco Zeus, Cemento Spa en Negro Tebas.

Silestone-lanceert-Integrity-Top---01.jpg

Silestone-lanceert-Integrity-Top---03.jpg

 

Silestone-lanceert-Integrity-Top---04.jpg

Silestone-lanceert-Integrity-Top---02.jpg

Silestone® keukenwerkbladen staan bekend om hun onderhoudsgemak: het materiaal hoef je nooit te impregneren, en schoonmaken is een peulenschil: even een doekje erover en klaar. Veel gemakkelijker kan het niet zou je denken? Producent Cosentino dacht daar anders over en lanceert Silestone® met N-Boost technologie. Dankzij een nieuwe behandeling wordt het materiaal waterafstotend, zijn de kleuren nog intenser en krijgt het gepolijste oppervlak een uitzonderlijke glans. Daarbij is de reiniging en het onderhoud van Silestone® met N-Boost gemakkelijker dan ooit tevoren. Want uiteindelijk hebben we in de praktijk niets aan een werkblad dat er prachtig uitziet maar dat moeilijk schoon te maken is en waarop alles achterblijft.

Hoe dit kan? Silestone® N-Boost verandert het materiaaloppervlak op moleculair niveau. Een heel technisch verhaal dat in de praktijk voorkomt dat er vloeistoffen naar binnen kunnen dringen. Doordat het licht door N-Boost veel beter op het Silestone® oppervlak wordt weerspiegelt zijn de kleuren nog intenser en krijgen zij een uitzonderlijke glans. Uiteraard beschikt Silestone® N-Boost ook over de vertrouwde eigenschappen welke kenmerkend zijn voor het merk: hoge stoot-, kras- en vlekbestendigheid, plaatafmetingen in groot formaat en veelzijdigheid in toepassing.

Deze innovatie, waarvan het patent eigendom van Cosentino is, verbetert niet alleen de reiniging en het onderhoud maar zorgt daarnaast voor een betere functionaliteit, kwaliteit en schoonheid die kenmerkend is voor Silestone®. Dit is vooral goed zichtbaar bij witte en zwarte tinten.

Silestone® N-Boost wordt in eerste instantie gelanceerd met de Silestone® Eternal collectie, en in de nieuwe ultra witte Silestone® kleur Iconic White. In de loop van dit jaar zal de innoverende behandeling geleidelijk aan worden opgenomen in alle kleuren van het merk. Daarnaast wordt deze nieuwe technologie op alle gepolijste versies in alle diktes van de geselecteerde kleuren toegepast.

Werkbladen spelen een dominante rol bij de keukens anno 2017. We willen allemaal veel ruimte om spullen neer te kunnen zetten maar vooral ook om lekker aan te werken. Dan moet een werkblad niet alleen mooi zijn maar ook praktisch en gebruiksvriendelijk. De nieuwe kleur Serena uit de Silestone® Eternal collectie combineert beiden. Serena is een grijze steen met discrete, fijne witte lijnen. Dit geeft de kleur een subtiele uitstraling en een natuurlijke zachtheid die zich perfect laat toepassen in tal van keukenstijlen.

De kleuren van Silestone® Eternal collectie zien er buitengewoon natuurlijk uit. De verschillende aders spelen daarbij een onmisbare rol in het eindresultaat. Het is gelukt om de aderpatronen over de gehele plaat te verspreiden, doorlopend van het oppervlak tot in de randen. Eternal is de eerste collectie van Silestone® die met de N-Boost technologie wordt vervaardigd. Deze innovatie van Cosentino maakt de reiniging en het onderhoud van Silestone® nog gemakkelijker en zorgt bovendien voor meer kleurintensiteit en een hogere glans van het oppervlak.

Pas het toe als keukenblad, badkamerwand, tafelblad of tal van andere interieurtoepassingen. De kleur is verkrijgbaar in een glanzend gepolijste afwerking alsook in een matte Suede versie, in een jumbo formaat van 3.25×1.59m, bij uitstek geschikt voor keukeneilanden.

