Exclusieve verbouwing van oude hoofdvestiging van de Titanic-rederij in Londen afgesloten. Het beroemde 'Oceanic House' behoort tot de meest exclusieve panden in de metropool Londen en biedt o.a. een onbetaalbaar uitzicht op de Big Ben en op Trafalgar Square. Dit historische gebouw werd in 1907 gebouwd als hoofdvestiging van de White Star Line, de rederij van de Titanic. Later waren in het 'Oceanic House' eerst een bank, vervolgens diverse afdelingen van het Britse ministerie van defensie en daarna een restaurant gevestigd. In 2016 werd begonnen met de verbouwing van de bovenste verdiepingen in zes luxe woningen en een duplex-penthouse.Exclusieve verbouwing van oude hoofdvestiging van de Titanic-rederij in Londen afgesloten. Het beroemde 'Oceanic House' behoort tot de meest exclusieve panden in de metropool Londen en biedt o.a. een onbetaalbaar uitzicht op de Big Ben en op Trafalgar Square. Dit historische gebouw werd in 1907 gebouwd als hoofdvestiging van de White Star Line, de rederij van de Titanic. Later waren in het 'Oceanic House' eerst een bank, vervolgens diverse afdelingen van het Britse ministerie van defensie en daarna een restaurant gevestigd. In 2016 werd begonnen met de verbouwing van de bovenste verdiepingen in zes luxe woningen en een duplex-penthouse.In het kader van de 100 miljoen-£-renovatie van het 'Oceanic House' werden in deze exclusieve appartementen nu grote Poggenpohl keukens geplaatst. De ontwerpers van de Poggenpohl studio in Londen Wigmore Kitchens planden moderne en strakgelijnde keukens voor de historische ambiance van het 'Oceanic House'. Hoogwaardige Poggenpohl fronten in matlak kiezelgrijs en terra laten de exclusieve details van de ruimtes als gestuukte plafonds en antieke houten deuren bijzonder goed tot hun recht komen en laten een unieke sfeer ontstaan.

Over Poggenpohl
Al meer dan 125 jaar ontwerpt en produceert Poggenpohl luxe keukens op de standplaats Herford en is daardoor het oudste en bekendste keukenmerk ter wereld. Op een productieoppervlak van 54.000 m2 ontstaan op maat gemaakte inbouwkeukens die naar meer dan 70 landen worden geleverd. Een wereldwijd netwerk van 450 Poggenpohl studio's met zeer gekwalificeerde designers zet de visies van de klanten over een ideale keuken perfect om.

 

 

De keuken is meer dan ieder ander woonbereik de belichaming van de individuele levensstandaard en levensstijl. Overeenkomstig divers zijn ook de eisen die aan een hoogwaardige keukenvormgeving worden gesteld. Poggenpohl differentieert zich op dit gebied al geruime tijd door individuele, perfect op de wensen van de klant afgestemde keukenplanningen op het hoogste niveau.

Voor een individuele kleurkeuze kan de klant behalve uit de geselecteerde 'architectenkleuren' polarwit, bloesemwit, zand, kiezelgrijs, zandgrijs, steengrijs, diamantgrijs en zwart ook kiezen uit zeer gevarieerde oppervlakte-uitvoeringen, zoals lakfronten in alle RAL design- en NCS-kleuren.

Passend voor de A30 breidt de traditionele producent zijn lakcompetentie nu op unieke wijze verder uit de nieuwe, gechromatiseerde hoogglanslak staat centraal bij de beurspresentatie dit jaar. Poggenpohl biedt 14 spectaculaire metallic kleuren in o. d. diamantwit, champagnegoud, nachtblauw en petrolgroen aan. Deze kunnen zowel voor moderne, strakke fronten als voor klassieke raamwerkfronten worden geleverd. Het unieke effect van de nieuwe hoogglanzende metallic oppervlakken demonstreert Poggenpohl o.a. bij een indrukwekkend keukenontwerp met grote fronten in petrolgroen metallic, gecombineerd met zwarte matlak, gepolijst natuursteen en roestvrij staal.

 

Bij de 'Küchenmeile A30' presenteert Poggenpohl de producthoogtepunten voor 2016 aan het vakpubliek. Nieuwe front- en korpuskleuren evenals technische innovaties worden op indrukwekkende wijze gepresenteerd in de compleet nieuw vormgegeven huistentoonstelling.

De premiumproducent breidt zijn programma uit met belangrijke thema's. Het Poggenpohl-kleurenpalet, bestaande uit uitgelezen 'architectenkleuren', wordt aangevuld met de nieuwe kleur diamantgrijs. De moderne effen kleuren van het kleurenpalet zijn dusdanig op elkaar afgestemd, dat zij zowel los tot ontplooiing komen, maar ook geïntegreerd in het totale woongedeelte harmonieus gecombineerd kunnen worden.

