Wie van gezellig koken en tafelen houdt, heeft ook behoefte aan een sfeervolle keuken met passende apparatuur. Pelgrim introduceert een nieuwe lijn retro koel- en vrieskasten met het design van toen en de techniek van nu. Achter de authentieke deur met klassiek Pelgrim logo schuilt een koelkast met LED display, antibacteriële wand en een fast freeze functie.

De nieuwe koel- en vrieslijn weerspiegelt de 90 jarige Nederlandse historie van Pelgrim. De opvallende retro modellen zijn in twee formaten en vijf verschillende kleuren verkrijgbaar, zwart, sneeuwwit, beige, bruin en rood. Het vriesdeel heeft een fast freeze functie voor het extra snel invriezen van grote hoeveelheden eten. De temperatuur wordt aangegeven op een luxe LED display en dankzij de antibacteriële wanden kunnen etenswaren hygiënisch en veilig worden bewaard. Daarnaast beschikt de koelkast over slimme opbergvakken zoals een deurvak waarin plaats is voor een dubbele rij flessen en een brede groente lade voor grote stukken groente en fruit.

Pelgrim lanceert E-Life serie. Quality Time management in de keuken. Door de keukenapparaten uit de E-Life serie zorgt Pelgrim voor meer kwaliteitsmomenten en minder stress in de keuken. De E-Life lijn bestaat uit apparatuur die op gevoel bediend kan worden dankzij de elektronische aansturing, zoals een inductiekookplaat, vaatwasser en oven met touch control bediening.

Hierdoor blijft er meer tijd en energie over om te genieten van de gezelligheid tijdens het koken en eten.

Zeven, het magische getal. Zeven zonden, zeven wereldzeeën en zeven wereldwonderen. Pelgrim voegt daar fijngevoelige keukentechniek aan toe met The Best of Seven, zeven apparaten van koffiemachine tot steamer.

Mooi die nieuwe lijn met een nishoogte van 45 centimeter. In design op elkaar afgestemd en naar keus naast, onder en boven elkaar te plaatsen in een strak typisch Nederlands design. Wannahaves of zelfs musthaves, stuk voor stuk. Maar de populariteit van Pelgrim zit op dit moment vooral in de prijs/kwaliteit verhouding. Met de recessie op de hielen wikt en weegt de consument. Zet kwaliteit en service af tegen het aankoopbedrag. En wie een dagje gaat kijken in een aantal keukenzaken ziet dat Pelgrim plots een onevenredig groot aandeel heeft in de apparatuur. The Best of Seven is gemaakt en geprijsd in die gedegen Pelgrim cultuur.

Pelgrims Best of Seven zijn 7 keukenapparaten die eindeloos naast en boven elkaar te combineren zijn. Strak in één lijn. Te weten de koffiemachine, steamer en 5 (combi-) magnetrons.

Tot het assortiment hoort de koffiemachine. Dit apparaat is een volledige automatische koffiemachine en maakt het donkerbruine drankje met gemalen koffie of koffiebonen. Van espresso tot cappuccino en latte machiato, alles volautomatisch. Naast de koffiefunctie, heeft de machine ook een heetwater-tap, om theewater te schenken. Het volgende product is de steamer en is niet meer weg te denken uit de gezonde keuken. Vetloos koken, met behoud van voedingsstoffen, smaak en structuur.

Uiteraard mag in een Best of Seven-lijn het best verkochte product van Pelgrim niet ontbreken: de combi-magnetron. Met maar liefst 5 verschillende (combi-) magnetrons, is er keuze genoeg. Alhoewel kiezen niet noodzakelijk is, kunnen de apparaten met ieder hun eigen kwaliteit naast elkaar worden geplaatst. Eindeloos combineren, want de producten passen in elke keuken.