Naast deze variant bevat de Eternal collectie nog vier andere, op exotische marmersoorten geïnspireerde kleuren.

Silestone® by Cosentino, wereldleider in kwartswerkbladen, presenteert Nebula Alpha. Deze nieuwe collectie, geïnspireerd op natuursteen, bestaat uit vier kleuren die een uitbreiding zijn op de bekende Silestone® Nebula serie.

Calypso, Orion White, Phoenix en Ariel zijn de namen van de vier kleuren in deze nieuwe collectie welke is geïnspireerd door de schoonheid van de aarde en de natuur. Aders in aardtinten doorkruisen het werkblad op een willekeurige, onregelmatige wijze voor een zeer natuurlijk effect. Hierdoor krijgt het werkblad meer diepte, warmte en elegantie wat zorgt voor een subtiel, zacht en harmonieus resultaat.

Nebula Alpha kan perfect worden toegepast in veeleisende ontwerpen, met hoge esthetische en functionele eisen. Met Nebula Alpha kunnen ontwerpers en architecten hun projecten een eigentijdse uitstraling geven met een unieke afwerking.

Nebula Alpha beschikt uiteraard over alle vertrouwde eigenschappen van Silestone: naast de unieke schoonheid is deze collectie kras- en schokbestendig, heeft het een lage absorptie en een unieke bacteriostatische bescherming waardoor het uiterst hygiënisch is.

Silestone®, trendsettend in keukenwerkbladen en badkamers uit natuurlijk kwarts, presenteert "Spring 2014". Dit is een nieuwe collectie bestaande uit de twee kleuren Noka en Rougui, die zich kenmerken door hun fijne korrel en zachte bruin beige tinten, welke een perfecte match vormen voor moderne keuken,- en badkamerinrichtingen.

De gepolijste afwerking biedt een intense en aantrekkelijke glans en de ultramatte suede afwerking zorgt voor een matte textuur van het kwartswerkblad. De kleuren zijn mooi te combineren met hout, RVS of hoogglans wit en bieden eindeloze creatieve mogelijkheden.

Beide kleuren zijn een aanvulling op de reeds eerder gelanceerde serie Basiq by Silestone®. Deze serie bestaat nu uit een totaal van tien kleuren: Blanco City, Niebla, Marengo, Crema Urban, Toffee, Amarillo Monsul, Negro Tebas, White Storm en de nieuwe kleuren Noka en Rougui. Uniek in hun eenvoud met bescheiden maar robuuste kenmerken.

Naast de kleurtroeven is Silestone®, gemaakt van meer dan 90% natuurlijk kwarts, bij uitstek geschikt voor integratie in de keuken of badkamer. Dit kwalitatief hoogwaardig materiaal is uiterst bestendig tegen vlekken, krassen, stoten en zuren, wat garant staat voor een uiterst duurzaam oppervlak met optimaal onderhoudsgemak. Uiteraard met dezelfde vertrouwde 10 jaar garantie op het materiaal voor keukenwerkbladen van Silestone®.

Silestone® by Cosentino inspireert tot een karaktervolle keuken in elke interieurstijl Echte interieurliefhebbers weten het al langer: kwarts is een inspirerend materiaal, los van welke stijl dan ook. Dat bewijst Silestone® by Cosentino, gekend om zijn innovatieve oppervlakken uit natuurlijk kwarts, eens te meer in je keuken. Graag strak en sober? Of spannend eclectisch? Laat je verbeelding de vrije loop en mix & match naar smaak!

In de keuken kan Silestone®-kwarts zijn troeven optimaal uitspelen: veelzijdig in functionaliteit, verrassend in design. Zonder uiteraard te vergeten dat dit innovatieve kwartsoppervlak het enige werkblad is met een bacteriostatische bescherming.

Silestone®-kwartsoppervlakken passen zich bovendien aan de ruimte aan. Naadloos gaan ze op in elke stijl of zorgen ze sfeervol voor een leuk contrast. Met kwarts geef je karakter en emotie aan je keuken, in een waaier van kleuren, afwerkingen en afmetingen.