Poggenpohl biedt de effen kleuren voor veel oppervlakte-uitvoeringen aan, van melaminehars coating tot exclusief glas. De hoge competentie op het gebied van echt hout breidt Poggenpohl uit met drie elegante fineersoorten: eiken honingbruin, kersen zilverbruin hoogglans en Makassar structuur hoogglans. Samen met het exclusieve nieuwe glazen front in spiegel brons mat biedt het Poggenpohl programma voor 2016 expressieve fronten voor het high-end segment.

Een belangrijke vernieuwing is er bij de kastvormgeving: aanvullend op het traditionele Poggenpohl-logodecor zijn de kastbinnenkleur steengrijs en, tegen meerprijs, de decorprint noten naturel leverbaar. Een innovatief hoogtepunt is te zien bij de plinten. Op het eerste gezicht nauwelijks te herkennen, past de nieuwe plintstofzuiger onopvallend bij het totaalbeeld van de keuken. Wanneer bij het ontbijt kruimels op de grond vallen of bij het snijden kleine stukjes van het werkblad raken, is hij onmiddellijk beschikbaar. De plintstofzuiger is een perfect compromis tussen klassieke stofzuiger en centrale stofzuigerinstallatie. Hij heeft net zoveel power als een installatie, maar neemt nauwelijks ruimte in beslag. Het vuil wordt in normale stofzuigerzakken opgevangen. De plintstofzuiger is eenvoudig te monteren en kan ook achteraf worden geplaatst.

Waar met water wordt ‘gespeeld’ heb je handdoeken nodig, maar die wil je tot gebruik wel droog houden. Een badkamermeubel ligt dan voor de hand. Iets minder voor de hand ligt het dan om te gaan kijken bij een keukenfabrikant. Toch is het minder onlogisch dan je in eerste instantie denkt. In een keuken moet het serviesgoed ook schoon en droog blijven tot het gebruikt wordt en vervolgens moet het goed toegankelijk zijn. En goed bekeken, lijkt een badkamermeubel met wastafelblad wel erg op een keukenonderkast met aanrechtblad.

Poggenpohl vond dat ook en heeft zijn keukenkasten ‘vertaald’ naar praktische badkameroplossingen. Onder de naam Bathroom Solutions maakt Poggenpohl badkamerkasten van diverse materialen en in een ruim assortiment aan kleuren. Er wordt vooral veel gebruik gemaakt van lades. Daarvan is immers bekend dat die veel meer bergruimte bieden dan kasten met deuren.

 

Poggenpohl presenteert een fascinerende keukenarchitectuur, ontwikkeld door Jorge Pensi. PLUSMODOA is een expressieve en puralitische dialoog van presenteren en verbergen, aldus de gerenommeerde Spaanse designer Jorge Pensi, als hij over de nieuwe keukenarchitectuur praat, die hij voor Poggenpohl heeft ontwikkeld. Hij raakt hiermee niet alleen de kern van zijn ontwerp, maar ook de smaak van een designgericht publiek.

Kenmerkend voor PLUSMODOA is de geheel nieuwe enscenering van open en gesloten functiegebieden: uittrekbare trays, die op niet-zichtbare rails glijden en voorzien zijn van het comfortabele sluitmechanisme +MOTIONA, plaatst Pensi direct onder het werkblad en opent daardoor het vroeger gesloten oppervlak van de onderkasten. De trays kunnen gebruikt worden als open, plateau-achtige uittrekelementen. Door een opzetelement van helder glas worden het uittrekbare vitrines, waarin servies, potten en keukengerei op sfeervolle wijze worden gepresenteerd.

Er ontstaat een ongekende transparantie, lichtheid en een sterke benadrukking van de horizontale lijnen door het openen van het onderkastblok onder het zeer massief ogende, 13 centimeter dikke werkblad. Dit effect wordt nog versterkt door het sfeervolle verlichtingsconcept van PLUSMODOA: bij de bovenkasten laten schappen met verlichting, die uit dubbelzijdig opgebouwd, gesatineerd glas bestaan, gebruiksvoorwerpen stralen als glimmende designobjecten. Verticale verlichtingselementen in nissen zorgen bovendien voor een optimale verlichting van het werkoppervlak en plaatsen het architectonische keukenlandschap perfect in scene.

Jorge Pensi zorgt bij PLUSMODA niet alleen voor sfeervolle accenten, hij heeft een buitengewone architectuur voor de keuken ontwikkeld, waarin ieder detail de harmonieuze sfeer van het totaalconcept uitstraalt. De materialen, de afwerking en de technische details voldoen aan de hoogste eisen. Exclusieve, aluminium greeplijsten of de horizontaal verwerkte fronten van hoogwaardig olmfineer staan garant voor deze kwaliteit. De variabele toepassing van lak, hout, glas en metaal zorgt ervoor dat een individuele vormgeving van de fronten en oppervlakken mogelijk is en creativiteit een buitengewone levendigheid.

Jorge Pensi is een designer die niet alleen het toevoegen maar ook het weglaten als creatieve mogelijkheid ziet en zijn keukenarchitectuur daardoor een sculptuurachtige kwaliteit verleent. PLUSMODOA is synoniem voor functioneel design dat de zinnelijkheid en degelijkheid die men van een Poggenpohl keuken verwacht, individueel interpreteert. Lichtheid, transparantie en openheid ondersteunen de communicatieve eigenschappen van de woonruimte keuken, die met PLUSMODOa een gezelschapscentrum wordt.