Niet om stoer te doen, maar de nieuwe Pelgrim panorama kookplaten zijn echt breed. Ze laten zien dat keukenapparatuur zich aanpast aan de nieuwe manier van koken en wonen. Met name bij kookeilanden biedt de panoramaopstelling extra ruimte. De pitten en kookzones staan naast elkaar, dus ook een veilig idee dat je niet meer over pannen hoeft te buigen. Pelgrim ontwikkelde de Panorama kookplaat in 3 verschillende smaken: gas-op-glas, inductie en keramisch. Onbewust beschouwen we de traditionele kookplaten als normaal. Maar de populariteit van het kookeiland vertegenwoordigt een nieuwe manier van koken en samen zijn in de keuken. Pelgrim introduceert drie versies van de Panorama kookplaat die praktisch, stijlvol en veilig zijn.

INDUCTIE
De panorama inductieplaat is 100 centimeter breed en heeft 4 kookzones. Handig is de aankookautomaat die zorgt voor extra snel koken en automatisch terugschakelt naar de gekozen kookstand. Overkoken is dus verleden tijd. Naast een kinderslot heeft de plaat ook een pauzefunctie voor het gelijktijdig uitschakelen van alle kookzones. Het prettige van koken op een inductie kookplaat is dat de alleen de pan wordt verwarmd; veilig maar ook duurzaam. Hierdoor kan tot 24% energie bespaart worden. Type IDK5104ONY/ Adviesprijs € 1.799,-

KERAMISCH
De keramische panorama kookplaat heeft geen bedieningsknoppen maar een touch panel. Mooi om te zien maar ook praktisch met schoonmaken. De 100cm brede kookplaat heeft Cook Light elementen voor extra snelle verwarming en afkoeling van de kookzones. De kookduurbegrenzer zorgt voor extra veiligheid; Vergeet u de plaat uit te zetten, dan schakelt hij zichzelf na bepaalde tijd uit. Type CKT8104ONY/ Adviesprijs € 1.099,-

GAS-OP-GLAS
De Pelgrim gas-op-glas panorama kookplaat is met 110 cm de breedste van het stel. Met 4 branders, waarvan er 2 zowel voor wokken als gewoon koken geschikt zijn. Zodra de gasvlam dooft, stopt automatisch de gastoevoer. Dankzij de gehard glazen vangschaal is de kookplaat gemakkelijk en krasvrij schoon te maken.

Pelgrim is al bijna 90 jaar puur Nederlands en toonaangevend als het gaat om trendy vormgegeven en gebruiksvriendelijke keukenapparaten. Betaalbare kwaliteitsapparatuur in een modern design. Pelgrim Jazz is de nieuwe kleurlijn van Pelgrim; een verrassend alternatief voor RVS inbouwapparatuur. De tijdloze, matzwarte apparatuur geeft de keuken een rustige uitstraling en past in zowel een moderne als een landelijke keuken. 

Acht apparaten voor fraaie combinaties
Pelgrim Jazz bestaat uit een compleet assortiment keukenapparatuur. De nieuwe, matzwarte lijn telt acht verschillende apparaten die voorzien zijn van RVS accenten. De luxe kookplaten, met een breedte van 60 of 70 cm, zijn voorzien van Kookkeur en A+ branders voor het hoogste rendement. Naast een schouwkap en een oven met turbo-hetelucht biedt Pelgrim Jazz ook een steamer, twee combi-magnetrons en een luxe (inbouw) koffiemachine. Met deze apparaten is, zowel boven als naast elkaar, een schitterend lijnenspel.

Schoonmaakgemak
Met Pelgrim Jazz heeft een kookliefhebber in een keuken alle luxe binnen handbereik. Daarnaast zijn de keukenapparaten erg makkelijk schoon te maken. De robuuste, matzwarte apparaten kunnen met nagenoeg elk schoonmaakmiddel probleemloos gereinigd worden. Naast het enorme schoonmaakgemak heeft Pelgrim Jazz nog een groot voordeel. Op alle apparaten zijn vingerafdrukken nauwelijks te zien. Niet voor niets is Pelgrim keukenapparatuur de beste keuze in de keuken.