Drie ideeën:
Wat dacht je van cool & vintage onder één dak? Veelzijdig topdesign gaat hand in hand met het elegante Silestone®-oppervlak in de kleur Unsui met suède afwerking. (beeld 4 beeldenindex)

Een fris design, maar tegelijk een toegankelijke oplossing voor alledaagse problemen? Zet je leefruimte en keuken naar je hand met een persoonlijke toets, zoals bijvoorbeeld een Silestone®-oppervlak in de kleur Altair, een knappe Blanco Zeus Silestone®-werktafel of een ingebouwde Silestone Integrity®-spoelbak. (beeld 3 beeldenindex)

Ook in een niet-alledaagse maar gezellige keuken voelt Silestone® zich thuis. Een Silestone® -oppervlak in de kleur Doradus en een tafel in de Silestone® kleur Carbono met een suède textuur geven meteen een originele twist. (beeld 1 beeldenindex)

Maak een keukenstatement met 'Blanco Zeus' van Silestone by Cosentino® Een witte keuken is van alle tijden, maar met een kwartswerkblad in Blanco Zeus geef je er toch een goddelijke toets aan. Silestone by Cosentino® combineert het witste wit met praktisch com-fort én spannende structuren. Zo wordt je keuken, meer dan ooit, een leuke leefruimte waar iedereen graag samen zit.

Als wereldleider in kwartsoppervlakken heeft Silestone by Cosentino® het grootste kleurenassorti-ment in huis. Daarbij is wit een klassieker, ongevoelig voor modegrillen, én tegelijk trendy deze zomer. Blanco Zeus tekent dan ook voor een tijdloze klasse en geeft je keuken instant een wow-effect.

Met dit witste wit geef je je keuken niet alleen een designtoets, maar haal je ook een werkblad in huis dat bijzonder gebruiksvriendelijk is én blijft. Want alle kwartsoppervlakken van Silestone by Cosentino® zijn kras- en vlekbestendig. Bovendien zijn ze – uniek – voorzien van de bacteriostati-sche bescherming waarvoor Cosentino® bekendstaat. Optimale hygiëne gegarandeerd dus! Dagelijkse reiniging met een spons en sopje volstaat.

Blanco Zeus is er in drie uitvoeringen: ‘gepolijst’ voor liefhebbers van strakke hoogglans, ‘suede’ voor een matte, zachte look en ‘volcano’ voor meer structuur in het kwartsoppervlak. Met meer dan 90% natuurlijk kwarts is Silestone by Cosentino® trouwens een van de meest duurzame na-tuurlijke materialen.

Over Silestone by Cosentino®
Silestone by Cosentino®, het leidende merk in kwartsoppervlakken, bestaat voor meer dan 90% uit natuurlijk kwarts. Dit hoogtechnologische materiaal is zeer bestand tegen vlekken, stoten en krassen en heeft een lage vochtabsorptiegraad. Het heeft ook een exclusieve bacteriostatische eigenschap, verschillende productgaranties en certificaten en wordt geleverd met het hoogste niveau aan service, kwaliteit en verantwoordelijkheid van de Cosentino Group. Silestone® is beschikbaar in meer dan 60 kleuren, drie afwerkingen en verschillende formaten. Dankzij deze speciale eigenschappen zijn Silestone®-oppervlakken uitermate geschikt voor keukens, badkamers en andere veeleisende ruimtes zoals laboratoria, ziekenhuizen, hotels, restaurants en dergelijke.

Silestone® is terug te vinden in enkele van de meest unieke gebouwen ter wereld, zoals het hotel Burj Al Arab in Dubaï, het Wembley stadion in Londen, de Agbar Toren in Barcelona en het vlaggenschip van Telefónica in Madrid. Als pionier op het gebied van kwartsoppervlakken heeft Silestone® gezorgd voor een revolutie in de internationale steenindustrie is het uitgegroeid tot een wereldwijd toonaangevend merk. Vandaag wordt in één op de vier keukens in Spanje gebruikgemaakt van Silestone®. In de Verenigde Staten vertegenwoordigt het marktaandeel van Silestone® 75% van alle kwartsoppervlakken en 7% van alle keukenwerkbladen. Silestone® was het eerste merk van kwartsoppervlak om te adverteren in het grootste publiciteitsevent ter wereld, de US Superbowl. Het merk is ook sponsor van drievoudig wereldkampioen motorracen Jorge Lorenzo.