 

In het bijna 120-jarige bestaan van het bedrijf heeft Poggenpohl steeds weer voor mijlpalen op het gebied van uiterlijk en design gezorgd. Voor het eerst wordt PLUSMODO® gepresenteerd in een aardse terrakleur. Als eerste keukenproducent wereldwijd presenteert Poggenpohl een keuken met een chic glas-carbon-front. En ook voor het eerst kan een breed publiek uit Duitsland het nieuwe keukenconcept +ARTESIO® bewonderen dat Poggenpohl in samenwerking met sterarchitect en designer Hadi Teherani heeft ontworpen.

Poggenpohl is tegenwoordig het bekendste keukenmerk ter wereld. De naam is synoniem voor individuele en exclusieve premiumkeukens en voor absolute kwaliteit in alle details. Topinnovaties op het gebied van uiterlijk, design en uitvoeringen lopen hierbij als een rode draad door de lange geschiedenis van het bedrijf. Dat dit ook in de toekomst zo zal blijven, blijkt uit de innovaties voor 2011.

Kleuren uit de natuur
Enkele jaren geleden presenteerde Poggenpohl voor het eerst de door de gerenommeerde Spaanse designer Jorge Pensi ontworpen keuken PLUSMODO®. Designgerichte klanten uit de hele wereld waren enthousiast over de geslaagde combinatie van open en gesloten gedeeltes. Het massieve en toch nagenoeg zwevende werkblad geldt als een van de herkenningskenmerken van deze keukenarchitectuur, die inmiddels met talrijke designprijzen werd onderscheiden. In navolging van de actuele trend naar kleuren uit de natuur is PLUSMODO® per direct ook verkrijgbaar met fronten in terra, alabaster en zand.

Van de racebaan in de keuken
Met een nieuw front verschijnt ook de chicste keuken van Poggenpohl, de Porsche Design-keuken P7340. Als eerste keukenproducent ter wereld gebruikt Poggenpohl carbon voor de vormgeving van de fronten. Deze koolstofvezelverbinding die wij uit de autosport kennen, is ultralicht, maar toch extreem vast en temperatuurbestendig en wordt tegenwoordig in veel takken van de lucht- en ruimtevaart gebruikt, maar ook steeds vaker in de autobranche. Dankzij een complex productieproces is carbon een zeer hoogwaardig materiaal. Voor het carbonfront van zijn Porsche Design-keuken wordt het materiaal gelamineerd en op een glazen front aangebracht. Hierdoor wordt het driedimensionale uiterlijk van carbon nog eens extra geaccentueerd.

Door zijn technische uitstraling geldt de gezamenlijk door Porsche Design en Poggenpohl ontwikkelde keuken P7340 sinds zijn introductie drie jaar geleden als moderne keuken voor een hoofdzakelijk mannelijk publiek. Het greeploze design en de combinatie van de technische materialen aluminium en glas krijgt nu door de combinatie met carbon nog meer exclusiviteit.

De keuken als middelpunt van de woonkamerarchitectuur
Nieuwe wegen bewandelt Poggenpohl ook met het in samenwerking met sterarchitect en designer Hadi Teherani uit Hamburg ontworpen +ARTESIO®. Dit innovatieve keukenconcept gaat veel verder dan de in de keukenbranche gebruikelijke inbouwkeukens en biedt veeleer een allesomvattende oplossing, waarbij meubeldesign, wand, vloer en plafond architectonisch met elkaar versmelten. Op die manier ontstaat een holistisch ruimtelijk concept waarbij de themas huis, architectuur, wonen en keuken in elkaar overlopen.

Het design van +ARTESIO®, dat zeer duidelijk van de hand van Teherani stamt, wordt gekenmerkt door een innovatieve functionele boog. Hierdoor ontstaat een geheel nieuw ruimtelijk gevoel dat de keuken niet alleen tot het middelpunt van het leven thuis maakt, maar ook optisch een brug slaat tussen koken en wonen.

+ARTESIO® werd afgelopen jaar voor het eerst gepresenteerd. De destijds unieke symbiose van architectuur en keukendesign kreeg internationaal veel respons. Inmiddels werd +ARTESIO® onderscheiden met de internationale iF Award voor uitstekend productdesign en de Good Design Award van The Chicago Athenaeum, museum voor architectuur en design. De komende weken start de wereldwijde verkoop.

Goed uitgerust voor de toekomst
Met de op de LivingKitchen in Keulen voorgestelde innovaties laat Poggenpohl zien dat het bedrijf goed is voorbereid op de toekomst. In het kader van de beurs benadrukte Elmar Duffner, bedrijfsleider van Poggenpohl: "Mede dankzij onze globale oriëntering zijn wij goed door de economische crisis gekomen. Met ons nieuwe keukenconcept +ARTESIO® bewandelen wij weer eens nieuwe wegen en versterken wij onze positie als internationale premiumproducent."