Met het Silestone® oppervlak Blanco Zeus krijgt elke keuken een boost. Blanco Zeus is het meest witte oppervlak in de Silestone kleurencollectie en heeft een enorme frisse uitstraling. Het oppervlak is kras- en vlekbestendig en voorzien van de unieke bacteriostatische bescherming waar het merk bekend om staat. Hierdoor is het een uiterst duurzaam oppervlak met optimaal onderhoudsgemak en zeer hygiënisch. Wit blijft wit, en dat is wel zo fijn bij het meest gebruikte onderdeel van de keuken.

Silestone Blanco Zeus is verkrijgbaar in drie afwerkingen; glanzend gepolijst, ultramat Suede en rustiek Volcano, met ieder zijn eigen karakter. Voor wie van structuur houdt is ‘Volcano’ de meest geschikte afwerking. Volcano heeft een karakteristieke ruwe uitstraling maar voelt toch zacht aan. Ondanks de ruwere afwerking is het oppervlak goed te onderhouden. Dit omdat Silestone® niet poreus is, waardoor het de dagelijkse knoeipartijen met koffie, citroen, azijn, wijn, etc. weerstaat.

Silestone® geeft 10 jaar garantie op het materiaal voor keukenwerkbladen.

Voor de designliefhebber die houdt van warme en levendige kleuren, biedt ‘Silestone by Cosentino®’ met ‘Rosso Monza’ een pittige invulling op de rode trend. Met een duurzaam en gebruiksvriendelijk kwartsoppervlak werkblad en/of achterwand krijgt de keuken een kleurrijke boost.

Oranjeachtig rood: deze exotische tinten zijn op het moment populair bij consumenten, trendwatchers en ontwerpers, zowel in mode, design als interieur. Warm als een zonsondergang en tegelijk pittig, aantrekkelijk en verleidelijk: het geeft meteen een energieboost en inspiratie voor de komende dag. Kwartsoppervlakken, ideaal voor keuken en badkamer SilestoneR is gemaakt van meer dan 90% natuurlijk kwarts, bij uitstek geschikt voor integratie in de keuken of badkamer.

SilestoneR heeft een elegantie en schoonheid die alleen kan worden vergeleken met de mooiste natuurstenen zoals kwarts en diamant. Dit kwalitatief hoogwaardig materiaal is uiterst bestendig tegen vlekken, krassen, stoten en zuren, wat garant staat voor een uiterst duurzaam oppervlak met optimaal onderhoudsgemak. Bovendien is SilestoneR het enige kwartsoppervlak ter wereld met een bacteriostatische technologie. Deze unieke eigenschap zorgt voor een uiterst hygienisch oppervlak. Als niet poreus materiaal is SilestoneR vochtwerend, dus ook uitermate geschikt voor de natte ruimtes in huis.

Cosentino Group, wereldleider op het gebied van de ontwikkeling, productie en distributie van kwartsoppervlakken en andere soorten natuursteen, introduceert Suede, een nieuwe afwerking met een matte textuur voor Silestone® kwartsoppervlakken.

Dit oppervlak werd ontwikkeld door de R&D afdeling van Cosentino Group. De textuur van het Suede oppervlak biedt dankzij zijn schoonheid en elegantie een uniek gevoel bij aanraking.

Silestone® Suede heeft een matte afwerking en heeft geen aanvullende producten nodig om de kleur te intensiveren. Het is bijzonder goed bestand tegen vlekken en voelt aangenaam zacht aan. Dit met de vertrouwde consistentie in kleur en kwaliteit.

De nieuwe Suede afwerking is verkrijgbaar in meer dan 30 kleuren en is geschikt voor werkbladen en betegeling. Het dagelijks onderhoud van werkbladen in Suede afwerking is eenvoudig: reinigen met water en zeep volstaat.

Suede bevat, net als de twee andere Silestone® afwerkingen gepolijst en Volcano, de unieke Silestone® bacteriostatische eigenschap, die maximale hygiëne garandeert op alle toepassingen.

Als wereldwijd marktleider op het gebied van de productie en distributie van kwarts en natuursteen, streeft Cosentino® voortdurende innovatie na. Onlangs introduceerde het Spaanse bedrijf binnen het Silestone®-programma de noviteit Integrity, de eerste spoelbak integraal gemaakt uit Silestone® kwarts.

Met Silestone®, een kwartsmateriaal tot 93% opgebouwd uit natuurlijk kwarts, is Cosentino® marktleider op het vlak van kwartsoppervlakken. Het bedrijf presenteert nu s werelds eerste spoelbak in Silestone® kwarts uit één stuk: Integrity.

ONE, het eerste model uit het programma Integrity by Silestone®, heeft de afmeting 41 x 51 x 15,5 cm. Uiteraard bieden de spoelbakken alle voordelen waarvoor Silestone® bekend staat, zoals absolute hygiëne, een hoge krasbestendigheid en doorgedreven duurzaamheid.

Omdat het werkblad en de spoelbak in één ontwerp worden geïntegreerd, vloeien de vlakken in elkaar over. Dankzij de opbouw "uit één stuk" en het feit dat de spoelbakken verkrijgbaar zijn in dezelfde kleuren als de Silestone®-werkbladen ontstaat een uniforme uitstraling.

Het werkblad en de spoelbak perfect gecombineerd in een gestileerd en uniek design. Alles harmonieert met de keuken van uw dromen. Aangezien de spoelbak uit één stuk bestaat, is de installatie ervan uitermate eenvoudig en biedt het samen met de Silestone®-werkbladen een perfecte en moeiteloze afwerking.

Silestone®, wereldleider in kwartsoppervlakken, zorgt zowel letterlijk als figuurlijk voor rust in de keuken. Met de Silestone® Zen collectie kunnen keukens ontworpen worden met egale en zachte werkbladen. De diepe kleuren zijn een revolutie op het gebied van kwartsoppervlakken. Het programma bevat vijf bijzondere kleuren: Gedatsu (bruin), Kensho (lichtgrijs), Haiku (gebroken wit), Unsui (grijs) en Tao (zwart).

De kleuren van de Zen collectie zijn ontworpen om elegantie, eenvoud, zuiverheid, evenwicht en soberheid uit te stralen en over te brengen. Met deze kleuren creëert men harmonie en rust in de keuken De kleuren van de werkbladen kunnen worden gecombineerd met diverse materialen De combinatie met bijvoorbeeld donkerhout, mat geborsteld rvs of leer zorgt voor een uitgebalanceerde sfeer in huis.

De Silestone® ZEN kleuren zijn beschikbaar in een gepolijste variant en een matte ‘leather’-afwerking.

De Silestone® ZEN werkbladen kunnen worden geleverd in de bruto plaatafmeting 304x138 cm, de kleuren Haiku en Unsui zijn ook in een jumbo formaat van 325x159cm verkrijgbaar.

Silestone® wereldleider in kwartsoppervlakken, lanceert de nieuwe Nebula serie. Deze collectie bestaat uit zes kleuren geïnspireerd door het universum. Nebula is een verzamelnaam voor allerlei kosmische objecten waaronder sterrenstelsels en nevels, ze worden beschouwd als de geboorteplaats van sterren.

De warme en natuurlijke tinten van de Silestone® Nebula collectie bieden inspiratie voor iedereen. De kleurendiversiteit, duurzaamheid en de grote toepasbaarheid van Silestone® Nebula zorgen dat het geïntegreerd kan worden in de meest uiteenlopende woonstijlen en ontwerpen. Verder laat Nebula zich gemakkelijk combineren met andere materialen zoals hout, glas, rvs, enzovoorts.

De nieuwe serie Silestone® kleuren bezit de uitzonderlijke fysisch-mechanische kenmerken waarvoor het materiaal bekend staat: hardheid, weerstand tegen stoten en krassen, een lage absorptiegraad voor vloeistoffen en unieke bacteriestatische eigenschappen die zorgen voor meer hygiëne. Silestone® Nebula is dus het ideale materiaal voor keukens en badkamers.

De kleuren Altair, Cygnus, Doradus, Lagoon, Lyra en Merope zijn het resultaat van een langdurig R&D-proces waarbij speciale aandacht werd geschonken aan esthetiek, de diepte van de basiskleuren, de beleving, het doorlopen van de aders in het materiaal, diffuse kleuren en kleurcontinuïteit tussen bladen in dezelfde tint.

Alle Silestone® Nebula kleuren zijn beschikbaar in een gepolijste variant en een matte leather-afwerking. De bladen zijn verkrijgbaar in groot formaat (+/- 325x159cm).

Fernando Alonso, tweevoudig wereldkampioen F1, onthulde onlangs in het moderne NHow Hotel te Milaan het nieuwste Silestone® programma, "Sport Series by Fernando Alonso". De serie bestaat uit drie nieuwe kleuren Rosso Monza, White Platinum en Cemento Spa.

Rosso Monza
Een matte, rode tint die krachtige accenten zet in iedere ruimte.

White platinum
Een witte basis met elementen van zeer lichtgrijs tot en met zwart. Een subtiel glans effect creëert een hoogwaardige look voor een uniek werkblad.

Cemento Spa
Deze matte donkergrijs variant vormt de perfecte basis voor iedere keukeninrichting.

Tijdens het lanceringsevenement werd een debat gehouden dat erop gericht was om parallen te trekken tussen de allernieuwste trends in ontwerp en binnenhuisinrichting, evenals op de toepassing van technologische innovatie in de productie van consumptiegoederen en de hoog-technologische wereld van de Formule 1.

Silestone® bestaat tot 93 procent uit natuurlijk kwarts. Naast diamant, is dit een van de hardste mineralen die moeder natuur heeft voortgebracht. Aan het kwarts wordt een mix van hars- en kleurstoffen toegevoegd en eventueel aangevuld met stukjes glas of spiegel om een nog mooier effect te creëren. Hierdoor heeft Silestone® de hardheid en kristalachtige uitstraling van kwarts en beschikt het over eigenschappen die andere materialen overtreffen.

Silestone® is niet poreus, hierdoor weerstaat het de dagelijkse knoeipartijen met bijvoorbeeld koffie, olijfolie en citroen zonder dat hier speciaal onderhoud voor nodig is. Want vlekken trekken niet in het werkblad in. Dagelijks schoonmaken met een zachte doek en een sopje voldoet om het werkblad jaar in jaar uit als nieuw te houden. Normaal gebruik van bijvoorbeeld messen en scharen heeft geen enkele invloed op het werkblad. Deze eigenschappen maken van Silestone® een zeer hygiënisch materiaal dat uitermate geschikt is voor keukentoepassingen zoals keukenwerkbladen maar ook als achterwand en als vloertegel voor een harmonieus resultaat.

Wereldwijd marktleider op het gebied van productie en distributie van oppervlakken in kwarts, natuursteen en gerecyclede materialen, introduceert de nieuwe serie Love2You, bestaande uit 2 kleuren roze, vol vitaliteit, kleur en een positieve vibe. De kleuren kregen de sprankelende namen LOVE (roze) en YOU (violet).

Het nieuwe roze is zacht van kleur maar het is krachtiger dan een pastelkleur. Beide tinten LOVE en YOU geven uiteenlopende interieurs een pittige impuls. Of het nu om een moderne stijl gaat, een romantische, klassieke of meer fashionachtig omgeving. Roze laat zich perfect toepassen en kleurt goed bij natuurlijke materialen zoals hout en beton maar ook bij rvs en chroom en in contrast met wit wordt er echt een design statement gezet.

Love2You valt binnen het Silestone® programma en beschikt over opmerkelijke fysieke en mechanische eigenschappen en over een exclusieve antibacteriële bescherming. Silestone® bestaat tot 93% uit natuurlijk kwarts, één van de meest duurzame natuurlijke grondstoffen die er bestaan. Daarbij is het materiaal uitermate kras- en hittebestendig, normaal gebruik van messen en scharen heeft geen enkele invloed op het werkblad. Verder is Silestone® niet-poreus waardoor bijvoorbeeld vet- of azijnvlekken niet in het oppervlak trekken. Bijkomend voordeel is dat het hierdoor meteen onderhoudsvriendelijk is. Dagelijkse reiniging met een spons en sopje houden het werkblad als nieuw.

Dankzij de functionele eigenschappen van Silestone is het toepasbaar als: keukenwerkblad, badkameroppervlak, tafelblad, vloer, scheidingspaneel, achterwand, toonbank, vensterbank en andere interieurwerken.

Over de Cosentino Group
De Cosentino Group is een Spaans familiebedrijf dat zich toelegt op de productie van oppervlakken in natuursteen, kwarts en gerecyclede oppervlakken.

De hedendaagse keukenarchitectuur vraagt creatieve oplossingen om tot een perfecte persoonlijke keukeninrichting te komen. Een keuken bestaat niet alleen uit kastjes, grepen, apparatuur of werkbladen. Maar uit gevoel, voorkeuren en persoonlijke smaak. Voor een optimale kookbeleving is een uitgebalanceerde combinatie tussen praktische en ergonomische aspecten tegenover design, kleur en niet te vergeten sfeer essentieel. Cosentino® is wereldwijd marktleider op het gebied van de productie en distributie van Silestone® kwarts, een trendsettende oplossing voor keukenwerkbladen. Het keukenwerkblad is het meest gebruikte onderdeel van de keuken. Een goede keuze is daarom van groot belang. Silestone® is kras- en vlekbestendig, maar ook makkelijk in onderhoud. En uiteraard moet het mooi zijn, het werkblad is immers dé blikvanger van een nieuwe keuken. Een Silestone® werkblad combineert deze eigenschappen en staat voor eindeloos kookplezier. Het materiaal past zich aan de ruimte aan in plaats van andersom. Dit biedt oneindig veel mogelijkheden voor een persoonlijk ontwerp op maat.

Samenstelling & kleuren
Silestone® bestaat tot 93 procent uit natuurlijk kwarts. Naast diamant, is dit een van de hardste mineralen die moeder natuur heeft voortgebracht. Aan het kwarts wordt een mix van hars- en kleurstoffen toegevoegd en eventueel aangevuld met stukjes glas of spiegel om een nog mooier effect te creëren. Hierdoor heeft Silestone® de hardheid en kristalachtige uitstraling van kwarts en beschikt het over eigenschappen die andere materialen overtreffen.

Silestone® is verkrijgbaar in meer dan 60 unieke kleuren en in twee afwerkingen: glanzend gepolijst en in een ledermatte leather look. Waar natuursteen afhankelijk is van de kleuren die de natuur voortbrengt, is Silestone® ook verkrijgbaar in niet-natuurlijke kleuren. Hierdoor kunnen kleurige accenten en statements in bijvoorbeeld hip fuchsia, trendy lime groen of knallend oranje gezet worden.

Eigenschappen & onderhoud
Silestone® is niet poreus, hierdoor weerstaat het de dagelijkse knoeipartijen met bijvoorbeeld koffie, olijfolie en citroen zonder dat hier speciaal onderhoud voor nodig is. Want vlekken trekken niet in het werkblad in. Dagelijks schoonmaken met een zachte doek en een sopje voldoet om het werkblad jaar in jaar uit als nieuw te houden. Normaal gebruik van bijvoorbeeld messen en scharen heeft geen enkele invloed op het werkblad. Deze eigenschappen maken van Silestone® een zeer hygiënisch materiaal dat uitermate geschikt is voor keukentoepassingen zoals keukenwerkbladen maar ook als achterwand en als vloertegel voor een harmonieus resultaat.

Het nieuwe spoelbakmodel DUE maakt deel uit van de reeks Integrity by Cosentino ® die een doorbraak betekende voor de sector van de kwartsmaterialen. Dit is de eerste reeks driedimensionale producten die uit één stuk Silestone ® zijn gemaakt. Na de lancering van het model ONE met zijn karakteristieke ronde vormen, wordt de reeks Silestone-spoelbakken nu uitgebreid met DUE, een nieuw model met rechte, zuivere lijnen.

Zoals alle Silestone ®-producten zijn de spoelbakken van de Integrity-reeks krasbestendig en uiterst duurzaam. Ze vallen op door hun strak, hedendaags design en hun unieke antibacteriële bescherming.

Silestone ®, de wereldleider in oppervlakken in kwarts en andere soorten natuursteen, blijft de sector van de kwartsmaterialen vernieuwen met innovaties.

Het Spaanse merk ontwikkelde eerder de spoelbakkenreeks Integrity by Cosentino ®, die voor een doorbraak in de kwartssector zorgde. Dit is het eerste driedimensionale product dat uit één stuk Silestone ® wordt gemaakt. Hierdoor versmelten werkblad en spoelbak naadloos met elkaar. Deze eigenschap brengt totale harmonie in de keuken.

Het eerste product in de Silestone ®-spoelbakkenreeks was Integrity ONE, een spoelbak met ronde vormen. De collectie wordt nu uitgebreid met een tweede model, de Integrity DUE, met rechte, slanke lijnen.

Beide modellen zijn beschikbaar in een ruime waaier aan Silestone ®-kleuren, zodat klanten over een bijna onbeperkt aantal combinatiemogelijkheden beschikken.

In tegenstelling tot de Integrity ONE-spoelbak, die slechts in één maat verkrijgbaar is (41 x 51 x 15,5cm), wordt de Integrity DUE aangeboden in 2 maten. De eerste maat, 37 x 34 x 15,5 cm, is ideaal voor keukenbladen met een dubbele spoelbak, terwijl de tweede maat, 37 x 41 x 15,5 cm, bij uitstek geschikt is voor een keukenblad met één spoelbak.

Zoals alle andere Silestone ®-producten bieden de Integrity-spoelbakken alle voordelen die kenmerkend zijn voor dit materiaal. Een Silestone ®-oppervlak heeft een oogstrelende vormgeving en is volkomen hygiënisch, uiterst duurzaam, kras- en vlekbestendig en opgewassen tegen de zure producten die in een woning voorkomen. En uiteraard heeft het antibacteriële eigenschappen.

Dit nieuwe product werd gecreëerd om de installatie ervan zo eenvoudig mogelijk te maken. De aansluiting op het Silestone ®-werkblad zorgt voor een perfecte afwerking.

Silestone ®, wereldleider in kwartsoppervlakken, lanceert de nieuwe Silestone ® kleur Arden Blue. Door de combinatie van aderen en korrels van verschillende groottes doet deze kleur zeer realistisch aan en heeft het een mooie diepte. Deze warme kleur laat zich gemakkelijk combineren met andere materialen en biedt inspiratie voor diverse binnentoepassingen.

Arden Blue, geïnspireerd op de Belgische blauwe hardsteen, is een kleur die kan wedijveren met de schoonheid van natuursteen gecombineerd met de voordelen van Silestone ® kwarts: onderhoudsvriendelijk, duurzaam en voorzien van een exclusieve hygiënische bescherming. Door middel van de nieuwste technologie met zilverdeeltjes, ontstaat er een effectieve bescherming tegen de verspreiding van een breed scala aan bacteriën en schimmels. Dit maakt Silestone ® het ideale materiaal voor keukens en badkamers.

Silestone ® Arden Blue is beschikbaar in een gepolijste, volcano en leather-afwerking en is verkrijgbaar in platen met 3 diktes; 1,2 / 2 en 3 cm en in twee bruto plaatafmetingen: 304x138cm en 325x159cm (Jumbo). Deze royale afmetingen zijn uniek in de markt.

Silestone ® geeft 10 jaar garantie op het materiaal voor keukenwerkbladen.